Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Πιανακι με ουρα! Βρηκα ενα σχεδιο που μου αρεσε και το περασα στον laser!
YlSrUrch.jpg

To σχεδιο ηταν για ξυλο παχους 3μμ, οποτε το εκτυπωσα οπως το βρηκα σε κοντρα πλακε λευκας παχους 3μμ που εχω αφθονο.
0GUJhhkh.jpg

Το περιμετρικο κομματι ηταν μεγαλο, ~40 εκατοστα μηκος, και το τυπωσα σε συμπαγες ξυλο 3μμ, καθως ολα τα τεμαχια των κ/π 3μμ που εχω ηταν μικρα, μεγεθους Α4.
0p0Pci7h.jpg

Το παραπανω τεμαχιο ειναι ετσι κομμενο ωστε να μπορει να διπλωνει, πραγματικα σαν φυσαρμονικα!

Εδω ολα τα κομματια που πρεπει να συναρμολογηθουν και να κουμπωσουν ολα μεταξυ τους σε ενα ενιαιο κομματι.
guszkAhh.jpg

Η σειρα, ποιο κομματι δηλαδη θα κολλησει πρωτο με ποιο, ειναι πολυ σημαντικη και πρεπει να παιδευτεις και να την βρεις μονος σου... :mad:

Εδω κολληθηκαν τα 4 τεμαχια που απαρτιζουν το πληκτρολογιο. Τα ασπρα και τα μαυρα πληκτρα ταιριαξαν τελεια μεταξυ τους.
f0ud6seh.jpg

Αφου στεγνωσαν τα πληκτρα που ειναι το κυριο κομματι για να χτιστει το πιανο, ξεκινησε σιγα σιγα η κολληση απο τα αριστερα προς τα δεξια.
Svesa39h.jpg

Ευτυχως που το κοντρα πλακε ηταν ακριβως 3μμ παχος, οπως οριζε το σχεδιο, οποτε τα κομματια του puzzle κουμπωναν τελεια!

Χρησιμοποιησα κολλα στιγμης gel, που αφηνει λιγα δευτερολεπτα περιθωρειο για διορθωση, και με λιγη τυχη ολα πηγαν μια χαρα!
KgQQMDFh.jpg

Το κερασακι στην τουρτα ομως για μενα ειναι η εμφανιση των πληκτρων που φαινονται τοσο ρεαλιστικα, σαν να μπορεις να τα πατησεις!
vCX9JSTh.jpg

Δεν θα το βαψω, θα το αφησω οπως ειναι, καθως το κοντρα πλακε βαμμενο οπως ειδα (μαυρο η ασπρο) δεν δειχνει καθολου ομορφο.
JxK0Tf1h.jpg

Θα το περασω με λιγο κερι και θα φτιαξω και ενα σκαμπουδακι που θα βρω και θα ταιριαζει.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Κατασκευες θρησκευτικου χαρακτηρα μιας και πλησιαζει το Πασχα!

Ενα αγγελακι που προσευχεται ευλαβικα και η μορφη του Ιησού.
6Ns3DcUl.jpg

Το αγγελακι ειναι απο κοντρα πλακε 3μμ βαμμενο με ακρυλικα χρωματα.
ZhqIBaih.jpg

To προσωπο ειναι σε τρια μερη, το πισω καδρο απο κ/π 4μμ, η βαση απο κ/π 2μμ και το προσωπο απο καρυδια 2μμ.
S5DMjN4l.jpg

• Like
Reactions: Giannis mkds

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Eνα ομορφο σχεδιο αποτελουμενο απο 5 ξεχωριστα επιπεδα. Ειναι τα λεγομενα shadow boxes που ειναι τρισδιαστατες κατασκευες.

9kMQRIol.jpg

Απο κοντρα πλακε 3μμ και διασταση περιπου 6χ9 εκατοστα.

Εδω φαινονται τα πεντε επιπεδα
hCTKV9Gl.jpg

Στο πισω μερος μπηκε καπλαμας παλισσανδρος και τοποθετηθηκε μια θηλια για κρεμασμα.
nsEzuILl.jpg

Βαφτηκε το καθε επιπεδο ξεχωριστα και κολληθηκαν μεταξυ τους με κολλα στιγμης.
wadoNJNh.jpg

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Thanks man!
Mαρκαδοροι ειναι τα χρωματα εκτος απο την νυχτα οπου εχω βαλει ακρυλικο μπλε που περιεχει glitter και ο ουρανος φαίνεται σαν να έχει χιλιαδες αστερακια.
Δυστυχώς o ουρανος δεν αποδίδεται καλα στη φωτο, ομως απο κοντα ειναι πολυ εντυπωσιακός!

ΥΓ.
Ακρυλικο ειναι και η περιφερεια του καδρου, με χρυσο χρωμα, καθως και τα κερατα του ελαφιου (white pearl} ολα της Deco Art.

• Like
Reactions: dk31 and vagos08

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Λίγα λόγια έτσι σαν πρώτες εντυπώσεις.
Τα δύο μηχανήματα, αν και θεωρούνται παρεμφερή, έχουν περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες.
Το Sculpfun, που είναι διόδου, είναι πολύ καλό για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί κυρίως με ξύλο και που και που κάποιες χαράξεις σε κάποια μέταλλο όπως πχ το ανοξείδωτο.
Μεγάλη του αδυναμία το οτι δεν μπορεί να χαράξει, αλλά κυρίως να κόψει, πολλά άλλα υλικά όπως διάφορα πλαστικά, διάφανα plexi, λάστιχα κλπ κι εκεί δεν τα καταφέρνει.
Το Κ40, που είναι λυχνίας CO2, είναι πολύ καλό σε όλα εκτός απ’το να χαράζει μέταλλο.
Το κάνει αλλά με τη βοήθεια ειδικού spray.
Όλα τα παρακάτω υλικά, που το Sculpfun δεν τα κατάφερε, το Κ40 τα κόβει για πλάκα.
IMG_0983.jpeg

Στη χάραξη σε μέταλλο υπερέχει το διόδου λόγω συχνότητας του laser.
Εδώ μια χάραξη σε μαχαίρι…
IMG_0979.jpeg

Κι εδώ ένα συγκριτικό.
Το μπλέ έγινε με ηλεκτρόλυση
Το πράσινο με το Sculpfun
Το κόκκινο με το σκυλάκι με το Κ40 αλλά με χρήση του ειδικού spray.
IMG_0981.jpeg

Στα γενικά, δύναμη και ταχύτητα, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του Κ40.
Έχω βαλει λυχνία 50W αλλά στην ουσία είναι λίγο πάνω από 40W, άρα θα έπρεπε να είναι 2,5 φορές πιο δυνατό.
Αυτό, αν και πολύ μπακαλίστικο, απέχει πολύ απ’την πραγματικότητα.
Για να πάρετε μια ιδέα. μια απλή κοπή σε σημύδα 3mm στο Κ40 γίνεται 4 φορές πιό γρήγορα και με το power στο 20% αντί για το 100% που δουλεύει το Sculpfun.
Μιλάω πάντα για ένα πέρασμα.

Arkanovios

Established Member
10 October 2008
194
Θεσσαλονίκη
Αυτές τις διαφορές των τεχνολογιών δεν σκέφτηκαν εδώ στο εργοστάσιο και πήραν το Spirit GLS Hybrid, αλλά μόνο με το CO2 laser (40w RF laser). Το fiber δεν το έβαλαν και μάλλον καλά έκαναν σε αυτό το θέμα τουλάχιστον. Στην χάραξη τα πάει πολύ καλά και την κάνουμε την δουλειά μας. Στην κοπή όμως λίγο χωλαίνει και μάλλον τώρα θα πάρουμε και ένα VenusLF CMA1309 ή CMA1610 (μόνο το μέγεθος αλλάζει) που είναι με glass laser και στις κοπές ξεφεύγει σε δοκιμές που έκανα σε μαγαζί στην Θεσσαλονίκη. Βοηθάει σαφέστατα και η παραπάνω ισχύς.

Μεγειές. Θα τα έχεις και τα 2 ανάλογα την περίπτωση που θες να δουλέψεις;

• Like
Reactions: Babis K.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Σ´ευχαριστώ.
Δεν είναι καινούριο το διόδου, το έχω στο κουτί από πέρσι αλλά δεν είχα που να το βάλω λόγω χώρου😀
Η πρώτη φωτογραφία είναι ενδεικτική.
Το αγόρασα κυρίως λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας εργασίας, στην ουσία 370Χ360 mm λόγω μεγέθους του case των 20W, και ευχρηστίας.
Εύκολα το παίρνεις πχ και το τοποθετείς και χαράζεις πάνω σε μια πόρτα ή σε ένα βαρέλι.
Τώρα το συναρμολόγησα γιατί έχω σκοπό να το πάω στο χωριό.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Ενα θεματακι που θα αρεσει στους εντουραδες και οχι μονο :)

1742027882dirtbike2025.jpg

Ξυλο οξιας 4μμ παχος.
cuUjH1dl.jpg

Διασταση κατασκευης ~ 10εκ χ 8εκ. υψος
tOiTP9Bh.jpg

Δεν ξερω αν θα γραψω κατι στην βαση η/και αλλου, αναλογα που θα το δωσω. Στο δικο μου αντιτυπο δεν θα γραψω τιποτα.

Εχω φτιαξει ενα το ιδιο απο κοντρα πλακε 3μμ παχος και το εχει παρει ηδη ενας φιλος να το βαψει. Αν μου στειλει καμμια φωτο βαμμενο -και ειναι ωραιο- θα το ανεβασω.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
χαχαχα μπραβο, δεν υπαρχει πιο ιδανικος χωρος για laser cutting (y)

Tη ρυθμισες τελικα την καμερα? Αν ναι, δεν ειναι ανεκτιμητο βοηθημα?

• Like
Reactions: Babis K.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Τη ρύθμισα Μιχάλη, αλλά όταν το ξανά μοντάρισα σήμερα στο χωριό είδα οτι χάνει περίπου 3-4 χιλιοστά.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Ο καιρός φτιάχνει σογά-σιγά και πλησιάζει η ώρα που θα ξαναβγάλω τον τόρνο στην ταράτσα.
Ψάχνωντας λίγο να μαζέψω τα περιφερειακά κλαπατσίμπανα είδα το ταλαιπωρημένο κουτί του τσόκ κι αποφάσισα να του φτιάξω ένα καλύτερο.
Εχω χαλάσει όλα μου τα ξύλα κατασκευές σαχλαμάρες κι εκεί που πρέπει τα τσιγκουνεύομαι.
Να ήταν και καμιά σπουδαία δουλειά…. Γύρω στη μία ώρα ευχάριστη ενασχόληση.

IMG_1151.jpegIMG_1152.jpegIMG_1153.jpeg

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Μικροκατασκευουλες με τον laser με 3-4 επιπεδα η καθεμια, ενα κοτοπουλακι και ενα βαζο με λουλουδια.

Ywt0lW0h.jpg

Το βαζο με τα λουλουδια μου αρεσει πολυ, ιδιως το ενθετο πανω στην επιφανεια του βαζου οπου τα κλαδια πρεπει να ειναι ~μισο χιλιοστο παχος.
tUF569yh.jpg

Κανονικα επρεπε να κοπει το σχεδιο πανω στο βαζο, αλλα τα λουλουδια ετυχε και κοπηκαν και βγηκαν χωρις να σπασουν, οποτε τα εβαψα και τα ενσωματωσα στο βαζο.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,500
Βριλήσσια
Θεμα της κατασκευη ειναι η αξια της αφοσιωσης που δειχνουν οι λυκοι. Δυστυχως δεν μπορω να θυμηθω που βρηκα το σχεδιο!

Καρυδια 1μμ παχος οι λυκοι και κοντρα πλακε 2μμ η βαση. Διαστασεις καδρου ~6χ6 εκατοστα.
0j0lo8uh.jpg

Ολη η ξυλεια (καρυδια και κ/π) απο Τεμου οπως και η ακρυλικη βαση.