Subuteo, μπράβο, ωραία λίστα. Και ότι ήθελα να ρωτήσω για 3D ταινίες. Στα βιντεοκλάμπ, εδώ στην Πάτρα, δύσκολα βρίσκεις Bluray, πόσο μάλλον και ταινίες 3D.
Λοιπόν μόλις σήμερα μου ήρθε η 55LW4500. Made in Poland, Σεπτέμβιο 2011. Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις. Με όλα αυτά που έχω διαβάσει φοβόμουν μήπως πάσχει από έντονο banding, μην έχει ενοχλητική ανομοιομοφία στη φωτεινότητα, μην έχει τραγικό input lag, μην έχει bleeding στις πλευρές.....
Λοιπόν, σε 100% γκρι και γαλάζιο φόντο εντοπίζω λίγο
banding αλλά για να το δω πρέπει να το ψάξω. Είναι λίγο και δε νομίζω να με ενοχλήσει ποτέ. Αλλά πάνω σε αυτό πρέπει να κάνω κι άλλα τεστ... δηλαδή ποδόσφαιρο
Όσο για το
bleeding, σε 100% μαύρο φόντο και με το local dimming απενεργοποιημένο, υπάρχει ένας κάπως πιο έντονος φωτισμός περιφεριακά στην οθόνη. Τίποτα που να βγάζει μάτι όμως, ευτυχχώς! Εδώ να πω ότι σε αυτό το τεστ φαίνεται και η όποια
ανομοιομορφία στον φωτισμό. Υπάρχει κι αυτή αλλά τίποτα σπουδαίο. Τα παραπάνω εξαφανίζονται με την ενεργοποίηση του local dimming και σε πολύ σκοτεινές σκηνές και με μαύρες μπάρες πάνω κάτω (ή αριστερά δεξιά) δεν εντόπισα κάτι. Επίσης δε βρήκα λόγο να θέλω να απενεργοπιήσω το local dimming, ό,τι κι αν είδα. Ακόμα και στο τεστ 'Dynamic Brightness' τα πάει άριστα.
Το
input lag το έλενξα με το ποντίκι του υπολογιστή... σε label "Bluray" το βλέπεις ολοκάθαρα. Σε label "PC" ο δείκτης υπακούει ακαριαία. Ότι lag κι αν υπάρχει είναι πολύ μικρό για να το αντιληφθώ.
Να πω και από πιο τεστ δεν έμεινα ικανοποιημένος. Οι αποχρώσεις του γκρίζου θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αποδίδονται καλύτερα.
Όλα τα έλενξα σε ολοσκότεινο δωμάτιο με το μόνο φως να έρχεται από την τηλεόραση. Στις ρυθμίσεις έχω Backlight 100, Αντίθεση 100 (ναι, θέλω ΦΩΣ!!) Φωτεινότητα 52 και ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί είναι απενεργοποιημένο, εκτός του local dimming. Έκανα τεστ για Black clipping, White clipping και Color clipping και δεν υπάρχει! Τέλεια! Βασικά με αυτά τα τελευταία τεστάκια είναι που έκανα τις ρυθμίσεις. Αν δεν είχα ονομάσει την είσοδο "PC" θα έβαζα το Χρώμα στο 52.
Αυτά προς το παρόν....