LG B6V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν καταλαβες. Δεν ειναι θεμα χρωματων. Χαλαει την εικονα. Εχει κοκκο ενω το sdr ειναι καθαρο δεν βλεπεις τιποτα. Να φταινε τα εργα?

Παιδια στην εφαρμογη youtube της τηλεορασης ξερει κανενας αν υπαρχει δυνατοτητα να δεις και τα σχολια ; Ειδα οτι μπορεις να στειλεις καποιο σχολιο αλλα δεν βρισκω πως μπορεις να διαβασεις των αλλων

Δεν καταλαβες. Δεν ειναι θεμα χρωματων. Χαλαει την εικονα. Εχει κοκκο ενω το sdr ειναι καθαρο δεν βλεπεις τιποτα. Να φταινε τα εργα?

ναι βρε-λογικο.εδω εχουν τα καθαρα blueray κοκκο,δεν θα εχει το Hdr?

sdr εννοεις την ποιοτητα sd ????

ναι βρε-λογικο.εδω εχουν τα καθαρα blueray κοκκο,δεν θα εχει το Hdr?

Δεν ειχα ποτε bluray να πω την αληθεια. Οτι εχω δει ειναι παντα κατεβασμενο η kodi... Αμα ειναι ετσι τοτε sdr ftw...

ELENI οχι sd, sdr οπως το ειπα.

sdr εννοεις την ποιοτητα sd ????
Και τα δυο 4Κ είναι, η διαφορά έχει να κάνει με την αντίθεση και την γκάμα των χρωμάτων.

Προσωπικά ότι έχω δει σε HDR (σε OLED πάντα) μου έχει φανεί ψεύτικο για να μην πω κακό. Αλλά το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στην επεξεργασία του υλικού από το στούντιο, όχι στο μέσο προβολής.

Προσωπικά ότι έχω δει σε HDR (σε OLED πάντα) μου έχει φανεί ψεύτικο για να μην πω κακό. Αλλά το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στην επεξεργασία του υλικού από το στούντιο, όχι στο μέσο προβολής.

Αυτο ακριβως εννοω και εγω. Μου φαινεται θα παει απατο το ολο συστημα με το hdr...

Αν το hdr είναι έτσι όπως το βλέπω σε διάφορα βιντεάκια με κορεσμένα χρώματα σαν να τα έχεις επεξεργαστεί,
προτιμώ το sdr!

Παλι καλα νομιζα οτι εγω ημουν περιεργος και δεν μου αρεσε.

Αν το hdr είναι έτσι όπως το βλέπω σε διάφορα βιντεάκια με κορεσμένα χρώματα σαν να τα έχεις επεξεργαστεί,
προτιμώ το sdr!

Απενεργοποιειτε αν θελουμε το hdr σωστα?
Το sdr ειναι το στανταρ σαν να λεμε hdr off???

το hdr κλειδωνει μονο σε αυτο το Mode.
αυτο στις Lg.στις αλλες εταιριες δεν γνωριζω.

Εγώ πάντως την έχω ένα μήνα και 4Κ ΔΕΝ έχω δει.

Εγώ πάντως την έχω ένα μήνα και 4Κ ΔΕΝ έχω δει.

Κακως. Και εγω μαζι σου την πηρα. Εχω δει πραμα εγω. Βεβαια και 1080 να δεις παλι μια χαρα ειναι η τηλεοραση.

Δε νομίζω πως υπάρχει τρόπος να δω. Αγόρασα τα καλώδια που έπρεπε, από το youtube μου φορτώνει μόνο μέχρι HD, μια ταινία που κατέβασα δεν την έπαιζε, κατέβασα αρχεία 4Κ σε mp4 και mkv, τα άνοιγε σε 1080p ή δεν τα άνοιγε καθόλου, πήρα xiaomi mi box, είχα ήχο και όχι εικόνα, αγορασα ΧΒΟΧ ONE S, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ από 4Κ. Πήρα και στην εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft όπου οι τύποι είναι άσχετοι μέχρι αηδίας.

Κατσε το mibox δεν εμφανιζει ουτε το μενου σε 4Κ? Δεν εχει επιλογη αναλυσης?

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστημένος κάτοχος B6 και εγώ. Προσπαθώ να κάνω ένα minimum καλιμπράρισμα την τηλεόραση με όργανα του φτωχού (το μάτι μου δλδ) με σκοπό να επιτύχω μια ισορροπία μεταξύ ποιότητας του μαύρου και του shadow detail. Έπαιξα με τον Gamma από 2.2 σε 2.4 και το Brightness αλλά περισσότερο μπερδεύτικα παρά έβγαλα άκρη. Ύπαρχουν κάποια tips σχετικά? πχ ενώ πολλά site με reviews επιλέγουν Gamma 2.2 στο δικό μου μάτι το 2.4 φαίνεται καλύτερο. Επίσης αν αυξήσω την φωτεινότητα απο το 50 στο 51 ενώ αρχίζει αμυδρά να εμφανίζεται το φαινόμενο του black crush κερδίζω σε shadow detail,υπόψην όλες οι δοκιμές σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο. Τι επιλέγετε εσείς στο Gamma και τι στο Brighness? Υπάρχει τρόπος να επιτύχεις σωστό μαύρο και detail? Ευχαριστώ!

Δε νομίζω πως υπάρχει τρόπος να δω. Αγόρασα τα καλώδια που έπρεπε, από το youtube μου φορτώνει μόνο μέχρι HD, μια ταινία που κατέβασα δεν την έπαιζε, κατέβασα αρχεία 4Κ σε mp4 και mkv, τα άνοιγε σε 1080p ή δεν τα άνοιγε καθόλου, πήρα xiaomi mi box, είχα ήχο και όχι εικόνα, αγορασα ΧΒΟΧ ONE S, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ από 4Κ. Πήρα και στην εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft όπου οι τύποι είναι άσχετοι μέχρι αηδίας.

Συγνώμη έχεις δοκιμάσει να παίξεις το mkv ή mp4 από το USB της τηλεόρασης; Εφόσον το αρχείο είναι 4Κ ανάλυσης (3840 x ΧΧΧΧ) και όχι κάποιο 4Κ bluray ριπαρισμένο σε 1080p θα δεις 4Κ. Κατέβασε ένα technical data program όπως το Mediainfo να ελέγξεις την πραγματική ανάλυση του αρχείου ή δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πριν το κατεβάσεις, μην κατεβάζεις στα τυφλά. Αν δεν σου βγάζει ήχο την πάτησες είναι aac και χρειάζεται μετατροπή σε ac3. Για το youtube ευθύνεται η ταχύτητα της σύνδεσης σου, η οποία πιθανόν να μην επαρκεί ούτε για netffilx UHD.

Εμένα πάντως το HDR μου φαίνεται jaw dropping! Ειδικά σε ΑΥΤΗ την τηλεόραση που βοηθάει τρομερά με τα μαύρα και τα χρώματά της, αν δείτε άλλες "HDR" των 900 θα γελάτε 90 μέρες. Τρομερά εντυπωσιακό και αυτό που κάνει όλη την διαφορά. Η ανάλυση μικρό ρόλο παίζει τελικά. Εκτός του οτι πρέπει να κάτσεις κάτω από τα 2 μέτρα για να δεις όντως διαφορές, αν βάλετε ένα blu ray ή κατεβάσετε ένα REMUX τις περισσότερες φορές η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη από τα ψευτο-4Κ που κυκλοφορούν στα τορεντ.

Οτι έχω δει όμως με HDR, τις περισσότερες φορές είναι απλά εκπληκτικό, είτε σε ταινίες είτε σε παιχνίδια είτε σε κλιπάκια, πχ ενα από το λινκ που παρέθεσε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ στην αρχή της σελίδας μέχρι και ο πατέρας μου που το είδε εντυπωσιάστηκε.

Θεωρητικά όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερες υλοποιήσεις θα έχουμε από τα στουντιο. Υλικό 4Κ πάντως υπάρχει μπόλικο αποκλείεται να μην μπορεί να δει κάποιος. Το μόνο που δεν έχω καταφέρει να παίξω είναι μια κόπια με dolby vision του Rogue One, ούτε από την tv ούτε από το Zidoo 9. Νομίζω μόνο μέσω Plex & madvr παίζει από PC.

Last edited: