Θοδωρή υπάρχουν super slim σποτ με λάμπα G4 που είναι φλυδα κυριολεκτικά. Έχω αγοράσει από Θεσσαλονίκη μια δωδεκαδα με πάχος 15 χιλιοστα!!!Βέβαια είναι 12ν.
Τι θες να μετρας? φανταζομαι σε τετοια ακριβεια θα πας πολυ ψηλλαααα σε κοστος.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για ριξε μια ματια εδω
http://www.designworldonline.com/how-to-determine-digital-multimeter-accuracy/#_
http://support.fluke.com/calibration-sales/Download/Asset/2547797_6200_ENG_A_W.PDF
πως θα απεικονιστει μια ταση κοντα στα 12V....πχ 12,365? ή 12,36±(0.5%+3 digits)
Μπαμπη,εχω φτιαξει μια τετοια για το κρασι...
Χρηστο,με σεβασμο στον Μαστρο Στελιο,να συμπληρωσω ότι εχοντας βαλει δυο τετοια σε τεντες και ένα σε πριονι για καυσόξυλα,κανε τα εξης.
Σταθεροποιησε καλα το μοτερ καπου,δωσε ουδετερο στο μπλε και με ασφαλισμενη φαση δοκιμασε μια-μια τις επαφες.Αν δεν παρεις αυτό που θελεις ψάχνουμε για γεφυρες τυλιγμάτων...
επανερχομαι ξανα με κατι που δεν καταλαβα. Σε ενα πολυμετρο 6000 count τι μας λεει αυτο?
πως θα απεικονιστει μια ταση κοντα στα 12V....πχ 12,365? ή 12,36
Makis ευχαριστώ. Θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες και θα επανέλθω. Κάθε φορά που τελειώνει η δουλειά σου το σφιγγης πάλι τέρμα στο -;
το δεύτερο. Δεν μπορεί να δείξει πάνω από 6000, ανεξάρτητα από την υποδιαστολή
Ερώτηση!
Κάτω απο τα ντουλάπια της κουζίνας, μετά απο αποτυχημένη προσπάθεια για led panel Φ80 με <2 εκατοστά ύψος που καίγονται λόγω θερμότητας που δεν αποβάλλεται,
μου έχουν μείνει 3 τρύπες.
Οι δύο στα 2.5 μέτρα των ντουλαπιών και άλλη μία σε ένα 30εκ ντουλαπάκι.
Έχω φάει τον κόσμο (Ελλάδα και εξωτερικό) να βρώ κάτι
1) να καλύψει τις τρύπες Φ80
2) να υπάρχει και σε μήκος <30 εκατοστών
3) να είναι όμορφο αφού μιλάμε για νέο σπίτι και θα φαίνονται απο το σαλόνι (ιδανικό ύψος <2εκατοστά)
Σαν τελευταία λύση σκέφτομαι led profil με μικρό ύψος <<2 εκατοστά και τουλάχιστον 35 εκατοστά πλάτος ώστε να βάλω δύο μαζι.
Όλες οι τρύπες έχουν ξεχωριστεί γραμμή οπότε βάζω ότι βρώ.
Δέχομαι οποιοδήποτε ιδέα σας κατέβει!
Για δες για κάτι αντίστοιχο
http://www.banggood.com/7W-Round-LE...-Driver-p-1008207.html?p=JV020161982792016092
![]()
Χρηστο,δεν ξερω αν είναι σωστα,αυτο που ξερω σιγουρα είναι ότι το μπλε είναι κοινο,το κυριο τύλιγμα εχει την μικροτερη αντισταση,το βοηθητικο(στο ποιο παραμβαλεις σε σειρα τον πυκνωτή εχει την μεγαλυτερη αντισταση),ότι πρεπει κυριο και βοηθητικο να παρουν μαζι ρευμα και ότι τα 16μf είναι σωστα(15-18)Καλημερα Πάνο.
Μετά απο καμπόσο διάβασμα, αποφάσισα να μετρήσω τις επαφές και ιδού τα αποτελέσματα (Μ=μπλε καλώδιο) :
Μ-2 = 36 Ω
Μ-3 = 36 Ω
Μ-4 = 11,6 Ω
Μ-5 = 9,2 Ω
2-3 = 36 Ω
2-4 = 47 Ω
2-5 = 44,5 Ω
3-4 = 47 Ω
3-5 = 44,5 Ω
4-5 = 3 Ω
![]()
Αν αυτα που διάβασα σε άλλο φόρουμ ειναι σωστά, τοτε
5 ειναι κοινό
4 κύρια περιέλιξη γρήγορων στροφών
Μ βοηθητική περιέλιξη γρήγορων στροφών
και μένουν τα 2, 3 για τις αργές στροφές, σωστά ;
Άν ναι, θελω πυκνωτή εκκίνησης 16μF και τον συνδέω οπως στο σχήμα του Στέλιου ;
![]()
Ευχαριστω για την υπομονή σου.
Sent from my iPad using Tapatalk
κάτι τέτοιο είχα
φαίνεται και στις φωτογραφίες
απλά απο τη ζέστη καίγονται πολύ γρήγορα (<6 μήνες)
G4 μου είχε βάλει ο κουζινάς αλλά θέλαμε και ένα τρίτο που δεν έχει διπλό πάτο το ντουλάπι και το έσκαψα με ρούτερ
οπότε δεν χωράει το G4 πλέον!
Το πιο πιθανό είναι μάλλον led profil. Απλά ψάχνω τουλάχιστον 40mm πλάτος για να κλείσουν οι τρύπες βάζοντας δύο μαζί. Και φυσικά ύψος <20mm να μή φαίνεται άσχημο.
Κανενα πρόβλημα Χρηστο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Πάνο.
Δεν καθυστέρησες καθόλου και μου άρεσε πολυ η κατασκευη σου.
Σκέφτομαι οτι με αυτο το μοτερ, μπορω να κανω κατι τέτοιο, οπως και ξυλοτορνο ή και πριονοκορδελα.
Αν καταφέρω να το συνδέσω βέβαια.
Αυτα που έγραψα τα διάβασα απο το ifixit.gr forum και τα ειχε γράψει κάποιο μέλος που θεώρησα οτι γνώριζε.
Οι μετρήσεις όμως που έκανα ειναι σωστές.
Έβαλα ψηφιακό πολυμετρο στα Ω, κλίμακα μεχρι 200 και με μαύρο στο μπλε, μέτρησα με το κόκκινο τις υπόλοιπες επαφές. Μετά στο #2 κ.ο.κ.
Χωρίς να θελω να εκμεταλλευτώ την καλωσύνη και προθυμία σου, θα ήταν πολυ να σου ζητήσω να μου υποδείξεις, ποιο ειναι το κύριο και ποιο το βοηθητικό τύλιγμα, αν κατι τέτοιο ειναι εφικτό απο τις μετρήσεις ;
Με μπερδεύει οτι βλέπω 2 47αρια, 3 36αρια κλπ και δεν ξέρω τι ειναι ποιο.
Ευχαριστω και πάλι και συγνώμη για το "πρήξιμο"
Sent from my iPad using Tapatalk
(το σε ποιο ακρο του,καθοριζει την φορα περιστροφης).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.