λαμπατος ενισχυτης

Προφανώς,αλλά όχι μ' αυτήν που εσύ αναφέρεσαι κι απλά δεν υπάρχει...

Καλημέρα και Χρόνια πολλά επίσης!

Re: Απάντηση: λαμπατος ενισχυτης

Πάντως επί του πρακτέου μέχρι τα 3000 ευρώ,δεν ακουσα λυχνία να υπερτερεί του τρανζίστορ
Διαφωνώ.

Και οι Primaluna, και οι Cayin με τις ΚΤ88 παίζουν καλύτερα από πάρα πολλούς αντίστοιχης τιμής τρανζιστοράτους αρκεί τα ηχεία να μην είναι ιδιαίτερα ιδιότροπα.

Προφανώς υπάρχουν και αξιόλογοι τρανζιστοράτοι, δεν γενικεύεται το θέμα....

Αντίθετα....Οι σύγχρονοι μικρομεσαίοι τρανζιστοράτοι,είναι που δεν έχουν άκρα (λόγω μόδας ?,λόγω κακών ηχογραφήσεων για να μην κουράζουν?...δεν ξέρω γιατί)...

Χθές άκουγα(και με άλλους πολύ γνωστούς εδώ μέσα,που άκουσαν τα ίδια) μερικούς τέτοιους συγκριτικά,με τιμές απο 1300-2500...

Εχω ακούσει κι άλλους με παρόμοια προβλήματα στην κατηγορία...Οι περισσότεροι απ' αυτούς υποτίθεται,ότι είναι...αστέρια...με πολλά πράσινα αστέρια...:grinning-smiley-043

Last edited:
Nαι καταλαβαίνω το ύφος γραφής σου και έχεις απόλυτο δίκιο για τα πράσινα αστέρια τα οποία ουδέποτε πήρα στα σοβαρά,εγώ εστιάζομαι σε συγκεκριμένα ενισχυτικά που για να μην θεωρηθει διαφήμιση δεν τα ονοματίζω
Πάντως είναι τάξη Α

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: λαμπατος ενισχυτης

Διαφωνώ.

Και οι Primaluna, και οι Cayin με τις ΚΤ88 παίζουν καλύτερα από πάρα πολλούς αντίστοιχης τιμής τρανζιστοράτους αρκεί τα ηχεία να μην είναι ιδιαίτερα ιδιότροπα.

Προφανώς υπάρχουν και αξιόλογοι τρανζιστοράτοι, δεν γενικεύεται το θέμα....

Αν είναι ιδιότροπα τι γίνεται;;
Σίγουρα δεν γενικεύουμε,άλλωστε σε προηγούμενα ποστ είχα γράψει για καλές και κακές υλοποιήσεις αμφότερα

Last edited:
το οτι εγινε μοδα το πικαπ δε σημαινει οτι θα ανοιξουμε τωρα ιστορια σε σχεση με το πως παιζει και αν το cd υπερτερει καπου ή οχι. ετσι και η λαμπα! οκ εγινε μοδα τα τελευταια χρονια αλλα ειναι μεγαλο ρισκο να γενικευεις και να συγκρινεις. ας συγκρινει καποιος ενα κορυφαιο συστημα της burmester με ενα αντιστοιχης τιμης της conrad johnson.τι θα καταλαβει; τιποτα!

οχι οτι δεν υπαρχουν διαφορες!!!! αλλα ειναι ολα πολυ σχετικα,γενικα, υποκειμενικα!

Πάντως άν έχετε προσέξει όλα τα κορυφαία συστήματα σε εκθέσεις κι όχι μόνο, με λάμπες παίζουν...Audio Recearch,Lamm,Jadis,CAT,YPSILON,VAC,VTL,BAT,VIOLA,MCINTOSH,ATMASPHERE,TENOR,AIRTIGHT,AUDIO NOTE,WAVAC......

Που σημαίνει ότι πολλοί άλλοι ακούνε τις διαφορές.

Last edited:
Πάντως άν έχετε προσέξει όλα τα κορυφαία συστήματα σε εκθέσεις κι όχι μόνο, με λάμπες παίζουν...Audio Recearch,Lamm,Jadis,CAT,YPSILON,VAC,VTL,BAT,VIOLA,MCINTOSH,ATMASPHERE......

Μήπως είναι τεράστια τα κέρδη τους;;;
Γι'αυτό και <<σπρώχνουν>> τον κόσμο προς τα εκεί;Εδώ μιλάμε για μερικές χιλιάδες ευρώ

Συγνώμη για την παρέμβαση...απλά θέλω να αναφέρω την δική μου περίπτωση...έτυχε να έχω στην κατοχή μου τον λαμπάτο ενισχυτή της tri trv35se και με μια αλλαγή στις λάμπες του el34,ecc82 & ecc83 ο ενισχυτής (για τα δικά μου "'απειρα" αυτιά) πραγματικά μεταμορφώθηκε σε όλα τα επίπεδα...τι θέλω να πώ με αυτό...δεν πιστεύω οτι έχει να κάνει με hype και τα σχετικά καθώς το αποτέλεσμα ήταν άμεσα ακουστό...επομένως θεωρώ οτι οι λαμπάτοι έχουν το πλεονέκτημα της "αναβάθμισης" ή της διαφοροποίησης μερικώς του χαρακτήρα τους, μέσω του tube rolling...βέβαια με το ανάλογο κόστος...κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό με τους τρανζιστοράτους...να σημειωθεί βέβαια οτι δεν έχω ακούσει καλές υλοποιήσεις σε τρανζίστορ σε αυτήν ή ανίστοιχη κατηγορία τιμής

Πολύ καλός για τα λεφτά του ο γιαπωνέζος σου...Προσιτός και καλόηχος.

Δεν έχει πολλούς τέτοιους στα χρήματά του...

Θέλω να σε ευχαριστήσω δημόσια για τα καλά σου λόγια και ας μην με ξέρεις...είναι γεγονός οτι κάποιο παλιό σου post διάβασα και με ενθάρρυνε στον να τον αποκτήσω...και φυσικά και η κίνηση ενός συνφορουμίτη (να είναι πάντα καλά) να τον βάλει σε αγγελία....έτσι βρέθηκα να είμαι κάτοχος του ενισχυτή και με ενα γλυκό χαμόγελο στα χείλη (σαν διαφήμιση της durex ενα πράγμα)...και πάλι ευχαριστώ και sorry για το off topic

Νάσαι καλά κι εσύ,να ακούς τις αγαπημένες σου μουσικές...:ernaehrung004:

Τα καλά που ακούμε,πρέπει να τα λέμε...Ολοι κάπως έτσι ήρθαμε σε επαφή με τα αντικέιμενα του πόθου μας.

Πάντως άν έχετε προσέξει όλα τα κορυφαία συστήματα σε εκθέσεις κι όχι μόνο, με λάμπες παίζουν...Audio Recearch,Lamm,Jadis,CAT,YPSILON,VAC,VTL,BAT,VIOLA,MCINTOSH,ATMASPHERE,TENOR,AIRTIGHT,AUDIO NOTE,WAVAC......
......

Αυτοι οι κατασκευαστες που εβαλες ειναι κορυφαιοι,οπως και κορυφαια ειναι τα λεφτα που ζητουν για τις εξαιρετες υλοποιησεις τους,εδω νομιζω οτι συζηταμε για πιο γηινα πραματα.
Εξισου καποιος οπαδος της στερεας σχολης μπορει να βαλει αλλα δεκα ονοματα ισης τιμης τρανσιστορατων που μπορει να παιζουν το ιδιο ή και καλυτερα.
Δεν νομιζω να ειναι αυτο το ζητουμενο.

Last edited by a moderator:
Συζητάμε διάφορα,συγκριτικά με τρανζίστορ,μέχρι περί φυσικής...

Οι "λαμπάτοι" κατασκευαστές έχουν και προσιτούς σχετικά ολοκληρωμένους και σε κάθε περίπτωση οι τρανζιστοράτοι δεν είναι καθόλου φθηνότεροι...

Σίγουρα υπάρχουν και κορυφαίοι ενισχυτές στερεάς κατάστασης.Προσωπικά σαν τέτοιους θεωρώ τους LUXMAN,PASS,MBL,GRYPHON,GOLDMUND,BOULDER....μόνο που είναι σαφώς λιγότεροι κι οπωσδήποτε έχουν πολύ διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα.Το άν παίζουν καλύτερα,ακριβώς σχολιάζω και μεταφέρω τις συνήθεις διαπιστώσεις,ότι τα κορυφαία συστήματα σε εκθέσεις κι όχι μόνον,παίζουν με λάμπες...

Οι "λαμπάτοι" κατασκευαστές έχουν και προσιτούς σχετικά ολοκληρωμένους και σε κάθε περίπτωση οι τρανζιστοράτοι δεν είναι καθόλου φθηνότεροι...

Σίγουρα υπάρχουν και κορυφαίοι ενισχυτές στερεάς κατάστασης.Προσωπικά σαν τέτοιους θεωρώ τους LUXMAN,PASS,MBL,GRYPHON,GOLDMUND,BOULDER....μόνο που είναι σαφώς λιγότεροι κι οπωσδήποτε έχουν πολύ διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα.Το άν παίζουν καλύτερα,ακριβώς σχολιάζω και μεταφέρω τις συνήθεις διαπιστώσεις,ότι τα κορυφαία συστήματα σε εκθέσεις κι όχι μόνον,παίζουν με λάμπες...

Mην αφήνουμε έξω τους Sugden

+1

Αυτό έχω παρατηρήσει κι εγώ από εκθέσεις και ακροάσεις που έχω κάνει. Βάζω μέσα και τρανζίστορ σε τάξη Α.