Με γεια, με γεια!
Νά 'σαι καλά. Είμαι πανευτυχής!
Κι όμως είναι αρκετά στιβαρή και αν τη βίδωσες σωστά στην TV δεν πρόκειται να πάει πουθενά! Μπορεί να παλαντζάρει λίγο αν κουνάς την TV, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τουμπάρει.
Όντως παλαντζάρει μονάχα και για λίγο. Ναι τη βίδωσε καλά ο μάστορας.
Είναι και λίγο θέμα γούστου, αλλά πάλι καλά που είναι γεμάτο πλήκτρα (λιγότερο navigation στο menu) και πιάνει εύκολα (δε σου βγάζει την πίστη). Έχω δει πολύ χειρότερα τηλεχειριστήρια, για τα οποία δεν είσαι καν σίγουρος αν πατήθηκαν τα κουμπιά. Στα δικά μου μικρά χέρια είναι OK πάντως
Κοίτα δεν έχω και φτυάρια για χέρια. Πάντως ότι και να μου λέτε δεν της ταιριάζει της τηλεορασάρας.
Αναφέρεσαι στο Dirty Screen Effect που περιέγραψα στις προηγούμενες σελίδες. Αν πρέπει να ψάξεις για να το δεις, τότε είσαι ΟΚ

Α
κριβώς όπως τα έγραψες! Η περιγραφή που δίνω είναι κάθετες αχνές λωρίδες ελαφρά διαφορετικής φωτεινότητας που γίνονται αντιληπτές σε panning δεξιά-αριστερά και μόνο με ανοιχτόχρωμο background π.χ. ουρανό λευκό ή γαλάζιο ή γενικά μονόχρωμο background. Μικρό το κακό.
Συνηθίζεται. Τις πρώτες μέρες είναι πολύ πιο έντονο γιατί είναι κάτι καινούριο. Τα μόνα ρυθμιστικά που επηρεάζουν το ABL είναι το Energy Saving και το Panel Light. Όσο πιο χαμηλά είναι, τόσο λιγότερο αντιληπτό γίνεται το ABL, αλλά χάνεις σε contrast. Σε όλες τις plasma συμβαίνει αυτό.
Ας είναι.
Το επίπεδο του μαύρου επηρεάζεται μόνο από τη συχνότητα ανανέωσης (στα 60Hz είναι το πιο βαθύ) και από την επιλογή Energy Saving: Maximum. Και βέβαια και από τα ποτενσιόμετρα μέσα στο panel για τους γνώστες. Brightness, Contrast, Sharpness, Color, Tint κλπ δεν αλλάζουν την τιμή του Minimum Light Level. Μπορούν όμως να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, αν ανεβάσεις το Brightness πάνω από 50 ή επιλέξεις λάθος ρύθμιση για το Black Level. Και εννοείται πως αν μειώσεις την τιμή του λευκού μέσω Contrast και Panel Light, τότε χάνεις σε αντίθεση και το μαύρο υποκειμενικά γίνεται χειρότερο. Ακόμα χειρότερα αν δεν έχεις κανενός είδους bias light πίσω από την TV.
Αυτό εγώ δεν το παρατήρησα από κανονική απόσταση θέασης, αλλά είναι νορμάλ να υπάρχει αχνό image retention μέχρι να ανανεωθεί η εικόνα. Μην σε αγχώνει.
Το παρατηρώ μόνο με κολλημένη τη μύτη μου. Όντως χάνεται μόλις ανανεωθεί η εικόνα.