Ματ δεν ειναι εχουν οντως ανακλασεις και μαλιστα μερικες εχουν αρκετες...
Το θεμα ειναι οτι αυτα τα αρνητικα ειναι πταισματα μπροστα στα αρνητικα των LCD...
ΥΓ. Η Sony που εχω εχει ημιανακλαστικη επιστρωση , οταν παιζω XBOX στα παιχνιδια που ειναι σκοτεινη η εικονα αναγκαζομαι να κλεινω τις κουρτινες...και απο οτι βλεπω τα φετινα μοντελα ειναι ακομη χειροτερα στον τομεα αυτο....
.....οι plasma είναι ασυναγώνιστες όσον αφορά την εικόνα τους, υπό νορμάλ συνθήκες θέασης (κινηματογραφικές), ενώ οι LCD απευθύνονται σε κοινό που θα κάνει γενικότερη χρήση (από πρωινάδικα στην αυλή το καλοκαίρι, μέχρι χρήση μόνιτορ και gaming...)......
Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να συνυπολογίζεται είναι η τιμή.
Γνώμη μου είναι ότι όσο οι μεγάλες LCD (από 42 ίντσες και πάνω) θα βρίσκονται σε επίπεδα τιμών αισθητά πάνω από των plasma, τόσο θα λιγοστεύουν τις πωλήσεις τους...
Εδώ υπάρχουν αρκετοί πρώην κάτοχοι LCD οι οποίοι μόλις άλλαξαν τηλεόραση επέλεξαν plasma. Το αντίθετο άραγε;
Πόσοι δηλαδή που είχαν plasma το γύρισαν σε LCD; :chinscratch:
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα poll...
Γιώργο εγώ άλλο εννοώ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω μία ακριβή τηλεόραση (άλλωστε 2.600 ευρώ έσκασα πριν ένα χρόνο) αλλά στα μάτια μου η εικόνα των LCD, ακόμη και των πολύ ακριβών, δεν με ικανοποιεί. Απέχει παρασάγγας απ' την κινηματογραφική αίσθηση που δίνει μία plasma. Γι' αυτό και λέω ότι μέχρι στιγμής δεν θα άλλαζα την plasma με καμία LCD. Τώρα στο απώτερο μέλλον, είδομεν....
....αλλά δεν πειράζει του χρόνου θα κάνουμε παρέα ένα power buy για την 60VT30 / 3D (μαζί με 3D player)....
EDIT: Ξέχασα θέλει κι ο JL μια τέτοια![]()
Μηπως θελετε να κανουμε αναλυση ποσα εχει χαλασει ο καθενας για τηλεοραση τα τελευταια χρονια?
Εγω με 32S2010 , 40D3000 , 46W4000 και 50U10 πρεπει να ειμαι ενας απο τους πιο σπαταλους με πανω απο 6 χιλιαδες ευρω τα τελευταια 5 χρονια...
Ομως λεφτα για πειραματικες τεχνολογιες (LCD) με απειρα και χοντρα αρνητικα δεν ξαναδινω...
Σου αρέσει να με πειράζεις, ε;;;;
Πέρσι έγιναν λεπτές....επειδή έκοψαν το βραδινό...
πήγαν στα 200 Hz ....τα οποία φοράνε σε small ή medium ανάλογα με την σιλουέτα...
απέκτησαν 250 ζώνες ελέγχου...για να μην φέξουν τα πλευρά τους από την ασιτία...
έριξαν την κατανάλωση στα 100W/46 ίντσες...για να μην ξαναπαχύνουν...
φέτος μας τάζουν ...ότι θα κάνουν πλαστική στήθους για να έχουμε να πιάνουμε και τίποτα..
αποκτούν 4ο χρώμα στο πάνελ...κιτρίνισαν από την πείνα και το κακό τους...
... και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε...μπορεί να ξαναπάρουν τα κιλά της δίαιτας, αλλά θα παραμείνει η ευελιξία...
![]()
Δηλαδή μόνο οι πλάσμα βελτιώνονται, οι LCD μένουν στάσιμες;
Πέρσι έγιναν λεπτές, πήγαν στα 200 Hz, απέκτησαν 250 ζώνες ελέγχου, έριξαν την κατανάλωση στα 100W/46 ίντσες, φέτος μας τάζουν καλύτερη αντίθεση στα UV2A (θα δείξει), αποκτούν 4ο χρώμα στο πάνελ, και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε.
Μπορεί να μην τις θεωρείς σημαντικές εξελίξεις εσύ, αλλά σίγουρα δεν είναι στασιμότητα.
This means that even on a hypothetical LCD panel with a response time of zero, a panning image will appear to have motion blur...
http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display
Here, BenQ acknowledges that even a response time of 0 ms on a LCD monitor wouldn't result in a zero afterglow. This is the proof that the solution isn't in this direction. The eye mixes images and introduces a blur. This is the retinal persistence.
http://www.behardware.com/news/8273/a-glimpse-of-the-first-lcd-with-bfi.html
Επισης οσο καλο και να ειναι ενα πανελ παντα θα επιτρεπει διαρροες φωτος , ενω το local dimming φτιαχνει το μαυρο μονο σε ορισμενες περιπτωσεις και εχει και lag μεχρι να αναβοσβησουν οι λαμπες...
Με λιγα λογια η τεχνολογια LCD εχει αδυναμιες που ειναι αδυνατον να διορθωθουν...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.