Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Απλό ερώτημα αντιπαραθέσης στα λόγια σου περί αναγκαιότητας του ανθρώπου να εχει θεό. Δεν ειναι κατι που το εχω πραγματική απορία.
ο άνθρωπος δημιούργησε τους θεούς για πολλούς λόγους . Λογικούς και με απάντηση . Το ανάποδο ομως ερώτημα του γιατι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο τον θεό , μενει αναπάντητο γιατι , ο θεός δεν χρειάζεται "γιατι"....

μια χαρα ανθρωπόμορφος ειναι σε όλες τις θρησκείες , δεν χρειάζεται να εχει ανθρώπινο κεφαλι. Εχουν πάθη, εκδικητικότητα, ειναι τιμωροί, μιλάνε , βάζουν διλληματα και κανόνες . Και στην χριστιανική θρησκεία μια χαρα αποτυπωμένος σε εικόνες ειναι και ο πατήρ και ο υιός με ανθρώπινη μορφή . Εκτός αν θεωρείς οτι η ενσάρκωση του χριστιανικού θεού ειναι σαν τις μορφές σε ταύρους που έπαιρνε ο Δίας . Δικό μου λαθος τότε . Θα έπρεπε να τους αποτυπώνουν με την πραγματική τους μορφή και οχι ανθρώπινη .

Εχουν εκδικητικοτητα ; Ειναι τιμωροι; Γιατι υπαρχουν κανονες ;

Δηλαδη εσυ θα ηθελες κατι χωρις κανονες οπως σου αρεσει.

Εκφραζονται και αποτυπονονται σε ανθρωπινη μορφη ;

Μα ποιος ειναι ο νους στον οποιον απευθυνεται ο Θεος και ποιος νους τον συλαμβανει ;
Του σαλιγκαριου ; Του Ιμπαλα ; Ισως. Δεν ξερω τιποτα επ αυτου γιατι δεν εχω ενα νοητικο συντονισμο σαλιγκαριου η ιμπαλα.

Οποτε ειναι λογικο να απευθυνεται μεσω αυτου που μοιραζεται με μενα, μεσω του δωρου Του.
Τον Λογο.

Και το λεει με τεραστεια διαυγεια ο Αγιος Ιωαννης ο Ευαγγελστηςστην Αρχη της μαρτυριας του.

ΕΝ ΑΡΧΗι ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Και απο μια καταπληκτικη συμπτωση ( αμαν αυτες οι συμπτωσεις) στην Ελληνικη η λεξη αφορα ταυτοχρονα, την λογικη, τον λογο, και την μαθηματικη σχεση.
Ε ναι απυθυνεται σε μας εμεις τον αντιλαμβανομαστε δεν ειναι με την σινιαλετικη των γαστεροποδων η των μυρικαστικων που θα μας αποκαλυθει.

Αλλα μεσω του λογου.

Απλό ερώτημα αντιπαραθέσης στα λόγια σου περί αναγκαιότητας του ανθρώπου να εχει θεό. Δεν ειναι κατι που το εχω πραγματική απορία.
ο άνθρωπος δημιούργησε τους θεούς για πολλούς λόγους . Λογικούς και με απάντηση . Το ανάποδο ομως ερώτημα του γιατι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο τον θεό , μενει αναπάντητο γιατι , ο θεός δεν χρειάζεται "γιατι"....

Άρα δεν ψάχνεις όπως ισχυρίζεσαι, έχεις ήδη καταλήξει.
Οπότε?

Με το μπαρδόν δηλαδή αλλά εσύ κάνεις πλάκα.

Ο οπερασιανισμός (για παράδειγμα) έχει σχέση με όσα συζητήθηκαν εδώ?

Και οι εδώ αναφορές στο Θείο προέκυψαν έτσι απλά, φιλοσοφικά ή σαν αποτέλεσμα συνεπαγωγών που αφορούν τα αδιέξοδα στα οποία χτύπησε η επιστήμη?
Η επιστήμη την οποία πολλοί "επιστήμονες" κακοποιούν παρουσιάζοντας πίστη σαν επιστημονικό γεγονός?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική

Καλά οκ...

Με το μπαρδόν δηλαδή αλλά εσύ κάνεις πλάκα.

Ο οπερασιανισμός (για παράδειγμα) έχει σχέση με όσα συζητήθηκαν εδώ?

Και οι εδώ αναφορές στο Θείο προέκυψαν έτσι απλά, φιλοσοφικά ή σαν αποτέλεσμα συνεπαγωγών που αφορούν τα αδιέξοδα στα οποία χτύπησε η επιστήμη?
Η επιστήμη την οποία πολλοί "επιστήμονες" κακοποιούν παρουσιάζοντας πίστη σαν επιστημονικό γεγονός?

Γιατι ... χρειαζεται το νημα να φιλοξενει μονο τον Οπερασιοναλισμο ?
Οι μεταφυσικες ανυσηχιες που εχετε/εχουμε ανηκουν σε ενα νημα που εξεταζει φυσικα φαινομενα
η σε ενα νημα που εξεταζει φιλοσοφικες εννοιες ??? Αν δεν ειναι η εννοια του υπερτατου οντος
φιλοσοφικη ... τοτε ποια αλλη ειναι !

Οσον αφορα το πως προεκυψε η κουβεντα ... εδω ημουν ... θυμαμαι πολυ καλα.
Και οπως βλεπεις παρολο που συνεστησα να παμε αλλου, συνδραμω κανονικα γνωριζοντας οτι βρισκομαστε εκτος θεματος.
Απο την αλλη οταν ποσταρω για Perelman, τριπλα εκκρεμη και great attractors .... κατα τον Ζαγγογιαννη, ειμαι Trollαροπουλος.

Δεν με χαλαει ... αρκει να προβληματιζεστε και για αλλα πραγματα περα απο φορολογιες και μεταναστευτικα.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Άρα δεν ψάχνεις όπως ισχυρίζεσαι, έχεις ήδη καταλήξει.
Οπότε?
Στον ανθρώπινο Θεό ; τείνω στην απουσία του μέχρι αποδειξεως του αντιθετου. Δεν έχω κάτι άλλο να ψάξω.. Είναι τόσο αληθινός όσο ο eru. Στην κοσμική δύναμη που δημιούργησε και κουρδισε το σύμπαν, ακόμη ψάχνω.
Για μένα δεν είναι ταυτοσημα αυτά τα δύο.

Στον ανθρώπινο Θεό ; τείνω στην απουσία του μέχρι αποδειξεως του αντιθετου. Δεν έχω κάτι άλλο να ψάξω.. Είναι τόσο αληθινός όσο ο eru. Στην κοσμική δύναμη που δημιούργησε και κουρδισε το σύμπαν, ακόμη ψάχνω.

Eτσι ... απλος συλλογισμος, κατανοητος ! :proud:

Για μισό λεπτό γιατί μας τα μπερδεύεις.
Υπάρχουν 2 είδη ¨θεοϋ, ο ανθρώπινος και ο μη ανθρώπινος- κοσμικός¨?
Δεν είδα τόση ώρα εδώ να μιλάει κανείς για ¨ανθρωπινο¨ θεό.
Όσο για το ´ψάξιμό ... Επέτρεψε μου να έχω καταλάβει απο ώρα ποσό το έψαχνες.
:D
Και δικαίωμα σου να μην το εψαξες, όπως και δικαίωμα σου να λες οτι το εψαξες ( ενώ δεν), αλλά καταλαβαίνεις ... δεν είναι δικαίωμα σου να περιμένεις να μη το βλέπουμε.
-bye-

Για μισό λεπτό γιατί μας τα μπερδεύεις.
Υπάρχουν 2 είδη ¨θεοϋ, ο ανθρώπινος και ο μη ανθρώπινος- κοσμικός¨?
Δεν είδα τόση ώρα εδώ να μιλάει κανείς για ¨ανθρωπινο¨ θεό.
Όσο για το ´ψάξιμό ... Επέτρεψε μου να έχω καταλάβει απο ώρα ποσό το έψαχνες.
:D
Και δικαίωμα σου να μην το εψαξες, όπως και δικαίωμα σου να λες οτι το εψαξες ( ενώ δεν), αλλά καταλαβαίνεις ... δεν είναι δικαίωμα σου να περιμένεις να μη το βλέπουμε.
-bye-
Οχι, ο Θεος ειναι μονο ανθρωπινος. Αφου ειναι δικο μας δημιουργημα. Δεν ειμαι αυτος που θεωρει την κοσμικη δυναμη που δημιουργησε το συμπαν , θεο, ουτε θεωρω οτι επεμβαινει στη ζωη μας με "λογο".
Δεν εχεις καταλαβει "ντιπ", που λενε στο χωριο μου, για το ποσο εψαξα τις θρησκειες. -bye-

Ειρηνη ημιν .... :laugh:

Απο θεολογικες συρραξεις χορτασε ο κοσμος.
Απο φιλοσοφικες ... τι γινεται ?

Γιατι ειναι οι μοναδικες συρραξεις οπου ΑΠΑΝΤΕΣ βγαινουν ωφελημενοι ! :p

Η οπως θα προσθετε ο Λακης, η εννοια του ανθρωπινου Θεου ... δεν διαθετει τανυστη.
Ενω, η αρχη του συμπαντος .... ορεξη να χεις να προσθετεις βαθμους ελευθεριας σε ξεχειλωματα.

Ορεξη να χεις ....

Οχι, ο Θεος ειναι μονο ανθρωπινος. Αφου ειναι δικο μας δημιουργημα. Δεν ειμαι αυτος που θεωρει την κοσμικη δυναμη που δημιουργησε το συμπαν , θεο, ουτε θεωρω οτι επεμβαινει στη ζωη μας με "λογο".
Δεν εχεις καταλαβει "ντιπ", που λενε στο χωριο μου, για το ποσο εψαξα τις θρησκειες. -bye-

Μωρέ μια χαρά έχω καταλάβει, εξ'αρχής μάλιστα.
Η μόνη μου απορία είναι γιατί το πήγες Αθήνα - Θήβα μέσω Πεκίνου.
Πέστο βρε αδερφέ, δεν χρειάζονται περικοκλάδες! :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειρηνη ημιν .... :laugh:

Απο θεολογικες συρραξεις χορτασε ο κοσμος.
Απο φιλοσοφικες ... τι γινεται ?

Γιατι ειναι οι μοναδικες συρραξεις οπου ΑΠΑΝΤΕΣ βγαινουν ωφελημενοι ! :p

Mόνο σύρραξη δεν είναι αυτό που έγινε βρε Μάνο.
Μια χαρά συνεννοηθήκαμε.

Mόνο σύρραξη δεν είναι αυτό που έγινε βρε Μάνο.
Μια χαρά συνεννοηθήκαμε.

Οντως, δεν αρπαχτηκατε .... αλλα εγω ποτε θα κανω την πλακιτσα μου ?
Οταν τελειωσει το νημα ? Θα χετε φυγει ολοι στην βρανη της Κρισης !!! :icon15:

Οντως, δεν αρπαχτηκατε .... αλλα εγω ποτε θα κανω την πλακιτσα μου ?
Οταν τελειωσει το νημα ? Θα χετε φυγει ολοι στην βρανη της Κρισης !!! :icon15:

Τώρα το παράκανες!
Παρεξηγήθηκα! :flipout:

Κατάλαβες τώρα Μάνο, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ανοιχθεί ξεχωριστή συζήτηση περί θεού στο φόρουμ? Αν όχι, δες λίγο τα τελευταία ποστ. Η Βαβέλ καραδοκεί.

Καλή συνέχεια στην κοσμολογική/κβαντομηχανολογική σας κουβέντα!-bye-

Eχει μια βαρυτητα αυτη η βρανη ..... στην τροχια της βρισκεστε .... ολη την ωρα !
Που να βρω βρανη να την εκπυρωσω (το κερατο μου) ???? Που .... ???? .....

Απάντηση: Re: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Eχει μια βαρυτητα αυτη η βρανη ..... στην τροχια της βρισκεστε .... ολη την ωρα !
Που να βρω βρανη να την εκπυρωσω (το κερατο μου) ???? Που .... ???? .....

sp-vranes_310x186_660x400.jpg