more peers
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs
Kώστα έχω την αίσθηση ότι στις 46 γίνεται μάχη...
Υπάρχουν τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για αυτό...
Τα ίδια και εγώ μια LCD και μια Plasma...
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, απόδειξη πολλά από τα ποστ μου.
Απλά επειδή οι δικές μου ανάγκες είναι οι αντίθετες (μόνο ταινίες) η δική μου επόμενη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα plasma.
+ 1
Απλά προσθέτοντας κάποιους πόντους παραπάνω στις LCD όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κυρίως για τηλεοπτικό ή/και από low tech χρήστες.
Έχεις δίκιο ότι οι LCD κάνουν ότι μπορούν για να χαλάσουν αυτό τους το πλεονέκτημα.
Για τα 3-4 χρόνια θα διαφωνήσω βέβαια...
Όταν πήρα την V10 (υποθέτω με το καλύτερο φίλτρο στη χρονιά της) υπήρχαν αρκετές LCD που είχαν αξιοπρεπέστερη εικόνα σε "φωτεινές θεάσεις" τουλάχιστον στα μάτια μου.
Φέτος δεν αξιώθηκα να δω ακόμα την V30, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μακάρι πάντως να υπάρχει βελτίωση, ποιος δεν θα το ήθελε?
Έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη!
:ernaehrung004:
Εκτός των μεγεθών (κάτω απ' τις 50" οι LCD είναι μονοπώλιο) αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το κοινό τις προτιμάει. Κανείς δεν κοιτάει την εικόνα, παρά μόνο το design....
Kώστα έχω την αίσθηση ότι στις 46 γίνεται μάχη...
Υπάρχουν τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για αυτό...
Έχω μία LCD και μία Plasma.
Η επόμενη TV που θα πάρω θα είναι Led Lcd, γιατί την θέλω για οτιδήποτε άλλο εκτός από ταινιες.
Είναι λίγο εκνευριστικό το γεγονός στην plasma να κλείνω το φως για να δω tv.
Αν δεν το κλείσω, τότε ολο το δωμάτιο καθρεφτίζεται στην οθόνη.
Τις πρωινες ώρες που μπαίνει ήλιος κιόλας δεν μπορείς να παρακολουθήσεις.
Προτιμώ μία tv που θα παίζει καλά όλες τις ώρες της ημέρας (lcd led), από μία tv που θα παίζει πάρα πολύ καλά στο σκοτάδι και μέτρια σε φως.
Την αγορα Plasma να την σκεφτεί κάποιος μονο αν βλέπει περισσότερο ταινιες απο οτιδήποτε αλλο. Γιατί τις ταινιες αλλωστε τις βλέπεις στο σκοταδι.
Τα ίδια και εγώ μια LCD και μια Plasma...
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, απόδειξη πολλά από τα ποστ μου.
Απλά επειδή οι δικές μου ανάγκες είναι οι αντίθετες (μόνο ταινίες) η δική μου επόμενη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα plasma.
...ειμαι της αποψης οτι καθε σπιτι πρεπει να εχει και μια πλασμα για ταινιες και τηλεοπτικο και μια LCD για gaming και χρηση ως μονιτορ.
+ 1
Απλά προσθέτοντας κάποιους πόντους παραπάνω στις LCD όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κυρίως για τηλεοπτικό ή/και από low tech χρήστες.
Aν μου έκανες αυτή την ερώτηση πριν 3-4 χρόνια, θα σου απαντούσα η Plasma.
Πλέον όμως, υπάρχουν LCD με εξαιρετικά γυαλιστερές επιστρώσεις έως και "τζάμια" μπροστά από το πάνελ, ενώ και τα προστατευτικά και οι αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις των Plasma, έχουν βελτιωθεί σημαντικότατα, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω βάσει τεχνολογίας, αλλά μόνο βάσει συγκεκριμένων μοντέλων...
Έχεις δίκιο ότι οι LCD κάνουν ότι μπορούν για να χαλάσουν αυτό τους το πλεονέκτημα.
Για τα 3-4 χρόνια θα διαφωνήσω βέβαια...
Όταν πήρα την V10 (υποθέτω με το καλύτερο φίλτρο στη χρονιά της) υπήρχαν αρκετές LCD που είχαν αξιοπρεπέστερη εικόνα σε "φωτεινές θεάσεις" τουλάχιστον στα μάτια μου.
Φέτος δεν αξιώθηκα να δω ακόμα την V30, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μακάρι πάντως να υπάρχει βελτίωση, ποιος δεν θα το ήθελε?
Θα αγόραζες την plasma σου αν η εικόνα της σε συνθήκες συσκότισης, ήταν ίδια με αυτήν που έχεις με ανοιχτά φώτα ή κατά την διάρκεια της ημέρας με ανοιχτά παντζούρια? Ή θα προτιμούσες μια LCD?
Όχι, αλλά ούτε και την LCD θα αγόραζα, αν έδειχνε στο σκοτάδι, όπως θα έδειχνε με έντονο φως ή χειρότερα...
Έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη!
:ernaehrung004:
Last edited: