Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Ουτε και σε μενα...αλλα δεν θελουμε link...θελουμε ακριβως σε εικονα που και πως ειναι το σπασιμο ωστε να βοηθησουμε....

Παιδιά τό δευτερο λινκ ανοίγει μέ google drive άλλά όπως λέτε είναι έπικίνδυνη ή έπαφή μέ τό φαγητό καί μάλλον θά άγοράσω ένα καπάκι πού νά ταιριάζει σέ καλή τιμή γιατί ή fissler ζητάει 55 καί δέν θέλω μέ τίποτα νά τά δώσω.
Σάς ευχαριστώ γιά όλα.

φιλε μου πριν κανα 3 μηνες ειχα παρομοιο θεμα με την φισλερ της κυρας
το καπακι δεν ειναι χυτρας, δεν ειναι βαρυ

αν προσεξεις, μονο απο τη μια μερια μπαινει κανονικα, απο την αλλη δυσκολευεται
αυτο που εκανα γιατι δεν ειχα αλλη ευκαιρη στο σπιτι της γυναικας, λυγισα με μια πενσα το ενα δοντακι του καπακιου και εβαλα και λιγη uhu μεσα στην εγκοπη την πλαστικη του χερουλιου. η κολλα αυτη ηταν η μονη που ειχε το σπιτι. δεν μου ξαναεκανε προβλημα.
αλλωσε η κολλα δεν ερχεται σε επαφη με τα τροφιμα αφου ειναι εξωτερικα της κατσαρολας

Νίκο τό δοντάκι έσπασε δέν ύπάρχει καί πρέπει νά κολλήσει έπάνω στό μεταλλικό καπάκι πού είναι έπίπεδο όπότε τό βλέπω δύσκολο έως άνέφικτο έκτός έάν κολλάει ό βακελίτης έπάνω στό μέταλλο...μέ κάποιο τρόπο ή νά βάλω ένα στρόγγυλο χερούλι στή μέση τρυπώντας τό καπάκι καί άς μήν έχει τήν έμφάνιση τού γνήσιου άπλά νά μή καιγόμαστε.

Αυτό που λες να κάνεις ...τρύπα στρογγυλό χερούλι και βίδα ανοξείδωτη. Σίγουρα πράγματα.

Μα αν δεν κάνω λάθος δεν μιλάμε για χύτρα ταχύτητος αλλά για απλή κατσαρόλα. Δεν βλέπω κάπου πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

δεν θα το έκανα σε χύτρα

Αυτή δεν είναι χύτρα απ' ότι βλέπω, δεν υπάρχουν βαλβίδες. Αλλά και να ήταν δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα το έκανες.

Κριμα που δεν εχουμε φωτο για να ξερουμε ακριβως για τι πραμα μιλαμε.

υπάρχει φωτό αλλά για κάποιο λόγο δεν τη βλέπετε.

Την κάνω save απο το μήνυμα του φίλου και την βάζω και εγώ εδώ στο φόρουμ για να τη δείτε.

Όντως, δεν είναι χύτρα ταχύτητας . Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να την τρυπήσει

20210228_185037.jpg

Re: Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Αυτή δεν είναι χύτρα απ' ότι βλέπω, δεν υπάρχουν βαλβίδες. Αλλά και να ήταν δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα το έκανες.

Γιατί αν υπάρξει η παραμικρή αστοχία, δεν θα ήθελα να ήμουν μπροστά σε τέτοια χύτρα.
εφόσον δεν είναι χύτρα, δεν υπάρχει πρόβλημα

Αν βλεπω/καταλαβαινω καλα, μιλαμε για πομολο που αγκαλιαζει απο πανω το καπακι (και μονο), εξωτερικα. Αρα, ουτε βαρος δεν σηκωνει, ουτε επαφη με "τροφιμα" εχει.
Κολλα το με μια εποξικη, αν θες "χτισε" το με επιπλεον κολλα μετα, απο πανω, και δεν θα φυγει με τιποτε.
Και η πολυουρεθανικη θα ηταν, ισως, επιλογη, λογω υδρατμων, αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται. Jb weld που εχω βαλει καποιους μηνες τωρα, σε περιβαλλον...σαουνας, δεν εχει καταλαβει απολυτως τιποτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Γιατί αν υπάρξει η παραμικρή αστοχία, δεν θα ήθελα να ήμουν μπροστά σε τέτοια χύτρα.
εφόσον δεν είναι χύτρα, δεν υπάρχει πρόβλημα

Τι αστοχία; Το πολύ-πολύ να χάνει από την τρύπα.
Το παν στη χύτρα είναι να δουλεύει σωστά η βαλβίδα, αυτό δημιουργεί το πρόβλημα, μια βρώμικη και κολλημένη βαλβίδα. Κι άν δουλεύει σωστά οι πιέσεις που δημιουργούνται είναι πολύ μικρές σχετικά, γύρο στο 1,5 bar.
Σπάνια θα βρείς χύτρα που να εκτονώνει στα 2 bar.

Κολλες δυο συστατικων χρησιμοποιω παρα πολυ συχνα. Καθε φορα λεω να φτιαξω ενα επαναχρησιμοποιουμενο σκαφακι για το ανακατεμα αλλα παντα βαριεμαι.
Χθες ομως ειχα να φτιαξω μια αρκετα μεγαλη ποσοτητα κολλας για μια επισκευη και πηρα την αποφαση να φτιαξω κατι.

Εδω δυο βασεις για τα καλουπια σιλικονης. Μια για μικρη ποσοτητα κολλας και μια για περισσοτερη.
lRCHS9gh.jpg

Η μεγαλη ειναι απο ρεταλι παλετας 22μμ παχος περασμενο με ανιλινη καρυδια και βερνικι κρουστας και η μικρη απο κοντρα πλακε, 8μμ παχος, περασμενη μονο βερνικι.

Εδω το αρχικο ρεταλι κομμενο. Αφησα τις προκες μεσα γιατι δεν ενοχλουν :)
WvOAkeeh.jpg

Στα δεξια ειναι το σκαφακι σιλικονης που θα μπει στον κενο χωρο που δημιουργηθηκε.
Το ρεταλι παλετας κοπηκε σε σχημα Π και μετα κολληθηκε ενα κομματακι (εκει που ειναι οι διακεκομμενες γραμμες) για να μην καθομαι να κανω εσωτερικη κοπη με σεγα.

Εδω η κατω μερια των κατασκευων, οπου μπηκε ενα φιλετακι ξυλου για να κατσουν καλα στο υψος τα σκαφακια σιλικονης. Μπηκαν επισης ελαστικα πατακια για να μην γλυστρανε.
X6LaFCwh.jpg

Τα φιλετακια καρφωθηκαν με το καρφωτικο μπαταριας Parkside χρησιμοποιωντας καρφακια υψους 8μμ.

Εδω το σιλικονουχο σκαφακι γεματο κολλα για μια επισκευη...
XRNSAFzh.jpg

...και εδω μετα την χρηση κολλας που εχει ηδη ξεραθει και πλεον βγαινει/καθαριζει πανευκολα.
i0lAUbSh.jpg

Like a boss 😁
Εγω συνηθως χρησιμοποιω τις συσκευασιες-σκαφακια απο τις ιδιες τις κολλες, χωρις να ξεκολλαω ο,τι μενει, μεχρι να παραγεμισουν και να τις πεταξω.

Ελα να σου δωσω ενα μικρο σιλικονοσκαφακι να φτιαξεις κατι παρομοιο. Γινεται και το ανακατεμα πολυ καλυτερα απο οτι σε σκληρη επιφανεια!

Εμενα μου λειπουν αλλα για αλλα... 😛
Μεχρι να βρω χωρο να δουλευω (χωρις να εχω 2 ωρες φασινα μετα) κανω δουλεια και με αυτα.
Εδω 2 χερουλια για σκοινακι της μικρης θελω να.φτιαξω, κι αφου τα εκοψα και τα τρυπησα, χρονοτριβω γιατι τρομαζω στην ιδεα του τριψιματος και της σκονης.
Απο την αλλη, επειδη φαινεται πολυ καλη ιδεα η σιλικονη, και εχω καπου καποια φορμακια, λεω να κολλησω γερα ενα πανω σε κατι βαρυ και να εχω το αντιστοιχο δικο σου, αλλα...του φτωχου 🙂

Δεν πρεπει να το κολλησεις καπου γερα, πρεπει να ειναι αποσπωμενο το σκαφακι για να το βγαζεις να το καθαριζεις ευκολα και για να το μεταφερεις καποου αν θες σκετο μαζι με την κολλα, χωρις την βαση.

Αν βεβαια μου φερεις λιγη βελανιδια, θα σου φτιαξω ενα σκαφακι δωρεαν απο κοντρα πλακε :)