LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Πάρε δυνάμεις. 14 Δεκεμβρίου γίνεται το switch off στην Θεσσαλονίκη. Αφορά λιγότερο κόσμο από το switch off του Υμηττού, αλλά σίγουρα θα έρθει πάλι αρκετός κόσμος με ερωτήσεις για τον δέκτη που πρέπει να πάρει. Ετοιμάσου να απαντήσεις πάλι σε όσα έχεις ήδη απαντήσει παλιότερα. Εδώ που τα λέμε ούτε και εγώ θα καθόμουν να διαβάσω όλα όσα έχουν γραφτεί.
Αυτό είναι το switch-off που φοβάμαι. Έχω δικούς μου ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για ψηφιακή και θα πρέπει να τους εξηγώ τα αυτονόητα. Δεν πολυκαταλαβαίνουν και απο τεχνολογία, άσ' τα να πάνε...
Και εγώ το ίδιο έχω παρατηρήσει. Έχουν πέσει πολύ οι δουλειές του Άγγελου. :-)
Εν μέρει λογικό. Παίρνεις κάτι το σκαλίζεις για λίγο καιρό και μετά απλά κάνεις τη δουλειά σου. Ειδικά αν δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις δεν το ψάχνεις παραπάνω. Όπως εγώ, έχω "συμβιβαστεί" με τον 8300 την μέτρια εικόνα και τα όποια κουσούρια του. Αναβάθμιση έπαψα να ελπίζω ότι θα βγει και απλά κάνω τη δουλειά μου. Άλλωστε δεν βγαίνουν και πολλοί δέκτες νομίζω και πλέον στους περισσότερους έχουν συζητηθεί τα περισσότερα.

Μα και οι γνωστές "μούρες" φαίνεται να απουσιάζουν. Κάνω μα ερώτηση και μου απαντάτε μια μερα μετά! Ντροπή και αίσχος! :slapface: :Banane0:

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Και εγώ το ίδιο έχω παρατηρήσει. Έχουν πέσει πολύ οι δουλειές του Άγγελου. :-)
:smile:
Ναι, έχει ησυχία τις τελευταίες ημέρες, αλλά είχα χρόνο να (ξανα)κάνω την μετάφραση για τον BOXHD. Ακολουθεί του Xoro 7520 και του Strong 8105.
Επίσης θέλω να ελέγξω το τελευταίο λογισμικό του ΒΟΧ ως προς την λίστα για να δω τι εκκρεμεί.

Ίσως η Mstar έχει αλλάξει σημαντικά το λογισμικό της και να βρεθούν νέα προβλήματα.
Ο Crystal Druid είπε ότι ο Prime-HD έχει νέο λογισμικό και φαίνεται ότι μάλλον έτσι είναι, αφού υπάρχει τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό που λείπει από τον παλιό. Ίσως όμως είναι μια παράληψη.
Από την άλλη, ο ΒΟΧ στις νεότερες αναβαθμίσεις δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους αν υπάρχουν εσωτερικοί.
Ίσως ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν πολλοί δέκτες το νέο λογισμικό για αν φανούν τα προβλήματα, ίσως απλά δεν υπάρχει και κάνω λάθος.

Επεξεργασία: Βρήκα ένα bug ακόμα. Η ημερομηνία στο EPG εμφανίζεται στα Αγγλικά αντί στα Ελληνικά.

Last edited:

Εννοείς ότι προσπάθησες να του κάνεις εκμάθηση πλήκτρο-πλήκτρο από το Τ/Χ του ΒΟΧ και δεν λειτουργεί? Ίσως κάτι κάνεις λάθος. Έχει 150 ελεύθερες θέσεις μνήμης. Μήπως δεν "κλείνεις" τη διαδικασία ή κάτι άλλο?
Αν και εχουμε βγει εκτος θεματος.
Ναι εκμαθηση εκανα και δεν τα καταφερνα, τελικα μετα απο γενικη διαγραφη ολα οκ.

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση για να δούμε τι έμεινε από bugs:

1) Κατά τον προγραμματισμό μιας εγγραφής, ως προεπιλογή είναι VIEW αντί για REC.
Εύκολα ξεχνάς να το αλλάξεις και μετά αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά και δεν έγραψε ο δέκτης.

2) Συνεχίζεται το πρόβλημα με την διακοπή της αναπαραγωγής των MP4 πριν το τέλος τους.

3) Δεν βλέπει τους εξωτερικούς υπότιτλους αν υπάρχουν εσωτερικοί στα βιντεάκια.

4) Οι υπότιτλοι συνεχίζουν να εμφανίζονται χαμηλά στην οθόνη.
Ούτε έχουν μεγαλώσει λίγο ακόμα, όπως ζήτησαν κάποιοι.

5) Το φόντο των υποτίτλων είναι τεράστιο αντί να καλύπτει μόνο αυτούς.

6) Δεν υπάρχει μαύρο χρώμα για το background, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο είπαν επειδή δεν μπορούνε να βάλουν κανένα pure colour". Τους ζήτησα να σκουρύνουν το γκρι ή να βάλουν πολύ σκούρο καφέ ή μπλε (είχαν προτείνει baby blue!)

7) Αν απενεργοποιηθεί ο δέκτης παρακολουθώντας κάποιο κανάλι που δεν διαθέτει EPG, δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές.
Σε αυτό θα πρέπει ίσως να απευθυνθούμε στον πάροχο αυτών, σε περίπτωση που δεν το λύσει η Mstar. Από την Ferguson είχαν πει ότι πρέπει να εκπέμπουν TDT, κάτι σαν το EPG αλλά για την ώρα.

Ας ελέγξει κάποιος αν αυξήθηκε η ένταση ήχου από την HDMI αν επιλεγεί PCM έξοδος ήχου, γιατί έχω scart.

Το πρόβλημα με τα Αγγλικά στο EPG είναι λόγω του νέου αρχείου μετάφρασης και το διόρθωσα.

Ας ελέγξει κάποιος αν αυξήθηκε η ένταση ήχου από την HDMI αν επιλεγεί PCM έξοδος ήχου, γιατί έχω scart.

H ένταση ήχου απο HDMI και το coaxial dig έχει βελτιωθεί (και στο 5.1 downmix), αν ανέβαινε λιγο ακόμα καλό θα ήταν.

Δε γινεται να προτεινουμε να προσθεσουν και δυνατοτητα διαγραφης αρχειων απο usb στα πολυμεσα οπως το T65... Μαζι με τη διορθωση υποτιτλων ειναι τα 2 σημαντικοτερα, για μενα, που πρεπει να διορθωθουν/προστεθουν.

Last edited by a moderator:

Επίσης, το ότι με το τελευταιο firmware κάθε πρωί που τον ανοίγω, με... καλημεριζει στα ιταλικά. Οταν κλείνει για κάποιες ώρες, επανέρχεται στις εργοστασιακες ρυθμίσεις, όταν κλείνει και ξανανοιγει σύντομα, δεν μου το κάνει. Απο ο,τι διάβασα, το παρουσιάζει και σε άλλους, αλλα όχι σε όλους όσους έκαναν το τελευταίο update; Δεν είναι περίεργο;

Δε γινεται να προτεινουμε να προσθεσουν και δυνατοτητα διαγραφης αρχειων απο usb στα πολυμεσα οπως το T65... Μαζι με τη διορθωση υποτιτλων ειναι τα 2 σημαντικοτερα, για μενα, που πρεπει να διορθωθουν/προστεθουν.
σιγουρα δεν στα σβηνει?? εμενα τα σβηνει κανονικα οτι εχω περασει ταινιες κλπ και ειμαι με "δωρακι"

Εγώ κάθισα και τα διάβασα όταν ξεκίνησα! :-)
Του Χορτιάτη το switch off πάντως μερικοί του χώρου λένε ότι θα είναι μεγαλύτερης έκτασης από την Αθήνα όσον αφορά στην αγορά δεκτών γιατί κυρίως δεν θα υπάρχει αναλογική εναλλακτική όπως στην Αθήνα (Πάρνηθα). Προσωπικά ξέρω 3 άτομα που απλά γύρισαν την κεραία προς Πάρνηθα και δεν ασχολήθηκαν καν με δέκτες.
Πολύ καλά έκανες, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Και μην ξεχνάς πόσα ακόμα έχουν γραφτεί από τότε που μπήκες στο forum.
To switch off της Αθήνας έλεγαν ότι αφορούσε 3 εκατομμύρια άτομα. Ακόμα και χωρίς την Πάρνηθα μάλλον λιγότερους θα αφορά το switch off της Θεσσαλονίκης. Πάντως οπωσδήποτε θα έρθει πολύς νέος κόσμος.

σιγουρα δεν στα σβηνει?? εμενα τα σβηνει κανονικα οτι εχω περασει ταινιες κλπ και ειμαι με "δωρακι"
Νομίζω ότι τα bugs και οι προτάσεις αφορούν το τελευταίο επίσημο λογισμικό. Και τι ζητάνε τα παιδιά από το επόμενο επίσημο. Άλλο το δωράκι.

εχω την εντυπωση οτι μου τα εσβηνε και με αλλο firmware που ειχα περασει!! μεσα απο το pvr μιλαω που ειχε και την επιλογη "διαγραφη"

Καλησπέρα παιδιά!! Εγκατέστησα και γω το νέο f/w απο περιέργεια και απο μια γρήγορη ματιά που του έριξα παρατήρησα τα εξής(πριν χρησιμοποιούσα το ''δώρο''):Αρνητικά: Έριξε την ποιότητα της εικόνας, πρόβλημα με την διακοπή της ταινίας προς το τέλος, οι υπότιτλοι είναι πιο μικροί. Θετικά: Αυξήθηκε η ένταση του ήχου.Ελπίζω να ανακαλύψω και άλλα θετικά μόνο.

Σιγουρα ειναι χειροτερη η εικονα; Εμενα μπου φανηκε πιο καλη... Στα θετικα θα ανακαλυψεις και γρηγοροτερη αλλαγη καναλιων...!

Επίσης, το ότι με το τελευταιο firmware κάθε πρωί που τον ανοίγω, με... καλημεριζει στα ιταλικά. Οταν κλείνει για κάποιες ώρες, επανέρχεται στις εργοστασιακες ρυθμίσεις, όταν κλείνει και ξανανοιγει σύντομα, δεν μου το κάνει. Απο ο,τι διάβασα, το παρουσιάζει και σε άλλους, αλλα όχι σε όλους όσους έκαναν το τελευταίο update; Δεν είναι περίεργο;

Μετά απο την αναβάθμηση θέλει reset to factory defaults, οταν επανέλθει βάλε Ελληνικά και scan. Δεν θα ξαναπάει ιταλικά. (Μου το έκανε και εμένα και μετά απο αυτό διορθώθηκε

Παιδιά το βάζω το νεο fw στο στικακι αλλά δεν το βλέπω ούτε στις εικόνες οόυτε στη μουσική.. μήπως πρέπει να το κάνω rename το αρχείο ?
το εχω δοκιμασει με 2 διαφορετικα stickakia

Last edited:

Αυτη η μέθοδος που ακολουθείς είναι για παλιότερους δέκτες. Ο ΒΟΧ έχει ειδική επιλογή για αναβάθμιση στο μενου, κατηγορία Σύστημα.
Και το στικάκι σε FAT32, έτσι;

Καλημερα.
Μια ερωτηση.
Μηπως ξερετε τον κωδικο του τηλεκοντρολ του δεκτη;
Ευχαριστω.

Θα σε στενοχωρήσω λίγο, αλλά επειδή είναι ένα μοντέλο που έχει παύσει να το εμπορεύεται η εταιρία και ήδη «παίζουμε στην παράταση», έθεσα ως προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων.
Την τελευταία φορά «τσίνησαν» επειδή ξαναζήτησα να μεγαλώσουν τους υπότιτλους.

Καλημερα.
Μια ερωτηση.
Μηπως ξερετε τον κωδικο του τηλεκοντρολ του δεκτη;
Ευχαριστω.
Δύσκολα θα βρεις προγραμματιζόμενο που τον περιλαμβάνει στην βάση δεδομένων του. Προτίμησε κάποιο τηλεχειριστήριο με δυνατότητα απομνημόνευσης, ώστε να του αντιγράψεις τα πλήκτρα από το αυθεντικό.

Πρόσεξε κανείς άλλος εκτός από τον apostolis89 το ακόλουθο πρόβλημα στους υπότιτλους;
αντί

Το αρχείο μπορεί να βρεθεί στο www.sendspace.com/file/hx7na8 για δοκιμές

Το πρόβλημα εμφανίζεται στους ακόλουθους υπότιτλους του αρχείου:
89
00:04:29,604 --> 00:04:32,242
Ο συνεργάτης μας έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες.

97
00:04:49,617 --> 00:04:52,697
Αποσπάσματα από τα τελευταία έξι δημοτικά συμβούλια.

101
00:04:59,790 --> 00:05:02,743
στο συμβούλιο για να επιστρέψει η γη στη γεωργία.

Δεν κατάλαβα πλήρως ποιο είναι το πρόβλημα (βλέπω που κόβεται η λέξη) και ποια είναι η σύγκριση (πάνω το νέο φιρμ κάτω το δωράκι;) αλλά οι υπότιτλοι αυτοί είναι σωμένοι ως UTF-8 signature που όπως έχω πει καμιά 10ρια φορές είναι αιτία πολλών κακών όπως η εξαφάνιση τους μετά μερικά λεπτα κανονικής λειτουργίας κλπ.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Έχω τον BOXHD και μετά από 4 μήνες χρήσης η εικόνα της τιβι μερικές φορές στιγμιαία κάνει τετραγωνάκια η εικόνα ή χάνει το σήμα (βγαίνει η ένδειξη χωρίς σήμα)... Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό? Γιατί δεν ξέρω αν είναι θέμα κεραίας (με την οποία ποτέ δεν είχα θέμα στο Χαλάνδρι) ή αποκωδικοποιητή!

Δεν κατάλαβα πλήρως ποιο είναι το πρόβλημα (βλέπω που κόβεται η λέξη) και ποια είναι η σύγκριση (πάνω το νέο φιρμ κάτω το δωράκι;) αλλά οι υπότιτλοι αυτοί είναι σωμένοι ως UTF-8 signature που όπως έχω πει καμιά 10ρια φορές είναι αιτία πολλών κακών όπως η εξαφάνιση τους μετά μερικά λεπτα κανονικής λειτουργίας κλπ.

Ναι, στην κομμένη λέξη αναφέρομαι.

Για τους UTF-8 ξέρουμε μόνο για το πρόβλημα εξαφάνισης, όχι κάποιο άλλο. Δοκίμασες το αρχείο σε άλλη κωδικοποίηση κειμένου και εμφανίσθηκε σωστά;

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Έχω τον BOXHD και μετά από 4 μήνες χρήσης η εικόνα της τιβι μερικές φορές στιγμιαία κάνει τετραγωνάκια η εικόνα ή χάνει το σήμα (βγαίνει η ένδειξη χωρίς σήμα)... Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό? Γιατί δεν ξέρω αν είναι θέμα κεραίας (με την οποία ποτέ δεν είχα θέμα στο Χαλάνδρι) ή αποκωδικοποιητή!
Έλεγξε το σήμα σου όταν παίζει σωστά. Αν είναι χαμηλά, μάλλον κάτι χάλασε στην καλωδίωσή σου. Ρίξε μια ματιά και στην κεραία καλού-κακού.

Last edited: