Συνεχίζω να προσπαθώ…
Σήμερα πήγα στο Leroy αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο spray (2 σε 1 primer+paint) που συστήνουν όλοι δεν το φέρνει.
Έτσι, αναγκαστικά, χρησιμοποίησα διάφορους συνδυασμούς με χρώμα και primer που ήδη είχα.
Χώρισα ένα πλακάκι στα 4 και δοκίμασα στο 1/4 primer στο άλλο 1/4 primer και χρώμα απο πάνω, στο άλλο σκέτο χρώμα και στο 4ο πάλι σκέτο χρώμα σλλά ένα πολύ λεπτό στρώμα, μόλις δύο γρήγορα περάσματα.
Στο κέντρο, σε σχήμα σταυρού, δεν τυπώθηκε τίποτε, ή μάλλον κάτι φαίνεται πολύ αμυδρά επειδή είχα τη χαρτοταινία που χώριζε το πλακάκι στα 4.
Το σταμάτησα πριν τελειώσει γιατί είδα αυτό που ήθελα.
Σε γενικές γραμμές αυτό που κατάλαβα είναι οτι θέλει αρκετά χαμηλή ένταση, αργή ταχύτητα και λεπτή στρώση χρώμματος ή primer.
Τελείως μαύρο αποτέλεσμα δεν κατάφερα να πάρω, αυτό που βλέπω όμως είναι σχεδόν ικανοποιητικό.
Πιστεύω οτι στη συνέχεια, με τις δοκιμές, θα βελτιωθεί κι αυτό.
Κάποιες περίεργες γραμμές που βλέπω τις αποδίδω στο πλακάκι, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο φταίει, η ένταση του laser μου φαίνεται δύσκολο να μεταβλήθηκε απο μόνη της χωρίς να τη πειράξω.
Μετά δοκίμασα κάτι που ήταν και ο σκοπός μου εξ αρχής, τη φωτογραφία.
Με ικανοποίησε πολύ το αποτέλεσμα, όχι γι’αυτό που είδα αλλά γι’αυτό που πιστεύω οτι τελικά θα πετύχω όταν βρώ το σωστό spray, τη σωστή κάλυψη, τη σωστή ένταση και τη σωστή ταχύτητα.
Πιστεύω οτι κάπου ανάμεσα σ’αυτές τις δύο παρακάτω φωτογραφίες θα καταλήξω.
Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι οτι το πλακάκι το πλένεις με ασετόν, το spray καθαρίζει εντελώς αλλά η φωτογραφία δεν επηρεάζεται καθόλου. Ακόμα κι αν δοκιμάσεις να το βγάλεις δεν βγαίνει, ακόμα κι αν το ξύνεις το με τα νύχια σου, είναι πλέον ανεξίτηλα ψημένο πάνω στο πλακάκι.
Η διαφορά των δύο φωτογραφιών είναι λόγω έντασης, η πρώτη είναι στο 8% και η δεύτερη στο 12%.
Πιστεύω γύρω στο 10-11% θα είναι ΟΚ.