Λοιπόν , εγκατέστησα το roller για το Masking.
Αυτό έγινε εχθες το απόγευμα σε περίπου 1.5 ώρα δουλεία. Προηγουμένως προμηθεύτηκα από το Praktiker 2 ξύλινες γωνίες (19 ΕΥρω – που μου φάνηκαν και υπερβολικά ακριβές είναι η αλήθεια)
Όλα αυτά φαίνονται στις φωτογραφίες που θα προσπαθήσω να ανεβάσω.
Η εγκατάσταση εγινε όπως είχα σχεδιάσει και περιγράψει σε προηγούμενο post , χωρίς (δυσάρεστες) εκπλήξεις – ευτυχώς. Το roller ξετυλίγεται σχεδόν εφαπτομενικα με της οθόνη.
Η εικόνα του ταπεινού μου προβολέα (Epson 3600) σε λειτουργία masking είναι κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο.
Άλλωστε πιστεύω το masking είναι περισσότερο εντυπωσιακό σε moderate προβολείς παρά σε super που κάνουν καλύτερη διαχείριση του Φώτος.
Αυτα. Πάσα κριτική δεκτή.
Ερώτηση από άσχετο...
Δεν θα μπορούσε το masking να γίνει επάνω στον προβολέα με ένα κατάλληλα φίλτρο, βαμμένο μαύρο επάνω και κάτω;
Φαντάζομαι ότι γίνεται, απλά, θέλει χειρουργική επέμβαση το βάψιμο διότι μισό χιλιοστό λάθος σου έφαγε 10-15 ίντσες. Επίσης είναι και το θέμα της τοποθέτησης. Όταν είναι κρεμασμένος ο προβολέας θα ανεβοκατεβαίνεις στη σκάλα και θα στέκεσαι κανά δεκάλεπτο επάνω μέχρι να τον κεντράρεις ακριβώς?
Πως θα γινόταν βρε Γιάννη αυτό; Θα μπλοκάρεις τις μαύρες μπάρες και θα βλέπεις λευκό πάνω και κάτω απ' την 2,35 εικόνα σου στην οθόνη;
Φίλε Chrpep σε ευχαριστώ για τα καλά σχόλια σου.
Γιάννη παίζω από ένα media player WD plus και δικτυακό σκληρό δίσκο αλλά δεν έχω βρει τρόπο να κατεβάζω το κάδρο της οθόνης από το player. Αυτό το κάνω (μάλλον ΔΕΝ το κάνω) από τον Epson που έχει όμως σύστημα lens shift της πλάκας και της ..μανιβέλας.
Για το masking πάνω στο φακό που γράφει ο Alefgr παρότι δεν είμαι και ειδήμων πιστεύω ότι , είναι αδύνατον να απορροφήσεις το «περιττό» αυτό φως ΜΕΣΑ στον προβολέα και τον φακό του. Θα «βρει» διέξοδο προς «τα έξω» αλλοιώνοντας της εικόνα..
Με το masking της οθόνης είναι αλλιώς διότι το απορροφάς στην προσπίπτουσα επιφάνεια.
Το κόλπο (masking στο φακο) που λέει ο φίλος πιο πάνω προφανώς δεν θα δουλέψει.
Οχι μόνο για τους λόγους που ειπε ο Γιάννης αλλά, το βασικότερο, για τους λόγους που είπε ο george (αν εννοεί αυτό):
Οτι δλδ το όλο ''κολπο'' στο masking δεν ειναι κόψεις το προσπίπτον στην οθόνη φως αλλά το να μη βλέπεις τις άσπρες λουριδες της οθονης πάνω / κάτω από το 2,35 καδρο.
Αυτό ειναι το ''ζουμί''.
Μπροστά σε αυτό, το προσπίπτον φως ειναι πταίσμα (και να το κόψεις (από τον προβολεα), οι ασπρες λουριδες πανω / κατω θα εξοκολουθούν να κάνουν το 99% της ''ζημιας'')
Όλα τα πανιά είναι 16:9 αλλά οι περισσότερες ταινίες είναι σε 2:35:1, οπότε συμβαίνει το ίδιο και με τις τηλεοράσεις. Δεν γεμίζει όλο το διαθέσιμο κάδρο με αποτέλεσμα να έχεις κενό χώρο πάνω και κάτω. Απλά στο πανί είναι πρόβλημα καθώς το πανί δεν είναι μαύρο εκ του φυσικού όπως στις τηλεοράσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυση του φωτός.
Εξηγησε τα του με νουμερακια, δεν καταλαβαινει αλλιωςΌλα τα πανιά είναι 16:9 αλλά οι περισσότερες ταινίες είναι σε 2:35:1, οπότε συμβαίνει το ίδιο και με τις τηλεοράσεις. Δεν γεμίζει όλο το διαθέσιμο κάδρο με αποτέλεσμα να έχεις κενό χώρο πάνω και κάτω. Απλά στο πανί είναι πρόβλημα καθώς το πανί δεν είναι μαύρο εκ του φυσικού όπως στις τηλεοράσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυση του φωτός.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά, νομίζω πως ό,τι φωτίζεται, φωτίζεται από ανάκλαση και όχι τόσο από διάχυση.
Εξηγησε τα του με νουμερακια, δεν καταλαβαινει αλλιως![]()
![]()
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.