Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Το leroy εχει ενα νεφτι που λεει πανω "μονο για επαγγελματικη χρηση". Και δεν το ειδα πριν το παρω και τωρα δεν ξερω τι να το κανω γμτ 😁😛

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Δίκιο έχεις, πριν 10+ χρόνια όποτε χρειαζόμασταν κάτι ειδικό αρχίζαμε το διάβασμα, μετά δεν βγάζαμε άκρη, παίρναμε τηλ το πωλητή της Sika που μας εξυπηρετούσε. Συνήθως δεν μπορούσε να απαντήσει αμέσως, έλεγε θα το κοιτάξω και θα σας ειδοποιήσω. Περνούσαν κάποιες ώρες και έστελνε ένα κατεβατό με εναλλακτικές προτάσεις για την ίδια χρήση.

Αποτέλεσμα, ότι και να βάλαμε ήταν πολύ καλό αλλά τόσο διάβασμα πια?

Συμπέρασμα, βάλτε ότι σας "φωτίσει" και βλέπουμε... συνήθως πάντως δεν θα υπάρξει πρόβλημα :grandpa:

εντιτ,
αυτό με την επαγγελματική χρήση έχει ένα νόημα με την έννοια ότι πχ σε πολλές εφαρμογές θα πρέπει το υπόστρωμα να είναι εντελώς στεγνό για να κάνει το προϊόν ότι υπόσχεται όπως και ότι πρέπει να αναμειχθεί σωστά κτλ. Μέτρηση με υγρόμετρο και άλλα τέτοια. Αν κάποιος κάνει κάποια πράγματα κάπως επιπόλαια μετά μπορεί να αρχίσει να διαδίδει πως άλλα μου υπόσχονταν και τίποτα δεν έγινε.

Σε κάποιες εφαρμογές ο εργοδότης έχει "σύμβαση" με τη Sika η οποία στέλνει πιστοποιημένα συνεργεία για κάποιες δουλειές. Κυκλοφορεί λίγο το χρήμα παραπάνω αλλά στο τέλος είναι και όλοι καλυμμένοι.

Ειδικα με την Sika υπαρχει μεγαλο προβλημα με τα προιοντα...
Το 2005 οταν γινοντουσαν αβερτα σε καποιες μαντρες οικοδομων σεμιναρια υλικων παρακολουθησα ενα εκτενες σεμιναριο μονωσεων που ο πωλητης δεν ηθερε τι του γινοταν..
Ειχε φερει 10 τσιμεντοειδη επαλειφομενα αρνητικης και θετικης πιεσης για μονωσεις και μολονοτι καποια ηταν ιδια χημικης συστασης επειδη εγραφε οτι ηταν για πισινα,η για ραντιε η ταρατσα ελεγε οτι το ενα δεν κανει για το αλλο...και αυτο γιατι οταν του ζυτηθηκε να δωσει αποτελεσματα πεδιων εφαρμογης τα μασουσε λεγοντας οτι οι φυσικοι παραμετροι δεν μπορουν να καθορισουν ξεκαθαρα πιο ακριβως υλικο να χρησιμοποιησεις......δηλ καμια εφαρμογη μονο πωληση....ειδικα οταν βγηκαν αργοτερα τα τσιμεντοειδη με τους υγρους κρυσταλλους εκει να δεις γελιο...

Ο μονος που ηξερε και καπως καταλαβα τι γινοταν,γνωριζοντας τον εκ των υστερων και βοηθηκα, στον τομεαν ολων των τσιμεντοειδων ηταν ο κυρ Καρυδης( πρωην διευθυντης πωλησεων και marketing SIKA) που ασχοληθηκε με πολλα πεδια εφαρμογων μετεποιτα....και παλι ομως ξεκαθαρα δεν ηταν ολα γιατι πολλα οπως ειπαμε τα πεδια και οι συνθηκες εφαρμογης..
Οποτε ακομη και των εσο υποθετοντας πανε και ας εχουν ενα καρο μηχανηματα που δειχνουν ενδειξεις,που σαφως πρεπει να λαμβανται σοβαρα,και οχι υποβολη τοποθετησεις παντοτε πιου υλικου...

Τα ιδια με τους πωλητες/εφαρμοστες δηθεν στην Alchimica,Μapei,Penetron κτλ....αλλα εκει ειναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα με τα προιοντα...
Οποτε ειναι ξεκαθαρο οτι εαν ενα υλικο δεν εφαρμοστει στην πραξη και δεν μελετηθει η πορεια του δεν βγαινει συμπερασμα ωστε να εχεις ενα μπουσα στην συνεχεια...

..Υ.Γ..συνγωμμη για το offtopic...

Γεια σας....πανω στην ωρα.....
Δυο προβληματα εχω και γω με συγκολησεις και διαφορετικα υλικα στη στεγη...
Διαβασα ολα τα προηγουμενα και αυτο που μου εμεινε ειναι να τα παρω ολα αυτα που προταθηκαν και να τα προσθεσω σε ολα αυτα που εχω δοκιμασει ηδη :grinning-smiley-043
1) ραγισμενα κεραμιδια
2) διαχωρισμός τσιμεντοειδους με κεραμίδι σε κορφιατι
3 τρυπημενα κεραμιδια απο μεταλλικη βιδα για τοποθετηση πανελ.
Εχω δοκιμασει τσιμεντοειδη με ρυτινες, ειδικες σιλικονες (οχι αυτες που αναφέρθηκαν), επαλειφομενα στεγανοποιητικς, θερμαινόμενα πισσοειδη/καουτσουκ φυλλα
Πραγματι δεν κανουν ολα για ολες τις εφαρμογες,
Περισσοτερο ικανοποιημενος εμεινα με τα φύλλα πισσας/ καουτσουκ, αλλα δεν βολευουν παντου.
Θεμα εχω στα τρυπηματα και στην κακη επαφη κεραμιδιων με καμιναδες και αλλα που περνανε ή εφαπτονται στα κεραμιδια.

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Το leroy εχει ενα νεφτι που λεει πανω "μονο για επαγγελματικη χρηση". Και δεν το ειδα πριν το παρω και τωρα δεν ξερω τι να το κανω γμτ ο˜ο˜›

Η μονη λυση ειναι να προσπαθησεις να βελτιωσεις και κανεις τα μαστορεματα σου οσο πιο επαγγελματικα γινεται, για να μην παει χαμενο.
Αλλιως περιμενε κανα διχρονο να ωριμασεις σαν μαστορας. Δεν χαλαει το νεφτι αν δεν το ανοιξεις.

Αυτη η στεγανοποιητικη κολλα καουτσουκ -Rubber sealant της Permatex- πρεπει να ηταν στο ραφι καμμια δεκαρια χρονια πριν την αγορασω.
Οταν την ανοιξα για πρωτη φορα (η κολλα ηταν σφραγισμενη) πριν λιγο καιρο ηταν ηδη σχεδον στεγνη αλλα μπορεσα και την χρησιμοποιησα καπου.
Προχτες που την ξαναχρειαστηκα δεν εβγαινε με τιποτα οσο και αν πιεζα το πορτοκαλί κουφαρι της, ηταν κλινικα νεκρη.

Εδω την ταριχευσα για να την θυμαμαι.
49738551152_e8a525066b_c.jpg

την εχω πατησει κι εγω με καινουργια Permatex 2 συστατικων σε συριγγα, την μαυρη για πλαστικα, αγορασμενη απο μαγαζι με τρελες πωλησεις.

Έχω εδώ και χρόνια κάποια σπασμένα κομμάτια μάρμαρο σε δύο τρία σημεία από τότε που μας περάσανε καινούρια παράθυρα. Με τι κολλα θα μπορούσα να τα κολλήσω δεδομένου ότι είναι εκτεθειμένα σε βροχές και ήλιο;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω εδώ και χρόνια κάποια σπασμένα κομμάτια μάρμαρο σε δύο τρία σημεία από τότε που μας περάσανε καινούρια παράθυρα. Με τι κολλα θα μπορούσα να τα κολλήσω δεδομένου ότι είναι εκτεθειμένα σε βροχές και ήλιο;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγω θελω να κολλησω τρια μαρμαρακια σε μια εισοδο καθως και το συγκεκριμενο που εχει σπασει στη μεση.

49745827237_31cb2766e7_b.jpg

Για αυτο τον λογο αγορασα μια ειδικη κολλα για μαρμαρα, δυο συστατικων, η οποια ειμαι σιγουρος οτι θα κανει δουλεια. Δεν την εχω δοκιμασει ομως ακομα.
Αν θες μπορεις να περιμενεις καμμια βδομαδα για να σου πω εντυπωσεις. Αν δεν μπορεις να περιμενεις, να την αγορασεις, το μικρο μεγεθος που βλεπεις ειναι ιδανικο για μερεμετια.
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...ikis-hrisis-mercola-marmobond-200-g-61011314/

Θα κάνει δουλειά Μιχάλη...
Θα βάλεις την κόλλα και θα το αφήσεις όρθιο να πέφτει το βάρος του ενός κομματιού πάνω στο άλλο...ώστε να δέσει/κάτσει καλυτερα...Εάν θες να βαλεις και κανα σφυκτηρα στο πλάι μπορείς να το κάνεις.
Θα το αφήσεις να στεγνώσει καλά μια μέρα και εποιτα θα το σηκώσεις...
Έχω κολλήσει γρανίτη τζακιού ετσι με μεγάλη επιτυχια...

Ευχαριστω Κωστη!

Ναι το σπασμενο μαρμαρακι θα το πιασω με σφιγκτηρα.

Να σε ρωτησω, θελω να κολλησω μια σειρα μαρμαρακια σαν αυτο της φωτο, πανω στα υπαρχοντα μαρμαρακια στην ποδιά στην εισοδο.
Η κολλα δυο συστατικων επαλειφεται πανω στα μαρμαρα σαν να βαζεις κολλα πλακιδιων? Η επειδη ειναι δυο συστατικων θελει αλλη μεταχειριση? Πιο λιγη ποσοτητα, σε λωριδες κλπ?

Πρόσεχε μ´ αυτή τη κόλλα. Χρησιμοποίησέ τη σαν να βάζεις ξυλόκολλα αλλά να καθαρίσεις καλά και γρήγορα αυτό που θα ξεράσει.
Στεγνώνει γρήγορα και πετρώνει, κι αν αργήσεις λίγο δεν ξαναβγαίνει.

Η συγκεκριμένη είναι σχετικα ρευστή οπότε θα μπορείς κάπως να την δουλέψεις αλλά δεν μπορείς να την απλωσεις σαν την κόλλα γιατί είναι πιο κολλώδης και θέλεις τρελλή ποσότητα έτσι...
Εγώ κάνω το εξης:
Αφού φτιάξω το μείγμα βάζω με μικρό στοκαδορο/σπάτουλα περιμετρικά του μαρμαροτ 2 πόντους πιο μέσα από το μαρμαρο και το υπόλοιπο χιαστί...
Ο λόγος που βάζεις περιμετρικά πιο μέσα είναι όταν το "χτυπησεις" με την ματσολα για πατήσει/κάτσει καλύτερα να μην σου τρέξει από έξω αλλά και να μην υπάρχουν κενά αέρος που χαλούν την κολλήση..
Αφού τελειώσεις με το κόλλημα βάζεις κάτι από πάνω(ενα μικροτερο μαρμαρο θα ηταν μια χαρα ωστε να σταθεροποιησει το μάρμαρο και με το βάρος του να το πατάει...

Ελπίζω να βοήθησα..

Πρωτη δοκιμη και χρηση της μαρμαροκολλας Marmobond της Mercola.

H κολλα ειναι μια ασπρη και παχυρευστη αλοιφη Θα μπορουσα να την παρομοιασω σαν οδοντοκρεμα στην υφη. Ο καταλυτης εχει το ιδιο χρωμα ειναι λιγο πιο αραιος και ανακατευεται ευκολα με την κολλα.
Η μυρωδια ειναι χαρακτηριστικη αλλα δεν ενοχλει ιδιαιτερα.

49748911333_5044186c9f_b.jpg

Εβαλα καποια ποσοτητα στο σπασμενο μαρμαρο με ενα ξυλακι. Η κολλα στεγνωνει σχετικα γρηγορα απο την στιγμη που ανακατευεται. Υπολογιζω οτι εχει ανοιχτο χρονο γυρω στα 3-4 λεπτα, μετα δεν δουλευται γιατι σκληραινει.
49749780012_c6c4d27deb_b.jpg

Στην πανω μερια, εβαλα κολλα για να γεμισει ενα μικρο κενο που ειχε δημιουργηθει κατα το σπασιμο. Επιασα το μαρμαρο με εναν μεγαλο σφιγκτηρα σκανδαλης.
49748910858_353be4a712_b.jpg

Οταν στεγνωσει, το μαρμαρο θα τριφτει για να φυγουν τυχον αγριαδες απο την κολλα και θα δω πως θα βαψω καπως την ασπρη κολλα που θα προτιμουσα να ηταν γκρι. Εαν στεγνωνει διαφανη, ισως να μην υπαρχει προβλημα.

Το αποτελεσμα της συγκολλησης θα το δουμε αυριο.

Μια χαρα Μιχαλη εκατσε....
Προσωπικα βλεποντας την πρωτη φωτο το υλικο που εχεις βγαλει εξω φενεται ρευστο...καλα το παρομοιαζεις με οδοντροκρεμα..οταν το ανακατεψες με τον καταλυτη θα πρεπει να εγινε ακομη περισσοτερο ρευστο και πιο εργασιμο.....
Οσο αφορα τον χρονο εργασιμοτητας συγουρα ειναι μικρος....
Το χρωμα της θα μεινει ασπρο οπως της Atlacol και αφου στεγνωσει...
Το βαψιμο δεν το βλεπω δυσκολο αφου οταν το τριψεις και το φερεις σε μια ευθεια μπορεις να περασεις με ενα πινελο ζωγραφικης ενα ανοικτο μπεζ/γκρι σε πολυ αραιη μορφη,ετσι μου φενονται απο την φωτο τα νερα του μαρμαρου, και να φενεται μια χαρα...
Ενδεχομενος και να μην χρειαστει και τιποτα απο αυτα και οταν το τριψεις η σκονη του μαρμαρου δωσει μια αισθηση μπεζ/γκρι βρωμα του μαρμαρου και να ειναι μια χαρα...

Γειά σου Μιχάλη αρχηγέ τών συγκολλήσεων !!

Εγώ πάντως διά πάσαν νόσον καί πάσαν συγκόλληση πού λένε,σέ δομικά υλικά βάζω Bison mοntage kit super strenght σέ φύσσιγα,καί σέ κεραμύδια-μάρμαρα-τσιμέντο πού τήν έχω δοκιμάσει δέν μέ έχει απογοητεύσει ποτέ.

Δημήτρη πολύ καλή και αυτή αλλά αυτή της Mercola την θεωρώ εντελώς εξειδικευμένη για κολλήση μαρμάρων και γρανίτη...Είναι πιο safe σαν λύση...

Δημήτρη πολύ καλή και αυτή αλλά αυτή της Mercola την θεωρώ εντελώς εξειδικευμένη για κολλήση μαρμάρων και γρανίτη...Είναι πιο safe σαν λύση...

Kωστή εσύ σάν επαγγελματίας στόν χώρο τών δομικών από ότι έχω καταλάβει σαφώς καί γνωρίζεις περισσότερα.
Απλά βαριέμαι να κάτσω νά ανοιγω καπάκια,νά βάζω καταλύτη,νά ανακατεύω,νά βάζω λίγο-λίγο μέ τό ξυλάκι,προτιμάω νά βάζω τήν φύσσιγα στό πιστόλι να κόβω τήν άκρη να πρεσσάρω καί να τελειώνω,γιαυτό καί χρησιμοποιώ τήν Bison mοntage kit super strenght + ότι εχει κολλήσει δέν έχει ξεκολλήσει.

+++++

Μιχάλη άν έχεις κάποια Bison mοntage kit super strenght,θα σε παρακαλέσω θά είχε ενδιαφέρων να κάνεις ένα πείραμα σέ κάποιο μάρμαρο,έτσι από περιέργεια να δούμε τίς διαφορές από τήν Marmobond της Mercola

Σε καταλαβαίνω...το υλικό σε φυσιγγιο είναι πολύ πιο βολικό και εύκολο στην χρήση σαφέστατα....άμα έχεις και δείγματα γράφης σαν αποτέλεσμα ένας λόγως παραπάνω να το συνεχίσεις...
Στις δικές μου περιπτώσεις δεν σκέφτομαι τον κόπο αλλά την συγουρη λύση που έρχεται βέβαια πρώτα από δοκιμές διαφορων υλικών..

Στις δικές μου περιπτώσεις δεν σκέφτομαι τον κόπο αλλά την συγουρη λύση που έρχεται βέβαια πρώτα από δοκιμές διαφορων υλικών..

+1
Αλλο ο ευσυνείδητος επαγγελματίας πού θά δώσει λόγο,καί θά αμαυρωθεί η φήμη του στόν πελάτη άν κάτι δέν πάει καλά ,καί άλλο ο ερασιτέχνης ιδιώτης πού κάνει πειράματα μόνος του.

Καί ένα βίντεο από τίς κόλλες Bison montage kit.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.