LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δες εδω στο μηνυμα 470 το πανελ μου στο 5% αλλα βεβαια εσκεμενα με ανοιχτη φωτεινοτητα για να φανει η διαφορα.

Ενώ μια LCD π.χ. διαπρέπει στο αντίστοιχο τεστ... :laugh:

20180414_225820.jpg

20180414_225940.jpg

20180414_225924.jpg

Παιδιά πως καθαρίζεται την οθόνη? Μέχρι σήμερα δεν τόλμησα να την αγγίξω.. :blush:

Με ένα πολύ ελαφρά νoτισμένο Wettex...

η sony Lcd παντως η 43αρα που εχω στο υπνοδωματιο,δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ανεβασες..
και φανταζομαι οτι lcd με καλα πανελ,δεν εχουν σε καμια περιπτωση τετοιο χαλι..

η sony Lcd παντως η 43αρα που εχω στο υπνοδωματιο,δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ανεβασες..
και φανταζομαι οτι lcd με καλα πανελ,δεν εχουν σε καμια περιπτωση τετοιο χαλι..

IPS έχει η Sony σου; Γιατί τα VA, τα 1-5% έτσι τα δείχνουν. Ακόμα και τα "hi-end" QLED της Samsung...

Tα IPS συνήθως δεν κάνουν το σκοτείνιασμα στο κέντρο, αλλά κατά κανόνα έχουν περισσότερες κάθετες γραμμές από τα VA...

Aπό την άλλη, μπορεί εσένα να σου έκατσε και "καθαρό" κομμάτι, συμβαίνουν και αυτά...

IPS έχει η Sony σου; Γιατί τα VA, τα 1-5% έτσι τα δείχνουν. Ακόμα και τα "hi-end" QLED της Samsung...

Tα IPS συνήθως δεν κάνουν το σκοτείνιασμα στο κέντρο, αλλά κατά κανόνα έχουν περισσότερες κάθετες γραμμές από τα VA...

Aπό την άλλη, μπορεί εσένα να σου έκατσε και "καθαρό" κομμάτι, συμβαίνουν και αυτά...

οχι βρε-VA ειναι και τετοιo χαλι δεν εχει..

https://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/wd750-series

Θα σας πω και εγώ την εμπειρία μου από διάφορες συσκευές που εχω χρησιμοποιήσει τα τελεταια χρόνια..

Philips 42 pfl9732d/10.. Σαν παράθυρο.. 550 φωτεινότητα.. Ακόμα και σε αναλογικό σήμα.. Α.. Αν και μοντέλο 2007 ακόμα την χαζεύω.. Δεν έχει είδωλα από πίσω καθόλου... Βέβαια δεύτερη φορά που μου καίει inverter..

Samsung 6400..Τίμια τηλεόραση.. Βέβαια υπάρχουν σημάδια bleeding clouding.. Φαίνονται μόνο σε σκοτεινά πλάνα και αυτό επειδή ξέρω ότι υπάρχουν..και για να πάρει καλά μπρος θέλει κάνα 5 λεπτό.. Τα χρώματα δείχνουν άτονα στην αρχή..

LG C7.. Αν και stockhouse το πάνελ είναι άριστο.. Βέβαια δεν υπήρχε μαγαζί που να την είχε να παίζει και να μην έχει burn in..

Galaxy s6 edge plus... Oled οθόνη.. Για αυτό το αναφέρω.. Burn in μέσα σε ένα χρόνο.. Αντικατάσταση και ξανά burn in μετά από μερικους μήνες..

Συμπέρασμα..

Το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής.. Εγώ δεν μπορώ χωρίς τέρμα φωτεινότητα.. Και στο κινητό.. Και στις τηλεοράσεις μου διαλέγω αυτό που δείχνει πιο φωτεινό.. Pop out.. Όμως αυτό έχει και αντίκτυπο.. Παίζεις με την φωτιά με τέτοιες ρυθμίσεις.. Είτε λέγεται oled είτε led..

Τέρμα όλα δηλαδη σε oled οθόνη του κινητού.. Με 8 ωρη χρήση.. Μένει στίγμα 100%..δεν θα μείνει την πρώτη φορά θα μείνει την δεύτερη ή την Τρίτη.. Ειδικά όπως έκανα εγώ άσπρο φόντο με μαύρο πληκτρολόγιο..

Και οι led το ίδιο έχουν.. Για μένα δεν υπάρχει καλό και κακό πάνελ ανάμεσα στα δύο.. Και τα δύο πολύ καλά είναι.. Ανάλογα τι χρήση κάνει ο καθένας μας..

Η μαγική σύνταγη? Ξεκούραση.. Στο δίωρο το πολύ τρίωρο για μένα.. Έστω για 15 λεπτά..

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η μαγική σύνταγη? Ξεκούραση.. Στο δίωρο το πολύ τρίωρο για μένα.. Έστω για 15 λεπτά..

Εχει αναφερθει αρκετες φορες σε διαφορα νηματα, πως λειτουργει το compensation cycle στις oled, οπου τις προστατευει απο burn in.
Δεν ειναι μαγικη συνταγη, ειναι ακριβως πολυ συγκεκριμενος τροπος λειτουργιας και γνωστος.
Καθε 4 ωρες κλεισιμο για 8 λεπτα, ωστε να ολοκληρωθει το cc.
Aν το ρυθμιστικο contrast και oled light δεν ειναι εντελως πουσαρισμενα, προστατευεται ακομα περισσοτερο για ευνοητους λογους.

Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν εγώ μέσα στην ημέρα όμως την λειτουργώ 10 ώρες αλλά με δίωρα.. Τριωρα... Να κάνω ένα χειροκίνητο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν εγώ μέσα στην ημέρα όμως την λειτουργώ 10 ώρες αλλά με δίωρα.. Τριωρα... Να κάνω ένα χειροκίνητο?

Δε χρειαζεται.
Οταν την κλεισεις μετα το 2ο 2ωρο θα κανει μονη της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Oπως απαντηθηκε πιο πανω, οταν η Tv συμπληρωσει 4 ωρες (εστω και διακοπτομενα) θα κανει compensation cycle μονη της.
Χειροκινητο, οχι να μην κανεις. Δεν πραγματοποιειται compensation cycle, αλλα recalibration των τρανζιστορ οδηγησης. (που γινεται ετσι κι αλλιως καθε 2000 ωρες)
Μην κανεις χειροκινητο, παρα μονο αν υστερα απο compensation cycles, δεις οτι εξακολουθουν να υφιστανται ανομοιομορφιες στο πανελ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα σε ολους. Ηθελα την αποψη σας για τα εκθεσιακα κομματια. Ενδιαφερομαι για την LG OLED55C7V και υπαρχει στο stockhouse στο πλαισιο οπως και η LG OLED55Β7V σε αλλα μαγαζια παντα σαν εκθεσιακα κομματια.
Το λεω αυτο γιατι η τιμη τους και στις 2 στο κουτι τους καινουργιες ειναι στα 1700 ευρω περιπου.

Δεν θα έπαιρνα ποτέ εκθεσιακό κομμάτι oled γιατί παίζουν σε mode για μαγαζιά όπου δουλεύουν σαν overboost για να δείχνουν ποιο εντυπωσιακές . Παίζει και η περίπτωση για image burn.

Στάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

βασικα θα παω να κοιταξω 2-3 εκθεσιακα να δω. Εχεις δικιο σε αυτο που λες το ξερω και εγω γι αυτο και ειμαι σκεπτικος..... δινουν βεβαια και εγγυηση για παραδειγμα το πλαισιο...
Ειναι και η τιμη που ειναι πολυ ελκυστικη. Απο 1700 στα 1100 και 1200 ειναι διαφορα μεγαλη. Εντωμεταξυ δεν ξερω αν θα ξαναφερουν τα συγκεκριμενα μοντελα στην Ελλαδα ξανα οι εταιριες.

Φίλε μου εγώ πήρα από stockhouse.. Γύρισα πολλά πολλά μαγαζιά πριν την αγορά... Άκουσε με προσεκτικά.. Θεωρώ μηδενική την πιθανότητα να βρεις panel που έπαιζε για ένα χρόνο 12+ ώρες και να μην έχει burn in.. Καλλιθέα και Πειραιά plaisio είχαν.. Αν πας πιο πίσω στο νήμα θα βρεις ένα βίντεο για το πως τεσταρουμε τα oled panel.. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι.. Το θέμα είναι αυτό το κάτι το ποσό το μάτι σου πάει εκεί..

Εμένα στο κόκκινο βλέπεις κάτι πιο ελάχιστα σκούρο στο κέντρο.. Στα άλλα χρώματα μια χαρά..

Πήγαινε stockhouse plaisio .. Εγώ την πήρα 880 την C7.. Έχει και άλλες.. Αγόρασε με προσοχή όμως.. Γιατί έχει μια ήδη με full burn in..

Βάλε το στικακι.. Παίξε το βίντεο.. Και μετά καλό θα ήταν να έχεις στο ίδιο στικακι μια ταινία με 1080 p και πάνω.. Βάλε την ρύθμιση εικόνας ζωηρά χρώματα για να μπορέσει να προδώσει κάποια ατέλεια και να είναι εμφανής..

Οπότε και να δεις κάτι ψιλό στο τεστ βίντεο.. Αν δεν μπορείς να το δεις στην ταινία.. Για μένα προχώρα..

Μην κοιτάς τις τιμές που έχουν στο πλαίσιο.. Στο stockhouse έχουν άλλες όταν πας.. Μπορεί να γράφει 1100.. Αλλά εκείνοι έχουν γράψει 950 και αυτό το 950 παίρνει ένα 5% πιο κάτω με παζάρι και πιο κάτω ανάλογα ποιον προϊστάμενο θα πετύχεις..

Να εξηγηθώ πριν παρεξηγηθώ.. Είναι ρίσκο να παίρνεις μια oled έτσι.. Είναι αρκετά τα χρήματα.. Ότι σου λένε αυτοί εκεί από το ένα αυτί βάλτο και από το άλλο βγαλτο..

Αν είσαι τυχερός μπορεί να πέσεις και σε πάνελ που απλά έγινε επιστροφή.. Ή σε κάποιον πολύ ψείρα που είδε το παραμικρό και είπε δεν το θέλω..

Η απόφαση είναι δική σου.. Εμενα παίζει άριστα.. Σε αυτά τα λεφτά θεωρώ ότι έκανα ληστεία..

Τι να κανω ρε γαμωτο ... πρεπει να παω με καποιον που να ξερει πιο professional .... σε ευχαριστω Αλεξανδρε για το μυνημα. Αν υπηρχε τροπος να την ελενξω εκεινη την στιγμη για να δω τυχον ατελειες στην εικονα.... το πιο πιθανο ομως ειναι να μην μπορεσει το ματι μου να πιασει κατι εκτος αν ειναι πολυ χτυπητο....

Σήμερα πήρα την 65άρα E7V (public) και έχει στο κέντρο και χαμηλά burn in....
Οπως λέει πιο πάνω ο Αλέξανδρος.. δεν υπάρχει ούτε μία τηλεόραση... θα είναι παράδειγμα κόκκινο το χρώμα σε ένα σημείο και εσύ θα το βλέπεις πράσινο.

Είδε κανείς την εφαρμογή youtube?

Προσπαθώ να την ανοίξω σήμερα και συνεχώς μου βγάζει μια γκρι οθόνη και δε δείχνει τίποτα!

Sent from my Mi A2 using Tapatalk