MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Status
Not open for further replies.
Γεια σας και πάλι,

τα 10bit τα αναφέρω καθώς κάποια anime βγαίνουν σε 10bit, επίσης δεν βρίσκω το λόγο να αλλάξω κάτι όταν όλα λειτουργούν τέλεια, το setup μου δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ μέχρι στιγμής σε τίποτα, για παράδειγμα εκεί που χτύπησε 60% ήταν το anime Katanagatari 1080p Hi10p με τρελό grain effect το οποίο για το συγκεκριμένο λόγο χρησιμοποίησα για να δώ αν θα κολλήσει κάπου και δεν δυσκολεύτηκε πουθενά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ωραίο στα δικά μου μάτια με το motion plus της LG έτσι και αλλιώς οπότε μάλλον I'll stick to that ;)

το setup μου το έχω αναφέρει σε προηγούμενα post για όσους δεν το είδαν¨

Laptop ASUS A52Jr

CPU i3 350M @ 2.27GHz
4GB DDR3 RAM
ATI HD 5470 1GB
HDD 500GB

PotPlayer 29602+Lav Video Decoder+Lav Audio (bitsreaming)+LavSplitter+Haali (MKV,OGG only)+Madvr+ffdshow raw (debanding and deinterlacing when needed)+Cyberlink (HAM mode when not buggy...)

Madvr setup:

Chroma Upscalling Lnaczos 3 taps
Luma Upscalling Lanczos 3 taps
Luma Downscalling Bicubic sharpeness 50

Αν θέλετε πιο πολλές λεπτομέριες για τα υπόλοιπα settings μου το λέτε και ποστάρω πάλι.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Βρε παιδιά, να στε καλά κατ αρχήν αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιώ coreAVC και ούτε πρόκειται.!!!!

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τις υποδείξεις (τις οποίες γνώριζα ήδη) αλλά χρειάζομαι κατεύθυνση από κάποιον που παίζει μόνο με mad & Lav & etc..

PLEEASE !!

Υ.Γ. και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Γιάννη και portioli.:award:
Τουλάχιστον μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε, ενώ κάποιοι ή κωφεύουν ή απαξιούν...

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Βρε παιδιά, να στε καλά κατ αρχήν αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιώ coreAVC και ούτε πρόκειται.!!!!

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τις υποδείξεις (τις οποίες γνώριζα ήδη) αλλά χρειάζομαι κατεύθυνση από κάποιον που παίζει μόνο με mad & Lav & etc..

PLEEASE !!

Υ.Γ. και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Γιάννη και portioli.:award:
Τουλάχιστον μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε, ενώ κάποιοι ή κωφεύουν ή απαξιούν...

Καλησπέρα σας,

βασικά φίλε μου αντί για coreavc μπορείς να χρησιμοποιήσεις το lavcuvid το οποίο κατά την άποψη πολλών είναι ανώτερο και είναι και free.

Καλή σου συνέχεια και καλές δοκιμές.

ΥΓ. Ξέχασα το ποιό σημαντικό... άν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ρώτα ίσως να μπορώ να βοηθήσω κι ας είμαι λίγο noob στο forum.

Δημητρη,

Θα κατεβασεις το Lavcuvid απο εδω... http://forum.doom9.org/showthread.php?t=160290

και θα επιλεξεις το πρωτο installer που ειναι για cuda απο 4 και πανω (GT430,440,450 κτλ).

Αφου κανεις το installation μετα θα πας στα external του mpc-hc και θα κανεις add τον Lavcuvid και θα τον βαλεις prefer και πρωτο στην σειρα απο οποια αλλα φιλτρα εχεις.

Εισαι ετοιμος!! Eαν τρεξεις καποιο αρχειο και κανεις δεξι κλικ, στα filters του mpc-hc θα δεις ενεργο τον Lav. (ετσι ειναι το menu του)

step3part02.png

Με αυτη την προσθηκη πλεον φροντιζει το decoding να το κανει ο Lav και αν χρησιμοποιεις και SVP με ffdshow φροντισε να βαλεις στo output format YV12, καθως επισης και στο ffdshow MONO YV12, καθως εχει παρατηρηθει καποιο conflict εαν το αφησεις auto εμφανιζοντας τα προσωπα των ηθοποιων μπλε

Καλη συνεχεια..

Last edited:
τζίμι άσχετο με το f.i. 23p->60p αλλά στο frame rate
για σωστό de-interlacing βάλε 50p/60p (Video)

60i->60p αυτό είναι το πραγματικό de-interlace και το μεγάλο ατού του LAVCUVID και όχι το 60i->30p.
Περισσότερα (εδώ) & (εδώ)

Aν δεις ότι είναι βαρύ ξετίκαρε το Use HQ DXVA processing.

Last edited:
Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Δημητρη,

Θα κατεβασεις το Lavcuvid απο εδω... http://forum.doom9.org/showthread.php?t=160290

και θα επιλεξεις το πρωτο installer που ειναι για cuda απο 4 και πανω (GT430,440,450 κτλ).

Αφου κανεις το installation μετα θα πας στα external του mpc-hc και θα κανεις add τον Lavcuvid και θα τον βαλεις prefer και πρωτο στην σειρα απο οποια αλλα φιλτρα εχεις.

Εισαι ετοιμος!! Eαν τρεξεις καποιο αρχειο και κανεις δεξι κλικ, στα filters του mpc-hc θα δεις ενεργο τον Lav. (ετσι ειναι το menu του)

step3part02.png

Με αυτη την προσθηκη πλεον φροντιζει το decoding να το κανει ο Lav και αν χρησιμοποιεις και SVP με ffdshow φροντισε να βαλεις στo output format YV12, καθως επισης και στο ffdshow MONO YV12, καθως εχει παρατηρηθει καποιο conflict εαν το αφησεις auto εμφανιζοντας τα προσωπα των ηθοποιων μπλε

Καλη συνεχεια..

Σ ευχαριστώ συνονόματε
Αυτά έψαχνα!!:award:

Το SVP τι είναι?
Εγώ MPC-HC χρησιμοποιώ..

Υ.Γ. Η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει 24p,παρά μόνο 60Hz.Ποιό να τικάρω στον Lav?

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Σ ευχαριστώ συνονόματε
Αυτά έψαχνα!!:award:

Το SVP τι είναι?
Εγώ MPC-HC χρησιμοποιώ..

Υ.Γ. Η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει 24p,παρά μόνο 60Hz.Ποιό να τικάρω στον Lav?

Το SVP είναι μέθοδος interpolation.

Θα σου πρότεινα να τικάρεις το 25p και να κλειδώσεις την κάρτα στα 60Hz. Για ποια τηλεόραση πρόκειται, Δημήτρη?

Το SVP είναι μέθοδος interpolation.

Θα σου πρότεινα να τικάρεις το 25p και να κλειδώσεις την κάρτα στα 60Hz. Για ποια τηλεόραση πρόκειται, Δημήτρη?

Θενκς Γιαννάκο μου για όλα.
Το interpolation δεν με αφορά,οποτε άκυρο το SVP.

Εχω μια Sony SXRD 55",οπίσθιας προβολής, full HD αλλά με HDMI 1.2 και ουχί 1.3.

Η ποιότητά της δεν ξεπερνιέται στα γούστα μου (αφού μοιάζει σαν μικρός προβολέας) και βλέποντας άλλες,μένω ακόμα στα αυγά μου.
Κάποια στιγμή μπορεί να πάω σε 3D...

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

60i->60p αυτό είναι το πραγματικό de-interlace και το μεγάλο ατού του LAVCUVID και όχι το 60i->30p.

To screenshot δεν ειναι απο τα δικα μου settings, απλα το πηρα τυχαια για να δειξω στον Δημητρη.
Στα 50/60 παιζω και εγω:music-smiley-005:

Έχεις απόλυτο δίκιο!! Δεν είχα προσέξει ότι το frame rate αναφερόταν σε interlaced υλικό, οπότε άκυρη η πρόταση μου για 25p. Sorry...:damnyou::damnyou:-bye-

Πάντως αν βάλω πρώτον τον Lav decoder στα filters του MPC-HC δεν μου ανοίγει το ffdshow raw με τίποτα και μένω χωρίς υπότιτλους.!!

Μη χειρότερα...
Ολα τα κουλά μου τυχαίνουν.!!

Τώρα τα έχω ffdshow audio/ffdshow raw/madVR/Lav Decoder/lav splitter.

θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα..

Δημητρη,

Δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις τo ffdshow raw?

Εγω για παραδειγμα χρησιμοποιω MPC-HC/Madvr/Lavcuvid/ffdshow audio & (video για το SVP) και υποτιτλους πειραζω μονο απο τον MPC-HC (μεγεθος, γραμματοσειρα κ.α)

Yπότιτλοι μεσα στον MPC-HC:
- Έλεγξε στην καρτέλα "playback " οτι το "Auto-Load subtitles" είναι ενεργοποιημένο
- κάνε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα των υποτίτλων (default style: Greek, misc: Prefer external subtitles over embedded)
- Kατά την διάρκεια αναπαραγωγής, δες στο μενού που εμφανίζεται με δεξί-κλικ αν στους υπότιτλους είναι τικαρισμένο το "enabled"
- Aν δεν δουλεύει στην έκδοση που έχεις, κατέβασε μιαν από τις τελευταίες nightly εκδόσεις από το http://xhmikosr.1f0.de

Aν για κάποιο λόγο θες το ffdshow raw video filter (de-interlace/υπότιτλοι/avisynth/deband) ,βάλε το στην καρτέλα με τα "external filters" μετά
τον LAV Video.

Last edited:
Yπότιτλοι μεσα στον MPC-HC:
- Έλεγξε στην καρτέλα "playback " οτι το "Auto-Load subtitles" είναι ενεργοποιημένο
- κάνε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα των υποτίτλων (default style: Greek, misc: Prefer external subtitles over embedded)
- Kατά την διάρκεια αναπαραγωγής, δες στο μενού που εμφανίζεται με δεξί-κλικ αν στους υπότιτλους είναι τικαρισμένο το "enabled"
- Aν δεν δουλεύει στην έκδοση που έχεις, κατέβασε μιαν από τις τελευταίες nightly εκδόσεις από το http://xhmikosr.1f0.de

Aν για κάποιο λόγο θες το ffdshow raw video filter (de-interlace/υπότιτλοι/avisynth/deband) ,βάλε το στην καρτέλα με τα "external filters" μετά
τον LAV Video.

Θυμάμαι που όταν πρωτοξεκίνησε το θρεντ,οτι ο mad απενεργοποιούσε το subtitles στον MPC-HC εξ ού και το raw .
Τώρα θα δοκιμάσω πάλι αυτό που είπατε.

Μετά τον LAV,στα external filters του MPC, το ffdshow raw ΔΕΝ λειτουργεί.Σας το είπα οτι μυστήρια και εξοκοσμικά πράγματα συμβαίνουν στο σετ-άπι μου....:bigcry:

Δημητρη,

Δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις τo ffdshow raw?

Εγω για παραδειγμα χρησιμοποιω MPC-HC/Madvr/Lavcuvid/ffdshow audio & (video για το SVP) και υποτιτλους πειραζω μονο απο τον MPC-HC (μεγεθος, γραμματοσειρα κ.α)

με τον mad απενεργοποιείται το τικάρισμα υποτίλων.
Μου βγάζει οτι πρέπει να κάνω switch to render..

Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR

με τον mad απενεργοποιείται το τικάρισμα υποτίλων.
Μου βγάζει οτι πρέπει να κάνω switch to render..

Μητσάκο, πήγαινε.....καθώς παίζει η ταινία και κάνε...

File -> Load Subtitle....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το mad

Μητσάκο, πήγαινε.....καθώς παίζει η ταινία και κάνε...

File -> Load Subtitle....

Δεν μου το επέτρεπε.
Μου έβγαζε το μήνυμα που παρέθεσα.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ!!!!

Χάρη στον φίλο portioli και το λινκ που μου παρέθεσε,κατέβασα ολοκαίνουρια έκδοση του MPC-HC και φορτώνει υπότιτλους κανονικά.

Ευχαριστώ πάλι,όλους σας.

Υ.Γ. Κάπου κάπου μου κάνει ακόμα μικρά σπασιματάκια αλλά αυτό λογιkά μπορεί να οφείλεται και στο pulldown, αφού η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει 24p.

Last edited:
Αλλη μια ερώτηση..

Τα lav filters τα βάζετε στα external filters ή δεν χρειάζεται αφού βάζετε τον Lav decoder?

Γιατί είδα οτι κανείς σας δεν τα αναφέρει στο σετάρισμά του.

Μη φορτώνω άδικα ένα σκασμό φίλτρα...:singer:

Status
Not open for further replies.