Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

γιά να έχεις balanced θες 2 τέτοια.

λίγο παράτολμη την βλέπω την υλοποίηση.

και πως θα χρησιμοποιήσω μόνο το +g?
εννοείς το - του counter θα το αφήσω πάντα σε επαφή?
αυτό σημαίνει οτι το βουβάλι θα βλέπει μόνιμα στο ένα σκέλος το μισό counter άσχετα αν στο άλλο σκέλος βλέπει τη λάμπα ή το άλλο μισό counter....

χλωμό μου φαίνεται...

'Εχω ένα μυστικό για κ. backousis αν θέλει καλό μπάσο να κοιτάξεις προς placid (power supply)!! βέβαια εμένα πονούσε πολύ η τροφοδοσία με ένα LCBPS(εκτός το ότι ανέβαζε μεγάλη θερμοκρασία!) και με18VA και για δύο counter!
Πλέον μέ ένα placid και 80VA ανά counterpoint το μπάσο και οι δυναμικές είναι σε άλλο επίπεδο πριν έλεγα ωραίο το μπάσο τώρα όμως..... Επίσης δοκίμασα το LCBPS στο ένα κανάλι με τον 80VA, αλλά το placid είναι σε άλλη κατηγορία!!!

γιά να έχεις balanced θες 2 τέτοια.

λίγο παράτολμη την βλέπω την υλοποίηση.

και πως θα χρησιμοποιήσω μόνο το +g?
εννοείς το - του counter θα το αφήσω πάντα σε επαφή?
αυτό σημαίνει οτι το βουβάλι θα βλέπει μόνιμα στο ένα σκέλος το μισό counter άσχετα αν στο άλλο σκέλος βλέπει τη λάμπα ή το άλλο μισό counter....

χλωμό μου φαίνεται...

οχι δεν θα το βαλης καθολου.

οπως οταν βαζης τη λαμπα.

'Εχω ένα μυστικό για κ. backousis αν θέλει καλό μπάσο να κοιτάξεις προς placid (power supply)!! βέβαια εμένα πονούσε πολύ η τροφοδοσία με ένα LCBPS(εκτός το ότι ανέβαζε μεγάλη θερμοκρασία!) και με18VA και για δύο counter!
Πλέον μέ ένα placid και 80VA ανά counterpoint το μπάσο και οι δυναμικές είναι σε άλλο επίπεδο πριν έλεγα ωραίο το μπάσο τώρα όμως..... Επίσης δοκίμασα το LCBPS στο ένα κανάλι με τον 80VA, αλλά το placid είναι σε άλλη κατηγορία!!!

αμ εχω καλο μπασο.

32αρι με 3χ50va και 3 τροφοδοτικα του audio gd που ειναι με shunt regulators

και αυτα οπως τα placid.

τωρα φτιαχνω ενα με placid οποτε θα τα κανω συγκριση.

υποθετω θα δουλευη αλλα οχι balanced.

υποθέτω ότι δεν θα δουλεύει...
άλλωστε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με το ότι είχαμε την μιά έξοδο του counter στον αέρα...γιατί να τα αντιμετωπίσαμε....

πάντως μετά από δυό ώρες η λάμπα....είναι μέλι...

θα χεριάσω το κινέζικο και θα βάλω τη λάμπα εκεί και μετά θα συγκρίνουμε βουβάλι με counters και κινέζικο με την λάμπα.

πάντως μετά από δυό ώρες η λάμπα....είναι μέλι...

θα χεριάσω το κινέζικο και θα βάλω τη λάμπα εκεί και μετά θα συγκρίνουμε βουβάλι με counters και κινέζικο με την λάμπα.

καντο αλλα κανε και το αντιθετο.

βουβαλι με λαμπα και κινεζικο με counter.

και μολις βγη το καινουργιο 32αρια μου το στελνης και μενα να το ακουσω.

το κινέζικο, εκτός του ότι θεωρητικά και πρακτικά είναι χειρότερο από το βουβάλι είναι και μόνο voltage mode...

Απάντηση: Re: Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

νεώτερα:
άλλαξα πυκνωτές και έβαλα ποιοτικούς ...
μάλλον προς το χειρότερο...
που είναι το μπάσο?

μετά τους έβγαλα τελειως

μπάσο με τη σέσουλα, και όλα τα υπόλοιπα όπως πριν.

Τι χωρητικότητα πυκνωτές? Έχεις μετρήσει αντίσταση μεταξύ εισόδου του λαμπάτου σταδίου και γης? (σβηστό). Μήπως το high pass με τον πυκνωτή πήγε σχετικά ψηλά και μείωσε τις χαμηλές.

Χωρίς λεπτομέρειες της πηγής που έχει στην άνοδο και του σημείου λειτουργίας δεν μπορεί κανείς να πει σίγουρα, αλλά πιθανόν να μπορεί να κρατάει το ρεύμα πόλωσης και με λίγο DC στο grid, αν η πηγή της ανόδου έχει περιθώριο να ρίξει αρκετά την τάση στα άκρα της.
Άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά χωρίς πυκνωτή.

Η μέγιστη δυνατή τάση εξόδου θα πέσει κάπως, αλλά είναι τόσο μεγάλη ούτως η άλλως (πάνω από 20 Vrms σίγουρα) που δεν έχει καμιά σημασία στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Αν μπορείς να εντοπίσεις την αντίσταση από την κάθοδο της λάμπας (ποδαράκια Νο 3 ή 8 για το άλλο κανάλι, μετρώντας με τη φορά του ρολογιού από το κενό στη βάση όπως τη βλέπεις από κάτω), προς τη γη, μέτρησε την τάση DC στα άκρα της, μια με το dac συνδεμένο και μια χωρίς.

Αν δεν αλλάζει, συμβαίνει αυτό που έγραψα πιο πάνω, οπότε είσαι και τυπικά-τεχνικά καλυμμένος χωρίς πυκνωτή.

χτες ειχα βάλει 3.3 mf (ό,τι είχα) και σήμερα έβαλα 2.2.
Σήμερα ήταν χειρότερα.

Κοιτάξτε παιδιά. Καλά όλα αυτά που γράφετε, και το εκτιμώ ιδιαίτερα, διότι θα πρέπει να εχετε υπόψη ότι μιλάτε με έναν εντελώς άσχετο, που απλά γνωρίζει 5 βασικά πράγματα.
Όλα αυτα που λες Κωνσταντίνε ωραία είναι και να τα δοκιμάσω, αν και δεν καταλαβαίνω - πως θα μπορούσα - το σκεπτικό.
Και φυσικά αυτό είναι που θα ήθελα, να καταλάβαινα, αλλά....δεν.
Θα προσπαθήσω λοιπόν τυφλοσούρτικα και ίδωμεν.

ώρες ώρες πολύ σας ζηλεύω...

αμα δεν δουλευη θες διακοπτη με 9 επαφες.

δυσκολο.

Με ένα επιλογέα εισόδου κάνεις την δουλειά ! 4 πόλους για τα δύο καναλια τα + & τα - και οι γειώσεις ας είναι μόνιμες και στα δύο! Υπάρχουν και φθηνά με 2 της lorlin 4pole 3positions BBM και τα 150ma φθάνουν πιστεύω!
Τέλος θα χρειαστεί και ένα διπλός διακόπης στην παροχή για να μην καίνε τζάμπα τα στάδια εξόδου!

Με ένα επιλογέα εισόδου κάνεις την δουλειά ! 4 πόλους για τα δύο καναλια τα + & τα - και οι γειώσεις ας είναι μόνιμες και στα δύο! Υπάρχουν και φθηνά με 2 της lorlin 4pole 3positions BBM και τα 150ma φθάνουν πιστεύω!
Τέλος θα χρειαστεί και ένα διπλός διακόπης στην παροχή για να μην καίνε τζάμπα τα στάδια εξόδου!

Εννοείς
να διακόπτω μόνο τα +/- σε δυό κανάλια και προφανώς στο ένα κλαδί τα - θα είναι άδεια....

έχεις κανένα λινκ για να δω τον διακόπτη?

πειράζει αν καίνε τα στάδια εξόδου?
Αλλιώς θεωρώ πρέπει να διακόπτω τα σήματα και μετά να κλείνω τα στάδια εξόδου.
Δηλαδή η μετάβαση να γίνεται σε δυό φάσεις...

Εννοείς
να διακόπτω μόνο τα +/- σε δυό κανάλια και προφανώς στο ένα κλαδί τα - θα είναι άδεια....

έχεις κανένα λινκ για να δω τον διακόπτη?

πειράζει αν καίνε τα στάδια εξόδου?

... του Jimmaz το buffalo πάντως δεν ζεστενόταν καθόλου.

μπερδεύεσαι.
Ο jimazz έχει το 24άρι (άρα μην το συγκρίνεις με το ζέσταμα που έλεγε ο Μορφέας για το 32) και δεν έχει τα counterpoints.
Εχει ένα ivy.

Ούτε το δικό μου ζεσταίνεται το 24άρι.
όμως ζεσταίνονται επαρκώς τα counters.
Γιά αυτό τα λέω ο prooptiki... (πες μας βρε συ πως σε λένε...)

http://gr.rsdelivers.com/product/lorlin/ck1052/3-way-4-pole-midget-wafer-rotary-switch/0665219.aspx

Μπορεί στα ρεύματα να έχεις και ξεχωριστά το βουβαλάκι! Δηλαδή ξεχωριστά ρεύματα στα δυο σταδια και στο βουβαλάκι! τα βάζει όλα μαζι ή μονο με το στάδιο που θέλεις για να μην καινε χωρις λόγο!
Τέλος σκέψου σαν προενισχυτής θα δουλέυει ο επιλογέας για το πιο τελικό στάδιο θα πάρει το σήμα!!!! το μυστικό βρίσκεται στο να μήν άλλαζες και εξόδους(δηλ προς τον προενισχυτή) εδώ θέλεις μάλλον άλλους 4 πόλους (+ & γείωση) να έκανες άμεση σύγριση στα αποτελέσματα αλλά και πάλι τίθεται το θέμα κέρδους του κάθε σταδίου!!!!

μπερδεύεσαι.
Ο jimazz έχει το 24άρι (άρα μην το συγκρίνεις με το ζέσταμα που έλεγε ο Μορφέας για το 32) και δεν έχει τα counterpoints.
Εχει ένα ivy.

Ούτε το δικό μου ζεσταίνεται το 24άρι.
όμως ζεσταίνονται επαρκώς τα counters.
Γιά αυτό τα λέω ο prooptiki... (πες μας βρε συ πως σε λένε...)

Ορθόν, έχει το προηγούμενο μονδέλο.
Δηλαδή έχεις και το 24 και το 32 βρε θηρίο?