LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την πηρα χθες με την προσφορα και γω.
Πρωτες εντυπωσεις παρα πολυ καλες ειδικα σε σχεση με τα λεφτα που εδωσα.
Στρωνω προς το παρον κτλ αλλα εκανα καποιες δοκιμες με ματροσκες κτλ.

Το media player της επαιξε μια χαρα απο 2 usb stick,εναν εξωτερικο 3,5αρι αλλα οχι απο εναν 2,5αρι WD.Δεν το εψαξα παραπανω...
Επαιξα avi,mkv,mpeg αλλα δυστυχως δεν περναει passthrough dts στον ενισχυτη μου με οπτικη.Τουλαχιστον παιζει dolby...αλλα ειναι λιγο απογοητευση βασικα,βεβαια μη τα θελουμε και ολα με 400 .
Απο εικονα ψαχνομαι με ρυθμισεις,ακομα δεν εχω βρει κατι στο νετ για pj550,αλλα μονο απο αλλες plasma lg.Ετσι κι αλλιως πρεπει να περιμενω να στρωθει, αλλα αν καποιος εχει κατι πολυ καλο ας ποσταρει.

Το τηλεκοντρολ ειναι μετριο, ο ηχος μετριος προς κακος και οι αντανακλασεις σχετικα οκ.

Γνωριζει κανεις τιποτα απο firmware upgrade?

Καλορίζικη και καλοθέατη!

Για firmware δεν γνωρίζω κάτι ακόμα. Φαντάζομαι πως θα ελπίζεις κι εσύ όπως και αρκετοί άλλοι στο να παίξει DTS ε;

Για ρυθμίσεις εικόνας (για μετά το στρώσιμο, εκτός κι αν κάτι τέτοιο δεν σε απασχολεί), εγώ δοκίμασα το παρακάτω, με διαφορά ότι έχω την ευκρίνεια (οριζόντια και κάθετη) στο 75 και την φωτεινότητα στο 45 - 50 αναλόγως τι παρακολουθώ κάθε φορά και με πόσα φώτα.

Μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα μου αρέσει αρκετά και καθώς δεν είμαι ούτε calibration expert αλλά και ούτε έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό, λέω να κρατήσω αυτές τις ρυθμίσεις προς το παρόν, έως ότου βρω κάτι καλύτερο.

Από ήχο λες χάλια ε; Εννοείς στον ενισχυτή φτάνει χάλια ήχος ή από τα ηχεία της; Μήπως φταίνε τα βιντεάκια; Δοκίμασες με κανένα καλό mp3;

Δεν την έχω συνδέσει ακόμη στον ενισχυτή μου. Από την optical ακούς και τα αναλογικά κανάλια ή μόνο ότι παίζεις από usb;

Ευχαριστω!

Για τον ηχο εννουσα στα δικα της ηχειακια.Ειναι και απο πισω οποτε τι να παιξουν τα καημενα.Για να βλεπει καποιος ειδησεις ειναι οκ φυσικα.

Στον ενισχυτη φυσικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Μπορει να παιξει τα παντα απο την οπτικη, δηλαδη αναλογικα,ψηφιακα,ραδιο κτλ.Μονο dts δεν παιζει αλλα περιμενα οτι την δουλεια θα την εκανε ο ενισχυτης αλλα δυστυχως μου βγαζει οτι δεν υποστηριζεται ο ηχος.:smash:

Παιδιά ορίστε κάποια βιντεάκια από την τηλεόραση.

http://www.youtube.com/watch?v=57rjIspRKHI&hd=1

http://www.youtube.com/watch?v=7-DNTgE5DLI&hd=1

Το πρώτο είναι από το καλοκαίρι που δεν είχα αξιωθεί να το ανεβάσω και το δεύτερο είναι πρόσφατο.

Στο πρώτο φαίνονται παρεμβολές στην αναλογική που οφείλονται μάλλον στην καλωδίωση του σπιτιού.

Στο δεύτερο έχει πλάνα από τα περισσότερα ψηφιακά κανάλια και δείχνω και σε κάποιο σημείο της ρυθμίσεις μου.

Η λήψη είναι από κινητό τηλέφωνο σε 720p αλλά και πάλι η ποιότητα δεν είναι άριστη. Κάποιες παραμορφώσεις στα χρώματα οφείλονται στην κάμερα του τηλεφώνου.

Ευχαριστω!

Για τον ηχο εννουσα στα δικα της ηχειακια.Ειναι και απο πισω οποτε τι να παιξουν τα καημενα.Για να βλεπει καποιος ειδησεις ειναι οκ φυσικα.

Στον ενισχυτη φυσικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Μπορει να παιξει τα παντα απο την οπτικη, δηλαδη αναλογικα,ψηφιακα,ραδιο κτλ.Μονο dts δεν παιζει αλλα περιμενα οτι την δουλεια θα την εκανε ο ενισχυτης αλλα δυστυχως μου βγαζει οτι δεν υποστηριζεται ο ηχος.:smash:

Φίλε danis, σου έγραψα τις διαφορές στις ρυθμίσεις της εικόνας όπως την προτιμάω εγώ αλλά ξέχασα να σου γράψω και το site όπου τις βρήκα! :violent-smiley-030:

Είναι λοιπόν το παρακάτω site και έχει review και expert calibration για την pj350. Πιστεύω πως παρόμοιες ρυθμίσεις θα ταιριάζουν και για την pj550 και όπως σου είπα και πριν, με κάποιες διαφορές , το αποτέλεσμα μου άρεσε.

Το site είναι: http://reviews.plasmatvbuyingguide.c...libration.html

Σίγουρα τα δικά της ηχειάκια τί να σου κάνουν; Πάνε οι εποχές με τις τηλεοράσεις που είχαν μέχρι και subwoofer και surround ήχο! Που να χωρέσουν πλέον αυτά;

Ωστόσο, αφού παίζει καλά σε ενισχυτή, εμένα μου αρκεί. Σε λίγες μέρες θα συνδέσω και τον δικό μου.

Κατι παιζει με το link,μηπως ειναι λαθος?
Οπως και να 'χει θα πρεπει να περιμενω να στρωθει λιγακι για να ειναι πιο σωστες οι ρυθμισεις...

παιδια την εχει το media 400 ευρο.λεω να την παρω.την θελω μονο για tv,δεν θα συνδεθει με pc k καμια ταινια απο εξ.δισκο

ετσι για την ιστορια,o player της TV, σε mkv απο 8-9 Kbps και πανω την ακουει και χανει frames...

νταξ,ειπαμε φτηνη πλην τιμια,μην τα θελουμε και ολα δικα μας..

Λοιπόν παιδιά με "ψήσατε" και την πήρα και εγώ. Τι να πω, που δεν τα 'παν άλλοι. Αρκετά καλή ποιότητα, ψιλοχάλια ήχος, μέτριο τηλεκονδρόλ και είμαι ακόμα στο στρώσιμο. Δυστυχώς εγώ την πήρα από Κωτσόβολο 470 Ευρώ αλλά με άτοκες (τρεις μέρες την έχω). Προτιμώ όμως από εκεί γιατί έχει κατάστημα στο Ηράκλειο και μπορώ να τους την χτυπήσω στα μούτρα αν κάτι συμβεί (χτύπα ξύλο!!). Εντυπωσιάστηκα δε, από τον ενσωματωμένο media player (δεν τον τέσταρα ακόμα).
Αυτά και καλές θεάσεις...
Α! πήρα και ένα δβδ φθηνιάρικο (37 ευρώ) της LG που διαβάζει avi, divx, έπαθα πλάκα!!

μολις παρελαβα και γω σημερα την pj550 50'' και ειναι τελεια!..προσθεστε με στη λιστα κατοχων

Καλα Χριστουγεννα!!

παιδια μηπως μπορει καποιος επιτελους να πει καποιες ρυθμισεις εικονας για να απογειωσουμε την pj550??

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πράγματι. Μάλλον κάποιο μπέρδεμα στο copy/paste.

Αυτό είναι το σωστό:

http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/lg-pj350-calibration.html

Τις δοκίμασες αυτές; Έκανα κανά 20λεπτο για να τις βάλω με τόσα που ήθελε στα IRE! Πάντως δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου.
Τα χρώματα τα βρήκες φυσιολογικά μετά την ρύθμιση; Έμενα τελείως διαφορετικά μου φαίνονται.

παιδια μηπως μπορει καποιος επιτελους να πει καποιες ρυθμισεις εικονας για να απογειωσουμε την pj550??

Δεν ξέρω αν θα απογειωθεί αλλά έχω βάλει

Αντίθεση 100
Φωτεινότητα 51
Η Ευκρίνεια 50
V Ευκρίνεια 50
Χρώμα 60
Απόχρωση 0

και όλα τα βοηθήματα στο off. Μπορείς να δεις και παραπάνω στο δεύτερο βιντεάκι γύρω στο 4:22

Με αυτά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Να σημειώσω πάντως πως έχω βάλει και τον έξυπνο αισθητήρα φωτός. Στην αρχή τον βρήκα κάπως ενοχλητικό, αλλά αν το συνηθίσεις βολεύει αρκετά αφού το βράδυ ρίχνει φωτεινότητα και κάνει και μεγάλη οικονομία στο ρεύμα.

Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τις δοκίμασες αυτές; Έκανα κανά 20λεπτο για να τις βάλω με τόσα που ήθελε στα IRE! Πάντως δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου.
Τα χρώματα τα βρήκες φυσιολογικά μετά την ρύθμιση; Έμενα τελείως διαφορετικά μου φαίνονται.

Και εγω δοκιμασα αυτες τις ρυθμισεις και το αποτελεσμα ηταν ασχημο.Ολα κιτρινιασμενα,καμμενα κτλ.
Μαλλον ειναι για παλιοτερο firmware.Εμενα φοραει 3.25 αν θυμαμαι καλα και πρεπει να ειναι το τελευταιο που εχει βγαλει η LG.

Για ρυθμισεις δεν βρηκα κατι ακομα,εξαλλου ακομα ειμαι στις ~100 ωρες αλλα κανοτας το picture wizard εχω τα καλυτερα αποτελεσματα απο οτιδηποτε βρηκα στο νετ.Δοκιμαστε το ανεπιφυλακτα.

γνωριζει κανεις πως μπορουμε να δουμε τις ωρες λειτουργιας της τηλεορασης?

Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγω δοκιμασα αυτες τις ρυθμισεις και το αποτελεσμα ηταν ασχημο.Ολα κιτρινιασμενα,καμμενα κτλ.
Μαλλον ειναι για παλιοτερο firmware.Εμενα φοραει 3.25 αν θυμαμαι καλα και πρεπει να ειναι το τελευταιο που εχει βγαλει η LG.

Για ρυθμισεις δεν βρηκα κατι ακομα,εξαλλου ακομα ειμαι στις ~100 ωρες αλλα κανοτας το picture wizard εχω τα καλυτερα αποτελεσματα απο οτιδηποτε βρηκα στο νετ.Δοκιμαστε το ανεπιφυλακτα.

Από που μπορούμε να δούμε την έκδοση firmware;

Οι ρυθμίσεις αναφέρονται στην PJ350. Ενδεχομένως να μην φέρνει τα αποτελέσματα που πρέπει στην PJ550.

Σε τηλεοπτικό δεν μου φάνηκαν και τόσο άσχημα τα αποτελέσματα.
Σε ένα DVD έβαλα όμως προχθές και παρακολούθησα, ήταν όντως έντονη η κιτρινίλα.
Και πριν τις ρυθμίσεις όμως σε dvd μου έβγαζε κιτρινίλα. Μήπως φταίει η συσκευή;

Για να δεις το firmware πηγαινε menu>setup>diagnostics και λεει software version πχ V03.25.00.
Τροπο να δουμε τις ωρες δυστυχως δεν ξερω,ισως να υπαρχει στο κρυφο μενου αλλα δεν ξερω περισσοτερα...

Τωρα που βλεπω τις ρυθμισεις μου εχω:

contrast 72-78 (αναλογα το φωτισμο μου στο δωματιο αλλα ποτε με φως πολυ)
brightness 44-49 (αναλογα το υλικο)
v sharpness 55
h sharpness 55
color 45
tint G6
στα mkv εχω το default colour temp στο W30

expert control>colour temp>medium
film mode>on και ολα τα αλλα στο off.

Και ο αισθητηρας φωτος μου αρεσει πολυ,για ξεκουραστη εικονα και οικονομια!

Για να δεις το firmware πηγαινε menu>setup>diagnostics και λεει software version πχ V03.25.00.
Τροπο να δουμε τις ωρες δυστυχως δεν ξερω,ισως να υπαρχει στο κρυφο μενου αλλα δεν ξερω περισσοτερα...

Τωρα που βλεπω τις ρυθμισεις μου εχω:

contrast 72-78 (αναλογα το φωτισμο μου στο δωματιο αλλα ποτε με φως πολυ)
brightness 44-49 (αναλογα το υλικο)
v sharpness 55
h sharpness 55
color 45
tint G6
στα mkv εχω το default colour temp στο W30

expert control>colour temp>medium
film mode>on και ολα τα αλλα στο off.

Και ο αισθητηρας φωτος μου αρεσει πολυ,για ξεκουραστη εικονα και οικονομια!

Με τόσο χαμηλά την ευκρίνεια δεν σου φαίνεται θολή η εικόνα;
Σε υλικό υψηλής ανάλυσης OK, αλλά σε τηλεοπτικό;

Το τηλεοπτικο ειναι πονεμενη ιστορια γιατι καθε καναλι εχει και αλλη εικονα...
Η αληθεια ειναι οτι το 55 το σεταρα με 720p υλικο και πανω απο 60 ξεκιναγαν σιγα σιγα περιγραμματα κτλ ειδικα πανω απο 65.Μπορει στο τηλεοπτικο να δουλευει ομως με περισσοτερο.Θα το τσεκαρω και θα σου πω τη γνωμη μου.

Τελικά πολύ καλή αγορά. Δύο εβδομάδες μετα, η εικόνα ολοένα και καλύτερη και τρομερός ο media player ο οποίος λειτουργεί με το τηλεκοντρόλ της tv. Με ένα απλό στικάκι βλέπεις ταινία σε απίθανη ποιότητα. Όντως "best value for money". Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου είπε ο θείος μου ότι πήρε μία LG στα 1500 ευρώ και από μέσα μου γελούσα. Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά χρημάτων δεν αντιστοιχεί σε τόση διαφορά ποιότητας.