Macro

struggler ωραίες αν και κάποιες έχουν θέματα φοκους, τα αστραφτερά μικρά κολεόπτερα (2,3) εχουν απίστευτα χρώματα . Ενδιαφέρουσα οπτικη η τελευταία (από κάτω!!!) ίσως να αξίζει μια προσπαθεια με φόντο ουρανό

Νόμος του Μέρφυ Θοδωρή! Και γω απο όταν ψαχνω να βρω καμία, τίποτα! Κυνηγαν όλες τον NtinNton!

ε βεβαια....οταν δεν εχω την μηχανη μαζι θα ερθει η λιβελουλα να κατσει μπροστα στο παραθυρο μεσα στο γραφειο μου.....

καλα να παθεις!:smash:

...να πω οτι εχεις και καμια dslr...

Νόμος του Μέρφυ Θοδωρή! Και γω απο όταν ψαχνω να βρω καμία, τίποτα! Κυνηγαν όλες τον NtinNton!
Ουτε μία δεν έχω βγάλει φέτος, άσε που μικρές λιβελούλες (damsefly) σαν αυτή του Θοδωρή είναι ζήτημα αν εχω βγαλει 2-3. :p

νομος του Μερφυ σε πληρη εφαρμογη!!

καλα να παθεις!:smash:

...να πω οτι εχεις και καμια dslr...

χεχε εχεις ενα δικιο :)

Ουτε μία δεν έχω βγάλει φέτος, άσε που μικρές λιβελούλες (damsefly) σαν αυτή του Θοδωρή είναι ζήτημα αν εχω βγαλει 2-3. :p

ναι ηταν πολυ μικρουλα κ ειχε κατσει κ στο παραθυρο κ ποζαρε...πρεπει να εβγαλα καμια 30αρια φωτο με το κινητο για να πετυχω οσο το δυνατο καλυτερη εστιαση κ φωτισμο

Μου αρέσει πολύ το κάδρο της μυγας και με λιγο φως στο στόμα θα ήταν καλυτερη.

Ας ανεβάσω και μια καλοκαιρινή λιβελούλα μια και μου τις θυμίσατε (από τις παλιες) δεν είναι ιδιαιτερα επιτυχημένη μακρο προσπάθεια αλλά μου αρέσουν τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στο κάδρο

+1, πολύ ωραίο κάδρο, αλλά άλλο μισό στοπ φως θα τη βελτιωνε αρκετά νομίζω.

Δίκιο έχεις αλλά δεν τα κατάφερα. ..Όταν είναι δίπλα σε παράθυρο γίνεται πολύ δύσκολο με το φως που έρχεται από έξω. ..

Πραγματικά magic light dragonfly :)

Ας βάλω και την κοντινή της ανοιξιατικης που έβαλα στο Nature (εχω και καλύτερες αλλά μου αρέσει ότι δείχνει πόσο αλλαζει το θέμα όταν πλησιάσεις κοντά)

struggler ωραίες αν και κάποιες έχουν θέματα φοκους, τα αστραφτερά μικρά κολεόπτερα (2,3) εχουν απίστευτα χρώματα . Ενδιαφέρουσα οπτικη η τελευταία (από κάτω!!!) ίσως να αξίζει μια προσπαθεια με φόντο ουρανό

Ναι για το focus, το ξέρω έχεις δίκιο, φύσαγε το κέρατο και στο χέρι o raynox με την fz200 στα 600mm είναι λίγο ζόρι

Μεγειές! Καλή αρχή, πρόσεχε μην κλείνεις υπερβολικά το διάφραγμα και σε πάρει από κάτω το difraction (διάβασε τις οδηγίες που τους συνοδεύουν).