Λάστιχα Golf 140 TSi

Δηλαδη βρε Χρηστο επειδη θέλουμε να οδηγήσουμε χαλαρα, αργά για να παμε απλώς στη δουλειά μας, στα ορια του κοκ και στα ορια της κρισης δεν πρέπει να μοιραζομαστε τις απόψεις και κρίσεις μας?
Και επίσης επειδή δεν πηγαμε στην πίστα?

Σαφώς και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, απλά προσπάθησα να βοηθήσω, αν δεν θέλετε την άποψη μου (που έχω ξοδέψει πολύ χρόνο, διάβασμα, και χρήμα στην αυτοκίνηση) δεν θα την ξαναδώσω Δημήτρη μου.

Σημαντικο ρολο στην φθορα των ελαστικων και γενικα στα κρατηματα παιζει ρολο και η αναρτηση αλλα προς το παρον δεν το ανεφερε κανεις...

Δεν ανέφερα την ανάρτηση γιατί εδώ είναι που θα μπλέξουνε τα πράγματα...

Πάντως από την εμπειρία μου από φίλους και γνωστούς τα περισσότερα αμάξια που κυκλοφορούν μερικά χρόνια έχουν γενικά πεσμένα ή τελείως άχρηστα αμορτισέρ. Οι οδηγοί τους δεν το καταλαβαίνουν συνήθως, και ούτε τα συνεργεία δεν ελέγχουν.

Στα ΚΤΕΟ δε, δεν βγάζεις άκρη, στου πατέρα μου το αμάξι όταν το πήρα βόλτα και του είπα ότι είναι άχρηστα τα αμορτισέρ, (καλά δεν είχε πάρει πρέφα τίποτε αυτός) μου είπε ότι στο ΚΤΕΟ που πέρασε πρόσφατα δεν του είπαν τίποτε... στην αντιπροσωπεία με ρώτησαν για ποιο λόγο θέλω να αλλάξω αμορτισέρ (πλήρως άσχετοι, και ταυτόχρονα επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια)...

Τελικά το πήγα σε φίλο και τα αλλάξαμε και τα τέσσερα...και τα δύο δεν είχαν καθόλου πίεση μέσα... (πάρε και κατάλαβα από ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπεία και ΚΤΕΟ....)

Τα περισσότερα προβλήματα φθοράς ελαστικών δεν προέρχοντααι τόσο όμως από πεσμένα αμορτισέρ, αλλά από του παράγοντες της ανάρτησης που επιρεάζουν την γεωμετρία. Αν θέλετε να το συζητήσουμε ευχαρίστως.

Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Δεν ανέφερα την ανάρτηση γιατί εδώ είναι που θα μπλέξουνε τα πράγματα...

Πάντως από την εμπειρία μου από φίλους και γνωστούς τα περισσότερα αμάξια που κυκλοφορούν μερικά χρόνια έχουν γενικά πεσμένα ή τελείως άχρηστα αμορτισέρ. Οι οδηγοί τους δεν το καταλαβαίνουν συνήθως, και ούτε τα συνεργεία δεν ελέγχουν.

Στα ΚΤΕΟ δε, δεν βγάζεις άκρη, στου πατέρα μου το αμάξι όταν το πήρα βόλτα και του είπα ότι είναι άχρηστα τα αμορτισέρ, (καλά δεν είχε πάρει πρέφα τίποτε αυτός) μου είπε ότι στο ΚΤΕΟ που πέρασε πρόσφατα δεν του είπαν τίποτε... στην αντιπροσωπεία με ρώτησαν για ποιο λόγο θέλω να αλλάξω αμορτισέρ (πλήρως άσχετοι, και ταυτόχρονα επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια)...

Τελικά το πήγα σε φίλο και τα αλλάξαμε και τα τέσσερα...και τα δύο δεν είχαν καθόλου πίεση μέσα... (πάρε και κατάλαβα από ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπεία και ΚΤΕΟ....)

Τα περισσότερα προβλήματα φθοράς ελαστικών δεν προέρχοντααι τόσο όμως από πεσμένα αμορτισέρ, αλλά από του παράγοντες της ανάρτησης που επιρεάζουν την γεωμετρία. Αν θέλετε να το συζητήσουμε ευχαρίστως.

+1000

Να συμπληρώσω δε,πως τα φθαρμένα αμορτισέρ είναι από τις πιο 'ύπουλες' βλάβες μιας και η φθορά είναι πολύ προοδευτική οπότε κανείς την συνηθίζει και δεν το παίρνει χαμπάρι.
Οπωσδήποτε λοιπόν τακτικό έλεγχο σε συνεργείο της προκοπής.

Τελικά οφείλω να ενημερώσω την κοινότητα, μιας και άνοιξα το θέμα.

Εντελώς τυχαία κατέληξα σε Hankook (http://www.sportstore.gr/product/13305/elastiko-hankook-k425-kinergy-60r15.html) και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο λάστιχο αντέχει περισσότερο από τα sport contact στην νευρική οδήγησή μου (υποκειμενικά μιλώντας).

Χρήστο, χαίρομαι που έχεις την αυτοκίνηση δεύτερο χόμπυ σου!

Σαφώς και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, απλά προσπάθησα να βοηθήσω, αν δεν θέλετε την άποψη μου (που έχω ξοδέψει πολύ χρόνο, διάβασμα, και χρήμα στην αυτοκίνηση) δεν θα την ξαναδώσω Δημήτρη μου.

H αποψή σου είναι χρήσιμη, αλλά φοβάμαι όχι προς την κατεύθυνση του νήματος.
Όπως ενδιαφέρει κάποιους η οδήγηση στο όριο, κάποιους άλλους τους ενδιαφέρει η οδήγηση "εντός ορίων".
Εχοντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τα 40 σχεδόν που οδηγώ καταλήξει στην τελευταία κατηγορία με ενδιαφέρουν τα λάστιχα του οικογενειάρχη.
Όπως πχ είναι τα michelin energy δεν ξέρω ποιός τύπος είναι ο πιό πρόσφατος και όχι τα pilot.
Συνεπώς θεωρώ ότι ένα λάστιχο "προδιαγραφών" δεν πρόκειται ποτέ να το φτάσω εκεί. Θα το χρησιμοποιήσω εως πολύ πριν τα όριά του και κάνοντας αυτό ίσως ποτέ δεν εκμεταλλευτώ τις δυνατότητές του και "μείνω" με τα ελαττώματά του.

Μακάρι να είχαμε όλοι τις δυνατότητες και τον χρόνο να πάμε κανα δυό φορές στις πίστες, θυμάμαι που διάβαζα κάποτε τον ΚΚ και έλεγα, "δες πολιτισμός" αλλά πλέον αυτό έπαψε να υπάρχει, καθώς η αυτοκίνηση όπως πολλά άλλα πράγματα μας αναγκάσανε να τα βάλουμε σε μια βαθειά τρύπα και να τα ξεχάσουμε.

off topic: κακώς ίσως νομίζεις ότι σε θεωρώ από αυτούς που δεν μοιράζεις γνώση. Ενδεχομένως σε θεωρώ υποστηρικτή τους. off topic...

...

Χρήστο, χαίρομαι που έχεις την αυτοκίνηση δεύτερο χόμπυ σου!

Είχα Σταύρο μου... είχα... και δεν με βλέπω να ξανασχολούμαι... απλά διατηρώ ένα μικρό φτιαγμένο αμαξάκι να με πηγαίνει στην δουλίτσα μου και να γουστάρω που και που χωρίς μεγάλα έξοδα...

Νομίζω ότι για τον Χρήστο είναι πιο ελκυστική η μηχανοκίνηση ...

Σταύρο, καλορίζικα ! Ένα καλό τεστ είναι να βάλεις να πατήσουν το Χιούγκο, για να διαπιστώσεις αν θα το καταλάβεις ή θα περάσεις αέρα, όπερ υποδηλοί 'άνεση' ...

Εχοντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τα 40 σχεδόν που οδηγώ καταλήξει στην τελευταία κατηγορία με ενδιαφέρουν τα λάστιχα του οικογενειάρχη.
Όπως πχ είναι τα michelin energy δεν ξέρω ποιός τύπος είναι ο πιό πρόσφατος και όχι τα pilot.
Συνεπώς θεωρώ ότι ένα λάστιχο "προδιαγραφών" δεν πρόκειται ποτέ να το φτάσω εκεί. Θα το χρησιμοποιήσω εως πολύ πριν τα όριά του και κάνοντας αυτό ίσως ποτέ δεν εκμεταλλευτώ τις δυνατότητές του και "μείνω" με τα ελαττώματά του.

Εγώ πάλι σαν "οικογενειάρχης" θα προτιμούσαν να έβαζα το παιδί μου σε αυτοκίνητο που φοράει τα pilot αντί των energy!
Καθώς τα energy το μόνο που θα μου προσφέρουν είναι εξοικονόμηση χρημάτων!
Ούτε θα φρενάρουν καλύτερα, ούτε θα στρίψουν καλύτερα, ούτε θα διώξουν το νερό απ'τα αυλάκια καλύτερα!
Μιλάω για καθημερινή οδήγηση και όχι για ραλι ρεπλικας!
Για εκτός ορίων οδήγηση θα χρειαστείς semi slicks!

Δυστυχώς για αλλη μια φορά ένα φόρουμ δεν προσφέρεται για πιστη μεταφορά απόψεων.
Άλλα θέλω να πω εγώ αλλα καταλαβαίνει αλλος άλλα τρίτος. ...

Εγώ τελικά δεν κατάλαβα. Να κοιτάξω τα michelin, ή να συνεχίσω με τα continental; :flipout:

Το θέμα είναι οτι κατάλαβε ο op.
Εσυ είσαι γκαζιαρης η οικογενειαρχης?

Σε Yaris 1.3 του 2000 (made in japan), δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με τα μαμά Bridgestone... Κακή ποιότητα κύλισης και μετά τις 30.000-40.000 χλμ. έγιναν ο ορισμός του "ξύλινου" ελαστικού: κακή πρόσφυση, αυξημένος θόρυβος και "σκληρή" αντίδραση στις ανωμαλίες.

Δοκίμασα τα Yokohama C-Drive μετέπειτα, τα οποία μου ταίριαξαν πολύ με το συγκεκριμένο όχημα και στα οποία έχω παραμείνει πιστός μέχρι σήμερα... :silly:

Τελευταία φορά άλλαξα τακάκια στις 125000. Μανισια. Τώρα είμαι στις 65000....

Δηλαδή εσάς τα λάστιχά σας (και φρένα) κρατάνε πάνω από χρόνο?
:)

Τακάκια μπροστά, πρώτη φορά άλλαξα στις 105.000 χλμ. και σιαγόνες πίσω στις 155.000 χλμ.

Κι έχω κάνει το Σέρρες-Λάρισα (door to door) σε 1 ώρα και 55 λεπτά χωρίς ούτε άγγιγμα του πεντάλ στα Τέμπη... :silly: