chrisssb
Μέλος Σωματείου
Eγω συμφωνω, μαζι σου !
Ο επιμερισμος ποτε δεν εβλαψε.
Αλλωστε το νηματακι υπαρχει.
Ποιό νηματάκι υπάρχει?
Eγω συμφωνω, μαζι σου !
Ο επιμερισμος ποτε δεν εβλαψε.
Αλλωστε το νηματακι υπαρχει.
Απλό ερώτημα αντιπαραθέσης στα λόγια σου περί αναγκαιότητας του ανθρώπου να εχει θεό. Δεν ειναι κατι που το εχω πραγματική απορία.....
μια χαρα ανθρωπόμορφος ειναι σε όλες τις θρησκείες , δεν χρειάζεται να εχει ανθρώπινο κεφαλι. Εχουν πάθη, εκδικητικότητα, ειναι τιμωροί, μιλάνε , βάζουν διλληματα και κανόνες . Και στην χριστιανική θρησκεία μια χαρα αποτυπωμένος σε εικόνες ειναι και ο πατήρ και ο υιός με ανθρώπινη μορφή . Εκτός αν θεωρείς οτι η ενσάρκωση του χριστιανικού θεού ειναι σαν τις μορφές σε ταύρους που έπαιρνε ο Δίας . Δικό μου λαθος τότε . Θα έπρεπε να τους αποτυπώνουν με την πραγματική τους μορφή και οχι ανθρώπινη .
Απλό ερώτημα αντιπαραθέσης στα λόγια σου περί αναγκαιότητας του ανθρώπου να εχει θεό. Δεν ειναι κατι που το εχω πραγματική απορία.
ο άνθρωπος δημιούργησε τους θεούς για πολλούς λόγους . Λογικούς και με απάντηση . Το ανάποδο ομως ερώτημα του γιατι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο τον θεό , μενει αναπάντητο γιατι , ο θεός δεν χρειάζεται "γιατι"....
Ποιό νηματάκι υπάρχει?
.............
Δεν ειναι ολα καταλληλα για καθε χωρο και για καθε στιγμη.
Απλό ερώτημα αντιπαραθέσης στα λόγια σου περί αναγκαιότητας του ανθρώπου να εχει θεό. Δεν ειναι κατι που το εχω πραγματική απορία.
ο άνθρωπος δημιούργησε τους θεούς για πολλούς λόγους . Λογικούς και με απάντηση . Το ανάποδο ομως ερώτημα του γιατι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο τον θεό , μενει αναπάντητο γιατι , ο θεός δεν χρειάζεται "γιατι"....
Με το μπαρδόν δηλαδή αλλά εσύ κάνεις πλάκα.
Ο οπερασιανισμός (για παράδειγμα) έχει σχέση με όσα συζητήθηκαν εδώ?
Και οι εδώ αναφορές στο Θείο προέκυψαν έτσι απλά, φιλοσοφικά ή σαν αποτέλεσμα συνεπαγωγών που αφορούν τα αδιέξοδα στα οποία χτύπησε η επιστήμη?
Η επιστήμη την οποία πολλοί "επιστήμονες" κακοποιούν παρουσιάζοντας πίστη σαν επιστημονικό γεγονός?
Στον ανθρώπινο Θεό ; τείνω στην απουσία του μέχρι αποδειξεως του αντιθετου. Δεν έχω κάτι άλλο να ψάξω.. Είναι τόσο αληθινός όσο ο eru. Στην κοσμική δύναμη που δημιούργησε και κουρδισε το σύμπαν, ακόμη ψάχνω.Άρα δεν ψάχνεις όπως ισχυρίζεσαι, έχεις ήδη καταλήξει.
Οπότε?
Στον ανθρώπινο Θεό ; τείνω στην απουσία του μέχρι αποδειξεως του αντιθετου. Δεν έχω κάτι άλλο να ψάξω.. Είναι τόσο αληθινός όσο ο eru. Στην κοσμική δύναμη που δημιούργησε και κουρδισε το σύμπαν, ακόμη ψάχνω.
Για μένα δεν είναι ταυτοσημα αυτά τα δύο.
Στον ανθρώπινο Θεό ; τείνω στην απουσία του μέχρι αποδειξεως του αντιθετου. Δεν έχω κάτι άλλο να ψάξω.. Είναι τόσο αληθινός όσο ο eru. Στην κοσμική δύναμη που δημιούργησε και κουρδισε το σύμπαν, ακόμη ψάχνω.
Για μένα δεν είναι ταυτοσημα αυτά τα δύο.
Οχι, ο Θεος ειναι μονο ανθρωπινος. Αφου ειναι δικο μας δημιουργημα. Δεν ειμαι αυτος που θεωρει την κοσμικη δυναμη που δημιουργησε το συμπαν , θεο, ουτε θεωρω οτι επεμβαινει στη ζωη μας με "λογο".Για μισό λεπτό γιατί μας τα μπερδεύεις.
Υπάρχουν 2 είδη ¨θεοϋ, ο ανθρώπινος και ο μη ανθρώπινος- κοσμικός¨?
Δεν είδα τόση ώρα εδώ να μιλάει κανείς για ¨ανθρωπινο¨ θεό.
Όσο για το ´ψάξιμό ... Επέτρεψε μου να έχω καταλάβει απο ώρα ποσό το έψαχνες.
Και δικαίωμα σου να μην το εψαξες, όπως και δικαίωμα σου να λες οτι το εψαξες ( ενώ δεν), αλλά καταλαβαίνεις ... δεν είναι δικαίωμα σου να περιμένεις να μη το βλέπουμε.
![]()
Οχι, ο Θεος ειναι μονο ανθρωπινος. Αφου ειναι δικο μας δημιουργημα. Δεν ειμαι αυτος που θεωρει την κοσμικη δυναμη που δημιουργησε το συμπαν , θεο, ουτε θεωρω οτι επεμβαινει στη ζωη μας με "λογο".
Δεν εχεις καταλαβει "ντιπ", που λενε στο χωριο μου, για το ποσο εψαξα τις θρησκειες.![]()
Ειρηνη ημιν ....
Απο θεολογικες συρραξεις χορτασε ο κοσμος.
Απο φιλοσοφικες ... τι γινεται ?
Γιατι ειναι οι μοναδικες συρραξεις οπου ΑΠΑΝΤΕΣ βγαινουν ωφελημενοι !![]()
Mόνο σύρραξη δεν είναι αυτό που έγινε βρε Μάνο.
Μια χαρά συνεννοηθήκαμε.
Οντως, δεν αρπαχτηκατε .... αλλα εγω ποτε θα κανω την πλακιτσα μου ?
Οταν τελειωσει το νημα ? Θα χετε φυγει ολοι στην βρανη της Κρισης !!! :icon15:
Eχει μια βαρυτητα αυτη η βρανη ..... στην τροχια της βρισκεστε .... ολη την ωρα !
Που να βρω βρανη να την εκπυρωσω (το κερατο μου) ???? Που .... ???? .....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.