Να γράψω τις εντυπώσεις μου μετά από μερικές μέρες χρήσης του squeezebox. Καταρχήν το θετικό είναι ότι απλά παίζει τα πάντα. Δλδ ότι και να του σερβίρεις το παίζει χωρίς πρόβλημα.
Τώρα στα προβλήματα. το πρώτο σοβαρό πρόβλημα είναι φοβερά αργή απόκριση στο να μπεις στην μουσική σου συλλογή. Δλδ αν κάνεις το λάθος να πας στην μουσική σου συλλογή που έχεις αποθηκευμένη σε ένα nasserver μέσω το myfolder τότε θα κάνεις χρονικές λούπες αρκετών λεπτών μέχρι να ανοίξει κάποιος φάκελος.
Το πρόβλημα το λύνει κάπως αν κάνεις rescan και clear library αλλά δυστυχώς επανέρχεται μετά από λίγο καιρό. Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση αν μπεις στο δέντρο του squeezebox με τους καλλιτέχνες κτλ αλλά αν έχει φακέλους με την μουσική σου έτσι όπως την θέλεις είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία.
Και πριν πείτε ότι είναι θέμα του nasserver και του μεγάλου μεγέθους της συλλογής μου να πω ότι σε samba, upnp και ftp από άλλες συσκευές μπορώ και έχω σχεδόν στιγμιαία πρόσβαση σε αυτούς τους φακέλους. Δλδ είναι καθαρά θέμα slimserver. Θα δοκιμάσω μια από αυτές τις μέρες και την ποιο τελευταία έκδοση την 7.8 μήπως πηγαίνει καλύτερα.
Ενα άλλο πρόβλημα που έχει είναι με το πρόγραμμα διαχείρισης της συσκευής μέσω android. Δυστηχώς αν και είναι αρκετά βολικό από την άλλη είναι φοβερά ασταθές και κρασάρει αρκετά συχνά χάνοντας την επαφή με τον server.
Αυτά είναι μερικά από τα θέματα. Αν είχαμε μια άμεση απόκριση διαχείρισης της συσκευής τότε θα μιλάγαμε για μια κορυφαία λύση στην διαχείριση της ψηφιακής μουσικής.