Chris1967
Supreme Member
- 11 September 2010
- 4,223
Δηλαδη βρε Χρηστο επειδη θέλουμε να οδηγήσουμε χαλαρα, αργά για να παμε απλώς στη δουλειά μας, στα ορια του κοκ και στα ορια της κρισης δεν πρέπει να μοιραζομαστε τις απόψεις και κρίσεις μας?
Και επίσης επειδή δεν πηγαμε στην πίστα?
Σαφώς και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, απλά προσπάθησα να βοηθήσω, αν δεν θέλετε την άποψη μου (που έχω ξοδέψει πολύ χρόνο, διάβασμα, και χρήμα στην αυτοκίνηση) δεν θα την ξαναδώσω Δημήτρη μου.
Σημαντικο ρολο στην φθορα των ελαστικων και γενικα στα κρατηματα παιζει ρολο και η αναρτηση αλλα προς το παρον δεν το ανεφερε κανεις...
Δεν ανέφερα την ανάρτηση γιατί εδώ είναι που θα μπλέξουνε τα πράγματα...
Πάντως από την εμπειρία μου από φίλους και γνωστούς τα περισσότερα αμάξια που κυκλοφορούν μερικά χρόνια έχουν γενικά πεσμένα ή τελείως άχρηστα αμορτισέρ. Οι οδηγοί τους δεν το καταλαβαίνουν συνήθως, και ούτε τα συνεργεία δεν ελέγχουν.
Στα ΚΤΕΟ δε, δεν βγάζεις άκρη, στου πατέρα μου το αμάξι όταν το πήρα βόλτα και του είπα ότι είναι άχρηστα τα αμορτισέρ, (καλά δεν είχε πάρει πρέφα τίποτε αυτός) μου είπε ότι στο ΚΤΕΟ που πέρασε πρόσφατα δεν του είπαν τίποτε... στην αντιπροσωπεία με ρώτησαν για ποιο λόγο θέλω να αλλάξω αμορτισέρ (πλήρως άσχετοι, και ταυτόχρονα επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια)...
Τελικά το πήγα σε φίλο και τα αλλάξαμε και τα τέσσερα...και τα δύο δεν είχαν καθόλου πίεση μέσα... (πάρε και κατάλαβα από ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπεία και ΚΤΕΟ....)
Τα περισσότερα προβλήματα φθοράς ελαστικών δεν προέρχοντααι τόσο όμως από πεσμένα αμορτισέρ, αλλά από του παράγοντες της ανάρτησης που επιρεάζουν την γεωμετρία. Αν θέλετε να το συζητήσουμε ευχαρίστως.