Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Καλησπερα σε ολους,
για συγκολητικη περιθωριων για ταινια pvc me κολλα hot melt (οχι στην ιδια την ταινια) μικρου μεγεθους (οικονομικη) εχει κανεις καποια προταση?

Κοιταξα online, αλλα βρηκα οι καποιες που ειναι με θερμο αερα για ταινια με κολλα, καποιες που ειναι χειρος και μπορεις να τις κανεις επιτραπεζιες,

και τις τεραστιες εππαγγελματικες που κοστιζουν μια περιουσια...

Ευχαριστω Γιωργος

Γεια σου Γιωργο και καλως ηλθες στην παρεα μας!

Φοβαμαι οτι δεν εχουμε αναφερθει ποτε ξανα σε μηχανη συγκολλησης περιθωρειων.
Τωρα εαν καποιος μελος δει την ερωτηση σου, και γνωριζει δυο πραγματα, σιγουρα θα σου απαντησει.

Τάπες σε κουπαστή αλουμινίου με κόλλα στιγμής ή να βάλω την Permatex Cold weld;

a956a7ef01029dcf2de738e0f44b21b2.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ μου αρεσει αυτη η πλακα/σχεδιο στη σκαλα :)
Στιγμης σπαει και ειναι λιγο προβληματικη. Με εποξικη (μικρη ποσοτητα, ομως) πιστευω θα ειναι μια χαρα. Αν τυχον θελησεις να τα βγαλεις, ομως, καποια στιγμη, θα ειναι δυσκολο. Φανταζομαι και με μια οχι τοσο δυνατη θα κολλησουν οσο χρειαζεται.

Επειδη το σημειο δεν τραβαει πολυ ζορι μπορεις να βαλεις και βενζικολλα.
Μονο διαβασε τις οδηγιες για το ποσο πρεπει να αφησεις την κολλα να τραβηξει πανω στα υλικα (ταπα και σωληνα) πριν κανεις την τελικη εφαρμογη.

Ωραια και η σκαλα και η κουπαστη Παναγιωτη!

Ωραίες είναι οι πλάκες αλλά με το χιόνι που κάθεται και την κάπνα από τα τζάκια θέλουν συνέχεια καθάρισμα με πλυστικό. Άσε που πιάνει και πρασινίλες το τσιμέντο... :flipout:

Θα βάλω την Super Strong της Δευτέρας του Lidl τότε.
Ευχαριστώ

EDIT: Έχω και βενζινόκολλα νομίζω
Ευχαριστώ :ernaehrung004:

Ωραίες είναι οι πλάκες αλλά με το χιόνι που κάθεται και την κάπνα από τα τζάκια θέλουν συνέχεια καθάρισμα με πλυστικό. Άσε που πιάνει και πρασινίλες το τσιμέντο... :flipout:

Θα βάλω την Super Strong της Δευτέρας του Lidl τότε.
Ευχαριστώ

EDIT: Έχω και βενζινόκολλα νομίζω
Ευχαριστώ :ernaehrung004:
Βερνικι αν τις περασεις?
Εχει ειδικα για πετρες.

Είχα πάρει βερνίκι για την κύρια πέτρινη σκάλα.
Την καθάρισα 3-4 φορές... Ε πάει το βερνίκι. Σκουριασε το δοχείο, τρύπησε και το πέταξα

Αν είναι εμποτισμού ενταξει θα είναι. Αν πιάνει πέτσα το φοβάμαι με τα χιόνια. Όπως βλέπεις την σκάλα πιάνει όλη πάγο και φοβάσαι να κατέβεις.

Είχα πάρει βερνίκι για την κύρια πέτρινη σκάλα.
Την καθάρισα 3-4 φορές... Ε πάει το βερνίκι. Σκουριασε το δοχείο, τρύπησε και το πέταξα

Αν είναι εμποτισμού ενταξει θα είναι. Αν πιάνει πέτσα το φοβάμαι με τα χιόνια. Όπως βλέπεις την σκάλα πιάνει όλη πάγο και φοβάσαι να κατέβεις.

Yπαρχει λυση και για αυτο....
Χρησιμοποιησε Αntislip....
https://www.thrakon.gr/product/antislip/

https://www.thrakon.gr/wp-content/uploads/2018/11/AntiSlip-gr.pdf
ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Κατάλληλο για τη δημιουργία αντιολισθητικής επιφάνειας ακόμα και όταν αυτή είναι βρεγμένη ενώ ταυτόχρονα στεγανοποιεί και προστατεύει κάθε είδουςδομικό στοιχείο. Συνίσταται για χρήση σε πατητη τσιμεντοκονία, τσιμεντοειδή υποστρώματα, ξύλο, παρκέ μέταλλο, φυσική πέτρα, για επιφάνειες με λιμνάζοντα ύδατα, ντουζιέρες, πισίνες, επιχείλια πισίνας, πλακάκια,σκαλοπάτια, βεράντες, διαδρόμους, ράμπες κ.τ.λ. κ.α.

Δεν θυμαμαι ποτε ειχα ξανακανει δοκιμες με βενζικοκολλα την τελευταια φορα, παντως σε γυαλιστερη μελαμινη δεν ειχα κανει :)

Eδω οι διαγωνιζομενες βενζινοκολλες. Δυστυχως βαρεθηκα να παω να φερω απο πανω την Durostick No.69 την οποια την εχω σε μεγαλη εκτιμηση.
48958477163_da3e4aaac1_c.jpg

Αν και φαινονται τα ονοματα, απο αριστερα ειναι η Βison, η Carmyfix, η ΑΧΤΟΝ του Λεροϋ, η Mercola και η ..Jumbo απο τα Jumbo :)

Εδω τα τεμαχια μελαμινης πιασμενα με ιδια σφιγκτηρακια Lidl που ασκουν την ιδια πιεση. Το τελευταιο τεμαχιο εχει αλλο σφιγκτηρα αλλα η πιεση ειναι η ιδια.
48958476633_85708de3af_c.jpg

Αυτο που προσπαθησα ειναι η ποσοτητα της κολλας σε ολες τις επιφανειες να ειναι η ιδια. Η κολλα αφεθηκε να τραβηξει ~15 λεπτα.

Αυριο τετοια ωρα θα ξερουμε :))

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Δεν θυμαμαι ποτε ειχα ξανακανει δοκιμες με βενζικοκολλα την τελευταια φορα, παντως σε γυαλιστερη μελαμινη δεν ειχα κανει :)

Eδω οι διαγωνιζομενες βενζινοκολλες. Δυστυχως βαρεθηκα να παω να φερω απο πανω την Durostick No.69 την οποια την εχω σε μεγαλη εκτιμηση.
48958477163_da3e4aaac1_c.jpg

Αν και φαινονται τα ονοματα, απο αριστερα ειναι η Βison, η Carmyfix, η ΑΧΤΟΝ του Λεροϋ, η Mercola και η ..Jumbo απο τα Jumbo :)

Εδω τα τεμαχια μελαμινης πιασμενα με ιδια σφιγκτηρακια Lidl που ασκουν την ιδια πιεση. Το τελευταιο τεμαχιο εχει αλλο σφιγκτηρα αλλα η πιεση ειναι η ιδια.
48958476633_85708de3af_c.jpg

Αυτο που προσπαθησα ειναι η ποσοτητα της κολλας σε ολες τις επιφανειες να ειναι η ιδια. Η κολλα αφεθηκε να τραβηξει ~15 λεπτα.

Αυριο τετοια ωρα θα ξερουμε :))

Μιχάλη αναμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα τα συμπεράσματα και το πόρισμα..... (με πλούσιο φωτορεπορτάζ βεβαίως βεβαίως..... ;))

Αναμενουνε στο ακουστικο μας, επισημε μετρητη μας :)
(Για μελαμινη η καταλληλη κολλα ειναι η βενζινοκολλα; )

Η μελαμινη ειναι ενα ειδος πλαστικοειδους υλικου που νομιζω οτι κολλαει με ολων των ειδων τις κολλες. Ακομα και ξυλοκολλα εχω χρησιμοποιησει.

Επειδη δεν μπορουσα να περιμενω μεχρι το βραδυ για να συμπληρωθουν οι 24 ωρες, η δοκιμη τελειωσε μετα απο 16 ωρες!

Eδω το τελικο αποτελεσμα. Στα αριστερα οι δυο Νικητες και στα δεξια οι υπολοιποι.
48962225777_b872832eda_b.jpg

Εν συντομια, για τις 3 βενζινοκολλες στα δεξια, την CARMYfix, την Μερκολα και του Jumbo (αναγραφεται σαν κολλα για παπουτσια) ο αδυναμος κρικος ηταν η συνδεση των ξυλων.
Μετα απο παρομοιας δυναμης χτυπηματα με την βαριοπουλα ξεκολλησαν. Θεωρω και τις τρεις αυτες κολλες σχεδον ισοδυναμες. Αν θα επρεπε να επιλεξω μεταξυ αυτων θα επελεγα την φτηνοτερη, δηλαδη την Cartell του Jumbo, αν και η carmyfix ειναι πολυ φτηνη αλλα ειναι σε δυσχρηστη συσκευασια κουτι.

Στις δυο κολλες στα αριστερα, την Bison και την Axton του Leroy, φαινεται οτι ο αδυναμος κρικος ηταν το ξυλο και οχι η ενωση που κολληθηκε.
Η διαφορα αυτων των δυο απο τις υπολοιπες κολλες ηταν εμφανης καθως ασκηθηκε σημαντικα μεγαλυτερη δυναμη με την βαριοπουλα για να σπασουν τα ξυλα.

Πρεπει να τονισω ιδιαιτερα οτι η παραπανω δοκιμη ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ερασιτεχνικη καργα προχειρη και τα συμπερασματα μαλλον υποκειμενικα παρα ενδελεχως τεκμηριωμενα.
Ειναι πιθανον να αδικηθηκε καποια κολλα λογω καποιων παραμετρων, οπως ο χρονος που αφιεται η κολλα να τραβηξει. Ομως η μονη κολλα που εγραφε αυτη την βασικη και στοιχειωδη πληροφορια ηταν η Bison που εγραφε να αφεθει η κολλα απο 10 εως 40 λεπτα. Οι υπολοιπες δεν εγραφαν τιποτα λες και πρεπει ο καταναλωτης να θυμαται απεξω τι εγραφε η αρχικη συσκευασια, αν εγραφε τιποτα. Ισως καποια κολλα οντως να ηθελε 24 ωρες για πληρη ωριμανση αλλα και παλι δεν αναγραφεται τιποτε πανω στα σωληναρια.

Το θεμα ειναι οτι κατω απο παρομοιες αλλα μη ιδανικες συνθηκες καποιες κολλες ξεχωρισαν και αυτο καταγραφεται.
For the record, το ρεταλακι που απεμεινε κολλημενο με την Bison ξεκολλησε πιο δυσκολα απο οτι το αλλο που ηταν κολλημενο με την Axton η οποια με εντυπωσιασε μπορω να πω καθως την ειχα στην ιδια μοιρα με την Μερκολα. Μαλιστα λογω του στενομακρου ρυγχους της συγκεκριμενης συσκευασιας θα προτιμω την Axton για συγκολληση παπουτσιων :)

Καλησπερα μαστορες.
Κανω μια μινι επισκευη σε μια αλουμινενια απλωστρα (το...αδυναμο φυλο αποκτα τεραστιες δυναμεις οταν ειναι να χαλασει κατι). Αντικαθιστω εναν αλουμινενιο πιρο με σιδεροβιδα με παξιμαδι.
Επειδη, ομως, το σημειο συνεχεια κουνιεται, εχει την ταση να ξεβιδωνει η βιδα και να θελει βιδωμα καθε μηνα or so.
Σημερα εβαλα αυτην την "κολλα" σπειρωματων (pattex "διαταξη ασφαλισης", απο τα lidl). Νομιζω, ομως, οτι αυτη ειναι κυριως για κραδασμους, οποτε με το περα δωθε του σημειου δεν ξερω αν θα κρατησει.
Αν οχι, μπορω να βαλω καποια κανονικη κολλα (π.χ. στιγμης) και φανταζομαι θα γινει απολυτα σταθερο το σπειρωμα. Ομως, μετα, αν χρειαστει να το ξεβιδωσω, τι γινεται; Θα ξεβιδωσει με λιγη δυναμη, ή θα πρεπει να την κοψω;
Ειναι 4mm διαμετρος η βιδα, με slot κεφαλη και μικρουλι παξιμαδακι για κλειδι 7αρι, αν αυτο εχει καποια σημασια.

κατσε ρε συ....παξιμαδι ασφαλειας δοκιμασες? διπλο παξιμαδι εστω?

κατσε ρε συ....παξιμαδι ασφαλειας δοκιμασες? διπλο παξιμαδι εστω?
Ασφαλειας (νομιζω εννοεις αυτα με το πλαστικο στην ακρη) οχι, γιατι δεν εχω.
Διπλο οχι γιατι...δεν ηξερα οτι κανει διαφορα. Κανει;

H κολλα στιγμης δεν θα κανει τιποτα γιατι με τους κραδασμους απλα θα δεν αντεξει.
Η κολλα σπειρωματων νομιζω οτι θα δουλεψει. Αναλογα την δυναμη/τυπο της κολλας σπειρωματων μπορει να ξεβιδωσεις το παξιμαδι με λιγη δυναμη η να χρειαστει φλογιστρο για ζεσταμα.
Σε τετοια σημεια που υπαρχουν κραδασμοι μπορεις να βαλεις βενζινοκολλα που διατηρειται ελαστικη. Mπορεις επισης να τυλιξεις ενα λεπτο συρμα στο σπειρωμα. Η κλωστη και να την κολλησεις με κολλα η κομπο πανω στο σπειρωμα.