Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Tks…
Μαθαίνω αλλά είμαι λίγο (σ)αργός. 😜

Έχω κάνει πολλές τροποποιήσεις… Αλλάζω το σχέδιο συνεχώς μέχρι να καταλήξω κάπου που να μου αρέσει πολύ.
Μάλλον πάω προπς την εκδοχή του λεπτότερου με την πιο κοντή πλάτη.

View attachment 187241View attachment 187242View attachment 187243
Πολύ καλό το παγκάκι! Συγχαρητήρια! Νομίζω η μεγαλύτερη έκδοση είναι καλύτερη μιας και οι ξυμπογιές βγαίνουν συνήθως σε πακετάκια των 12 και είναι κρίμα να αφήσεις εκτός 2 από αυτές.
Έχεις κάποιο site που βρίσκεις τα σχέδια και αν το έκανες μόνος θέλεις να το μοιραστείς? Θα ήθελα να το κάνω για το γραφείο της μικρής μου. Επίσης το ξύλο ειναι κοντρα πλακέ 3μμ?

Εννοείται οτι δεν έχω πρόβλημα να το μοιραστώ, γι’αυτό είμαστε εδώ.
Αυτό είναι το site που τα βρίσκω. Στο δικό μου έχω κάνει αρκετές αλλαγές, αν θες μπορείς να μου στείλεις με ΡΜ ένα e-mail να σου τα στείλω.
Πέρα απ΄το σχέδιο που είναι υποκειμενικό, δοκίμασε και τις τρύπες, ίσως χρειάζονται τροποποίηση. Αν θες τα μολύβια να μπαίνουν-βγαίνουν εύκολα το αφήνεις όπως ε'ιναι.
Εγ'ω τις έκανα λίγο πιο σφιχτές για να μένει σταθερό το παγκάκι όταν το παίρνεις στα χέρια σου και να μη φεύγουν τα μολύβια.

• Like
Reactions: goldynio
χαχαχα πολυ εξυπνη και ωραια ιδεα Παυλο η εκτυπωση QR code σε μπρελοκ :) (y)

Θα τυπωσω και εγω ενα περιποιημενο σε ξυλο οξιας με σουπερ φινιρισμα αγνου βερνικιου με εκχυλισματα σπανιων ρητινων απο υπεραιωνοβια Γιαπωνεζικα bonsai 🌴

Το δοκίμασα και δουλεύει άψογα. Έκανα πρώτα κάποιες δοκιμές με το setup στο Laser μέχρι να το καταφέρω.
Το ξύλο βέβαια είναι αμπουρα και όταν κάνω την τρύπα για να περαστεί στο μπρελόκ, σκίζετε. Σε κπ θα είναι καλύτερα πιστεύω.

Mπορεις να το τυπωσεις σε καποιο καλο σκληρο ξυλο, παχους 2-3 χιλιοστων οπου το σημα θα καιγεται ευκρινως (το κοντρα πλακε δεν πολυενδεικνυται) και μετα να το βαλεις σε καλουπι υγρου γυαλιου. Aυτη η εκδοση να πλεει σε ξυλο και υγρο γυαλι δεν υπαρχει ακομα :)

Yπαρχει σε χαρτι και υγρο γυαλι που θελει μονο ενα καλουπακι και ειναι το απλουστερο.
il_340x270.2439814302_b674.jpg

Επισης νομιζω οτι θα ειναι πιο ευκολο αντι να κανεις τρυπα, να βιδωσεις στο ξυλο μια μινι βιδοθηλια και εκει να πιασει το μπρελοκ. Το κανω σε ολα μου τα μπρελοκ. Υπαρχουν πολλα ειδη βιδοθηλιων και λοιπων εξαρτηματων για μπρελοκ.

Καπως ετσι
default.png

Στην οξιά θα πρέπει να την βάψω ελαφρώς, ή να βρω κομμάτι σκουρόχρωμο, αλλιώς δεν θα γράφει το laser.

Βάψε το ξύλο μαύρο και δώσε εντολή στο πρόγραμμα να τυπώνει ανάποδα, το άσπρο μαύρο δηλαδή.

Βάψε το ξύλο μαύρο και δώσε εντολή στο πρόγραμμα να τυπώνει ανάποδα, το άσπρο μαύρο δηλαδή.
Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Θα αλλάξω ξύλο ή θα κάνω πλακαζ για να μην μου σκίζετε. Είχα κάπου γι αυτά που λέει ο Χιώτης αλλά δεν μπορώ να τα βρω.

Εχω καψει πολλες φορες οξια, δεν χρειαζεται βαψιμο.
Εαν υπαρχει δυσκολια στην εστιαση, βαλε πανω στο ξυλο ενα πολυ λεπτο σκουρο χαρτι/διαφανεια.