LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

εγω παντος θα σας αφηνα αφωνους αν βλεπαται τη ταινια αβαταρ στη SAMSUNG LE 40 C750 οχι σε 3ντη αλα κανονικα
αν δεν της βαζαται καλυτερη βαθμολογια απο οια δηποται πλασμα εμενα να μου τρηπαγαται τη μιτη
σας το λέω με κάθε ηλικρινια ειναι απιστεφτη η εικονα της
σε πλασμα ειναι καπος κητρινη η εικονα σε αφτο το εργο
μακαρη να σας δωθει η ευκαιρια να δειται τη LE 40 C750 να παιζη ταινια θα αλαξεται αποψη για της LCD

Μας έχις αφύσει άφονους έτση κι αλλιός πρω πωλλού, φίλε μου!
έχει δίκιο ο φίλος που έγραψε για LSD...Ναι εγώ έχω δει κάποιες σκηνές του Avatar σε κατάστημα σε 46''.
Και η C750 είναι από τις λίγες εξαιρέσεις που έχει πολύ καλή εικόνα και συγκρίνεται άνετα με πολλές Plasma στο μισό ή και ένα τρίτο του κόστους της!

(καλά, άλλος υπέρμαχος των LCD δεν υπάρχει να αναλάβει την πληκτρολόγηση; )

Γιωργο ισχυει η οχι οτι ολες οι LCD εχουν χειροτερη εικονα απο μια ισης αξιας πλασμα?

Τα υπολοιπα για χωρο/χρηση/γουστο κτλ. ειναι γενικοτητες.

Όχι, δεν ισχύει. Για εμένα η ποιότητα εικόνας έχει σχέση με μετρήσεις.
Και οι καλές μετρήσεις δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο καμιάς τεχνολογίας.

Όσο για αυτά που αποκαλείς "γενικότητες", φοβάμαι ότι είναι τα απολύτως βασικά... Αν η αγορά τηλεόρασης ΔΕΝ ξεκινήσει από εκεί, είναι μια αγορά λαχείο...

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Μας έχις αφύσει άφονους έτση κι αλλιός πρω πωλλού, φίλε μου!
έχει δίκιο ο φίλος που έγραψε για LSD...Ναι εγώ έχω δει κάποιες σκηνές του Avatar σε κατάστημα σε 46''.
Και η C750 είναι από τις λίγες εξαιρέσεις που έχει πολύ καλή εικόνα και συγκρίνεται άνετα με πολλές Plasma στο μισό ή και ένα τρίτο του κόστους της!

(καλά, άλλος υπέρμαχος των LCD δεν υπάρχει να αναλάβει την πληκτρολόγηση; )
εχω διαφωρετικη εντυποση
αν βαλουμαι 100 πλασμα διπλα σε αφτην μαζη με τη κητρινιαρα τη ντ20 να παιζουν ολες το αβαταρ
θα βλεπης παντου την ιδια εικονα
οταν φτασης μπροστα απο τη C750 θα πης αφτη ειναι πλασμα ολες η αλες ειναι LCD πηγαται να μου τη φερεται ατημουτσηκα
και θα σε ρωτησουν πως το καταλαβες?
και θα πης εσυ απο τη πιοτητα
και θα σου πουν αφτη μπραβω γνωριζης απο τν τη πετηχες
[εισαι και χιουμορακη βλεπω μπραβω μπραβω]

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

εχω διαφωρετικη εντυποση
αν βαλουμαι 100 πλασμα διπλα σε αφτην μαζη με τη κητρινιαρα τη ντ20 να παιζουν ολες το αβαταρ
θα βλεπης παντου την ιδια εικονα
οταν φτασης μπροστα απο τη C750 θα πης αφτη ειναι πλασμα ολες η αλες ειναι LCD πηγαται να μου τη φερεται ατημουτσηκα
και θα σε ρωτησουν πως το καταλαβες?
και θα πης εσυ απο τη πιοτητα
και θα σου πουν αφτη μπραβω γνωριζης απο τν τη πετηχες
[εισαι και χιουμορακη βλεπω μπραβω μπραβω]

Ρε φηλαράκη, να σε καλά πάντος που μας φτηάχνης τη δηάθεση κε ας δηαφονούμε, αρκή να μιν καυγαδήζουμαι.
Παράδειγμα το παραπάνω ποστ σε στυλ "απόσπασμα από τη Βίβλο"...

Και με μαλώνεις, ενώ εγώ παραδέχομαι πως μου άρεσε η C750!
Στο κατάστημα έπαιζαν όλες Άβαταρ, σε σχετικά χαμηλό φωτισμό και δικαίως η 46'' C750 που κόστιζε 1800 ήταν τοποθετημένη ανάμεσα σε μια 46άρα G20 των 1100 και μια 50άρα U20 των 800 .
Μια χαρά στεκόταν ανάμεσά τους και ήταν και μακράν η πιο ντιζαϊνάτη!
Πάντως εγώ που βλέπω ταινίες στον προβολέα θα την αγόραζα, αν μου περίσσευαν χρήματα, για να στολίσω το σαλόνι και να σερφάρω στο ίντερνετ.

Όχι, δεν ισχύει. Για εμένα η ποιότητα εικόνας έχει σχέση με μετρήσεις.

Και τοτε γιατι αγορασες μια τηλεοραση που στις μετρησεις εχει προβλημα?

Μαυρο 0.10-0.15 nits , φωτεινοτητα 300 nits , χρωματικη ακριβεια προβληματικη , gamma "καρδιογραφημα" , "κρασαρισμα" του greyscale κτλ.

Νομιζω οτι δεν εχεις συναισθηση αυτων που γραφεις.

τι plasma vs lcd αχρηστες ειναι και οι 2 στο 3D ......

DLP ειναι η τεχνολογια για οποιον θελει 3D δειτε τις φωτογραφιες
που εστειλα στο σχετικο νημα να παθετε πλακα με το τι μας πουλησανε
οι απατεωνες σαν 3D τηλεορασεις

Και τοτε γιατι αγορασες μια τηλεοραση που στις μετρησεις εχει προβλημα?

Μαυρο 0.10-0.15 nits , φωτεινοτητα 300 nits , χρωματικη ακριβεια προβληματικη , gamma "καρδιογραφημα" , "κρασαρισμα" του greyscale κτλ.

Νομιζω οτι δεν εχεις συναισθηση αυτων που γραφεις.

Γιατί είναι μάρκα Amstel, και γιατί έτσι μου αρέσει. Υπάρχει πρόβλημα;

[Ότι υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα το ψιλιαζόμουν, αλλά το ότι υπάρχει και επικοινωνία δεν το είχα σκεφτεί...]

Όσο να 'ναι, αυτές οι μετρήσεις:

CalMAN_v40-2010-09-18_174522.png

είναι πιο καλές από αυτές:

GrayscaleTrueCinemaColorMunkiFull.png

:D

Το gamma και στις 2 όμως είναι ''καρδιογράφημα''...Είναι μετά από calibration να φανταστώ;

Το gamma και στις 2 όμως είναι ''καρδιογράφημα''...Είναι μετά από calibration να φανταστώ;

To 1ο είναι της 9705, μετά από ρύθμιση ενός σημείου θερμοκρασίας λευκού που έχει. Το 2ο διάγραμμα από την U20, που δεν έχει κανένα ρυθμιστικό.
Και τα 2 στην προ-ρύθμιση cinema/true cinema. Ουσιαστικά, καμιά από τις 2 δεν καλιμπράρεται, εγώ τις θεωρώ στο default και τις 2...

Κ. Συντονιστά, θα μας αφήσετε με την απορία?? Ποιας TV είναι το πρώτο και ποιας το δεύτερο σχεδιάγραμμα?? Πες μου ότι η δεύτερη είναι σε default ρυθμίσεις και όχι καλιμπραρισμένη...:hmmmm2::hmmmm2:

To 1ο είναι της 9705, μετά από ρύθμιση ενός σημείου θερμοκρασίας λευκού που έχει. Το 2ο διάγραμμα από την U20, που δεν έχει κανένα ρυθμιστικό.
Και τα 2 στην προ-ρύθμιση cinema/true cinema. Ουσιαστικά, καμιά από τις 2 δεν καλιμπράρεται, εγώ τις θεωρώ στο default και τις 2...

Thanks!!-bye-

Με τέτοιο διάγραμμα gamma η U20 πρέπει να είναι τίγκα στο πέπλο στις σκοτεινές και ημισκοτεινές σκηνές...

ακομα πηστευω οτι τα 985 ευρο που πλήρωσα για τη LE 40 C750 τον ιουνιο πιασαν τοπο με αφτα τα χρηματα δεν θα περνα τιοτα καλύτερο συγουρα
και ειναι και 3ντη τη να λεμαι τωρα
αν επερνα ποται πλασμα θα επερνα 55 ιντσες
θα την εβαζα μπρωστα στη πορτα του δωματιου μου
να μη μπενη μεσα το σκυλακη μου και να μου ξεστρωνη το κρεβατη
δηλαδη θα τη χρησμοπιουσα ως πορτονη

ακομα πηστευω οτι τα 985 ευρο που πλήρωσα για τη LE 40 C750 τον ιουνιο πιασαν τοπο με αφτα τα χρηματα δεν θα περνα τιοτα καλύτερο συγουρα
και ειναι και 3ντη τη να λεμαι τωρα
αν επερνα ποται πλασμα θα επερνα 55 ιντσες
θα την εβαζα μπρωστα στη πορτα του δωματιου μου
να μη μπενη μεσα το σκυλακη μου και να μου ξεστρωνη το κρεβατη
δηλαδη θα τη χρησμοπιουσα ως πορτονη;;(Γιατί δεν σε καταλαβαίνω;;)

Η 750 έχει περιθώρια να βελτιωθεί η εικόνα της λόγω των αρκετών ρυθμίσεων.Η philips δεν έχει σχεδόν τίποτα,και η U20,ότι και να κάνεις στις ρυθμίσεις το gamma μένει το ίδιο!