Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Το ιδιο (%£¥¥#&*) συστημα εχουν και οι δυο αυτες.
Γενικα το συστημα με τις συριγγες δεν το παω καθολου, παντα προβληματικο ειναι, αλλα αυτες οι 2 το πανε σε αλλο level...

Nαι, νομιζω οτι εχουν ακριβως το ιδιο συστημα.

Αγγελε υπαρχουν συριγγες εποξικων oπως η Bison, η permatex αλλα ακομα και η Powerfix του lidl που τις χρησιμοποιεις καθε φορα απροβληματιστα.

Nαι, νομιζω οτι εχουν ακριβως το ιδιο συστημα.

Αγγελε υπαρχουν συριγγες εποξικων oπως η Bison, η permatex αλλα ακομα και η Powerfix του lidl που τις χρησιμοποιεις καθε φορα απροβληματιστα.
Δεν ξερω.
Σιγουρα ειναι καλυτερες απο αυτο το αισχος, αλλα και παλι εχουν θεματα. Π.χ. το "καπακι" φευγει πολυ ευκολα αν κουνηθει λιγο μεσα σε καποιο κουτι, ενιοτε δεν βγαζουν ταυτοχρονα την ιδια ποσοτητα κ.α.
Στην pattex εκανα...πατεντα, εκοψα ολο το στομιο και αφησα μονο τις τρυπες, οπου μετα εβαλα απο πανω μονωτικη. Κατι εγινε, αλλα και παλι...

Δεν ξερω.
Σιγουρα ειναι καλυτερες απο αυτο το αισχος, αλλα και παλι εχουν θεματα. Π.χ. το "καπακι" φευγει πολυ ευκολα αν κουνηθει λιγο μεσα σε καποιο κουτι, ενιοτε δεν βγαζουν ταυτοχρονα την ιδια ποσοτητα κ.α.
Στην pattex εκανα...πατεντα, εκοψα ολο το στομιο και αφησα μονο τις τρυπες, οπου μετα εβαλα απο πανω μονωτικη. Κατι εγινε, αλλα και παλι...

Το καπάκι σε αυτές, πρέπει να μπαίνει πάντα στην ίδια θέση...

Σε καποιες κολλες 2 συστατικων το καπακι ειναι τοξοειδους σχηματος για να μην μπορεις να το βαλεις αλλιως. Αυτος ειναι και ο καλυτερος τροπος. Eτσι ειναι η powerfix και η permatex και καποιες λιγες αλλες που εχω χρησιμοποιησει και δεν θυμαμαι τωρα.

Σε καποιες, το καπακι στην μια μερια ειναι διαμορφωμενο για να μπαινει μονο απο την μια πλευρα αλλα δεν ειναι ευδιακριτο και μπορεις καλλιστα να το βαλεις λαθος για καποια δεκατα του δευτερολεπτου μεχρι να το παρεις χαμπαρι -αλλα μπορει να γινει η ζημια χωρις να το καταλαβεις εκεινη τη στιγμη. Ετσι ειναι η Bison.

Σε αλλες, απλα ο τροπος που ειναι φτιαγμενο το καπακι μαλλον δεν εξυπηρετει και δημιουργει προβλημα οπως στις UHU, pattex,Axton και αλλες.

Βεβαια οι παραπανω αποψεις ειναι υποκειμενικες και βασιζονται στην δικη μου εμπειρια και τροπο εργασιας.

Ενα περιεργο πραμα:
Εχω διαφορες κολλες "στιγμης" (κυανοακρυλικες), κυριως uhu, αλλα και bison κ.α.
Ως γνωστον, αυτες πηζουν σε δευτερολεπτα, αντε λιγα λεπτα.
Εχω παρατηρησει οτι οταν παλιωνουν (1-2 χρονια π.χ.) αργουν πολυ να πηξουν και ειναι λιγο πιο λεπτορευστες, αν και (νομιζω) η δυναμη κολλησης, τελικα, δεν αλλαζει.
Ειχα, λοιπον, μια τετοια παλια uhu και εριξα μπολικη πανω σε ενα μεταλλικο ντενεκεδακι (ηθελ να κλεισω προχειρα μια μικρη τρυπουλα που ειχε). Επειδη αργουσε πολυ να πηξει, για πιο γρηγορα, ανοιξα επιτοπου μια καινουργια (αντε 2-3 μηνων, φυλαγμενη στο ψυγειο), επισης uhu, αλλα gel και εριξα απο πανω μπολικη και απο αυτη.
Λοιπον, 4-5 ωρες μετα ηταν ακομη ρευστη ολη η μαζα, 1 ημερα (!) μετα ηταν ακομα μαλακος ο πυρηνας και τωρα, 2 μερες μετα κοντευει επιτελους να πηξει εντελως.
Δεν ξερω τι φταιει, αλλα μου εκανε πολλη εντυπωση και ειπα να το μοιραστω.
(Οταν λεω "μπολικη" δεν εννοω κιλα, μαξ 1/4 με 1/2 του γραμμαριου απο την καθεμια).

Να παρεις ενα σπρευ που στεγνωνει αμεσα τις κυανοακρυλικες και ειναι τεραστια βοηθεια σε αρκετες περιπτωσεις που θελεις την κολληση να κολλαει στο δευτερολεπτο ακριβως. Ουτε δευτερολεπτο παραπανω :)
Αναφορικα με αυτο που περιγραφεις το βρισκω μεσα στα πλαισια της λογικης.

https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html
https://www.mcshop.gr/kianoakriliki-kolla-akfix-705-65ml-200ml.html

Να παρεις ενα σπρευ που στεγνωνει αμεσα τις κυανοακρυλικες και ειναι τεραστια βοηθεια σε αρκετες περιπτωσεις που θελεις την κολληση να κολλαει στο δευτερολεπτο ακριβως. Ουτε δευτερολεπτο παραπανω :)
Αναφορικα με αυτο που περιγραφεις το βρισκω μεσα στα πλαισια της λογικης.

https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html
https://www.mcshop.gr/kianoakriliki-kolla-akfix-705-65ml-200ml.html

Δεν ειναι περιεργο να κανει 1-2 ημερες να στεγνωσει κολλα "στιγμης";;;
Το σπρει το εχω δει και θελω να παρω ενα, ετσι κι αλλιως.
Το πρωτο ειναξ εξαντλημενο.
Ξερεις αν κανα leroy, ή καποιο αλλο προς τα εμας εχει καποιο τετοιο, πακετο με κολλα ή μονο του;

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Δεν ειναι περιεργο να κανει 1-2 ημερες να στεγνωσει κολλα "στιγμης";;;
Το σπρει το εχω δει και θελω να παρω ενα, ετσι κι αλλιως.
Το πρωτο ειναξ εξαντλημενο.
Ξερεις αν κανα leroy, ή καποιο αλλο προς τα εμας εχει καποιο τετοιο, πακετο με κολλα ή μονο του;

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε τοσο μεγαλη ποσοτητα κυανοακριλικης για να εχω ακριβη αποψη, αλλα oσο περισσοτερη ποσοτητα βαζω τοσο περισσοτερο αργει να στεγνωσει. Ισως να αργει υπερβολικα να στεγνωσει σε υπερβολικες ποσοτητες.

Δεν εχω βρει καταλυτη στα μεγαλα μαγαζια στην Αθηνα, σιγουρα ομως καπου θα υπαρχει. Ο τυπος απο την βορεια Ελλαδα εχει την καλυτερη τιμη παγκοσμιως για 200mg spray επιταχυντη.. (και την κολλα δωρο)

Νομίζω περίπου τη ίδια δουλειά με το σπρέι την κάνει και η κοινή σόδα... Μαγειρική έχω δοκιμάσει, πλυσίματος δε ξέρω...
Απλά όπως είναι φυσικό αφήνει ένα "λευκό" κατάλοιπο.

Καλησπερα στη μαστοροπαρεα.
Μου εχει σπασει το λαμακι του εμβολου που σπρωχνει τα διχαλα σε ενα καρφωτικο αερος που εχω. Υπαρχει καποια κολλα για μεταλλα που να κραταει τους κραδασμους απο το καρφωτικο ή πρεπει να βρω καποια αλλη λυση;
Ευχαριστω.

Καλως τον.

Μια φωτογραφια με την ζημια ειναι ακρως απαραιτητη για να κατανοησουμε σωστα το προβλημα και να προτεινουμε πιθανη λυση.

Ναι Μιχαλη εχεις δικιο, παραλειψη

2.jpg1.jpg

Αυτο ειναι το εμβολο με το λαμακι που εχει σπασει. Το λαμακι μπαινει μεσα στη σχισμη σφιχτα, αλλα με τη δυναμη που χτυπαει το καρφωτικο φευγει. Η κολλα θα το κρατησει?
Ευχαριστω.

Παιδιά ξέρει κάποιος πώς αφαιρούμε κόλλα στιγμής από επιφάνειες?Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος ή υλικό?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Για το λαμακι Γιαννη, ετσι οπως το βλεπω, θα δοκιμαζα μια ειδικη εποξικη κολλα μεταλλων δυο συστατικων, αφου καθαριστουν οι επιφανειες απο σκονες και λαδια με οινοπνευμα. https://markettools.gr/shop/κατασκε...εσ/εποξικη-κολλα-μεταλλων-permatex-cold-weld/

++++

Συνηθως το ασετον κανει δουλεια για την αφαιρεση της κυανοακρυλικης.

Καλημέρα, μήπως θα μπορούσα με κάποια κολλα να κολλήσω το γύρω γύρω της θήκης του κινητού; προσπάθησα με. Κολλα στιγμής bisson νομίζω....αλλα μετά από 5 μέρες πάλι τα ίδια. Θα αγόραζα άλλη αλλά το κινητό είναι παλιό και δεν βρίσκω παρομοια (ακόμα βαστάει το κινητο δεν το αλλάζω)
1ccc2911fbec0e1635e2fe48f12ec488.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να προσπαθησεις με βενζινοκολλα που ειναι ελαστικη κολλα και οχι ακαμπτη οπως οι (περισσοτερες) κυανοακρυλικες.
Yπαρχουν και καποιες κυανοακρυλικες που εχουν ελαστικοτητα https://www.xtools.gr/κόλλες-ειδικώ...rol-power-flex-3gr-loctite-5201395963016.html

Διατηρω μια επιφυλαξη, μηπως το πλαστικο που θες να κολλησεις ειναι απο αυτα που θελουν ειδικες κολλες.

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Παιδιά ξέρει κάποιος πώς αφαιρούμε κόλλα στιγμής από επιφάνειες?Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος ή υλικό?

Zap z-7 Debonder
Θα το βρείς σε μαγαζιά με είδη μοντελισμού.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδή θέλω να τη βγάλω από αυτοκίνητο ,καπώ, που έπεσε κατά λάθος ξέρουμε αν επηρεάζεται το χρώμα?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk