LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μάλλον εννοείς το 3.63.
Ωστόσο στο lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates
που υπάρχει, δεν το προτείνουν!!!
Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Θεωρώ λίγο δύσκολο να κάνω τόσο λάθος, γιατί η διαφορά στην εικόνα μου φαίνεται πολλή μεγάλη. Τα πρόσωπα φαίνονται λίγο θολά και το περίγραμμα τον γραμμάτων έχει μία μικρή παραμόρφωση. Υπάρχει περίπτωση να έχουν αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις στις οποίες δεν έχω πρόσβαση? Μπήκα στο service menu με infrared, αλλά δεν κατάλαβα πολλά, γι’αυτό δεν πείραξα τίποτα.
Και κάτι ακόμα. Προσπάθησα να κάνω downgrade σε 3.40, αλλά και να ξαναπεράσω το 3.55 όμως μου άνοιγε το μενού για επιλέξω από το usb εικόνες ή μουσική ή video. Τα flashaki ήταν σε fat32, ο φάκελος είχε όνομα LG_DTV και η αναβάθμιση λογισμικού “ενεργοποιημένη”.
Καμιά ιδέα κανείς ? Το firmware 3.55 που κυκλοφορεί είναι επίσημο από την LG?
Αν όχι, μπορεί να φταίει αυτό?
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά έχω ψιλοφρικάρει.

Ευχαριστώ .

Υπάρχει μια αναφορά στο http://lgusb.wikispaces.com/ για επαναφορά στο εργοστασιακό firmware μετά από προβληματική εγκατάσταση νέου firmware ή λανθασμένων ρυθμίσεων στο service menu. Δεν το έχω δοκιμάσει ούτε έχω διαβάσει σε άλλα forum κάποιον να το έχει δοκιμάσει. Αν το έχει επιχειρήσει κάποιο μέλος και έχει πετύχει ας το αναφέρει.

Restoring the TV's original firmware

Restore

if you've had trouble, or you've changed other things in service menu which weren't supposed to be changed, or used the firmware on a TV that is not supported. In general f you have trouble after upgrading to a newer version and the TV doesn't work properly anymore.
There's a combination with the LG remote that can help you restore the TV's original firmware - depending on damage done it may not always fix the TV as some settings remain after firmware has been changed (like the USB hack)Here's how it goes:

1. Open MENU
2. Go to OPTIONS (but don't press OK, just highlight the OPTIONS)
3. Press the number"9" in your remote 7 times.

After it should say "Restore program completed". This (should) revert you back to the original factory firmware.

Ακολούθησα την διαδικασία και μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι η επαναφορά ολοκληρώθηκε. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς επανήλθε (σίγουρα όχι το firmware). Δυστυχώς η αίσθηση που έχω μετά την αναβάθμιση σε 3.55 δεν έχει αλλάξει.
Σας ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες.

Στο read me αρχείο που περιέχεται στο αρχείο αναβάθμισης 3.55http://members.chello.nl/devilstrike/LG_DTV_v3.55.zip δεν περιλαμβάνεται η LH 9000. Καλύτερα ένα τηλέφωνο στην LG για να σου πουν και αυτοί την γνώμη τους 801 11 200 900

δεν ειναι μεσα στο read me αλλα το αρχειο που εχω εγω λεει
420131(3.55.00)-LU40_LU50_LH20_LH30_LH40_LH50_LF25_LH90_3.55.00(0.1.57.14).epk

νομιζω πως το LH90 μας καλυπτει

Ακολούθησα την διαδικασία και μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι η επαναφορά ολοκληρώθηκε. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς επανήλθε (σίγουρα όχι το firmware). Δυστυχώς η αίσθηση που έχω μετά την αναβάθμιση σε 3.55 δεν έχει αλλάξει.
Σας ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες.

Πήρες τελικά τηλέφωνο την LG για να δεις αν μπορούν να το διορθώσουν;

καλησπερα σε ολους τους φιλους .

Ειμαι κατοχος του μοντελου αλλα στις 42'. Η μεγαλη απογοητευση ειναι οταν ενεργοποιησεις την επιλογη trumotion ακομη και στο χαμηλο επιπεδο ! τοσο σε απλες ταινειες dvd που τις κανει upskaling to PS 3 οσο και σε ταινειες blue ray σου ερχεται να σπασεις την την τηλεοραση απο τα νερα , που βλεπεις να περιβαλουν ολες τις κινουμενες μορφες. Το προβλημα εχει επιβεβαιωθει και απο την επιτοπια επισκεψη service της LG η οποια ομως σε προτρεπει να απενεργοποιησεις το trumotion , υποστηριζοντας παραλληλα κατι ασυναρτητες δικαιολογιες περι μη συμβατοτητας blue ray player (PS3 SLIM )και για δισκακια blue ray που εχουν κατασκευαστει με προτυπο τα 50 ΗΖ και οχι τα 100 HZ !!!!!!!!!!!!!! (η tv εχει δοκιμαστει και με 3 διαφορετικα hdmi καλωδια και για να μην το ξεχασω δεν αναγνωριζει usb εξωτερικους σκληρους )
Δεν χρειαζεται να εχεις περισσοτερη αντιληπτικη και διανοητικη ικανοτητα απο την ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ή την ΑΜΟΙΒΑΔΑ για να καταλαβεις οτι αυτο οφειλεται στην πολυ χαμηλη τεχνολογικη δυνατοτητα των επεξεργαστων της τηλεορασης... γιατι αδυνατω να πιστεψω οτι αποτελει καποια παιδικη ασθενεια των led αφου ολοι ξερουν οτι στην πραξη ειναι μια LCD TV. Μακρυα λοιπον απο την LH9000 KAI ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ! ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ !
....Για να μην τρελλαθουμε δηλαδη ! ειναι δυνατον να σου λενε να απενεργοποιησεις τα 200 ή τα 100 hz για να δεις περιεχομενο HD ενω εχεις επιλεξει αυτο το μοντελο ακριβως λογω αυτων των υποτιθεμενων (!) χαρακτηριστικων του και οχι ενα αλλο 200-300 ευρω φθηνοτερο ??
Περιμενω μια επισημη απαντηση απο την LG ετοιμαζοντας παραλληλα επιστολη στην γραμματεια καταναλωτη και προετοιμασμενος ψυχολογικα για καθε νομιμη διεκδικηση μεσω δικηγορικου γραφειου φυσικα...

ΦΙΛΙΚΑ DIOSKOUROS
στοιχεια και τηλ αμεσα σε καθε ενδιαφερομενο !
< Προηγούμενο

Αυτά τα 'νερά' που αναφέρεις είναι αυτά που βλέπεις όταν πχ ένας άνθρωπος τρέχει μπροστά από ένα συρματόπλεγμα; Και γύρω από τον χαρακτήρα που τρέχει σχηματίζεται μια θαμπάδα σαν κοσμική ύλη / αντιύλη; Δεν έχει καμία σχέση με το Bluray, με το LED ή LCD ή με το καλώδιο HDMI. Όσο πιο ακριβή τηλεόραση έχεις, τόσο πιο πολλά φίλτρα έχει πάνω και τόσο πιο χάλια δείχνουν τα αντικείμενα που τρέχουν πάνω σε επιφάνειες με πολύ λεπτομέρεια.
Αν είναι η πρώτη σου 'ακριβή' τηλεόραση ή το πρώτο σου BluRay, τότε είναι και η πρώτη φορά που βλέπεις αυτά τα ενοχλητικά τεχνουργήματα. Τα έχω ζήσει σε ακριβές Philips CRT με το πρώτο PixelPlus, σε ακριβές Samsung LCD και τώρα στην ακριβή LG LH9000. Αν απενεργοποιήσεις το PixelPlus, TruMotion (ή το αντίστοιχο στην Samsung που δε θυμάμαι πως λέγεται) τότε θα εξαφανιστούν αυτά τα σφάλματα. Μαζί θα χάσεις και την κίνηση-ομαλή-σαν-βούτυρο και θα έχεις αυτό που ονομάζουν "κινηματογραφική αίσθηση" ή "κίνηση όπως την ήθελε ο σκηνοθέτης" κλπ που τόσο εκθειάζουν τα περιοδικά και οι reviewers σ'όλο τον κόσμο κι εγώ το ονομάζω "σπαστική κίνηση λόγω αδυναμίας κινηματογράφου που είναι κολλημένος στα 24 καρέ".

Αυτό που με παρηγορεί είναι πως τα τεχνουργήματα στις Philips και Samsung ήταν πιο ενοχλητικά από αυτά στην LH9000. Σκέψου ότι σε Samsung έβλεπα αγώνα ποδοσφαίρου που σε κάποια δυνατά σουτ εξαφανίζονταν η μπάλα!! Και τα φτερά ενός γερακιού που πετούσε, εξαφανίζονταν κι αυτά. Και η ρόδα ενός αεροπλάνου κατά την προσγείωση όταν έφτανε στον αεροδιάδρομο. Σε Philips δεν είχα αντικείμενα που εξαφανίζονταν αλλά είχα την ύλη/αντι-ύλη παρόμοια με την LG σε διπλάσιο βαθμό όμως.

Επίσης με την LG έχουμε και φωτοστέφανα όταν έχουμε ενεργοποιημένο το Local Dimming. Αλλά το local dimming μας δίνει αυτό το βαθύ μαύρο.

Όλα τα θετικά της κάθε τηλεόρασης έχουν και τα αντίστοιχα αρνητικά τους.
Με την LH9000 είμαι ευχαριστημένος γιατί ξέρω ότι πλήρωσα λιγότερο απ' ότι σε άλλες μάρκες, και δεν έχω χειρότερα αποτελέσματα. Στο χέρι μου είναι να ενεργοποιήσω όλα τα φίλτρα και να έχω video look + νερά γύρω από την εικόνα, ή να τα απενεργοποιήσω και να έχω cinematic look και εικόνα ίδια με του cinema και χωρίς σφάλματα.
(μ'αρέσει το video look).

Πριν 10 μέρες περίπου απέκτησα κι εγώ μια 47LH9000. Την παρέλαβα ύστερα από αναμονή 2,5 μηνών περίπου και ήμουν σε δείλλημα αν πρέπει να επιλέξω την LE8500 από τη νέα σειρά ή να περιμένω για την παραγγελία μου.Η 9000 ήρθε την κατάλληλη στιγμή!!!

Ενα έχω να πω. Είμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ με την επιλογή μου και για την απόδοση/τιμή της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Καθώς γνωρίζω ότι δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη η ΤΕΛΕΙΑ τηλεόραση (και μάλλον θα αργήσει πολύ) εκτιμώ πως η LH9000 αποτελεί μια εξαιρετικά τίμια επιλογή.

Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι η εικόνα της σε υλικό HD. Βγάζοντάς τη από το κουτί το μόνο που πείραξα ήταν η φωτεινότητα και ήμουν έτοιμος να παρακολουθήσω ξεκούραστα ταινία χωρίς να με ενοχλήσει κάτι.
Μετά ανακάλυψα σε διάφορα forums αρκετές προτάσεις παραμετροποιήσεων, βρήκα κάποιες που μου ταιριάζουν και τώρα απολαμβάνω DVD, Blue-ray, HD υλικό από media player, παιχνίδια ακόμη και τα αναλογικά κανάλια!

Το USB παίζει οτιδήποτε το "ταϊσεις", από στικάκι αλλά και από εξωτερικό σκληρό δίσκο (φίλε dioskouros, θα πρέπει να βάλεις εξωτερική τροφοροδία στο δίσκο για να δουλέψει). Είχα ήδη media player 1080p συνδεδεμένο με HDMI αλλά τώρα έχω και 2ο μέσω της USB θύρας!!!!!

Αυτές ήταν εν ολίγοις οι εντυπώσεις μου από την LH9000. Τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα σε όσους καταφέρουν να την βρούν.

Και καλώς ήρθες...και καλορίζικη...και καλές θεάσεις...

...χρόνο να έχεις να την απολαμβάνεις.

φιλε JimmyT ,

ευχαριστω για τις χρησιμες διευκρινησεις σου και για την αμεση ανταποκριση σου .
Ωστοσο το θεμα κατα την γνωμη μου ειναι κατι βαθυτερο και σηκωνει πολυ μεγαλη συζητηση .
Και εξηγουμαι : σαν καταναλωτες που στηριζουμε με τις εκαστοτε επιλογες μας τις εταιρεις ,θεωρω οτι αξιζουμε σοβαροτερη συμπεριφορα εκ μερους τους.Οταν αγοραζω ενα προιον που ειτε στα διαφημιστικα φυλλαδια των καταστηματων ,ειτε στα διαφορα sites αναφερει καποια συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα πχ 100/200 hz αναλυση θεωρω οτι αυτα ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα και δεν ειναι θεωρητικα κατασκευασματα τα οποια ειναι υπο αιρεση ή επιτευξιμα κατω απο συγκ εκριμενες εργαστηριακες συνθηκες πιεσης ,θερμοκρασιας και υγρασιας !!!
Εγω οπως και καθε καταναλωτης επιλεγουμε -απορριπτουμε
καποιο προιον που εχει τιμολογηθει σε μια τιμη βαση καποιον προσθετων ή μειωμενων χαρακτηριστικων σε σχεση με καποιο αλλο της ιδιας η ανταγωνιστικης εταιρειας .Και για συνδεσω το προβληματισμο μου με το
προβλημα της LH 9000 που σας προανεφερα ,πως ειναι δυνατον η LG και η καθε LG να προτεινει την απενεργοποιηση τεχνικων δυνατοτητων της TV για να ξεπεραστουν τα νερα και οι υφες ,οταν ακριβως αυτα τα τεχνικα χαρακτηριστικα (200 hz -trumotion ) αποτελουν την αιχμη του δορατος στην εμπορικη προωθηση του προιοντος !!!
Εγω επικαλουμαι την απλη λογικη ενος ανθρωπου με στοιχειωδη διανοητικη και αντιληπτικη ικανοτητα.Τιποτα περισσοτερο ,τιποτα λιγοτερο.
Περιμενω τα σχολια των φιλων του forum γιατι ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα εχουν αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα,και δεν αναφερομαι φυσικα στην περιπτωση τεχνικης βλαβης .

Δυστυχώς τα πάντα σ'αυτή τη ζωή μετρώνται σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και υπεριώδους ακτινοβολίας.
Παίρνεις κινητό με 550 ώρες αναμονής και κρατάει 3.5 μέρες (=84 ώρες).
Παίρνεις αυτοκίνητο με κατανάλωση 5.5lt/100klm και σου καίει 6.5 όσο κι αν προσπαθήσεις.
Παίρνεις το τρένο και σου λέει σε 2 ώρες θα είσαι εκεί, και τελικά φτάνεις σε 3.

Αντικειμενικά, η LH9000 για τα λεφτά της είναι ό,τι καλύτερο μπορούσες να πάρεις.
Επίσης αντικειμενικά όμως, οι εταιρίες λένε ψέματα και αυτά που προσφέρουν δεν μας αρκούν, επειδή άλλα διαφημίζουν και τελικά άλλα δίνουν.
Επειδή όμως το ίδιο ισχύει σε όλες τις εταιρίες, όσες μηνύσεις και να γίνουν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ούτε να βγει κακό όνομα σε κάποια εταιρία και να πάει το αγοραστικό κοινό σε άλλην. Όλες είναι ίδιες.

Εκτός αυτού, μια μήνυση ή κατηγορία δεν θα στέκει, γιατί όλα όσα γράφει στη διαφήμιση ισχύουν (είναι 100+100hz, είναι LED local dimming, είναι fullHD) απλά στερεί σε ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών όπως και οοοολες οι άλλες.

Βασικά δεν έχω δοκιμάσει HiFi τηλεόραση (πχ Loewe) που κοστίζει 5000 ευρώ περίπου. Ίσως εκεί να δεις σωστή εικόνα.

Φίλε DIOSKOUROS,
νομίζω ότι στην αγορά της χώρας μας που δεν σου δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων (full refund) ενός προϊόντος το οποίο δεν σε άφησε ικανοποιημένο, είναι άχρηστο να μιλάς για το δίκαιο του καταναλωτή και την "απάτη" των προδιαγραφών...άλλωστε σε τί θα μπορούσαμε να καυχηθούμε? για την SD ψηφιακή τηλεόραση? για την ανύπαρκτη στήριξη του καταναλωτή? Την τηλεόραση αυτήν μου την έχουν άμεσα διαθέσιμη στα 1100 ευρώ....με όλα αυτά που διαβάζω, δείχνει να υπάρχουν περισσότερους ευχαριστημένους αγοραστές και ελάχιστους παραπονούμενους....βέβαια, σε περιπτώση που "πειράξει" κάποιος τις ρυθμίσεις, μπορεί -ίσως- να βελτιώσει κάπως τα πράγματα, αλλά ποτέ δεν περιμένω να δω όπως και ότι λένε στις προδιαγραφές. Άλλωστε, η επιτυχία των forum είναι να δεις τι "παίζεται" για ένα προϊόν και εφόσον δεν σου λείπουν για άλλους λόγους τα φράγκα, τότε τα δίνεις και λαμβάνεις αυτό που περιμένεις από αυτά που διάβασες....σε γενικές γραμμές....
Αν η 47LE8500 (όχι 3D) είναι πιό ολοκληρωμένη λύση, θα το δούμε σύντομα...έστω και αν χρειαστεί κάποιος να χάσει την "ευκαιρία" των 1100 ευρώ για την 47LH9000 και πληρώσει γύρω στα 1500 ευρώ. Επίσης, όποιος δεν "καίγεται", μπορεί να περιμένει κανένα εξάμηνο μέχρι να "δέσει" και η 47LX9500 και πάρει θετικά ή αρνητικά σχόλια από τους αγοραστές. Νομίζω ότι γενικός κανόνας είναι "αυτός που περιμένει, θα είναι ο κερδισμένος" και "μην σε απασχολούν οι λεπτομέρειες, εάν το τελικό αποτέλεσμα είναι αποδεκτό".
Θα ήθελα να ακούσω, με το χέρι στην καρδιά, γιατί προτίμησε κάποιος τον μήνα Απρίλιο να προχωρήσει σε μια τηλεόραση LCD local dimming μοντέλο του 2009 όταν τα νέα μοντέλα (π.χ. 47LE8500 κλπ) υπόσχονται πολύ περισσότερα και η τιμή τους θα πέσει σύντομα στα 200-300 ευρώ διαφορά από αυτήν εδώ....
Φιλικά,
Γιάννης

Γενικώς, από λόγια και υποσχέσεις είμαστε χορτασμένοι...
προσπαθώ να μην πιστεύω τις διαφημίσεις....επειδή σε γεμίζουν προσδοκίες και τελικά, σε αφήνουν μιά "πίκρα στη γεύση"....ώστε την επόμενη φορά (!!!) να βρεις κάτι καλύτερο...έτσι θα αγοράζουμε συνεχώς τα νέα μοντέλα και πάει λέγοντας!!!
Άλλωστε, η επιτυχία των forum είναι να δεις τι "παίζεται" για ένα προϊόν και εφόσον δεν σου λείπουν τα φράγκα, τότε τα δίνεις και λαμβάνεις περίπου αυτό που έχεις διαβάσει....σε γενικές γραμμές....
Επαναλαμβάνω, θα ήθελα να ακούσω, με το χέρι στην καρδιά, γιατί προτίμησε κάποιος τον μήνα Απρίλιο 2010 να προχωρήσει σε μια τηλεόραση LCD -με ένα γενναίο άλμα σε LED local dimming, μοντέλο του 2009- όταν τα νέα μοντέλα (π.χ. 47LE8500 κλπ) υπόσχονται πολύ περισσότερα και η τιμή τους θα πέσει σύντομα μέχρι το καλοκαίρι στα 200-300 ευρώ διαφορά από αυτής εδώ....
Φιλικά,
Γιάννης

Ειμαι κατοχος του μοντελου αλλα στις 42'. Η μεγαλη απογοητευση ειναι οταν ενεργοποιησεις την επιλογη trumotion ακομη και στο χαμηλο επιπεδο ! τοσο σε απλες ταινειες dvd που τις κανει upskaling to PS 3 οσο και σε ταινειες blue ray σου ερχεται να σπασεις την την τηλεοραση απο τα νερα , που βλεπεις να περιβαλουν ολες τις κινουμενες μορφες. Το προβλημα εχει επιβεβαιωθει και απο την επιτοπια επισκεψη service της LG η οποια ομως σε προτρεπει να απενεργοποιησεις το trumotion , υποστηριζοντας παραλληλα κατι ασυναρτητες δικαιολογιες περι μη συμβατοτητας blue ray player (PS3 SLIM )και για δισκακια blue ray που εχουν κατασκευαστει με προτυπο τα 50 ΗΖ και οχι τα 100 HZ !!!

Αυτα εχουν ειπωθει ξανα , αρκει καποιος να διαβασει τις προηγουμενες σελιδες...

Σε κινηση η LH9000 υστερει αρκετα κατα την γνωμη μου...οχι μονο σε σχεση με Z5500 , B750 αλλα και με W5500 , B650...

Είδα κι εγώ για αρκετή ώρα σήμερα την LH, χωρίς να μπορώ να την πειράξω με HD σήμα.
Πέραν του καλού απόλυτου μαύρου όταν αυτό πιάνει μεγάλο μέρος της εικόνας, δεν μου άρεσε τίποτα... Κίνηση μέτρια, λεπτομέρεια ανύπαρκτη, κοντράστ Φίλιπς.
Δίπλα μια 50PS3000 της έριχνε στ' αυτιά σε όλα εκτός από το μαύρο, οι δε Σάμσουνγκ ήταν όλες καλύτερες.

Αλλο τα θεωρητικα τεχνικα χαρακτηριστικα και αλλο το πρακτικο αποτελεσμα (η εικονα)...βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο artifacts στην κινηση εχουν ολες οι LCD ισως λιγοτερα καποιες αλλες αλλα εχουν...

μετα το φλασαρισμα του 3.65 ειναι ακομα πιο γρηγορη η αλλαγη των καναλιων ειδικα των ψηφιακων

To firmware που έβαλες από που το κατέβασες;Το λέω μήπως και ο φίλος που είχε θέμα με την εικόνα μετά από αναβάθμιση βάλει τη νέα και δει βελτίωση.