Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Πολυ καλη σκεψη, μπραβο!

Το ξυλινο καρουλι το σχεδιασες?
Αν υπηρχε η καμερα του laser, θα μπορουσες να εβγαζες μια φωτο την κατοψη του πλαστικου καρουλιου και κατοπιν να το εκανες trace, oποτε θα ειχες ετοιμο το σχεδιο για κοπη.
Δεν σχεδίασα κάτι πέρα από τις 4 τρύπες και το εσωτερικο 6γωνο. Πήρα copy paste τις κατόψεις από τα stl

Τώρα θα κάνω και ξύλινο πυρήνα γιατί από το σφίξιμο δεν το βλέπω να αντέχει ούτε εκεί

• Like
Reactions: Χιωτης
Χμμμ, άνοιξα ένα ASA χθες αλλά δεν εκτύπωσα τίποτα. Λες να κάνω καμιά τέτοια δοκιμή;
Αν και δεν νομίζω να χρειαστεί, η νέα εκδοχή μάλλον θα αντέχει αρκετά.

Τον ξυλινο πυρηνα θα τον κανεις παλι απο πολλα κομματια κολλημενα μεταξυ τους, ετσι?
Έτσι ακριβώς.
Κολληθηκαν και περαστηκαν στο Allen για ευθυγράμμιση.

Όταν το τελειώσω και δοκιμαστεί και ίσως διορθωθεί σε σημεία, θα ανεβάσω τα αρχεία.
7f2c5e7f7e94a5efe74a225e700afdfb.jpg

• Like
Reactions: Χιωτης
Νομιζω οτι ειμαστε ΟΚ. Καντε δοκιμες και παραλλαγες. Το μονο που θα αλλαζα ειναι να βαλω ακιμη ενα κομματι απο κατω για καλυτερη σταθεροτητα του αξονα. Αυτο ισως βοηθουσε και σε μεγαλυτερο σε μηκος drum.
με 4μμ κοντρα πλακε εγινε ιδιο σε διαστασεις με το 3D printed . 10 φορες το σχεδιο για το γιαλοχαρτο και το insert θα βαλετε.

Attachments

Ενας συμπαθεστατος πειρατης σε σχεδιο του Steve.

H βαση απο οξια 4μμ και ο πειρατης και τα σπαθια του απο καρυδια 2μμ.
rurfYPwh.jpg

Επελεξα καρυδια για να μην βαφω καφε την οξια.

Φυσικη λοιπον η διχρωμια στο καδρακι που εχει διαστασεις περιπου 6χ8εκ.
gWMQvejh.jpg

Μακάβριο αλλα περιποιημενο και αρχοντικο Haloween ταφάκι! Σχεδιο απο τoν Steve.
V4qkPejl.jpg

Aπο κοντρα πλακε 3μμ.
Q4rb8uqh.jpg

Ολα τα τεμαχια απλωμενα.
FjaE1VQh.jpg

Μετα την βαφη με χρωματα ανιλινης
PFuM05Gh.jpg

Ο Σταυρός ειναι απο καρυδια 2μμ..
WEZ3hNBh.jpg

Χάραξη σε ανοξείδωτο. Μην περιμένετε τρελά πράγματα. Αλλά μένει. Για όποιον θέλει να δοκιμάσει, περνάει την επιφάνεια με οδοντόκρεμα και χαράζει. Εγώ το έκανα με τέρμα γκάζι στο Κ40 και ταχύτητα 8. Το πώς μεταφράζεται το 8 σε ταχύτητα δεν ξέρω.

1734969763525.jpg
1734969763531.jpg

Babis... κοντά στα δύο χρόνια, και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το κάνω να κόβει 1000χ500 mm.. :(
Οχι σαν το δικό σου. Το άλλο με το οργανάκι και το ποντεσιόμετρο..

Babis... κοντά στα δύο χρόνια, και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το κάνω να κόβει 1000χ500 mm.. :(
Οχι σαν το δικό σου. Το άλλο με το οργανάκι και το ποντεσιόμετρο..

Ποιό είναι αυτό; Κόλλησα τώρα.
Έχεις καμιά φωτογραφία;

Έλα ρε… σχεδόν το ίδιο είναι, απλά εγώ το «πείραξα» λίγο.
Άλλαξα και M/B για να δουλεύει με το Lightburn.