Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θανάση έχω δύο τέτοια παρόμοια μ αυτά, του λιντλ, τα οποία κανουν ωραία δουλειά, ειδικά στα λαίμαργα που βγαίνουν από την ρίζα, αλλά σε κάποια σημεία είναι άβολα λόγω όγκου.

Παυλε, αυτο δεν κανει για ελιες ... αυτο ειναι αμπελουργικο ή για ψιλοδουλειες του κηπου

τουλαχιστον αγορασε ενα μεγαλο ψαλιδι
Καλά αυτά κόβουν και 5 πόντους ξύλο, όπως είπε και ο φίλος από πάνω δεν κάνουν για τα λεμαργα , εγώ πάλι θα του πρότεινα να πάει σε πιο ακριβή λύση σε επαγγελματικα ψαλίδια που έχουν την μπαταρία στην πλάτη (κρεμάς την μπαταρία στην ζώνη ή φοράς το ειδικό γιλέκο) , είναι λίγο ακριβά αλλά το πληρώνεις μια φορά

Θανάση έχω δύο τέτοια παρόμοια μ αυτά, του λιντλ, τα οποία κανουν ωραία δουλειά, ειδικά στα λαίμαργα που βγαίνουν από την ρίζα, αλλά σε κάποια σημεία είναι άβολα λόγω όγκου.

Καλά αυτά κόβουν και 5 πόντους ξύλο, όπως είπε και ο φίλος από πάνω δεν κάνουν για τα λεμαργα , εγώ πάλι θα του πρότεινα να πάει σε πιο ακριβή λύση σε επαγγελματικα ψαλίδια που έχουν την μπαταρία στην πλάτη (κρεμάς την μπαταρία στην ζώνη ή φοράς το ειδικό γιλέκο) , είναι λίγο ακριβά αλλά το πληρώνεις μια φορά

ναι κοβουν και 5 ποντους ... αλλα στο αλλο σε εχασα

δηλαδη ποιο επαγγελματικο ψαλιδι πχ το ZANON?
και θα ανεβεις στην ελια με γιλεκο και καλωδια?

Καλημέρα σε όλους,

Θεωρώ ότι τα με μπαταρία πλάτης είναι για επαγγελματίες που θα βάλουν κ ελαιοραβδιστικο, αλλιώς το κόστος είναι υψηλό για κάποιον μη επαγγελματία.

Μία λύση που μπορεί να είναι καλή (δεν το έχω δει αλλά θέλω να το δω από κοντά) είναι ένα ψαλίδι με 3 μπαταρίες, νομίζω, της ζανον που το δίνει ο Παπαδόπουλος (husqvarna)κάπου στα 550 .

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ναι κοβουν και 5 ποντους ... αλλα στο αλλο σε εχασα

δηλαδη ποιο επαγγελματικο ψαλιδι πχ το ZANON?
και θα ανεβεις στην ελια με γιλεκο και καλωδια?
Μια χαρά βολεύει, αν και σε ελιά δεν το δοκίμασα, αν ενοχλεί το γιλέκο μπορείς να κρεμάσεις την μπαταρία στην ζώνη , όσο για το καλώδιο δεν ενοχλεί,
εγώ χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο
https://www.skroutz.gr/s/11592211/Infaco-Electrocoup-F3015-Standard-Kit.html?from=catspan

το zanon (550 ευρω) κοβει μεχρι 25mm διαμετρο και ειναι ιδανικο για αμπελι και καλλωπισμο καθαρισμα δεντρων.
το INFACO F3015 κοβει μεχρι 40mm με κοστος 1600 ευρω !!!

Στο αυστηρο κλαδεμα της ελιας τι θα κανεις με αυτα, ασε που κανονικα τα κλαδια της ελιας θελουν κοψιμο συριζα, που μονο με πριονι το πετυχαινεις. Επιπλεον τα κλαδια της ελιας δεν πρεπει να βρισκονται κατω απο 160cm γιατι οταν θα τα καλλιεργησεις θα δυσκολευτεις.

Αρα λοιπον κατα την αποψη μου, για την ελια χρειαζεται ενα αλυσοπριονο, ενα χειροπριονο, μια σπαθοσεγα μπαταριας και ενα επεκτεινομενο ψαλιδι με το οποιο πολλες φορες δεν θες ουτε σκαλα. Επισης για εμενα ιδανικο θα ηταν ενα μικρο αλυσοπριονο παλαμης, που πρεπει να το δοκιμασω.

τα Pellenc ναι λενε οτι ειναι αξιολογα και ειναι τα μονα (μαλλον) που εχουν κονταρι για δεντρα

Παυλο, ξεχασα να το γραψω πριν, τα λαιμαργα - παραφυαδες της ριζας μη τα κοβεις απλα, πρεπει να τα σπασεις στην ενωση με το δεντρο.

Επειδή πέρσι δεν κλάδεψα έχει αρκετά λαίμαργα και χοντρουτσικα. Να πω επίσης ότι δεν είναι για αλυσοπρίονο τα δένδρα ακόμα, είναι μόλις 7 ετών.
Τελικά πήγα το πήρα σήμερα, στα 125 όπως είπα. Έκανα λάθος δεν είναι total αλλά μια μάρκα που δεν την ξέρει ούτε αυτός που τα βγάζει. Το θέμα είναι ότι έκανε καλή δουλειά και την έβγαλα ξεκούραστα. Οι μπαταρίες κράτησαν γύρω στο δίωρο η κάθε μία (όπως ήταν στο κουτί, μισοφορτισμενες μάλλον) και έκοβε άνετα στους δύο πόντους. Οι μπαταρίες δεν αναφέρουν χωρητικότητα, μόνο volt, 26 λέει. Το μανουαλ πολύ φτωχό, στα αγγλικά και αναφέρεται σε δραπανο.
Τώρα, αυτά τα άλλα που αναφέρετε πιο πάνω, κάτι 550 και 1650 , δεν πρόκειται να δώσω τόσα χρήματα, καλύτερα να βάλω άλλον να κλαδευει με ένα 1 το δένδρο κι εγώ να κάθομαι.

71a34bd45b9c9a8425815c5d5cade6e4.jpg
5c9098ccdf350a48885575926da22afa.jpg
068221eb13afd77b0fd2276d8784cb96.jpg
c151619dd1e508d9ca8adf03df38908b.jpg

Μεγεια, να μας πεις εντυπωσεις οταν με το καλο τελειωσεις τα δεντρα

για δωσε μια φωτο την μπαταρια απο πανω, δεν θα ειναι πανω απο 2000mA, την κοβω για max 24 volt εκτος κι αν εχουν χωρεσει 7 στοιχεια (που δεν νομιζω) για να δωσουν 26 volt

και ποσες τρυπες εκανες στα δεντρα :flipout:

"Έκανα λάθος δεν είναι total αλλά μια μάρκα που δεν την ξέρει ούτε αυτός που τα βγάζει "
Παύλο έγραψες , ακόμη γελάω.
Πάντως καλοδούλευτο.

Καλορίζικο φίλε, για μένα δεν έκανες καλά, δεν είπα να πάρεις infaco το οποίο υπάρχει και στα 1200 , απλά το link το έβαλα ενδεικτικά, μακάρι να σου βγει σε καλό το συγκεκριμένο, αν και λίγο δύσκολο, για την λεπίδα ρώτησες; Αλλάζει; Υπάρχουν ανταλλακτικά; Άβυσσος με αυτά τα κινέζικα

καλοριζικο Παυλο το εργαλειο! Αμα ειναι 1 / ανα δεντρο εγω δινω 2 !
Τόσο παίρνουν Νεκτάριε όλοι εδώ και βγάζουν έξω και τα κομμένα κλαδιά.

"Έκανα λάθος δεν είναι total αλλά μια μάρκα που δεν την ξέρει ούτε αυτός που τα βγάζει "
Παύλο έγραψες , ακόμη γελάω.
Πάντως καλοδούλευτο.
Εμ είναι να μην γελάς;
Χτύπα το στο Google να δούμε τι θα σου βγάλει...

Μεγεια, να μας πεις εντυπωσεις οταν με το καλο τελειωσεις τα δεντρα

για δωσε μια φωτο την μπαταρια απο πανω, δεν θα ειναι πανω απο 2000mA, την κοβω για max 24 volt εκτος κι αν εχουν χωρεσει 7 στοιχεια (που δεν νομιζω) για να δωσουν 26 volt

και ποσες τρυπες εκανες στα δεντρα :flipout:
Στο κατάστημα που ρώτησα μου λέει ότι είναι 2,5 ή 2,6 αμπέρ θα σε γελάσω...
Τώρα έβαλα την μία για φόρτιση και μου πήρε τρεις ώρες κοντά. Αύριο θα δοκιμάσω πάλι με φορτισμένη μπαταρία τι δύναμη θα έχει.
326e095af5b59fb90ef971073d60160c.jpg
adfa4ccfc1c9050543e07a87128891f9.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλορίζικο φίλε, για μένα δεν έκανες καλά, δεν είπα να πάρεις infaco το οποίο υπάρχει και στα 1200 , απλά το link το έβαλα ενδεικτικά, μακάρι να σου βγει σε καλό το συγκεκριμένο, αν και λίγο δύσκολο, για την λεπίδα ρώτησες; Αλλάζει; Υπάρχουν ανταλλακτικά; Άβυσσος με αυτά τα κινέζικα
Σ ευχαριστώ.
Να σου πω πως το σκέφτηκα..
125 είναι τα μισά χρήματα που θα έδινα αν τα κλαδευε άλλος. Τι στο καλό, δεν θα μου κρατήσει για 4-5 χρόνια; τα έχει βγάλει τα χρήματα του με το παραπάνω. Εξάλλου επειδή το παλληκάρι που τα πουλάει είναι γνωστός, μου λέει παρτο άφοβα το έχω δοκιμάσει εγώ και το μισό χωριό.
Η λάμα του βγαίνει και τροχιζεται, έχει και τα κλειδιά του μέσα η συσκευασία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σ ευχαριστώ.
Να σου πω πως το σκέφτηκα..
125 είναι τα μισά χρήματα που θα έδινα αν τα κλαδευε άλλος. Τι στο καλό, δεν θα μου κρατήσει για 4-5 χρόνια; τα έχει βγάλει τα χρήματα του με το παραπάνω. Εξάλλου επειδή το παλληκάρι που τα πουλάει είναι γνωστός, μου λέει παρτο άφοβα το έχω δοκιμάσει εγώ και το μισό χωριό.
Η λάμα του βγαίνει και τροχιζεται, έχει και τα κλειδιά του μέσα η συσκευασία.

Ψάξε βρές έναν καλό τορναδόρο και έχε τον από κοντά. Όταν έρθει η ώρα να πάθει ζημιά κάποιο γρανάζι θα χαλάσει.

Ωραια ,ενταξει ,αφου ειναι δοκιμασμενο σιγουρα θα στα βγαλει τα λεφτα του ,περιμενουμε εντυπωσεις ,αρκετοι ειναι αυτοι που ψαχνουν κατι καλο και φθηνο (βαση τιμης και αποδοσης) ,μερικες φορες οι λαμες σπανε ,γι αυτο και σε ρωτησα αν υπαρχουν ανταλλακτικα

Καλοριζικο Παυλο..και καλες κοπες...κανε χρηση και ενημερωσε μας...ετσι θα βγει καποιο συμπερασμα εαν αξιζει....

Ευχαριστώ πολύ . Σήμερα πήγα και κλάδεψα με μια μπαταρία (φορτισμένη πλήρως) γύρω στα 55 δένδρα, εύκολα και ξεκούραστα. Κόβει άνετα στους δύο πόντους κλαρί με την μία αλλά κι αν είναι λίγο μεγαλύτερο χρειάζεται περισσότερες φορές μέχρι να κοπεί.

Στο κατάστημα που ρώτησα μου λέει ότι είναι 2,5 ή 2,6 αμπέρ θα σε γελάσω...
Τώρα έβαλα την μία για φόρτιση και μου πήρε τρεις ώρες κοντά.

Αν ητανε εντελως αδεια, και ξερεις την δυναμη φορτισης του φορτιστη (απο το ταμπελακι του) μπορεις χονδρικα να υπολογισεις ποση ειναι η χωρητικοτητα.

Αν ητανε εντελως αδεια, και ξερεις την δυναμη φορτισης του φορτιστη (απο το ταμπελακι του) μπορεις χονδρικα να υπολογισεις ποση ειναι η χωρητικοτητα.
Αν βγάλεις άκρη εσύ πες μου κι εμένα...
9e418b7435968e26ea2e4911b5c6a7b8.jpg