jim,έχω τον nikon 85mm 1:1.8D τον 50άρη τον έχω βάλει στο πρόγραμμα...Νομίζω ότι ο ncups έχει τον 50άρι, οπότε του λείπει μόνο το δακτυλίδι.
jim,έχω τον nikon 85mm 1:1.8D τον 50άρη τον έχω βάλει στο πρόγραμμα...Νομίζω ότι ο ncups έχει τον 50άρι, οπότε του λείπει μόνο το δακτυλίδι.
Υπάρχουν 2 είδη δαχτυλιδιών. Αυτά που «κουμπώνουν» το φακό ανεστραμμένο πάνω στο σώμα της μηχανής - και είναι όπως τα περιέγραψε ο send - και αυτά με αρσενικό σπείρωμα κι από τις δυο πλευρές που βιδώνουν ένα φακό ανεστραμμένο πάνω σ' έναν άλλον κανονικά τοποθετημένο στη μηχανή. π.χ. όπως παρακάτω:
![]()
Για τα πρώτα (Macro Coupler Reverse Ring) με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ebay ΕΔΩ
Για τα δεύτερα ΕΔΩ
Και τα δύο link που δίνεις δίνουν το ίδιο πράγμα. Δακτυλίδια mail-mail σε διάφορα mm για κούμπωμα του ενός φακού με τον άλλο ανεστραμένο.
Υπάρχει κάποιο για την πρώτη περίπτωση που αναφέρεις (κούμπωμα ανάποδα φακού με σώμα)?
Έχεις δίκιο. Λάθος μου.:blush:
Αν και βρήκες για τη μηχανή σου τα σωστά λινκ...
reverse adapter μηχανή - ανεστραμμένος φακός
reverse coupler ring φακός με φακό
Κάποιες εγγραφές ίσως είναι κοινές...
Σε κάποιες από τις παραπάνω έβαλα ...ένα καπάκι από τζατζίκι μπροστά για να αποφύγω τη σκληράδα του φωτισμού.
Κάπως έτσι:
![]()
![]()
![]()
Όταν έψαχνα σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα δεν βρήκα πουθενά. Τελικά όπως ειπώθηκε βρήκα στο ebay.
Υπάρχουν 2 είδη δαχτυλιδιών. Αυτά που «κουμπώνουν» το φακό ανεστραμμένο πάνω στο σώμα της μηχανής - και είναι όπως τα περιέγραψε ο send - και αυτά με αρσενικό σπείρωμα κι από τις δυο πλευρές που βιδώνουν ένα φακό ανεστραμμένο πάνω σ' έναν άλλον κανονικά τοποθετημένο στη μηχανή. π.χ. όπως παρακάτω:
![]()
Για τα πρώτα (Macro Coupler Reverse Ring) με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ebay ΕΔΩ
Για τα δεύτερα ΕΔΩ
Μια σελίδα με υπολογισμό των μεγεθύνσεων είναι ΕΔΩ κι ΕΔΩ
~~~
Η δεύτερη τεχνική φακός ανάποδα πάνω στο φακό της μηχανής δίνει μεγαλύτερες μεγεθύνσεις αλλά είναι δύσχρηστη στη λειτουργία της,τουλάχιστον για ζωντανή μακροφωτογράφιση.
![]()
![]()
![]()
Οι δυο πρώτες: Canon EOS 350D + Canon FS 18-55+ανεστραμμένος Pentacon M42 28mm 2.8 - ISO 800 1/200 f ??
Η τρίτη: Canon EOS 350D + Canon FS 18-55+ανεστραμμένος Pentacon 50mm 1,8 ISO 100 1/200 f ??
Πυρακτωμένη είναι?
Ενδιαφέρουσα.
Alex τελικα ηταν πολυ πιο ευκολο απο οτι φανταζομουν .Πολύ καλή! Πως τις πήρες? Για πες και σε μας την διαδικασία να δοκιμάσουμε. Μια φορά που είχα δοκιμάσει ήταν πλήρης αποτυχία...
αφου εχει τον κανονικο βρε τι να τον κανει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.