Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Κάτι άλλο που δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί Στην αρχή είχα πρόβλημα με τον logitech media server που είχα βάλει στο nas και με το broswing της μουσικής συλλογής μου που είναι κάτι terabyte. Στην αρχή σερνόταν και έκανε υπερβολικά πολύ ώρα να ανοίξει κάποιον φάκελο από την συλλογή μου στο mymusic. Μετά από αναζύτηση το πρόβλημα λύθηκε με rescan και clear την βιβλιοθήκη.
Στο firmware έχει δοκιμάσει κανείς το 7.8.0? Να περάσω η να παραμέινω στο 7.7.4.

Καλό είναι να δέχεσαι τις αναβαθμίσεις.
Κάτι terabyte είναι πολύ για εύκολη διαχείριση βιβλιοθήκη ς

Η 7.8 είναι σε beta ακόμα αλλά έχει κυκλοφορήσει η αρχική της έκδοση εδώ και κάτι μήνες δλδ ακόμα και 7.7.4 δεν σου έρχετε μόνη της. Αυτές τις εκδόσεις τις βρίσκεις εδώ

http://wiki.slimdevices.com/index.php/Nightly_Builds

πάντως έχω περάσει την 7.7.4 και είναι άψογη. Οσο για την βιβλιοθήκη πλέον κάνει αρκετά ποιο γρήγορα αλλά όχι ποιο γρήγορα από upnp twonkymedia που σε άλλες συσκευές έχω σχεδόν άμεση πρόσβαση στα αρχεία.

Και αυτές επίσημες είναι. Στο open source υπάρχουν οι σταθερές και οι nightly δλδ αυτές που είναι για testing αλλά αν έχει περάσει λίγος καιρός είναι αρκετά σταθερές.

Παντως εμενα απο την 7.5.1 και μετα μου κολαει στο σκαναρισμα οταν φτανει σε αρχεια με ελληνικους χαρακτηρες. Δεν εχω καταφερει να βρω τι φταιει. Προς το παρον τρεχει την 7.7.2 στο qnap nas.

Στα περι εκδοσεων παντως πιστευω οτι το "αφου δουλευει σε οτι θες, μην το πειραζεις" πρεπει να εχει την τιμητικη του.

Παντως εμενα απο την 7.5.1 και μετα μου κολαει στο σκαναρισμα οταν φτανει σε αρχεια με ελληνικους χαρακτηρες. Δεν εχω καταφερει να βρω τι φταιει. Προς το παρον τρεχει την 7.7.2 στο qnap nas.

Και εγώ qnap έχω και τους βλέπει μια χαρά τους φακέλους με τους ελληνικούς χαρακτήρες. Εχείς δοκιμάσει το rescan and clear library?

Να γράψω τις εντυπώσεις μου μετά από μερικές μέρες χρήσης του squeezebox. Καταρχήν το θετικό είναι ότι απλά παίζει τα πάντα. Δλδ ότι και να του σερβίρεις το παίζει χωρίς πρόβλημα.
Τώρα στα προβλήματα. το πρώτο σοβαρό πρόβλημα είναι φοβερά αργή απόκριση στο να μπεις στην μουσική σου συλλογή. Δλδ αν κάνεις το λάθος να πας στην μουσική σου συλλογή που έχεις αποθηκευμένη σε ένα nasserver μέσω το myfolder τότε θα κάνεις χρονικές λούπες αρκετών λεπτών μέχρι να ανοίξει κάποιος φάκελος.
Το πρόβλημα το λύνει κάπως αν κάνεις rescan και clear library αλλά δυστυχώς επανέρχεται μετά από λίγο καιρό. Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση αν μπεις στο δέντρο του squeezebox με τους καλλιτέχνες κτλ αλλά αν έχει φακέλους με την μουσική σου έτσι όπως την θέλεις είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία.
Και πριν πείτε ότι είναι θέμα του nasserver και του μεγάλου μεγέθους της συλλογής μου να πω ότι σε samba, upnp και ftp από άλλες συσκευές μπορώ και έχω σχεδόν στιγμιαία πρόσβαση σε αυτούς τους φακέλους. Δλδ είναι καθαρά θέμα slimserver. Θα δοκιμάσω μια από αυτές τις μέρες και την ποιο τελευταία έκδοση την 7.8 μήπως πηγαίνει καλύτερα.
Ενα άλλο πρόβλημα που έχει είναι με το πρόγραμμα διαχείρισης της συσκευής μέσω android. Δυστηχώς αν και είναι αρκετά βολικό από την άλλη είναι φοβερά ασταθές και κρασάρει αρκετά συχνά χάνοντας την επαφή με τον server.
Αυτά είναι μερικά από τα θέματα. Αν είχαμε μια άμεση απόκριση διαχείρισης της συσκευής τότε θα μιλάγαμε για μια κορυφαία λύση στην διαχείριση της ψηφιακής μουσικής.

Ειναι θέμα settings... Ψάξε για priority στα settings του Logitech server.. Εχει αναφερθεί πριν λίγες σελίδες..

Τι priority. Διαβάζω τα προηγούμενα μηνύματα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Πάντως το πρόβλημα της απόκρισης το έχω βρει σε αρκετά μηνύματα από forum του squeezebox

Χρόνια Πολλά σε όλους!!

...να ενημερώσω ότι ανέβηκε-πριν από λίγες μέρες-στο App Store το iPeng 7....έχει επανασχεδιαστεί για το IOS 7...κοστίζει 6,99 ευρώ....μέχρι τις 31/12 με 6,99 ευρώ μπορείς να το εγκαταστήσεις σε όσες συσκευές θέλεις...εγώ το εγκατέστησα χθες σε 2 iPhones και 2 iPads...not bad :))

http://penguinlovesmusic.de/2013/12/11/introducing-ipeng-7/

....οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πάει σφαίρα σε όλες τις συσκευές...σετάρετε πάνω στο προηγούμενο iPeng...έχεις όλες τις ρυθμίσεις που είχες...σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα...η προηγούμενη εφαρμογή παραμένει και manually την διαγράφεις....φυσικά παίζει άψογα με το spotify...:Banane0:

Last edited:
Τελικά νομίζω αυτός ο slimserver είναι απλά για τα πανηγύρια. Μιλάμε τελέιως απαγοητευτικός. δουλεύει μια χαρά σαν ιντερνετικό ραδιώφονο αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς σε οποιαδήποτε απόπειρα αναπαραγωγής της μουσικής σου απο τοπικό σου server με την συλλογή σου. Μιλαμε τελέιως απογοήτευση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάλανε στο μηχάνημα αυτή το σπασμένο τελείως πρόγραμμα και δεν βάζανε έναν upnp server όπως όλες οι συσκευές.

κατεβάζω την 3.8.1 έκδοση του που βγήκε προχθές μπας και... αλλά μάταια και με αυτή τα ίδια τώρα μόλις την πέρασα. Για να καταλάβετε πόσο άθλιο είναι ο slimserver μπήκα με ssh στον qnap και έδωσα ένα top να δω ποια προγράμματα διαχειρίζονται και πόσους πόρους και είδα το slimserver να χτυπάει κάτι 95% την ίδια ώρα που το twonkymedia δεν ξεπερνάει το 10%

Last edited:
Κάτι που ανακάλυψα είναι ότι για να τρέξει κάπως αξιοπρεπώς σε κάθε προσθήκη στην συλλογή μουσικής θα πρέπει να κάνουμε rescan και clear library για να μπορεί αν τρέξει αξιοπρεπώς το slimserver. Δυστυχώς χρονοβόρο για κάποιους που κατεβάζουν σχεδόν καθημερινα μουσική στους server τους και την προσθέτουν στην μουσική συλλογή τους.

Ξαφνικά εχει ενεργοποιηθει ο λογαριασμός μου στο spotify που μέχρι τωρα εβγαζε timeout. ..
Μπαίνει βλέπει κανονικά μενού τα αγαπημένα μου αλλά όταν επιλέγω κάτι νσ παιξει βγάζει μήνυμα
Cannot play file type for....ταδε τραγούδι. ...
Και ρωτάω. ..τι μορφή εχουν τα αρχεία του spotify τελικά?
Ειναι κάτι εξ ειδικευμένο?
Στο κινητο δεν έχω κανενα πρόβλημα. .

Last edited: