chrisssb
Μέλος Σωματείου
Ναι και μετά ακούς τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια και σκοτώνουν και τα λιοντάρια μετά...
Πρέπει να υπάρχει και κάποιο όριο μεταξύ ανθρώπου και άγριου ζώου...
Και το λέω πιο πολύ για τον άνθρωπο γιατί αυτός εισέβαλε στο χώρο των ζώων, οπότε ας περιοριστούμε στο επιστημονικό κομμάτι...
Το να τα μεγαλώσεις ο ίδιος, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό.
Το λέει και ο ίδιος. Λέει όμως και κάτι σπουδαίο: πέρα από την οικειότητα που πρέπει να έχουν μαζί σου τα ζώα, πρέπει να μπορείς και να τα διαβάζεις.
Να καταλαβαίνεις από τις εκφράσεις -όλου του σώματος- τα μηνύματα που σου στέλνουν. Άλλοτε σου δείχνουν ότι έχουν όρεξη για χάδια, άλλοτε για παιχνίδια, άλλοτε όμως σου δείχνουν ότι θέλουν τον χώρο τους και να τα αφήσεις ήσυχα.
Αυτό συμβαίνει με όλα τα ζώα και λίγοι από τους πραγματικά φιλόζωους μπορούν να διαβάσουν σε μεγάλο ποσοστό τα μηνύματα αυτά.
Για αυτό βλέπεις πολλούς που έχουν γάτα, να σου λένε με έκπληξη ότι "ήθελε να την χαϊδέψω. Την χάιδεψα για 5 λεπτά και με γρατσούνισε. Τρελή είναι."
Δεν είναι έτσι όμως, η γάτα του έδωσε ένα σωρό μηνύματα πριν τον γρατσουνίσει. Απλά αυτός δεν τα αντιλήφθηκε.
Τα ζώα μιλάνε κυρίως με το σώμα τους, όχι με τη φωνή τους.
Οι γάτες για παράδειγμα σχεδόν ποτέ δεν νιαουρίζουν η μια στην άλλη. Το κάνουν μόνο στους ανθρώπους.
Όταν κάποιος έχει δουλέψει πολύ με ζώα όμως και έχει και την ανάλογη συναισθηματική νοημοσύνη ώστε να πιάνει τα μηνύματα που στέλνουν, τότε όλα είναι μια χαρά.
Σε αρκετό βαθμό το έχω πετύχει αυτό. Ποτέ για παράδειγμα δεν μου έχουν δείξει επιθετικότητα ούτε τσοπανόσκυλα από αυτά που βρίσκεις σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές.
Σε μια περίπτωση μάλιστα μου παρείχαν ασφάλεια συνοδεύοντάς με ενώ γαυγίσαν τόσο άγρια στον οδηγό του οχήματος από το οποίο κατέβηκα που τον κράτησαν 3 ώρες κλεισμένο μέσα (Αυγουστιάτικα) όσο χρειάστηκε εγώ να πάω και να επιστρέψω εκεί που είχα δουλειά.
Μάλιστα όταν επέστρεψα και είδε ότι με συνοδεύανε 5-6 και αυτά τα 2-3 που τον είχαν κλείσει στο αυτοκίνητο μου κάνανε χαρές σταυροκοπιότανε και με αποκαλούσε παλαβό.