Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Παιρνω ποπ κορν και περιμενω :)
(Προσεχε στη δοκιμη ε; Αμα φυγουν στο φουλ γυρισμα...αντε πιαστα).

H δοκιμη θα γινει με το μπλεντερ πανω στο αξονακι, οποτε αν φυγουν θα μεινουν εκει, μεσα στην βαση :)

Eιμαι και γω περιεργος να δω τι θα γινει. Σε προσκαλω να παρεβρεθεις στην επισημη δοκιμη κατα τις 5:30 με 6:00 αν σε φερνει ο δρομος μετα τη δουλεια! :popcorn:

Σημερα δοκιμασα επισης το μπουκαλακι ξυλοκολλας babebot με το μικρο ακροφυσιο και ειναι τελειο.

Μπορεις να βαλεις μια ελαχιστη ποσοτητα κολλας σε καποιο δυσκολο σημειο κρατωντας το μπουκαλι ακομα και ορθιο!
Μεχρι χτες για μικρες ποσοτητες κολλας και σε δυσκολα σημεια, εβαζα λιγη ξυλοκολλα πανω σε κατι και μετα με μια οδοντογλυφιδα εβαζα την κολα στο σημειο.

Εδω μια μικρη σταγονα κολλας πανω στον κορμο απο το στενο ακροφυσιο του μπουκαλιου.
48831806228_5f3867c3a0_c.jpg

Το μπουκαλακι ερχεται με 4 ακροφυσια, 2 μικρα στρογγυλα και 2 κανονικα.https://www.amazon.de/gp/product/B07GZR86FC/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Υπαρχει και μπουκαλι σε μεγαλο μεγεθος και με αλλα βολικα ακροφυσια. https://www.amazon.de/dp/B07V2HB935/ref=dp_cerb_3

H δοκιμη θα γινει με το μπλεντερ πανω στο αξονακι, οποτε αν φυγουν θα μεινουν εκει, μεσα στην βαση :)

Eιμαι και γω περιεργος να δω τι θα γινει. Σε προσκαλω να παρεβρεθεις στην επισημη δοκιμη κατα τις 5:30 με 6:00 αν σε φερνει ο δρομος μετα τη δουλεια! :popcorn:

Οπωσδηποτε προσεχε, γιατι σιδερα ειναι αυτα...κι αμα γυρνανε τοσο γρηγορα...
5μιση - 6 ειναι πολυ νωρις για μενα. Αν τυχον τελειωσω νωρις (βλ. κατα τις 7) θα σου πω, αν εισαι ακομα εκει να ερθω για μαρτυρας στη 2η δοκιμη :)

Tυχερε, η δευτερη δοκιμη θα εχει πραμα μεσα, φρουτα και παγακια για να δοκιμαστει πληρως η αντοχη πριν σταλει το μιξερ πισω στη θεια :))

Μιχαλη καλου κακου φορα το κρανος της μηχανης....
Αν και ολα καλα θα πανε.

Δεν υπαρχει κανενας κινδυνος Κυριακο γιατι το μπλεντερ θα πιεζει το ανταπτορακι πανω στον αξονα.
Εχω ηδη δοκιμασει το ανταπτορακι χωρις κολλα, με το μπλεντερ απο πανω, για να δω αν ειναι οκ πριν αρχισω το κολλημα.

Να ενημερωσω, μιας και μου το θυμισε ο Μαστροχαλαστης :))

To μιξερακι δοκιμαστηκε και ειναι βραχος, οπως το περιμενα να ειναι.
Η συγκεκριμενη κολλα της J&B weld ειναι πραγματικα κορυφαια. Τα τρια μεταλλικα μερη, η βαση του μιξερ και τα δυο ανταπτορακια, εχουν γινει κυριολεκτικα ενα σωμα.

Σε ένα βίντεο που είδα με μερικά crash test σε κόλλες η J B weld ήταν πολύ καλή, αλλά υπήρχαν και καλύτερες κόλλες σε συγκεκριμένες αποστολές. Αν θυμάμαι καλά η loctite ήταν σε κάποιες κατηγορίες καλύτερη.

Αυτός ο αριθμός 5000 παίζει τόσο μεγάλο ρόλο?

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σε ένα βίντεο που είδα με μερικά crash test σε κόλλες η J B weld ήταν πολύ καλή, αλλά υπήρχαν και καλύτερες κόλλες σε συγκεκριμένες αποστολές. Αν θυμάμαι καλά η loctite ήταν σε κάποιες κατηγορίες καλύτερη.

Αυτός ο αριθμός 5000 παίζει τόσο μεγάλο ρόλο?

O αριθμος αυτος αντιπροσωπευει την δυναμη της κολλας σε PSI (pounds per square inch)oπως αντιπροσωπευει την δυναμη ενος παλμικου κατσαβιδιου η ροπη του σε Νm.

Δεν γνωριζω αλλη επωνυμη κολλα 2 συστατικων με τοσο μεγαλο νουμερο psi. Καποιες κολλες αναγραφουν την δυναμη εφελκυσμου σε διαφορες μοναδες μετρησης, καποιες δεν αναγραφουν τιποτα που σημαινει οτι ειναι μαλλον κατω του μεσου ορου.

Μακαρι να υπαρξει καλυτερη κολλα στην κατηγορια της για να την αγορασουμε και να την χρησιμοποιουμε σε επικινδυνα δυσκολες αποστολες :)

Πάντως από μια μικρή αναζήτηση στο ελληνικό web, την χρησιμοποιούν πολύ για κολλήσεις μετάλλων σε μοντελισμό και moto.
Και αυτή και μια Permatex

Ετσι εχω δει και εγω και μαλιστα υπαρχει στην Ελληνικη αγορα σε ανταγωνιστικες τιμες με τις αλλες.

H Permatex ανηκει στην Loctite.

Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να την δοκιμασουμε, εχει 2-3 ενδιαφεροντες και ισχυρους τυπους κολλας.. :)

υποδείξτε μου μια πολυ δυνατη κολλα 2 συστατικών
με εχει σπασει ο καθρεπτης απο την μηχανη και θελω να τον κολλησω ...ειναι πλαστικο σκληρο

υποδείξτε μου μια πολυ δυνατη κολλα 2 συστατικών
με εχει σπασει ο καθρεπτης απο την μηχανη και θελω να τον κολλησω ...ειναι πλαστικο σκληρο

Για πλαστικα γενικοτερα θα χρησιμοποιουσα αυτην https://protool.gr/permatex-84115-p...I0MzYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Αν ομως το υλικο ειναι πολυπροπυλενιο PP, πολυαιθυλενιο PE, teflon πρεπει να βρεις αλλη λυση.
Ολα τα πλαστικα αναγραφουν καπου τα αρχικα του υλικου τους, ψαξε στον καθρεπτη.
https://mercouris.gr/εφαρμογες/συγκόλληση-πολυολεφίνων-πολυπροπυλ/

Θα βοηθουσε επισης να εχουμε μια φωτο με το σπασιμο. Ισως υπαρχουν και αλλοι τροποι επιδιορθωσης.

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Για πλαστικα γενικοτερα θα χρησιμοποιουσα αυτην https://protool.gr/permatex-84115-p...I0MzYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

...

τη συγκεκριμενη την ειχα αγορασει πριν 2 χρονια (διαφορετικη συσκευασια) αλλά εκτος οτι δεν μου εκατσε καλα σε κολλησεις πλαστικων, μετα απο 5 μηνες το ενα σωληναριο εγινε σαν τσιχλα

η JB weld που αγορασαμε ειναι φοβερη!!!!

Η JB που αγορασαμε -στο σωληναριο- ειναι ο,τι καλυτερο εχω δοκιμασει, ακομα και απο την βαπορισια cordobond.

Δεν εχω λινκ απο Ελλαδα να δωσω στον φιλο.
Η permatex ομως ειναι και αυτη παρα πολυ καλη αμερικανικη μαρκα και πανισχυρη κολλα στο ειδος της. Νομιζω οτι ο φιλος θα κανει σωστη δουλεια αν το πλαστικο του δεν ειναι PP, PE.

Αντιπροσωπος ο ανδρεου.
Κοιτα στο αμερικανικο σαιτ για μια εποξικη δυο συστατικων σε σύριγγα για πλαστικα, ακομα πιο δυνατη

Αντιπροσωπος ο ανδρεου.
Κοιτα στο αμερικανικο σαιτ για μια εποξικη δυο συστατικων σε σύριγγα για πλαστικα, ακομα πιο δυνατη

για ποια κολλα ειναι?