Χιώτης καλησπέρα. Εχεις κάποιο link που να δείχνει πως μετατρέπεις μια φωτό σε αρχείο για laser με το lightburn, καθώς νομίζω ότι κάτι δεν κάνω καλά εγώ με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Με ταλαιπωρησε λιγο για να βρω μια φωτογραφια ενος σαξοφωνιστα με τον σκυλο του και να την μετατρεψω σε αρχειο lightburn για λειζερ
Τελικα βγηκε καλη νομιζω.
![]()
Η βασικη λεπτομερεια που ηθελα να πετυχω ηταν το φως στην λαμπα. Τo φως κοπηκε ξεχωριστα ωστε να βαφτει και να μπει στη λαμπα.
![]()
Αυτο ηταν το πρωτοτυπο σε μικρο δοκιμαστικο μεγεθος (8χ4εκ.) και λεπτο ξυλο 3μμ.
![]()
Το κανονικο εργακι θα εχει υψος 10εκ. και παχος 5-6μμ ωστε να στεκεται ανετα.
Χιώτης καλησπέρα. Εχεις κάποιο link που να δείχνει πως μετατρέπεις μια φωτό σε αρχείο για laser με το lightburn, καθώς νομίζω ότι κάτι δεν κάνω καλά εγώ με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ετσι το πάω και εγώ......... "επίπονα". Ελεγα μπάς και υπάρχει πιο εύκολος τρόπος που μου ξεφεύγει... Στο ίδιο μήκος είμαστε....Yπαρχουν καποια video αλλα γενικως ειναι μια -χρονοβορα και επιπονη καποιες φορες- διαδικασια κατα την οποια 'καθαριζεις' (background removal/crop/vectorize etc) την φωτο σε ενα αλλο προγραμμα επεξεργασιας φωτο και μετα την εισαγεις στο Lightburn oπου την επεξεργαζεσαι παλι με το tools/adjust image και τελικα με το tools/trace.
Aπο εκει και περα, αν χρειαζεται περαιτερω επεξεργασια, θα χρειαστει να κανεις node editing, ενα πολυ δυνατο σημειο του Lightburn oπου μπορεις να αλλαξεις/διαμορφωσεις το σχεδιο σε οποιο σημειο θελεις.
Αν εχεις κολλησεις σε καποιο σχεδιο, μπορεις να μου το στειλεις να το προσπαθησω και εγω. Στειλε pm.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Η λάμπα δεν πέφτει τόσο γρήγορα, αδύνατον.
Όταν λές δεν κόβει αυτό συμβαίνει σε όλη την επιφάνεια ή σε κάποιο σημείο κόβει και σε κάποια όχι;
Υποψιάζομαι οτι, ίσως στη μεταφορά, κάποιο κάτοπτρο έχασε τη σύγκλιση.
Με τι πρόγραμμα κόβεις και με τι ρυθμίσεις;
Πχ τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείς για 3mm σημύδα και τι για 3-4mm ελιά;

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σας, θα παλέψω πάλι με τις ρυθμίσεις κ αν δεν τα καταφέρω θα σας στείλω μήνυμα, ευχαριστώ και πάλιΠερίεργο μου φαίνεται.
Την σωστή ρύθμιση δεν είναι εύκολο να τη δεις με το μάτι. Αν έχεις τεστάρει οτι στις τέσσερις γωνίες και στο κέντρο και η κουκίδα της ακτίνας συμπίπτει σε ένα σημείο…
View attachment 247859
…τότε δοκίμασε και κάποιο άλλο πρόγραμμα. πχ το δικό του, το Whisperer, να δείς μήπως κάτι έχει συμβεί με το πρόγραμμα και δεν σου δίνει σωστά το power.
Δύσκολο μου φαίνεται να είναι λυχνία, αλλά άν δοκιμάσεις τα παραπάνω και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα ίσως θα μπορούσα να σου δώσω να δοκιμάσεις μια 40W που έχω, αν είσαι Αθήνα βέβαια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.