LCD vs. Plasma TVs

Οκ, ότι πεις. Εδώ αποδείχθηκε ότι το Stonehenge το έχτισαν Έλληνες, και ότι Μινωίτες αποίκησαν την Αμερική. Στο ότι οι πλάσμα είναι ματ θα κολλήσουμε;

Ματ δεν ειναι εχουν οντως ανακλασεις και μαλιστα μερικες εχουν αρκετες...

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα αρνητικα ειναι πταισματα μπροστα στα αρνητικα των LCD...

ΥΓ. Η Sony που εχω εχει ημιανακλαστικη επιστρωση , οταν παιζω XBOX στα παιχνιδια που ειναι σκοτεινη η εικονα αναγκαζομαι να κλεινω τις κουρτινες...και απο οτι βλεπω τα φετινα μοντελα ειναι ακομη χειροτερα στον τομεα αυτο....

Ματ δεν ειναι εχουν οντως ανακλασεις και μαλιστα μερικες εχουν αρκετες...

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα αρνητικα ειναι πταισματα μπροστα στα αρνητικα των LCD...

ΥΓ. Η Sony που εχω εχει ημιανακλαστικη επιστρωση , οταν παιζω XBOX στα παιχνιδια που ειναι σκοτεινη η εικονα αναγκαζομαι να κλεινω τις κουρτινες...και απο οτι βλεπω τα φετινα μοντελα ειναι ακομη χειροτερα στον τομεα αυτο....

Το να απαριθμείς τα αρνητικά των LCD, και να τα βρίσκεις 5 (κίνηση , χρώματα , αντίθεση , γωνία θέασης , ομοιομορφία), ενώ στις πλάσμα να βρίσκεις μόνο 2 (κατανάλωση και slim design), το θεωρείς αντικειμενικό;

Και όταν σου συμπληρώνουν την λίστα, να αρχίζουμε τις εκτιμήσεις; Είναι πταίσμα, πλημμέλημα ή κακούργημα;

Καλύτερα να μην επικεντρώνεστε σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Το ότι μπορεί κάποια συγκεκριμένη LCD να έχει καλό ή παραπλήσιο μαύρο δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Σε πραγματικές συνθήκες οι διαφορές είναι αισθητές δια γυμνού οφθαλμού, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας...
Κάποια συγκεκριμένη tv ίσως να δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αλλά τίποτε παραπάνω.

Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει και τόσο όποιον βρίσκεται σήμερα σε αναζήτηση tv, που προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση και με συγκεκριμένα λεφτά στη τσέπη του.

Τα συμπεράσματα της πρόσφατης αναζήτησής μου είναι ότι οι plasma είναι ασυναγώνιστες όσον αφορά την εικόνα τους, υπό νορμάλ συνθήκες θέασης (κινηματογραφικές), ενώ οι LCD απευθύνονται σε κοινό που θα κάνει γενικότερη χρήση (από πρωινάδικα στην αυλή το καλοκαίρι, μέχρι χρήση μόνιτορ και gaming...)

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να συνυπολογίζεται είναι η τιμή.
Γνώμη μου είναι ότι όσο οι μεγάλες LCD (από 42 ίντσες και πάνω) θα βρίσκονται σε επίπεδα τιμών αισθητά πάνω από των plasma, τόσο θα λιγοστεύουν τις πωλήσεις τους...

-bye-

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

.....οι plasma είναι ασυναγώνιστες όσον αφορά την εικόνα τους, υπό νορμάλ συνθήκες θέασης (κινηματογραφικές), ενώ οι LCD απευθύνονται σε κοινό που θα κάνει γενικότερη χρήση (από πρωινάδικα στην αυλή το καλοκαίρι, μέχρι χρήση μόνιτορ και gaming...)......

Εδώ υπάρχουν αρκετοί πρώην κάτοχοι LCD οι οποίοι μόλις άλλαξαν τηλεόραση επέλεξαν plasma. Το αντίθετο άραγε;
Πόσοι δηλαδή που είχαν plasma το γύρισαν σε LCD; :chinscratch:
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα poll...

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να συνυπολογίζεται είναι η τιμή.
Γνώμη μου είναι ότι όσο οι μεγάλες LCD (από 42 ίντσες και πάνω) θα βρίσκονται σε επίπεδα τιμών αισθητά πάνω από των plasma, τόσο θα λιγοστεύουν τις πωλήσεις τους...

Εδώ υπάρχουν αρκετοί πρώην κάτοχοι LCD οι οποίοι μόλις άλλαξαν τηλεόραση επέλεξαν plasma. Το αντίθετο άραγε;
Πόσοι δηλαδή που είχαν plasma το γύρισαν σε LCD; :chinscratch:
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα poll...

Και εγώ νομίζω ότι ο παράγοντας κόστος είναι σημαντικός. Μια ψηφοφορία θα αναδείξει μάλλον το πιο value for money μοντέλα. Η 42άρα U10 μάλλον θα σκοράρει από το 1ο λεπτό του αγώνα... :flipout:

Γιώργο εγώ άλλο εννοώ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω μία ακριβή τηλεόραση (άλλωστε 2.600 ευρώ έσκασα πριν ένα χρόνο) αλλά στα μάτια μου η εικόνα των LCD, ακόμη και των πολύ ακριβών, δεν με ικανοποιεί. Απέχει παρασάγγας απ' την κινηματογραφική αίσθηση που δίνει μία plasma. Γι' αυτό και λέω ότι μέχρι στιγμής δεν θα άλλαζα την plasma με καμία LCD. Τώρα στο απώτερο μέλλον, είδομεν....

Μηπως θελετε να κανουμε αναλυση ποσα εχει χαλασει ο καθενας για τηλεοραση τα τελευταια χρονια?

Εγω με 32S2010 , 40D3000 , 46W4000 και 50U10 πρεπει να ειμαι ενας απο τους πιο σπαταλους με πανω απο 6 χιλιαδες ευρω τα τελευταια 5 χρονια...

Ομως λεφτα για πειραματικες τεχνολογιες (LCD) με απειρα και χοντρα αρνητικα δεν ξαναδινω...

Kαι μην πει κανεις οτι παλια ημουν φανατικος υπερμαχος των LCD γιατι πολυ απλα ημουν θυμα του μαρκετινγκ και των διαφορων περιοδικων και site τα οποια κοροιδευουν (και σημερα) τον κοσμο...

Συν βεβαια το οτι οι πλασμα καθε χρονο βελτιωνονται ενω οι LCD παραμενουν στα ιδια και στα ιδια...

Συν ότι δεν πίστευες και τις αναφορές κατόχων... :)

Τεσπα, θα μπορούσες να έχεις άνετα μια 5080 (αντί μιας 46W4000 + 50U10)...

....αλλά δεν πειράζει του χρόνου θα κάνουμε παρέα ένα power buy για την 60VT30 / 3D (μαζί με 3D player).... :flipout::flipout::flipout:

EDIT: Ξέχασα θέλει κι ο JL μια τέτοια :flipout:

Γιώργο εγώ άλλο εννοώ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω μία ακριβή τηλεόραση (άλλωστε 2.600 ευρώ έσκασα πριν ένα χρόνο) αλλά στα μάτια μου η εικόνα των LCD, ακόμη και των πολύ ακριβών, δεν με ικανοποιεί. Απέχει παρασάγγας απ' την κινηματογραφική αίσθηση που δίνει μία plasma. Γι' αυτό και λέω ότι μέχρι στιγμής δεν θα άλλαζα την plasma με καμία LCD. Τώρα στο απώτερο μέλλον, είδομεν....

Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα! :a0210:
Υπάρχουν περιπτώσεις που ταιριάζει η πλάσμα, και περιπτώσεις που ταιριάζει η LCD. Σε εσένα η κούρο ταιριάζει μια χαρά, και πολύ καλά έκανες και την αγόρασες. Σε εμένα δεν ταιριάζει η κούρο, και θα ταιριάξει μια LCD (όταν την αγοράσω κάποτε... :flipout:).

Επειδή όμως πήρα LCD, δεν είναι δίκαιο να "κουκουλώνω" τα αρνητικά της, να την θεοποιώ, και να λέω συνέχεια πόσο τέλεια είναι η LCD μου, αγοράστε όλοι LCD να δείτε το φως... :flipout: Θα πρέπει να πω τα θετικά, να πω τα αρνητικά, και να αφήσω τους υπόλοιπους να κρίνουν και να αποφασίσουν.
Το τι ταιριάζει στον καθένα, δεν είναι μόδα, δεν είναι τι κάνουν οι πολλοί.

Καλά βρε ....

....θα σε βάλουμε κι εσένα στο power buy...:music-smiley-005:

Ούτως ή άλλως και να θες να πάρεις την νέα Philips που θα έχει βγει τότε, δεν θα υπάρχει στην αγορά...:idea:

Δε νομίζω ότι έχει αξία το πόσοι γυρίσαν από τη μία τεχνολογία στην άλλη (μπορεί να ξαναγυρίσουν άλλωστε στο μέλλον, οπότε τι θα σημαίνει αυτό?).
Ο καθένας ψάχνει για το καλύτερο σύμφωνα με τις ανάγκες του και εμείς απλά προσπαθούμε να τις φανταστούμε...

Για παράδειγμα: σε 3-4 χρόνια λέω να κρεμάσω μια 40-42" ιντσών στο δωμάτιο του μικρού που μετά τις 21:00 δεν θα παίζει και ούτε πρόκειτε να ψάχνει το μαύρο και την τρίτη διάσταση. Τι νομίζετε ότι θα πάρω? Ή αυτό σημαίνει ότι άλλαξα γνώμη για τις πλάσμα...?

....αλλά δεν πειράζει του χρόνου θα κάνουμε παρέα ένα power buy για την 60VT30 / 3D (μαζί με 3D player)....
EDIT: Ξέχασα θέλει κι ο JL μια τέτοια :flipout:

Μπορει αν και δεν εχω πειστει οτι θα "πιασει" το 3d , το σιγουρο παντως ειναι οτι σε 1-2 χρονια το πολυ θα παρω καποια απο τις νεες Panasonic...ισως την G30 με το μηδενικο μαυρο (πραγματικο οχι "μαιμου" των local dimming)...:D

Μηπως θελετε να κανουμε αναλυση ποσα εχει χαλασει ο καθενας για τηλεοραση τα τελευταια χρονια?

Εγω με 32S2010 , 40D3000 , 46W4000 και 50U10 πρεπει να ειμαι ενας απο τους πιο σπαταλους με πανω απο 6 χιλιαδες ευρω τα τελευταια 5 χρονια...

Ομως λεφτα για πειραματικες τεχνολογιες (LCD) με απειρα και χοντρα αρνητικα δεν ξαναδινω...

Όντως, πολλά χρήματα. Ευτυχώς εγώ την έχω βγάλει με μόνο 1700 ευρώ την τελευταία 4ετία...

Kαι μην πει κανεις οτι παλια ημουν φανατικος υπερμαχος των LCD γιατι πολυ απλα ημουν θυμα του μαρκετινγκ και των διαφορων περιοδικων και site τα οποια κοροιδευουν (και σημερα) τον κοσμο...

Συν βεβαια το οτι οι πλασμα καθε χρονο βελτιωνονται ενω οι LCD παραμενουν στα ιδια και στα ιδια...[/QUOTE]

Σου αρέσει να με πειράζεις, ε;;;; :flipout:
Δηλαδή μόνο οι πλάσμα βελτιώνονται, οι LCD μένουν στάσιμες;
Πέρσι έγιναν λεπτές, πήγαν στα 200 Hz, απέκτησαν 250 ζώνες ελέγχου, έριξαν την κατανάλωση στα 100W/46 ίντσες, φέτος μας τάζουν καλύτερη αντίθεση στα UV2A (θα δείξει), αποκτούν 4ο χρώμα στο πάνελ, και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε.
Μπορεί να μην τις θεωρείς σημαντικές εξελίξεις εσύ, αλλά σίγουρα δεν είναι στασιμότητα.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Σου αρέσει να με πειράζεις, ε;;;; :flipout:

Πέρσι έγιναν λεπτές....επειδή έκοψαν το βραδινό...

πήγαν στα 200 Hz ....τα οποία φοράνε σε small ή medium ανάλογα με την σιλουέτα...

απέκτησαν 250 ζώνες ελέγχου...για να μην φέξουν τα πλευρά τους από την ασιτία...

έριξαν την κατανάλωση στα 100W/46 ίντσες...για να μην ξαναπαχύνουν...

φέτος μας τάζουν ...ότι θα κάνουν πλαστική στήθους για να έχουμε να πιάνουμε και τίποτα..

αποκτούν 4ο χρώμα στο πάνελ...κιτρίνισαν από την πείνα και το κακό τους...

... και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε...μπορεί να ξαναπάρουν τα κιλά της δίαιτας, αλλά θα παραμείνει η ευελιξία...

1236019527_40.jpg

Μ' αρέσει να σε πειράζω...
-bye-

Δηλαδή μόνο οι πλάσμα βελτιώνονται, οι LCD μένουν στάσιμες;
Πέρσι έγιναν λεπτές, πήγαν στα 200 Hz, απέκτησαν 250 ζώνες ελέγχου, έριξαν την κατανάλωση στα 100W/46 ίντσες, φέτος μας τάζουν καλύτερη αντίθεση στα UV2A (θα δείξει), αποκτούν 4ο χρώμα στο πάνελ, και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε.
Μπορεί να μην τις θεωρείς σημαντικές εξελίξεις εσύ, αλλά σίγουρα δεν είναι στασιμότητα.

Γιωργο το ξερεις οτι ακομη και αν βγει LCD τηλεοραση με response time 0 ms και παλι θα εχει motion blur λογω του τροπου που λειτουργει?

This means that even on a hypothetical LCD panel with a response time of zero, a panning image will appear to have motion blur...

http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display

Επισης οσο καλο και να ειναι ενα πανελ παντα θα επιτρεπει διαρροες φωτος , ενω το local dimming φτιαχνει το μαυρο μονο σε ορισμενες περιπτωσεις και εχει και lag μεχρι να αναβοσβησουν οι λαμπες...

Με λιγα λογια η τεχνολογια LCD εχει αδυναμιες που ειναι αδυνατον να διορθωθουν...

Τα εχει γραψει και το FullHD εδω...

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3614-fpd-2010-overview.html

This means that even on a hypothetical LCD panel with a response time of zero, a panning image will appear to have motion blur...

http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display

Aυτό είναι λάθος, Γιάννη. Αν υπήρχε η δυνατότητα να κατασκευαστούν οθόνες υγρών κρυστάλλων με μηδενικό response time, δεν θα είχαμε motion blur...

Η προβολή φιλμ, είναι κατά κάποιον τρόπο μέθοδος sample & hold με μηδενικό response time και δεν έχει ούτε θολώματα ούτε phosphor trails...

Here, BenQ acknowledges that even a response time of 0 ms on a LCD monitor wouldn't result in a zero afterglow. This is the proof that the solution isn't in this direction. The eye mixes images and introduces a blur. This is the retinal persistence.

http://www.behardware.com/news/8273/a-glimpse-of-the-first-lcd-with-bfi.html

Πολύ μαρκετινίστικη η προσέγγιση της παρουσίασης Γιάννη... :p

Βασικά, συγκρίνουν μπανάνες με μπριζόλες, για το ποια έχει τα περισσότερα κουκούτσια...

1) Το διάγραμμα της CRT, πολύ βολικά, μας δείχνει μόνο την κατανομή της δέσμης ηλεκτρονίων, λες και το μάτι μας βλέπει ηλεκτρόνια και όχι την λάμψη του φωσφόρου, η οποία ξεκινάει ακαριαία μεν, αλλά χρειάζεται κάποια ms για να σβήσει εντελώς...

2) Το διάγραμμα της LCD πάλι, επίσης πολύ βολικά, για αυτό που θέλουν να προωθήσουν οι μαρκετινίστες της BenQ, μας δείχνει μόνο τις αλλαγές των κρυστάλλων, λες και οι LCD φωτίζονται από λάμπες πυρακτώσεως, που έχουν συνεχή εκπομπή φωτός και όχι από παλμικές, όπως οι CCFL και τα LED...

3) Το θόλωμα στην κίνηση των LCD, δεν οφείλεται επ ουδενί στο μετείκασμα, όπως ισχυρίζονται οι μαρκετινίστες της BenQ, αλλά στο ότι το μάτι μας αντιλαμβάνεται, βλέπει την μεταβολή της κατάστασης τους, επειδή αυτή επισυμβαίνει αργά.

Η υπεροδήγηση, η αύξηση της συχνότητας με frame interpolation, το black frame insertion και τα scanning backlights, είναι απλώς ημίμετρα για να καλύψουν την αργή απόκριση των κρυστάλλων και όχι η απόλυτη λύση όπως ισχυρίζονται οι μαρκετινίστες της BenQ. Η μόνη πραγματική λύση για πρακτικά μηδενικό θόλωμα σε μια οθόνη LCD, είναι το πολύ χαμηλό προς μηδενικό response time με έναν καλό συγχρονισμό με μία παλμική πηγή φωτός. Ότι γίνεται στις μηχανές προβολής φιλμ υψηλής ταχύτητας δηλαδή, εδώ και δεκαετίες (ουσιαστικά, το black frame insertion σε αυτή τη λογική κατευθύνεται, αλλά χωρίς αρκούντως γρήγορη απόκριση από τους κρυστάλλους, δεν μπορεί να τραβήξει)...

Επισης οσο καλο και να ειναι ενα πανελ παντα θα επιτρεπει διαρροες φωτος , ενω το local dimming φτιαχνει το μαυρο μονο σε ορισμενες περιπτωσεις και εχει και lag μεχρι να αναβοσβησουν οι λαμπες...

Με λιγα λογια η τεχνολογια LCD εχει αδυναμιες που ειναι αδυνατον να διορθωθουν...

Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύεις.
Θα ήταν ενδιαφέρουσα άσκηση να τεκμηριώσεις την άποψη περί lag των LED, και πιο ενδιαφέρουσα άσκηση ακόμα με το lag στο αναβόσβημα των κελιών της πλάσμα...

(Την έχουμε κάνει και στο παρελθόν τη ίδια συζήτηση, και είχα βάλει στοιχεία... :help: Απονεύρωση 2ος γύρος, δεν έχω όρεξη για ψάξιμο...)

Όσο για τις κακόμοιρες τις LCD, τις αδίκησε η τεχνολογία και δεν θα διορθωθούν ποτέ. Δεν θα φτάσουν ποτέ τις πλάσμα, που έχουν διορθώσει όλα τα προβλήματα προ πολλού... :bigcry: