Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Πωωω, σε μπελα με βαζετε, να τα δοκιμασω ΟΛΑ τουτα :)
Δεν ειναι, ομως, "κραδασμοι", ειναι "βιδωμα-ξεβιδωμα" του σημειου, απο την κινηση ξεδιπλωματος της επεκτασης της απλωστρας. Γι αυτο και ειχε πιρο πριν, για να επιτρεπει την κινηση.
Και επειδη εγω δεν μπορω να φτιαξω πιρο (ευκολα, τουλαχιστον), η ιδεα ειναι να βιδωσω το παξιμαδι τοσο που να ειναι σταθερο το σημειο, αλλα ΚΑΙ να μπορει να κινειται, αρα να λειτουργει σαν πιρος η βιδα.
Ισως οχι και τοσο καλη ιδεα, ή ισως θα πρεπει να το κανω αλλιως. Π.χ. να κολλησω σταθερα το παξιμαδι σε ενα σημειο της διαδρομης (π.χ. με καλαι ή με κολλα οπως λεει ο Μιχαλης), που θα το βρω σημαδευοντας εκει που εχει χωρο να κινηθει, αλλα και δεν "παιζει" πολυ.

βαλε βρε μια φωτογραφια.
χιλιοι τροποι θα υπαρχουν αλλα αν δεν δουμε το ακριβες προβλημα και να γινει η κλινικη διαγνωση τι να πουμε. :)

Ελπιζω να φαινεται..
df5edde65e7265f118a31c60833b6c60.jpg
a598444ac12756c57c51812b567f9a0a.jpg
f8d181b887a17f95c416cdb90a1758b7.jpg
a9fc0f07396efae7c7dd0ca1750c30be.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορουμε να αντικαταστησουμε την βιδα/παξιμαδι με πιο μακρυα βιδα 4μμ στην οποια θα ανοιξουμε τρυπα για να την ασφαλισουμε με ενα συρματακι.
Αλλιως φερε αυριο την βιδα να της ανοιξουμε τρυπα στην ακρη και να περασουμε μια 'ασφαλεια', κοπιλια, περονη, συρμα για να αντικαταστησει το παξιμαδι.

Μεγαλύτερη βίδα ...ροδέλα και από τις δύο μεριές και διπλό παξιμάδι που τα σφίγγεις καλά μεταξύ τους... χωρίς πολύ σφίξιμο η βίδα να "παίζει" μέσα στην τρύπα.
Δεύτερη λύση ...πριτσίνι αν βρεις τόσο μακρύ και ροδέλα στην μεριά που θα ξεχειλώσει το πριτσίνι.

Μεγαλύτερη και χοντρή βιβα,επειδη σηκωνει βαρος,με το κεφάλι από μέσα για να μην βρίσκουν τα ρούχα.Ροδελα και ενδοιαμεσα γιατι ανοιγοκλείνει και τα βαριά ρουχα στη μεση...
Τα λοιπά όπως προαναφέρθηκαν!

και για να το κανουμε ακμα πιο επιστημη..ροδελα τεφλον απο μεσα...

παντως οτι και να κανεις, θες μαρυτερη βιδα. οποτε τραβα στο χρωματοπωλειο και παρε βιδα 1+ εκατοστο μαγρυτερη, παξιμαδι ασφαλειας και ροδελες γαλβανιζε

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, μιλαμε για πληρη καλυψη
(Νικολα χασκογελασα μονος μου στο γραφειο και με κοιταξανε περιεργα οι αλλοι).
Θα το δω πως θα παει και τελικα με βλεπω να ζαλωνομαι την απλωστρα ολοκληρη και να οδευω προς τις μυστικες υπογειες εγκαταστασεις.... :)

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, μιλαμε για πληρη καλυψη
(Νικολα χασκογελασα μονος μου στο γραφειο και με κοιταξανε περιεργα οι αλλοι).
Θα το δω πως θα παει και τελικα με βλεπω να ζαλωνομαι την απλωστρα ολοκληρη και να οδευω προς τις μυστικες υπογειες εγκαταστασεις.... :)

Eλα στο θειο να δοκιμασουμε λυσεις εξω απο τις συνηθισμενες :))

Κατι που πολλοι θα το ξερετε, αλλα ισως για τους υπολοιπους να ειναι χρησιμο:
Χθες συναρμολογουσε η μικρη ενα "σπιτακι", απο κομματια χαρτονι που αναμεσα ειχαν ενα "μαξιλαρακι" απο καποιο αφρωδες πλαστικο, μαλλον πολυαιθυλενιο, ή κατι τετοιο.
Το εσκιζε συνεχεια (κυριως εβγαζε φλουδες χαρτονι ολοκληρες) και ο μπαμπας το κολλαγε.
Οπου ηταν χαρτονι με χαρτονι χρησιμοποιησα κυριως κλασικη κολλα χαρτιου και κολλαγε μια χαρα.
Οπου ηταν χαρτονι με "αφρο" χρησιμοποιησα διαφορες κολλες, για δοκιμη.
Ε, η βενζινοκολλα...δεν κανει 😛
Εντυπωσιαστηκα πραγματικα, γιατι οπου εβαλα το "εφαγε" το πλαστικο σε λιγα δευτερολεπτα, κανοντας γουβα μεχρι το χαρτονι σχεδον. Πιθανοτατα καπου θα γραφει και οτι δεν κανει για αυτο.

Αναμενομενο...το αφρωδες ειναι πολυ ευαισθητο σε κατι που δρα σαν διαλυτης...κατι μααλκους πατους παπουτσιων που κολλαω το κανω ΓΡΗΓΟΡΑ με λιγη κολλα

Oμορφη αναμνηστικη κουπα απο πορσελανη και οπως μου ειπαν απλα ακουμπησε σε καποιο αλλο σκευος και εσπασε το χερουλι!

49065367491_c45883d159_z.jpg

Η κουπα κολληθηκε γερα με την κολλα GEL Loctite super attack power flex. Το Gel ειναι καλυτερο για πορωδεις επιφανειες και γιατι δεν τρεχει.
49064852588_cba72d66b8_c.jpg

Προσοχη ομως!
H κουπα ειναι συλλεκτικη οποτε δεν θα χρειαστει να μπει καυτο ροφημα μεσα, ουτε να πλυθει σε πλυντηριο πιατων και ουτε να μπει σε φουρνο μικροκυμματων.

Εαν επρεπε η κολλα να πληροι τα τρια παραπανω απαιτουμενα (ζεστα ροφηματα, πλυντηριο πιατων,microwave) θα επρεπε να χρησιμοποιηθει αλλη κολλα με αλλα χαρακτηριστικα.

Τετοια κολλα ειναι η Loctite precision MAX και καποιες κολλες δυο συστατικων. Oι κοινες κυανοακρυλικες (επωνυμες η μη) δεν πληρουν τα παραπανω κριτηρια.

Σε παρόμοιο σπάσιμο εγώ έχω βάλει sugru σε μια κούπα που είχα από το Λύκειο. Μέχρι στιγμής μια χαρά πίνω ζεστό καφέ τα τελευταία 2,5 χρόνια.
4fdad0e3f6c692e5154c51a1b0384544.jpg
62a42b57e9cae3ab16e2331909e5cdad.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το sugru ειναι ενα πολυ εξυπνο και καινοτομο υλικο απο σιλικονη. Το ειχα δοκιμασει μολις ειχε πρωτοβγει ειναι ομως ακριβουτσικο και μολις ανοιξεις τη συσκευσια πρεπει να το χρησιμοποιησεις ολο. Ειναι βεβαια μικρη η συσκευασια, ερχεται σε μικρα φακελακια, αλλα και παλι δεν συμφερει ο συγκεκριμενος τροπος συσκευασιας.

Μπαινει στο πλυντηριο πιατων, αντεχει καλα στην θερμοκρασια αλλα δεν ειναι approved για φουρνο μικροκυματων ουτε ειναι food safe.

Δοκιμων συνεχεια..

Προσφατα αγορασα ενα σωληναριο Loctite -Glue remover/Aφαιρετικο κολλας- το οποιο αναφερει στην συσκευασι ως γενικο τιτλο "removes glue and stains" αφαιρει κολλες και λεκεδες.
Επισης συνεχιζει και αναφερει οτι ειναι για κακοκολλημενα κομματια, για λεκιασμενες (απο κολλα) επιφανειες, λεκεδες απο μελανι, μαρκαδορους και αφαιρει ετικεττες.

Εδω η κολλα
49148397196_e5fb78a034_b.jpg

Δυστυχως η συντομη δοκιμη που εκανα μου εδειξε οτι το προιον -κατα την προσωπικη μου αποψη και εμπειρια- ειναι κατω του μετριου και δεν ανταποκριθηκε στις προσδοκιες μου.

Εδω οι συντελεστες της δοκιμης.
Ενα σπασμενο βοτσαλο που θα κολληθει στραβα, μια καλη κολλα στιγμης Bison και το εν λογω προιον που θα κληθει να αποκολλησει το (στραβοκολλημενο) βοτσαλο.
49157497942_2b12d2d63e_c.jpg

To βοτσαλο εδω κολλημενο κυριως με ρευστη κ/α Bison και σε καποια μικρα κενα απο την αλλη μερια εβαλα λιγη κυανοακρυλικη κολλα Gel απο τα Jumbo.
49157497622_49640650e0_c.jpg

Η κολληση ειναι παρα πολυ γερη. Αν ηθελα να ξανασπασω το βοτσαλο μαλλον θα χρειαζομουν πενσα/σφυρι, δυσκολα με το χερι.
Αν ηθελα να το ξεκολλησω ομαλα για να το ξανακολλησω πιο σωστα, θα χρειαζομουν αυτο το υλικο που αγορασα, ενα glue remover δηλαδη.

Εδω το παχυρευστο σαν gel υλικο το οποιο και εβαλα πλουσιοπαροχα πανω στο βοτσαλο κατα μηκος ολης της κολλησης.
49156787848_13943ff191_c.jpg

Εβαλα επισης λιγη κολλα πανω σε ενα πανι για να δω πως αφαιρει την κολλα απο υφασμα.
Η κολλα αφεθηκε 30 λεπτα να ξεραθει τελειως και μετα σκεπαστηκε απο ενα στρωμα glue remover και παντα ακολουθοντας τις απλες οδηγιες του προιοντος.
Εδω το βοτσαλο και το πανι με την γελη (gel..:) επανω τους. Αυτα αφεθηκαν ολο το βραδυ να μουλιασουν.

49157276336_c79f44055a_c.jpg

Επισης εβαλα κολλα στο χερι και μετα λιγο gel για να το αφαιρεσω.
Για καποιο μυστηριο λογο 1 στις 2 φορες θα καταφερω να πασαλειφτω με κολλα στιγμης, οσο και να προσεξω, οποτε επρεπε να γινει και η δοκιμη και πανω στο πετσι μου :)
Εδω η θεραπευτικη αλοιφη πανω απο την κολλα!
49156787168_a33c5292f0_c.jpg

Πανω στο δερμα, το glue remover δουλεψε. Μετα απο ενα πενταλεπτο η ξερη κολλα στιγμης μαλακωσε και ξεφλουδιστηκε ευκολα απο το χερι.

Δεν μπορω να πω το ιδιο ομως και για το βοτσαλο το οποιο δεν ξεκολλαγε με τιποτα. Δεν το ζορισα στο 100% αλλα υποτιθεται οτι το τζελ θα το μαλακωνε. Ηταν δηλαδη σαν να μην ειχα βαλει καθολου αφαιρετικο. Τωρα ειτε η Bison ειναι η καλυτερη και ισχυροτερη κολλα στιγμης ειτε το προιον της Loctite ειναι ανεπαρκες..

Λιγο καλυτερα αποτελεσματα ειχε το υφασμα απο το οποιο ο λεκες της κολλας βγηκε κατα 90%. Εκει μπορω να πω οτι το αποτελεσμα ειναι αποδεκτο.
Επανελαβα λοιπον την διαδικασια στο υφασμα, οπως λενε οι οδηγιες για τις δυσκολες περιπτωσεις, και ξαναεβαλα μια στρωση τζελ στο βοτσαλο μηπως και δω αποτελεσμα.

Εδω η αναμονη. Το υφασμα και το βοτσαλο ξαναποτισμενα με την γελη της Loctite. Ο λεκες στο υφασμα ειναι στο σημειο που δειχνει ο ζουμπας.
49157496137_fbda02deb3_c.jpg

Το βραδακι τα ξαναλεμε με τα αποτελεσματα.

update..

H κολλα απο το υφασμα αν και καθαρισε αρκετα καλα με την χρηση του glue remover της Loctite, αφησε μια μικρη σκια. Εαν περνουσα το τζελ για μια τριτη φορα, ισως καθαριζε εντελως.

Το κολλημενο βοτσαλο, μετα και την δευτερη επαλειψη του glue remover δεν εκανε καμμια διαφορα. Δεν ξεκολλαει με τιποτα.
Βεβαια δεν μπορεις να το πιασεις σωστα και να το πιεσεις οσο γερα θελεις λογω σχηματος και μικρου μεγεθους, αλλα οπως και να'χει με το χερι δεν σπαει.
H bison και η Cartell απο Jumbo που χρησιμοποιηθηκαν για να κολλησουν το βοτσαλο εκαναν πραγματικα αριστη δουλεια!:)

Latest update...

Aνατροπη της καταστασης χθες βραδυ! Και πως γινεσαι ρεζιλι χωρις πολλα πολλα...:flipout:

Εδωσα το βοτσαλο σε μια φιλη λεγοντας οτι ειναι κολλημενο τοσο γερα οσο και πριν σπασει και την προετρεψα να δοκιμασει να το σπασει....και το εσπασε :)))

49167424248_9e03c5ecfe_z.jpg

Aπλα το glue remover της Loctite προφανως ηθελε δυο τρεις μερες να δρασει, να εισχωρησει μεσα στο σημειο της κολλησης και να μαλακωσει την κολλα.
Δεν εσπασε βεβαια ευκολα σαν μπισκοτο αλλα με λιγο ζορι χωριστηκε στη μεση.

Τωρα αν ειναι να περιμενεις 2-3 μερες, με παραπανω απο μια επαλειψη του τζελ, για να κανεις την δουλεια σου, δε λεει.
Τελος παντων, το θεμα ειναι οτι θελει χρονο η οποια αποκολληση.

Αν υπαρχουν αλλα υλικα που δοκιμασμενα μπορουν και απενεργοποιουν την κυανοακρυλικη, ας αναφερθουν.

Πρεπει να ειναι η χειροτερη κατασκευη σωληναριων σε κολλα 2 συστατικων που εχω δει.

Μετα απο 2 χρησεις το σωληναριο της κολλας του Leroy, ΑΧΤΟΝ, κολλησε και κατεστη αχρηστο.

49168298532_cb437f1fd8_c.jpg

Το ειχα ψιλοκαταλαβει απο την πρωτη φορα που χρησιμοποιησα την συγκεκριμενη κολλα και παρ'ολο που γενικως ειμαι ιδιαιτερα προσεκτικος, η κολλα ειναι για πεταμα.
Δεν την πεταω βεβαια, την κραταω μηπως χρειαστω κολλα σε μεγαλη ποσοτητα, οποτε να την κοψω και να την χρησιμοποιησω ολη μια και καλη.

Κριμα. Ηταν και ακριβη σε σχεση με τις υπολοιπες χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο.

Πρεπει να ειναι η χειροτερη κατασκευη σωληναριων σε κολλα 2 συστατικων που εχω δει.

Μετα απο 2 χρησεις το σωληναριο της κολλας του Leroy, ΑΧΤΟΝ, κολλησε και κατεστη αχρηστο.

Το ειχα ψιλοκαταλαβει απο την πρωτη φορα που χρησιμοποιησα την συγκεκριμενη κολλα και παρ'ολο που γενικως ειμαι ιδιαιτερα προσεκτικος, η κολλα ειναι για πεταμα.
Δεν την πεταω βεβαια, την κραταω μηπως χρειαστω κολλα σε μεγαλη ποσοτητα, οποτε να την κοψω και να την χρησιμοποιησω ολη μια και καλη.

Κριμα. Ηταν και ακριβη σε σχεση με τις υπολοιπες χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο.

Η χειρότερη για μένα (την έχω χρησιμοποιήσει) είναι αυτή της Pattex με το σωληνάριο μίξης...
s-l1000.jpg

One time ONLY...μετά δεν υπάρχει τρόπος να την κλείσεις...ή τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα.