Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Ναι και μετά ακούς τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια και σκοτώνουν και τα λιοντάρια μετά...
Πρέπει να υπάρχει και κάποιο όριο μεταξύ ανθρώπου και άγριου ζώου...
Και το λέω πιο πολύ για τον άνθρωπο γιατί αυτός εισέβαλε στο χώρο των ζώων, οπότε ας περιοριστούμε στο επιστημονικό κομμάτι...

Το να τα μεγαλώσεις ο ίδιος, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό.

Το λέει και ο ίδιος. Λέει όμως και κάτι σπουδαίο: πέρα από την οικειότητα που πρέπει να έχουν μαζί σου τα ζώα, πρέπει να μπορείς και να τα διαβάζεις.

Να καταλαβαίνεις από τις εκφράσεις -όλου του σώματος- τα μηνύματα που σου στέλνουν. Άλλοτε σου δείχνουν ότι έχουν όρεξη για χάδια, άλλοτε για παιχνίδια, άλλοτε όμως σου δείχνουν ότι θέλουν τον χώρο τους και να τα αφήσεις ήσυχα.

Αυτό συμβαίνει με όλα τα ζώα και λίγοι από τους πραγματικά φιλόζωους μπορούν να διαβάσουν σε μεγάλο ποσοστό τα μηνύματα αυτά.

Για αυτό βλέπεις πολλούς που έχουν γάτα, να σου λένε με έκπληξη ότι "ήθελε να την χαϊδέψω. Την χάιδεψα για 5 λεπτά και με γρατσούνισε. Τρελή είναι."
Δεν είναι έτσι όμως, η γάτα του έδωσε ένα σωρό μηνύματα πριν τον γρατσουνίσει. Απλά αυτός δεν τα αντιλήφθηκε.
Τα ζώα μιλάνε κυρίως με το σώμα τους, όχι με τη φωνή τους.
Οι γάτες για παράδειγμα σχεδόν ποτέ δεν νιαουρίζουν η μια στην άλλη. Το κάνουν μόνο στους ανθρώπους.

Όταν κάποιος έχει δουλέψει πολύ με ζώα όμως και έχει και την ανάλογη συναισθηματική νοημοσύνη ώστε να πιάνει τα μηνύματα που στέλνουν, τότε όλα είναι μια χαρά.

Σε αρκετό βαθμό το έχω πετύχει αυτό. Ποτέ για παράδειγμα δεν μου έχουν δείξει επιθετικότητα ούτε τσοπανόσκυλα από αυτά που βρίσκεις σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές.
Σε μια περίπτωση μάλιστα μου παρείχαν ασφάλεια συνοδεύοντάς με ενώ γαυγίσαν τόσο άγρια στον οδηγό του οχήματος από το οποίο κατέβηκα που τον κράτησαν 3 ώρες κλεισμένο μέσα (Αυγουστιάτικα) όσο χρειάστηκε εγώ να πάω και να επιστρέψω εκεί που είχα δουλειά.

Μάλιστα όταν επέστρεψα και είδε ότι με συνοδεύανε 5-6 και αυτά τα 2-3 που τον είχαν κλείσει στο αυτοκίνητο μου κάνανε χαρές σταυροκοπιότανε και με αποκαλούσε παλαβό.

Αν είναι εύκολο ας μείνουμε στο θέμα μας που είναι το Κυνήγι. Για τους Λύκους της Γουώλ Στρητ υπάρχει το Που πάει η Υφήλιος. Για να μην αναγκάζομαι να σβήνω ποστ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Εκεί χρειάζεστε τον Οβελίξ.

Γνωστό μου, μου έχει πει και από πού πιθανότατα ξεκίνησε η ιστορία με τα αγριογούρουνα. Πάντως πριν 6-7 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα. Περπατούσες ακόμη και νύχτα στο δάσος. Τότε μόνο από άνθρωπο να κινδύνευες. Εάν δεν ήσουν όμορφος/η ίσως ούτε και από αυτό!

Πάντως είναι επικίνδυνα ζώα, δεν είναι να το γελάμε.

Στό Αγιον Ορος έμενα σέ σκήτη πρίν δύο χρόνια καί γιά νά παραστώ στόν όρθο έπρεπε νά άνέβω στίς 5 ή ώρα τό πρωί ένα ανηφορικό μονοπάτι περί τά 300μ.(καί νά κατέβω μετά τίς10 τό βράδυ μέ άγριες χιονοθύελλες) πού ήταν πέρασμα γιά αγριογούρουνα πού πολλές φορές τά συνόδευαν τά μικρά τους πράγμα πολύ επικίνδυνο τό οποίο τό έμαθα αφότου ήρθα αντιμέτωπος μία φορά μέ ένα μεγάλο θυληκό μέ τά μικρά του πού ήταν ακριβώς πίσω από τόν ναό πρίν μπεί στό μονοπάτι πού ανέβαινα οπότε θά ήταν μοιραία ή συνάντηση,βέβαια ήμουν ενημερωμένο από τούς μοναχούς τό τί έπρεπε νά κάνω δηλαδή νά τραβηχτώ στήν άκρη γιά νά δώσω χώρο νά περάσουν.Πολλές φορές φεύγουν έάν δούν φώς από τόν φακό καί μέ τό χτύπημα τής μαγκούρας πού πάντοτε είχαμε.Μέ τόν καιρό συνήθισα τήν παρουσία τους πολλές φορές υπήρχαν καί τσακάλια στούς κάδους μέ τά σκουπίδια πού υπάρχουν.Χαρά μου ήταν πού μέ συνόδευαν δύο γάτες όποτε ήθελαν καί μού άνοιγαν δρόμο αλλά θέλαν χάδια κάνοντας τούμπες πού πολλές φορές τίς πατούσα...αλλά όποτε ήταν άλλα ζώα στό μονοπάτμέ προειδοποιούσαν μέ τόν τρόπο τους.Επίσης πολλά φίδια και ποντίκια αλλά καί μεγάλες αράχνες σν τήν μισή παλάμη μου καί σκορπιοί αλλά μέ τόν καιρό συνηθίζεις τήν παρουσία τους καί τίποτε πιά δέν σέ ενοχλεί είχαμε επίσης μουλάρια καί άλογα πολλά πολλά γατιά.Εύχομαι νά ξαναπάω γιατί χωρίς τήν συνυπαρξη μέ τό φυσικό περιβάλλον νοιώθω λειψός.Καλά γιά τό κυνήγι από χόμπυ ούτε συζήτηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Γνωστό μου, μου έχει πει και από πού πιθανότατα ξεκίνησε η ιστορία με τα αγριογούρουνα. Πάντως πριν 6-7 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα. Περπατούσες ακόμη και νύχτα στο δάσος. Τότε μόνο από άνθρωπο να κινδύνευες. Εάν δεν ήσουν όμορφος/η ίσως ούτε και από αυτό!

Πάντως είναι επικίνδυνα ζώα, δεν είναι να το γελάμε.

Μα τον Οβελίξ τον ανέφερα όχι μόνο για να φάει τα αγριογούρουνα αλλά και για να δείρει το καθίκι που τα απελευθέρωσε εκεί.

Το πρόβλημά σας κατά βάση δεν είναι τα αγριογούρουνα αλλά ο κάθε ασυνείδητος που κάνει ότι του καπνίσει.

Τυχεροί είστε που δεν απελευθέρωσε κροκόδειλους ή βόες.

Αλλά όταν ζούμε σε μια κοινωνία χύμα στο κύμα από τον κάθε ένα από εμάς μέχρι την κυβέρνηση, τι περιμένεις?

Ο Υμηττος (επειδη εζησα 4 χρονια Χολαργο με Παπαγο) ειναι θαμνωδης τοπος.
Εξαιρετικα λιγα τα δεντρα.

Παρνηθα, ΝΑΙ ! Ιδιως απο την πλευρα που δεν βλεπει στο λεκανοπεδιο.

Φαντάζεσαι παρόμοια περίπτωση στον Υμηττό ανάμεσα στο στρατόπεδο Σακέτα και στον Καρέα;

Τα πάντα μπορούν να συμβούν με την αυθαιρεσία που υπάρχει.

Ακόμη και στα τουρκοβούνια μα εμφανιστούν και λύκοι και αρκούδες και κροκόδειλοι αν κάποιος που τα εκτρέφει πάει και τα αμολήσει εκεί.

Το ζήτημα είναι τι σχέση έχει αυτό με το κυνήγι που είναι το θέμα του νήματος.

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Ο Υμηττος (επειδη εζησα 4 χρονια Χολαργο με Παπαγο) ειναι θαμνωδης τοπος.
Εξαιρετικα λιγα τα δεντρα.

Παρνηθα, ΝΑΙ ! Ιδιως απο την πλευρα που δεν βλεπει στο λεκανοπεδιο.

μέχρι τη φωτιά πριν δυο χρόνια δεν ήταν καθόλου θαμνώδης τόπος. Έτσι φαίνεται από την Αθήνα, από κοντά έχει άλλη χάρη,

Δεν τον ανεβηκα μεχρι πανω (ειναι η αληθεια).
Ομως στους προποδες (για αρκετες εκατονταδες μετρα) ειναι θαμνοι και ελαχιστες ελιες.
Μαλιστα, ως πιτσιρικια, νταλα καλοκαιρι, χαριτολογουσαμε λεγοντας
"θα βρουμε καμια ελια να μην καουμε ?" ...

Μόλις μου έλεγε η Ραλούκα Χρήστο πως στη Ρουμανία κάποιος χόχαλος μπήκε σε αρκουδοσπηλιά να κλέψει αρκουδάκι για να το πουλήσει. Η μαμά τον έκανε φέτες και οι αστυνομικοί πήγαν να τη σκοτώσουν. Ο τοπικός πληθυσμός ξεσηκώθηκε και η αρκουδοοικογένεια χαίρει άκρας υγείας.

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Tα νυχια της αρκουδας ειναι μακρυτερα του λιονταριου.
Και το ποδι της ακομα πιο δυνατο.

Εσυ τι λες ?

Hand to hand combat ? :laugh:

Ας αφήσουν λίγο νύχι παραπάνω..Τόσοι και τόσοι αφήνουν για να ξύνουν το αυτί τους. :)

Η αρκουδα δεν παλευεται ΟΥΤΕ απο μια ολοκληρη αγελη λυκων.
Οι οποιοι την αποφευγουν αν την δουν (ως διαολος το λιβανι).

Στον μεσαιωνα, την κυνηγουσαν κατα ομαδες και οποιος ετρωγε μια νυχια
ηταν και η μοναδικη του .... RIP !

Μερικες φορες δυο σφαιρες και τρεις, ΑΝ δεν ειναι στο κεφαλι, απλα
την εξαγριωνουν ακομα περισσοτερο. Βαλτε και τα 200 κιλα της ...
δεν ειμαστε για τεστακια !

Το ξέρουμε ότι δεν παλεύεται η αρκούδα..Όπως δεν παλεύεται και η μ@λ@κια στον εγκέφαλο όσων τις κυνηγούν από...χόμπι .

Οντως !

Η αρκουδα δεν κανει ΚΑΘΟΛΟΥ καλο μεζε.
Μονο trophy πανω απο το τζακι (διπλα στο ελαφι).
Ηθελα να ξερα ποιοι τυποι εκτιμουν κεφαλια βαλσαμωμενα στον τοιχο ?