LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Εκτός των μεγεθών (κάτω απ' τις 50" οι LCD είναι μονοπώλιο) αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το κοινό τις προτιμάει. Κανείς δεν κοιτάει την εικόνα, παρά μόνο το design....

Kώστα έχω την αίσθηση ότι στις 46 γίνεται μάχη...
Υπάρχουν τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για αυτό...

Έχω μία LCD και μία Plasma.
Η επόμενη TV που θα πάρω θα είναι Led Lcd, γιατί την θέλω για οτιδήποτε άλλο εκτός από ταινιες.
Είναι λίγο εκνευριστικό το γεγονός στην plasma να κλείνω το φως για να δω tv.
Αν δεν το κλείσω, τότε ολο το δωμάτιο καθρεφτίζεται στην οθόνη.
Τις πρωινες ώρες που μπαίνει ήλιος κιόλας δεν μπορείς να παρακολουθήσεις.
Προτιμώ μία tv που θα παίζει καλά όλες τις ώρες της ημέρας (lcd led), από μία tv που θα παίζει πάρα πολύ καλά στο σκοτάδι και μέτρια σε φως.
Την αγορα Plasma να την σκεφτεί κάποιος μονο αν βλέπει περισσότερο ταινιες απο οτιδήποτε αλλο. Γιατί τις ταινιες αλλωστε τις βλέπεις στο σκοταδι.

Τα ίδια και εγώ μια LCD και μια Plasma...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, απόδειξη πολλά από τα ποστ μου.
Απλά επειδή οι δικές μου ανάγκες είναι οι αντίθετες (μόνο ταινίες) η δική μου επόμενη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα plasma.

...ειμαι της αποψης οτι καθε σπιτι πρεπει να εχει και μια πλασμα για ταινιες και τηλεοπτικο και μια LCD για gaming και χρηση ως μονιτορ.

+ 1

Απλά προσθέτοντας κάποιους πόντους παραπάνω στις LCD όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κυρίως για τηλεοπτικό ή/και από low tech χρήστες.

Aν μου έκανες αυτή την ερώτηση πριν 3-4 χρόνια, θα σου απαντούσα η Plasma.

Πλέον όμως, υπάρχουν LCD με εξαιρετικά γυαλιστερές επιστρώσεις έως και "τζάμια" μπροστά από το πάνελ, ενώ και τα προστατευτικά και οι αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις των Plasma, έχουν βελτιωθεί σημαντικότατα, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω βάσει τεχνολογίας, αλλά μόνο βάσει συγκεκριμένων μοντέλων...

Έχεις δίκιο ότι οι LCD κάνουν ότι μπορούν για να χαλάσουν αυτό τους το πλεονέκτημα.

Για τα 3-4 χρόνια θα διαφωνήσω βέβαια...
Όταν πήρα την V10 (υποθέτω με το καλύτερο φίλτρο στη χρονιά της) υπήρχαν αρκετές LCD που είχαν αξιοπρεπέστερη εικόνα σε "φωτεινές θεάσεις" τουλάχιστον στα μάτια μου.

Φέτος δεν αξιώθηκα να δω ακόμα την V30, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μακάρι πάντως να υπάρχει βελτίωση, ποιος δεν θα το ήθελε?

Θα αγόραζες την plasma σου αν η εικόνα της σε συνθήκες συσκότισης, ήταν ίδια με αυτήν που έχεις με ανοιχτά φώτα ή κατά την διάρκεια της ημέρας με ανοιχτά παντζούρια? Ή θα προτιμούσες μια LCD?

Όχι, αλλά ούτε και την LCD θα αγόραζα, αν έδειχνε στο σκοτάδι, όπως θα έδειχνε με έντονο φως ή χειρότερα...

Έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη!

:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

LCD Lifespan

LCD TVs are far and away the winners when compared to their rivals, the plasma TV. The LCD panel itself has a virtually infinite lifespan; thus, the actual lifespan of the LCD's light source determines the screen's longevity.
flatpaneltv.org

Οι ίδιοι φώσφοροι που χρησιμοποιούνται στις Plasma, χρησιμοποιούνται και στις λάμπες CCFL και στα λευκά LED...

Για τα 3-4 χρόνια θα διαφωνήσω βέβαια...
Όταν πήρα την V10 (υποθέτω με το καλύτερο φίλτρο στη χρονιά της) υπήρχαν αρκετές LCD που είχαν αξιοπρεπέστερη εικόνα σε "φωτεινές θεάσεις" τουλάχιστον στα μάτια μου.

Όταν τον Νοέμβρη του 2009, είχα βρεθεί για χάζι στην έκθεση τηλεοράσεων των Expert, στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, όπου ο φωτισμός ούτε χαμηλός ήταν, αλλά ούτε και το χάλι του ΜΜ είχε, μακράν τη μεγαλύτερη αντίθεση, σε αυτές τις συνθήκες, από όλες τις υπόλοιπες, Plasma ή LCD, την έδινε η V10. H διαφορά μάλιστα ήταν τέτοιου βαθμού, που διάφοροι πελάτες ρωτούσαν τον πωλητή αν πρόκειται για καινούρια 3D τηλεόραση... :laugh: :laugh: :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Όταν τον Νοέμβρη του 2009, είχα βρεθεί για χάζι στην έκθεση τηλεοράσεων των Expert, στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, όπου ο φωτισμός ούτε χαμηλός ήταν, αλλά ούτε και το χάλι του ΜΜ είχε, μακράν τη μεγαλύτερη αντίθεση, σε αυτές τις συνθήκες, από όλες τις υπόλοιπες, Plasma ή LCD, την έδινε η V10. H διαφορά μάλιστα ήταν τέτοιου βαθμού, που διάφοροι πελάτες ρωτούσαν τον πωλητή αν πρόκειται για καινούρια 3D τηλεόραση... :laugh: :laugh: :laugh:

Δεν θα είχαν ρυθμίσει καλά τις LCD μπρε... πως την πάτησες έτσι? :flipout: :flipout:

Χωρίς πλάκα... όταν είδα στο πλαίσιο στο Ελληνικό την V10 και μια ασήμαντη Β650 (νομίζω αυτή ήταν...), αναρωτήθηκα αν με δουλεύετε που μου προτείνατε plasma...

Δόξα τον Θεό δικαιωθήκατε και χαίρομαι τις ταινιούλες μου... :a0210:

Είσαι σίγουρος?
Στο δίκτυο βρήκα μόνο αναφορές για το αντίθετο. Παράδειγμα:

Έχω διαβάσει για ταχύτερη πτώση της απόδοσης μετά από κάποια χρόνια, δεν μιλάμε για 10 ή 20. Σε αυτό αναφερόμουν και όχι πότε θα "τα παίξει" η τηλεόραση.

Κοιταξε το να βρεις μια αναφορα του 2005 δεν σημαινει τιποτα το 2011.

Επειδη το συγκεκριμενο θεμα το εχουμε συζητησει 10 φορες τουλαχιστον δεν προκυπτει απο πουθενα οτι οι LCD εχουν μεγαλυτερο χρονο ζωης. Ενω οι LCD με LED θεωρητικα εχουν μικροτερο χρονο απο τις LCD με λαμπες CCFL.

Οσο για την διαρκεια ζωης οι πλασμα εχουν 100,000 οταν στις LED κανενας κατασκευαστης δεν αναφερει πανω απο 50,000 ωρες.

Θεωρητικα βεβαια μιλαμε γιατι πρακτικα καμια τηλεοραση δεν προκειται να αντεξει τοσο. :2thumb22sup:

Ακόμα και αν άντεχαν, φαντάσου πως θα δείχνουν... Εδώ μερικές ούτε 1600 ώρες δεν αντέχουν...

Ενω στις "LED" που εχεις το clouding/banding/flashlight/halo απο την πρωτη μερα ειναι πιο καλα τα πραγματα.

Βλεπεις και καθετες γραμμες στα παναρισματα της καμερας για να ελεγχεις αν λειτουργει σωστα το πανελ.

Ναι, αλλά να πάρεις κάτι με ημερομηνία λήξης 1600 ώρες, είναι σημαντικό νομίζω. Μετά αποχαιρετάς το μαύρο που έγινε γκρίζο καφέ...

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

καλα ετσι κι αλλιως την ημερα δεν βλεπει κανεις στη τηλεοραση ταινιες οποτε για τις μεσημεριανες κουτσομπολιστικες εκπομπες καλη ειναι μια lcd αλλα αμα πεσει το βραδυ τοτε η plasma ειναι ασυγκριτη και μαλιστα κλεινω και τα φωτα για να νομιζω οτι ειμαι στον κινηματογραφο. την ημερα πραγματι δεν εχω την ιδια αισθηση και νομιζω οτι αυτο ειναι φυσικο
Μην ορκίζεσαι...
Η πλειοψηφία ακομα και για την θεαση ταινιων προτιμουν ενα λαμπατερ να φωτιζει σε καποια γωνια του καθιστικου και το ποσο κοντα η μακρια ειναι απο μια πλασμα παιζει σημαντικό ρολο στη ποιοτητα της αντιθεσης.

Δεν νομιζω πως οταν μιλαμε για συνθήκες φωτισμου μιλαμε για φωτισμους καταστηματων.
Μιλαμε για νορμαλ πραγματα.

Ολες οι τηλεορασεις ανεξαρτητου τεχνολογίας για να δωσουν τα μεγιστα θελουν μηδενικό φωτισμο παρολα αυτα οι πλασμα ειναι πολυ πιο ευαίσθητες ακομα και σε μικρης εντασης φωτισμο ,αφου πολυ ευκολα μειωνεται οι αισθηση της αντιθεσης.
Ειδικα μαλιστα αν προκειται για σκοτεινες σκηνες που υπαρχει απαίτηση για υψηλο on-off τα πραγματα γίνονται αφόρητα σε μια plasma εστω και με ενα πορτατιφ στον χωρο.

Ενω στις "LED" που εχεις το clouding/banding/flashlight/halo απο την πρωτη μερα ειναι πιο καλα τα πραγματα.

Βλεπεις και καθετες γραμμες στα παναρισματα της καμερας για να ελεγχεις αν λειτουργει σωστα το πανελ.

Σε θαυμάζω για την προσπάθεια, συνέχισε έτσι.

Σήμερα το μεσημέρι πήγα στο πατρικό μου για φαγητό. Τα ανίψια μου χάζευαν μια ταινία animation στο Nova Cinema 2. Μαζί τους χάζεψα και γω με την ποιότητα της εικόνας, τα χρώματα και την καθαρότητα που προσφέρει η 46C750 (παρότι μεσημέρι με μπαλκονόπορτα απέναντι από την τηλεόραση ανοικτή).

Αν θες, μαζεύω όλη την οικογένεια (μαζί με τα παιδιά) φτιάχνω και καφεδάκι και κάνεις σε όλους σεμινάριο για την παραπλάνηση που έχουν πάθει νομίζοντας ότι απολαμβάνουν υπέροχη εικόνα από τηλεόρασή τους...

Το να δεις ένα animation μέρα μεσημέρι γίνεται με οποιαδήποτε LCD, καθότι προφανώς δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για την ποιότητα εικόνας.

Για να δεις όμως απόλυτα σωστή εικόνα, ή έστω όσο καλύτερη γίνεται, πρέπει να πας σε plasma και να δεις με ελεγχόμενο φωτισμό.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικές ανάγκες.

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Ολες οι τηλεορασεις ανεξαρτητου τεχνολογίας για να δωσουν τα μεγιστα θελουν μηδενικό φωτισμο παρολα αυτα οι πλασμα ειναι πολυ πιο ευαίσθητες ακομα και σε μικρης εντασης φωτισμο ,αφου πολυ ευκολα μειωνεται οι αισθηση της αντιθεσης.
Ειδικα μαλιστα αν προκειται για σκοτεινες σκηνες που υπαρχει απαίτηση για υψηλο on-off τα πραγματα γίνονται αφόρητα σε μια plasma εστω και με ενα πορτατιφ στον χωρο.

Και εσυ που τα ξερεις ολα αυτα? Ειχες ποτε πλασμα? Η απλως λες οτι φανταζεσαι οτι συμβαινει?

Υπαρχουν πλασμα με πολυ καλυτερα ανακλαστικα φιλτρα οπως οι Panasonic VT30 , G30 και οσες Samsung εχουν ultra filter bright.

Αντιθετα υπαρχουν LCD με γυαλι μπροστα στο πανελ που σε φως υποφερουν.

Η καθε τεχνολογια ειναι διαφορετικη αν και ολες τηλεορασεις.Συγκρινεται ποτε μηχανη δρομου με οn-off

To yamaha διχρονο ε;τα παιδια συγρινουν vstrom650 vs gsxr 600 oπου κυβικα βλεπε ιντσες

Για μένα, πάντως,η σύγκριση LCD - PLASMA, παρομοιάζεται
ακριβέστερα με αυτήν των δίχρονων - τετράχρονων μοτοσυκλετών.
Διαφορετικής φιλοσοφίας και λειτουργίας κινητήρες, με κοινό τους
χαρακτηριστικό ότι είναι τοποθετημένοι σε δίτροχα. Προσωπικά έχω
μοτοσυκλέτες και των δύο κατηγοριών και τις χαίρομαι όλες.
Η κάθε μια έχει τις χάρες της, καθώς και τις "ιδιοτροπίες" της.
Όποιοι είναι φίλοι των δύο τροχών θα καταλάβουν καλύτερα.....

Σύγκριση τεχνολογιών λίγο αξία έχει, σύγκριση μοντέλων έχει λίγο μεγαλύτερη. Π.χ. και η U20 θεωρείται πλάσμα, αλλά τι να το κάνεις; Αντίστοιχα και η 5605 είναι LCD. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει;

Γενικά ορισμένοι στο forum πολλές φορές υπερβάλλουν με χαρακτηρισμούς άστοχους σχετικά με τη κόντρα lcd-plasma. Λες και πρέπεί να έχω plasma για να καταλάβω κάποια βασικά μειονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής. Ούτε χρειάζεται να έχω lcd για να δω ότι στα καταστήματα καταστρέφονται τα μάτια μας όταν τις βάζουν να παίζουν με ρυθμίσεις Δυναμική, φωτεινότητα στο 100000... , τα μάτια μου είναι αρκετά για αυτή τη δουλειά. Καθε μία τεχνολογία εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Άποψή μου είναι ότι πιο overall εμπειρία θέασης προσφέρουν οι lcd.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Και εσυ που τα ξερεις ολα αυτα? Ειχες ποτε πλασμα? Η απλως λες οτι φανταζεσαι οτι συμβαινει?

Υπαρχουν πλασμα με πολυ καλυτερα ανακλαστικα φιλτρα οπως οι Panasonic VT30 , G30 και οσες Samsung εχουν ultra filter bright.

Αντιθετα υπαρχουν LCD με γυαλι μπροστα στο πανελ που σε φως υποφερουν.

Τι βρε παιδι μου..
Πρόλαβες και αγορασες κιολας τη VT30!!!

Γενικά ορισμένοι στο forum πολλές φορές υπερβάλλουν με χαρακτηρισμούς άστοχους σχετικά με τη κόντρα lcd-plasma. Λες και πρέπεί να έχω plasma για να καταλάβω κάποια βασικά μειονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής. Ούτε χρειάζεται να έχω lcd για να δω ότι στα καταστήματα καταστρέφονται τα μάτια μας όταν τις βάζουν να παίζουν με ρυθμίσεις Δυναμική, φωτεινότητα στο 100000... , τα μάτια μου είναι αρκετά για αυτή τη δουλειά. Καθε μία τεχνολογία εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Άποψή μου είναι ότι πιο overall εμπειρία θέασης προσφέρουν οι lcd.

+1