Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ιδιο είναι αλλά είναι μικρό.
Πρέπει κάποια στιγμή να κάτσω να σχεδιάσω νέο τραπέζι και να τα βάλω όλα επάνω. Νά έχω μια αξιοπρεπή επιφάνεια εργασίας. Μετά θα του κάνω και ένα update σε 50 watt και τέλος. Λέω εγώ τώρα...:ROFLMAO:

30 Χ 20 δεν είναι;
Το μεγάλωμα είναι σοβαρή αλλαγή, αλλά δεν είναι εύκολη.
Το συζητούσαμε παλιότερα με τον Κωστή (@Wolfegolas) αλλά στις συζητήσεις μείνανε, έφυγε κι αυτός επαρχία κι έμεινε το project.
Χρειάζονται καινούριες ράγες και να βγούν έξω όλα τα εντόσθια, τροφοδοτικά κλπ, ώστε να χρησιμοποιηθεί όλος ο χώρος σαν ωφέλιμος.
Το αγαπάω ιδιαίτερα το Κ40, με τα διόδου, αν και έχω δύο, ένα 5W κι ένα 20W, δεν έχω πολύ καλή σχέση.
Αρκεί να εξοικειωθείς λίγο με το καλιμπράρισμα και το μηχάνημα κεντάει.

Ναι. 30χ20 είναι. Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να φτιάξω το υπάρχων κουτί. Μιλάω για νέο τραπέζι, και ξήλωμα όλα τα μέσα και επανατοποθέτηση στο νεό πλαίσιο. Θέλει μελέτη καθώς δεν τα έχω όλα στο χέρι για να μπορώ να μετρήσω. Η θα πρέπει να τα ξηλώσω οπότε μένω χωρίς lazer για καιρό, η να τα υπολογίσω και οταν θα είναι έτοιμη η βάση ξηλώνω.
Γιαυτό πήγε και εμένα πίσω η κατασκευή....

Καλά, άμα ξεκινήσεις την ίδια ιστορία με τη φρέζα θα φτιάξεις παπάδες αλλά πρώτα θα τελειώσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και μετά εσύ. :D
Αν ξεκινήσεις όμως, για να μη μείνεις χωρίς laser, θα σου δανείσω ένα 5W διόδου για τα τρέχοντα.

Ευχαριστώ Babis. Κοίτα όλη η φασαρία σε αυτά τα μαραφέτια είναι ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση των περιφερειακών εξαρτημάτων στο σχέδιο. Απο εκεί και πέρα πάς τρένο. Η φρέζα ήταν μια ειδική περίπτωση με πολύ σίδερο και διαμόρφωση. Αυτό θα είναι με αλουμίνιο v-slot και σχεδόν τα περιφερειακά είναι έτοιμα.
Έχουν μείνει κάποια ρετάλια απο το ρούτερ, οπότε μένει να το πάρω απόφαση..:confused:

Ευχαριστώ Babis. Κοίτα όλη η φασαρία σε αυτά τα μαραφέτια είναι ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση των περιφερειακών εξαρτημάτων στο σχέδιο. Απο εκεί και πέρα πάς τρένο. Η φρέζα ήταν μια ειδική περίπτωση με πολύ σίδερο και διαμόρφωση. Αυτό θα είναι με αλουμίνιο v-slot και σχεδόν τα περιφερειακά είναι έτοιμα.
Έχουν μείνει κάποια ρετάλια απο το ρούτερ, οπότε μένει να το πάρω απόφαση..:confused:

Μακάρι.
Θα δω τι θα κάνεις και θα σε αντιγράψω… ;)

• Like
Reactions: Giannis mkds
Μια μικρη κατασκευουλα στο λειζερ με σχεδιο του στηβ.

Σκιουρακι απο οξια.
KDt5pwbh.jpg

5 τεμαχια οξιας 2μμ κολλημενα μεταξυ τους συν τα ποδια. Το μεσαιο κομματι εμεινε αβαφο, τα υπολοιπα βαφτηκαν με ανιλινη.

Για βηθάτε λίγο γιατί κόλλησα…
Το κομμάτι δεξιά που μπαίνει;
Υπάρχει στο σχέδιο αλλά δεν το βλέπω στο μονταρισμένο προβολάκι.
Τι μου ξεφεύγει; :unsure:

IMG_0490.jpegIMG_0491.png

• Like
Reactions: Giannis mkds
Για βηθάτε λίγο γιατί κόλλησα…
Το κομμάτι δεξιά που μπαίνει;
Υπάρχει στο σχέδιο αλλά δεν το βλέπω στο μονταρισμένο προβολάκι.
Τι μου ξεφεύγει; :unsure:

View attachment 244874View attachment 244875
Στην βάση πάνω απ' το ντουι ! Μάλλον γράψε λάθος ίσως διπλό κόπηκε!!

Στην βάση πάνω απ' το ντουι ! Μάλλον γράψε λάθος ίσως διπλό κόπηκε!!

Όχι, δεν κόπηκε διπλό, δεν υπάρχει άλλο κομμάτι σαν αυτό.

Μπιλάρα!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία φίλε… τωπρα μου ήρθε φλασιά 😀

• Like
Reactions: vasilisp77
Όχι, δεν κόπηκε διπλό, δεν υπάρχει άλλο κομμάτι σαν αυτό.

Μπιλάρα!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία φίλε… τωπρα μου ήρθε φλασιά 😀
Ευχαριστώ πολύ Μπάμπη καλή χρονιά να έχουμε !

Σαν να φαινεται οτι ειναι ανταπτορας που προσαρμοζεται μπροστα, σε περιπτωση που βαλεις μικροτερη σε μεγεθος λαμπα. Για να μη φαινεται μεγαλο κενο.
Με το ιδιο ντουι βγαινουν διαφορες λαμπες.

Χρονια πολλα Βασιλη!!

• Like
Reactions: Babis K.
Σαν να φαινεται οτι ειναι ανταπτορας που προσαρμοζεται μπροστα, σε περιπτωση που βαλεις μικροτερη σε μεγεθος λαμπα. Για να μη φαινεται μεγαλο κενο.
Με το ιδιο ντουι βγαινουν διαφορες λαμπες.

Χρονια πολλα Βασιλη!!
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!

Μπροστα στην λαμπα μπαινει σαν "διακοσμητικο" ισως για να ακλυψει τις ενωσεις, αν δεις εχει δεκα ακτινες οσες και το σασι.

Αντάπτορας είναι Κυρ.
Για μικρότερη λάμπα.

Μια ωραία ιδέα για ένα ρολογάκι τοίχου για μια φίλη που αγαπάει τις γάτες :)

cats2.jpg

Δυο φύλλα κόντρα πλακέ 3mm
Το ένα το έβαλα στο laser και έκοψα το σχέδιο.
Το άλλο, το έκοψα απλώς στρόγγυλο στο laser και το έβαψα μαύρο

cats2.png

Τα κόλλησα μεταξύ τους και έβαλα και έναν αθόρυβο μηχανισμό.
Δεν ξέρω αν διακρίνεται στη φωτογραφία, αλλά είναι ωραίο το 3d εφέ που κάνει με τις τρύπες στο πάνω ξύλο.

Έτοιμο το δωράκι :)

... (αν θέλετε το αρχείο, στείλτε ένα pm)

Πολυ ομορφο σχεδιακι με τις γατες!👍

Ισως κάποιες σε κάποιες γάτες πήγαινε λιγο χρωματιστό υγρο γυαλι.

Φυλαξε το σχεδιακι :)

Μετα απο καιρο καταφερα να φτιαξω τον CNC plotter που ειχα βρει στο YouTube. Ειναι ενα πολυ ωραιο και ευχαριστο project ειδικα για μενα που ηταν η πρωτη επαφη με Arduino και CNC.
Καποια προβληματα παρουσιαστηκαν αλλα ευτυχως λυθηκαν.

Καποια κομματια τα αγορασα απο aliexpress και καποια απο grobotronics. Μονο θετικες εντυπωσεις απο grobotronics τοσο για την επικοινωνια και βοηθεια αλλα και για την αμεση αποστολη.

Παραθετω τα βιντεο απο το youtube και το λινκ με τα 3d parts.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(part 1)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(part 2)

Το μονο προβλημα που εχω ειναι πως δεν ξερω πως να γεμισω τα αντικειμενα με γραμμες ετσι ωστε να μπορουν να αποτυπωθουν στο χαρτι. Δυστυχως δεν εξηγει στο βιντεο πως το κανει.

Attachments

• 20250203_120255.jpg
    20250203_120255.jpg
    3.3 MB · Views: 19
  • 20250108_202606.jpg
    20250108_202606.jpg
    2.6 MB · Views: 20
  • 20241108_151435.jpg
    20241108_151435.jpg
    1.9 MB · Views: 18
  • 20241108_174902.jpg
    20241108_174902.jpg