Man Of Steel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    86
Χεχε εγώ παντα είχα την εντύπωση οτι οι δυνάμεις του ηταν λόγω διαφορετικης ατμόσφαιρας και βαρύτητας του κρυπτόν σε σχέση με τη γη. Αυτό με τους ηλιους και το χρωμα τους μου φαίνεται λίγο χαζομαρα.

Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Χεχε εγώ παντα είχα την εντύπωση οτι οι δυνάμεις του ηταν λόγω διαφορετικης ατμόσφαιρας και βαρύτητας του κρυπτόν σε σχέση με τη γη. Αυτό με τους ηλιους και το χρωμα τους μου φαίνεται λίγο χαζομαρα.

Αυτη ειναι ομως. Απλοικη αλλα μην ξεχναμε την ημερομηνια δημιουργιας του Σουπερμαν και τι επιστημονικη φαντασια εκανε θραυση τοτε.....

O Jor El γιατι βαζει τους κρυσταλλους μεσα στο διαστημοπλοιο του Kal El ?

(και δεν θυμαμαι ο Brando να λεει τιποτα για κιτρινους και κοκκινους ηλιους ...)

Τους κρυσταλλους τους βαζει για να :

1) δημιουργησει για αυτον ενα "σπιτι" (στον βορειο πολο οταν μεγαλωσε)
2) να τον διδαξει μεσω μια τεραστιας data base
3) να τον καθοδηγει καθως οι κρυσταλοι εχουν μια Limited intelligence που μπορει να δημιουργουν μια interactive κατασταση με τον συνομιλητη.

Για τον Brando- JorEl ετσι κι αλλιως τα "ειχε μασησει" καπως τα λεγομενα του για το γιατι θα ειχε τις δυναμεις αυτες.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ομως η εξηγηση αυτη ηταν ειναι και ελπιζω να ειναι για παντα. Οπως και το πως απεκτησε ο spiderman τις δυναμεις του (απο το τσιμπημα μιας ραδιενεργους αραχνης) ετσι και αυτο παρολες τις μικροπαραλλαγες του θα ειναι παντα το ιδιο.

Aλλωστε στο Superman Returns του Singer (για μενα ηταν υπεροχη ταινια απο ολες τις αποψεις) το φωναζει στο τελος οτι ο δοτης των δυναμεων του ειναι ο κιτρινος ηλιος μας για αυτο και σπευδει να τον ....συναντησει αμεσα για να επισπευσει την ανακαμψη του .

Tι υπεροχη σκηνη πραγματικα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το θυμαμαι να το λενε με τη μανα του Καλ Ελ?
Οι κρυσταλλοι περιεχουν πληροφοριες.

Οι κρυσταλλοι περιεχουν ΚΑΙ πληροφοριες.
Τελωσπαντων, επειδη δεν ειμαι εμπειρογνωμονας ... βρες καποιο κλιπ στο Superman Ι που να λεει κατι για ηλιους.
Mην ανοιξουμε χαβαδακι (γιατι βασικα μου ΑΡΕΣΕΙ που παιρνει ενεργεια απο τον Ηλιο και οχι απο κρυσταλλους).
Αμα το ειπε ... τοτε εχω χαλια μνημη (και παω για προσταδιο του Αλτσχαιμερ). End of story -bye-

EDIT :

Με προλαβε ο Kosh (ο φορουμιστικος).
Αρα, λοιπον, ΔΕΝ ειμαι σε προσταδιο Αλτσχαιμερ.
Προς το παρον, μπορω να χαρω για λιγο ακομα την πνευματικη μου συγκροτηση :laugh: Δεν κατηντησα ΓΤΠΚ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Αρα, λοιπον, ΔΕΝ ειμαι σε προσταδιο Αλτσχαιμερ.
Προς το παρον, μπορω να χαρω για λιγο ακομα την πνευματικη μου συγκροτηση :laugh: Δεν κατηντησα ΓΤΠΚ.

Oχι μια χαρα εισαι παλιογερε :D

Αλλα γενικως οι εξηγησεις των ταινιων παντα επασχαν σε σχεση με την μυθολογια των κομικς.

Οποτε να πιστευεις τα γραπτα (παρα των σκιτσαριστων) παρα τις ταινιες ;)

Εμ .... ποσα κομικς νομιζεις οτι εχω διαβασει .... :p
(αρχικουμπουρας ειμαι, τριαντα τευχη Δυναμικο Αγορι ... με το ζορι !)

Κρίμα που δεν βρίσκω φωτογραφία της σκηνής με τα prison pods σε σχήμα πέους. Να δω εκεί τι θα μου πείτε ότι σκέφτηκε ο ποιητής. Η ταινία είναι πραγματικά για παιδάκια (ή και μεγάλους) που θέλουν να βλέπουν μπαμ μπουμ χωρίς λόγο και αιτία. Σενάριο υπό του μηδέν.

Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι — Man Of Steel (2013)

Η αληθεια ειναι οτι τα trailer δημιουργουσαν ελπιδες.Αλλα φευ.
Η ταινια ειχε βασικο προβλημα αυτο που εχουν συνηθως αρκετες απο αυτες τις ταινιες.Δεν ειχε ρυθμο και σωστη αφηγηση.
Και τουλαχιστον ο Snyder δεν ειχε δειξει τετοια δειγματα.Αλλα εδω δεν...
Κανει πολυ μετρια διαχειρηση των σκηνων,περναει ανευρα σκηνες που εχουν μια συναισθηματικη σημασια(ιδιαιτερα τα φλασμπακς που υποτιθεται οτι παιζουν ρολο στην εξελιξη του χαρακτηρα του ηρωα),βιαζεται να προχωρησει το στορι,δεν εχει ισορροπια μεταξυ ορυμαγδου (εντυπωσιακου βεβαια) και χαρακτηρων.
Ο τροπος που στηνει το ειδυλιο ειναι βιαστικος και οι δευτεροι ρολοι γενικα ειναι στην απ'εξω αλλα ακομα και στο βασικο ρολο πιστευω οτι θα μπορουσε να τον στησει καλυτερα.
Τελος η κλιμακωση της ιστοριας γινεται σε λαθος σημεια.

Η μονη φρεσκαδα που φερνει στο Σουπερμαν ειναι ο ηθοποιος - ειναι ο λιγοτερος φλωρος (φυσιογνωμικα) Σουπερμαν που εχει παιξει το ρολο.
Ο Ζοντ φερνει λιγο σε Malcom McDowell στο πιο "γομαρι" αλλα δεν δειχνει τοσο απειλητικος.Πιο δυναμικος ναι αλλα οχι απειλητικος.
Οι μαχες ειναι καλογυρισμενες αλλα

το να μετατρεπουν καθε φορα τη Νεα Υορκη σε οικοπεδο εχει καταντησει κλισε και βαρετο

και αν και η "βρωμικη" φωτογραφια και το "κουνημα" της καμερας προσθετει ναι μεν ρεαλισμο,μου φανηκε ομως οτι κουρασε στο τελος και αφαιρεσε και "μαγεια" απο τα εφε.

Το πιο ενδιαφερον στοιχειο που βρηκα ειναι ενα ωραιο τρυκ του σεναριου

οπου ενω στον Κρυπτον ολοι γενιουνται με γενετικο ελεγχο ωστε να ειναι τελειοι,ο Σουπερμαν γεννηθηκε με φυσιολογικο τοκετο.Δηλαδη αυτος που ειναι Υπερανθρωπος στη Γη,δεν ειναι παρα ενας "ατελης" στον πλανητη του.

Μετρια.

Θα συμφωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σου. Ενώ τα στοιχεία ήταν όλα εκεί, δεν κατάφερε να τα δέσει όπως θα περίμενα. Ίσως έγινε το μοντάζ βιαστικά, δεν ξέρω. Και κρίμα γιατί (σε αντίθεση με άλλους φίλους) οτι είναι ο πιο ολοκληρωμένος σεναριακά Σούπερμαν που έχουμε δεί. Ο Κρύπτον, οι παιδικές στιγμές του Κλαρκ, η κόντρα κ τα κίνητρα του Ζοντ, είναι όλα στοιχεία καλά δουλεμένα. Αλλα λείπει ο καλός ρυθμός (που έχει για παράδειγμα για μένα το καινούργιο Σταρ Τρεκ, αν κ εκεί του λείπουν άλλα).
Οι σκηνές δράσεις θα μπορούσαν να είναι και λιγότερες ή συντομότερες οι μάχες, σε κάποια σημεία δεν προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στην ιστορία.
Κατα τα άλλα, μερικές σκηνές ήταν πραγματικά αριστοτεχνικές. Η πρώτη πτήση, τα φλας μπακ με τον πατέρα του (ιδιέτερα το τελευταίο).
Και πολύ καλός ο Καβιλ, ώς Σουπερμαν/Κεντ. Δυνατός με μία έμφυτη ευγένεια κ καλοσύνη, που εξελίσεται ο ίδιος συναισθηματικά στην διάρκεια της ταινίας. Δεν είναι ο αφθαρτος θεος που μας έχουν συνιθίσει.
Θα ψηφίσω καλή, γιατί ήταν καλή. Απλά δεν ήταν αριστούργημα όπως μπορεί να ελπίζαμε.

Εγω πιστευω οτι το εργακι εδεσε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παρελθον με παρον (Krypton - Earth).
Ολα τα αλλα ηταν ..... πολυ γεωκεντρικα !!!! (Smallville - North Pole - New York - Hoover Dam
λες και καναμε γεωγραφια εκτης δημοτικου ...)

Last edited:
Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ελπιζω το σεγκουελ της ταινιας να μην ειναι ξανα με λεξ λουθορ !!αλλα με κανα πιο μπαντ ας κακο(ντραρκσαιντ-μπρενιακ)

Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ελπιζω το σεγκουελ της ταινιας να μην ειναι ξανα με λεξ λουθορ !!αλλα με κανα πιο μπαντ ας κακο(ντραρκσαιντ-μπρενιακ)

Θα σε απογοητεύσω. Ένα από τα (άπειρα) πράγματα που καταστρέφονται στην ταινία είναι ένα βυτιοφόρο με ρεμούλκα της Lexcorp. Νομίζω ότι κάτι θέλουν να μας πουν σχετικά με την συνέχεια.

Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Η φαλακρα ειναι γυμνισμος υψηλου επιπεδου ..... :p

(αυτο θελουν να μας πουν .... )

Ή απλα τα μαλλια προτιμουν την πτωση απο την......ατιμωση (ασπρισμα)...:p

Θα σε απογοητεύσω. Ένα από τα (άπειρα) πράγματα που καταστρέφονται στην ταινία είναι ένα βυτιοφόρο με ρεμούλκα της Lexcorp. Νομίζω ότι κάτι θέλουν να μας πουν σχετικά με την συνέχεια.
Ακολουθεί η "Εκδίκηση του Βυτίου"; :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Περιεργο!!διοτι ειχα ακουσει καποιες φημες που λεγανε οτι δεν θα τον συμπεριλαμβανανε στο συμπαν γενικα του νεου σουπερμαν.

Αν έχει λιγότερα μπαμ μπουμ το δεύτερο μέρος θα είναι καλύτερο. Ακόμα πονάνε τα αυτιά μου . Ο πρωταγωνιστής και ο Ράσελ Κρόου καλές επιλογές

Ακολουθεί η "Εκδίκηση του Βυτίου"; :chinscratch:

Μην παραγνωριζουμε το γεγονος οτι ο Λεξ Λουθορ ειναι για τον Σουπερμαν οτι ο Τζοκερ για τον Μπατμαν και οτι ο Λοκι για τον Θωρ.

Οποτε να τον αναμενουμε οσονουπω.....

Αν και μετα την εμφανιση του
SupermanReturnsLuthorRobe.jpg
καθε συγκριση καθισταται ανιση....

Εδώ θα διαφωνήσω, ο Hackman ήταν μακράν καλύτερος, σε βαθμό που ουσιαστικά αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας αντί του Reeve.