Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Πιο πολυ επιβαρυνεται ο τοιχος απο δυο τρυπες παρα απο το λιγο ξυσιμο σε δυο τρια σημεια της επιφανειακης μπογιας.

Η κολλα ειναι δοκιμασμενη και αντεχει. Για αυτον τον σκοπο παραγεται αλλωστε, αντι καρφιων, βιδων και τρυπανιων :))

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σαν την Bison δεν νομιζω να ειναι !!!!

Σιγουρα δεν ειναι, ουτε η baufix ουτε η pattex. Τις εχω δοκιμασει.
Η bison υπερτερει επισης και των δυο και στις βενζινοκολλες και στις ξυλοκολλες.

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σιγουρα δεν ειναι, ουτε η baufix ουτε η pattex. Τις εχω δοκιμασει.
Η bison υπερτερει επισης και των δυο και στις βενζινοκολλες και στις ξυλοκολλες.

+1
Oτι έχω κολλήσει μέ Bison montage kit : κεραμύδια-μάρμαρο-τσιμέντο κ.τ.λ δέν έχει ξεκολλήσει τίποτα.

Γράφω εδώ λόγω υλικού αλλά απευθύνομαι κυρίως στα ''παιδιά των στυλό'' και σε μια συζήτηση που είχαμε σχετικά με κόλλες στιγμής και φινίρισμα! Να επιλέξω κάποια απλή από εδώ : https://www.e-jumbo.gr/scholika/cheirotechnia/kolles/kolles-stigmis/ ή να πάρω αυτή : http://www.itools.gr/kolles-silikon...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html αν και νομίζω η δεύτερη είναι καλύτερη και λόγω του επιταχυντή ?? Εκτός και αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποια άλλη καλύτερη.

Αθήνα είμαι και συγκεκριμένα Κολωνό.Οπότε αφού είμαστε δύο τότε κομπλέ.Θα περιμένω μήπως θέλει και κάποιος άλλος αλλιώς παραγγέλνω το βράδυ για εμάς.

Απο οτι γραφει : πανελλαδικη χρεωση ταχυμεταφορας *ελτα coutier εως δυο κιλα 3,50 + 2,50 εξοδα αντικαταβολής. 2 τεμαχια θα παρω και εγω οπότε από 3 θα μας βγει.

Σήμερα είχα την τύχη να γνωρίσω δύο υπέροχα άτομα αυτής της παρέας από κοντά !enduras1 και Babis K. ευχαριστώ πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες!! Και φυσικά ευχαριστώ πολύ τον Κυριάκο για τις κόλλες.Ευελπιστώ να τις δοκιμάσω σύντομα και να βγάλουμε συμπέρασμα αν αξίζουν!

wolfegolas .........φθηνά την γλίτωσες με 2-3 κόλλες !!!

Έτσι ξεκινάνε τα βαριά εγκλήματα, με πλημμελήματα !

Κόλλησα σήμερα ένα κομμάτι από σπασμένο πλαστικό κλιπ ζώνης με κυανοακρυλικη Pattex κάνοντας το κόλπο με την σόδα που είχα δει εδώ.
Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να δουλέψει γιατί είχα ξαναπροσπαθήσει παλιά να το κολλήσω χωρίς σόδα και έσπασε σχεδόν αμέσως.

Τώρα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σκληρό κέλυφος γύρω από το σπασμένο σημείο και φαίνεται πραγματικά πολύ γερό. Είμαι εντυπωσιασμένος.

wolfegolas .........φθηνά την γλίτωσες με 2-3 κόλλες !!!

Έτσι ξεκινάνε τα βαριά εγκλήματα, με πλημμελήματα !

Χαχαχα και μετά πάμε στα κακουργήματα , proxxon - κορδέλες -τόρνοι - laser και ποιος ξέρει τι ακόμα , μέχρι και μετακόμιση θα κάνουν κάποιοι γιατί πλέων δεν χωράνε !!!!

H νεα αγαπημενη μου κυανοακρυλικη. Loctite super attack.
18036_w420h420f.jpg

Σε ενα σημερινο προτζεκτακι μαγνητισμου κυβου του Rubik η συγκεκριμενη κολλα ηταν αριστη και εντυπωσιακα γρηγορη και δυνατη. Μαγνητες Ν35 σχεδον ακαριαια εμεναν στην θεση τους χωρις να μπορει να τους κουνήσει αλλος μαγνητης και οσοι εχουν χρησιμοποιησει τετοιους μαγνητες ξερουν τι διαολια ειναι και ποση δυναμη εχουν.

Κολλες στιγμης: Βιson, Loctite, UHU, Logo, Γοριλα glue, Axton του Λεροϊδος, τσιπικες απο Κινα, no name απο παντου, ολες τις εχω δοκιμασει και δεν θυμαμαι να εχω καταληξει εαν καποιες υπερτερουν στην πραξη απο καποιες αλλες.
Αν δηλαδη αξιζει τον κοπο να πληρωσω το premium της Loctite εναντι μιας no name σε κλασμα της τιμης του επωνυμου.

Σε καποια φαση θελω να ξανακανω ενα δοκιμαστικο. Παντως το βασικο κριτηριο μετα απο πολλα χρονια χρησης των κυανοακρυλικων ειναι να μην κολλαει το καπακι και η συσκευασια να ειναι μαξ. 3γραμμαρια.

Το ιδιο για βενζικοκολλες γενικης χρησης. Εχει παρατηρησει κανεις ουσιαστικη διαφορα καποιας μαρκας εναντι καποιας αλλης?
Mercola και Pattex δεν με εχουν ενθουσιασει. Απεναντιας οι βενζικοκολλες γενικης χρησης Βιson και UHU με καλυπτουν.

Εχω την εντυπωση επισης οτι οι βενζικοκολλες gel ειναι πιο αδυναμες απο τις κανονικες. Εχει κανεις αποψη για αυτο? Ισως να ειναι η ιδεα μου αλλα δεν τις προτιμω αν και συμπεριφερονται καλυτερα στο απλωμα.