Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Τα ειχα ξεχασει πανω απο τρεις μερες ετσι κολλημενα τα ξυλα, οπως βλεπεις και απο τις αναρτησεις. Δεν υπαρχει η περιπτωση που λες.

Απλα η συγκεκριμενη UHU ειναι κολλα επιπεδου titebond ΙΙΙ. Το ειχα ηδη διαπιστωσει απο παλια, απο αλλο τεστ. Ολες οι αλλες ειναι καλες αλλα "απλες οδοντοκρεμες", nothing extraordinary δηλαδη.

Επίσης να προσθέσω ότι μία UHU που είχα από το Lidl περισσότερο καιρό από μια Mercola WB 500 750gr διατηρήθηκε σε καλύτερη πιο ρευστή κατάσταση από την Mercola που έχει σχετικά σφίξει και θέλει πολύ πίεση για να βγει από το στόμιο.
Τώρα βέβαια έχω πάρει και 2 Titebond του κιλού από τον Νικόλα για να είμαι πιο in. :coool:

Την επόμενη φορά που θα κατέβω Αθήνα Μιχάλη θα σου φέρω μια ξυλοκολλα ελληνική που παίρνω από έναν προμηθευτή κιγκαλεριας για ανάλογο τεστ . Την θεωρώ καλύτερη από την UHU του τεστ (εμπειρικά μόνο) μιας και χρησιμοποιώ και τις δυο , την ελληνική κατά κόρον και την UHU περιστασιακά . Θα κάνουμε ένα τεστ με ζυγαριά για πιο ακριβή αποτελέσματα .

Να συμπληρωσουμε το τεστ και με μια Rakoll!
7409023_intl_ipic1.jpg

Αντε Μιχαλη, διοργανωσε συναντηση για τεστ κολλας! Δεν ξερω γιατι η titebond εχει παρει τετοια φημη. Εχω δοκιμασει καποιες σαν την uhu, αλλα αποδειχθηκαν υποδεεστερες στο μελλον ονοματα δεν θυμαμαι. Η uhu δεν εχει δειξει σημαδια αδυναμιας, μολις πριν λιγες μερες τελειωσα ενα μπιμπερο. Η titebond η κλασικη ομως που δουλευω με ελκει περισσοτερο, αν και πιο ακριβη.

Eχει τετοια φημη γιατι ειναι πανισχυρη ξυλοκολλα, ολες οι εκδοσεις της, ιδιως η titebond III που ειναι και αδιαβροχη.

Για μενα η Τitebond III ειναι η κορυφαια ξυλοκολλα που εχω χρησιμοποιησει αναμεσα στις δεκαδες επωνυμες και ανωνυμες μαρκες.

Μεσα στις ανωνυμες/budget μαρκες ειναι καποιες παρα πολυ καλες που ξεπερνουν σε αντοχη τις περισσοτερες επωνυμες. Το ειχα δει στο εργοστασιο στη Ρουμανια οπου συχνα χρησιμοποιουσαμε χυμα ξυλοκολλες και γενικως κολλες και ξυλοκολλες απο την Ρωσσια και τις χωρες του πρωην Ανατολικου μπλοκ.

Ενδιαφέρον συγχαρητήρια!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

...... ...... μια 2 συστατικων το εδεσα πανω , μολις εσφιξα λιγο τη βιδα ξεκολλησε ....... .......
Σού προτείνω, εφόσον γίνεται, πρώτα να σφίξεις τη βίδα και μετά να κολλήσεις το υπόλοιπο επάνω. Η μόνη παραλλαγή είναι να την γυρίσεις πίσω, μισή στροφή, πριν την κόλληση.

...... ...... μια 2 συστατικων το εδεσα πανω , μολις εσφιξα λιγο τη βιδα ξεκολλησε ....... .......
....... αρα οποιος νομιζει οτι υπαρχει κολλα που θα το κρατησει ας πει .......
Προσωπικά, 2 συστατικών θα έβαζα κι εγώ. Μόνο που θα έβαζα εκείνη που θεωρώ κορυφαία, από τις 6-8 που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα : NEOTEX αυτήν (μία από τις 2)
Και μάλλον από την πίσω πλευρά, εκείνες τις ίνες που βάζουν στα σκάφη.

Αλλιώς πάς κατευθείαν σε ναυτιλιακά (και παίρνεις ρητίνη μαζί με ίνες), αλλά εκεί, δεν γνωρίζω ποιά είναι η καλύτερη.
Πάντως να ξέρεις ότι αυτή η εποξειδική κοστίζει 15 το κιλό και μάλλον 1-2 ευρώ οι ίνες.

Τις καλύτερες τιμές τις έχει η ΠΕΡΒΙΝΚΑ που είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάτω από την ΝΕΟΤΕΧ. Μάλλον γι' αυτόν τον λόγο, δεν έχει μεταφορικά...
Άριστοι γνώστες. Θα πας με το δείγμα και θα τους ρωτήσεις, (αφού πρώτα εξαφανίσεις την παλιά κόλλα και ύστερα το αγριέψεις με γυαλόχαρτο) αν θα πρέπει να βάλεις τον στοκοειδή, προκειμένου να μην στάξει, όπως η ρευστή και φύγει. Αυτό για την περίπτωση που το κολλήσεις με την βίδα στερεωμένη πρώτα.
Μίλήσέ τους και για τις ίνες. Αυτές που κολλάνε σπασμένα πλαστικά μέρη στα σκάφη.

Ερώτηση κυρ Λύγκα : Ο Νίκος ο φίλος μου είσαι ;

Θα ηθελα να ρωτησω τι κολλα βαζετε,αν υπαρχει, για να κολλησεται σοκοροταινιες(ταινιες μελαμινης).....;... η να επιλεξω το γνωστο τροπο που κανω συνηθως με το σιδερο.....;

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σιδερο φυσικα.
Θα ηθελα να ρωτησω τι κολλα βαζετε,αν υπαρχει, για να κολλησεται σοκοροταινιες(ταινιες μελαμινης).....;... η να επιλεξω το γνωστο τροπο που κανω συνηθως με το σιδερο.....;

Συντομη και ξεκαθαρη η απαντηση σου....
Δεν αμφισβητηται οτι με το σιδερο γινεται ομοιομορφα και ωραια....απλως ελεγα μηπως καποιος εχει χρησιμοποιησει καποια κολλα αντι αυτου τροπου....

Με το σίδερο χρησιμοποιείς ταινίες που έχουν ήδη κόλα και δεν πάει άλλη κόλα επάνω σε αυτή. Αν είναι να γίνει με κόλα πρέπει να χρησιμοποιήσεις λωρίδα καπλαμά και μάλλον με βενζινόκολα που είναι πιο δύσκολο και πιο κουραστικό αλλά πολύ πιο σταθερό.

Ειχα αγορασει απο το Jumbo δυο ομοιες εξωτερικα κολλες, 99 cents το τεμαχιο. Η μια ελεγε οτι ειναι για παπουτσια και η αλλη γενικης χρησης.
Νομιζα οτι ηταν διαφημιστικο κολπακι για να πουλανε την ιδια κολλα για διαφορετικες χρησεις αλλα εκανα λαθος!!

Εδω οι κολλες που μπορει να ειναι πανομοιοτυπες στην εμφανιση αλλα περιεχουν διαφορετικες κολλες.
47528186802_4ee24072fb_c.jpg

Η αριστερη κολλα στην φωτο (μαζι με την συσκευασια της) ειναι οντως βενζινοκολλα και η δεξια κολλα γενικης χρησης σαν την γνωστη μας UHU.

Mετα την ευχαριστη αυτη διαπιστωση, δοκιμασα να κολλησω καποια ρεταλια δερματος και λαστιχου για να δω το αποτελεσμα σε σχεση με την βενζινοκολλα Bison. Αυριο το αποτελεσμα.

Μολις περασα ευχαριστα μια ωριτσα διαβαζοντας ολο το νημα :).
Την titebond που τη βρισκουμε; Ομοιως αυτην την ξυλοκολα της UHU που δεν την εχω ξαναδει.

Και μια, λιγοτερο σχετικη ερωτηση:
Ο μικρος διαβολακος μου κολλησε στα τζαμια μπολικα αυτοκολλητα. Ευτυχως τα περισσοτερα ειναι τα "πλαστικοποιημενα" που βγαινουν σχετικα ευκολα. Δυο-τρια μεγαλα, ομως, ειναι τα κλασσικα παλια χαρτινα και λεπτα αυτοκολλητα που (κλασσικα) μολις πας να τα ξεκολλησεις φευγει το μισο χαρτι απο πανω και μενει το λεπτο στρωμα με την κολλα, που δε βγαινει ποτε.
Υπαρχει καποιος σχετικα ευκολος τροπο να βγουν (χωρις υγρο τριψιμο με τις ωρες);
Π.χ. με πιστολι θερμου ή πιστολακι μαλλιων; Με καποιο χημικο/οινοπνευμα κτλ;

Την titebond πλεον την βρισκεις και στην Ελλαδα http://dimizparts.gr/ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΚΟΛΛΕΣ
Την UHU την ειχα αγορασει απο το Λιντλ πριν καμμια δεκαρια χρονια και απο τοτε δεν την εχω ξαναδει τριγυρω.

Την αλλη βδομαδα απο 18.4 το Lidl βγαζει ενα Σπρέι αποκόλλησης ετικετών και υπολειμμάτων κόλλας με 3 ευρω που κανει αριστη δουλεια. Ειναι οτι χρειαζεσαι. Εαν βιαζεσαι περνα να σου δωσω ενα ειδικο σπρεϊ να κανεις τη δουλεια σου.
https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=25713