Μάστορες τα φώτα σας!!

Με αυτα τα εκκεντρα μπορουμε να κανουμε δουλεια αλοοφαδρου, με το καταλληλο χαρτι?

Και εγώ στην αρχή νόμιζα ότι το μπος δεν είχε ρύθμιση στροφών, αλλά είδα τις προδιαγραφές και τις φωτογραφίες και το βρήκα που το έχει κρυμμένο. Εχω ένα μπλε παλμικό το οποίο είναι τέρας, ένα βήμα πριν τον ταινειολειαντήρα. Τρώει αρκετό υλικό, αλλά έχει και περισσότερους κραδασμούς. Δεν έχει και τόσο καλή απαγωγή σκόνης, οπότε τελικά δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Για μέσα στο διαμέρισμα δεν το συζητάω καν, ήθελα κάτι που να τραβάει τη σκόνη όσο καλύτερα γίνεται σε αυτά τα λεφτά. Του έκανα μια μικρή δοκιμή πάνω σε ένα ξυλάκι παλέτας που είχα ήδη περάσει με το τανκ. Χρησιμοποίησα το 80αρι χαρτί που είχε μέσα στη συσκευασία. Εκανε δουλίτσα καλή, κραδασμούς δεν είχε ενοχλητικούς, και σε συνδυασμό με τη σκούπα δεν είδα καθόλου σκόνη τριγύρω. Οπότε μετά την πρώτη επαφή είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πιο αποτελεσματικό τρίψιμο με εξίσου καλή απαγωγή σκόνης και ξεκούραστο από κραδασμούς απο οσα έχω δοκιμασει ξέρω μόνο το festool rotex ro125 το οποίο όμως είναι σε εντελώς άλλη κατηγορία τιμής και όγκου (θέλει κράτημα με τα δύο χέρια).

Με αυτα τα εκκεντρα μπορουμε να κανουμε δουλεια αλοοφαδρου, με το καταλληλο χαρτι?

Οχι Νεκ, με αυτά του 100άρικου τουλάχιστον όχι.
Το rotex που ανέφερα έχει τέτοια δυνατότητα, μιας και αλλάζει εύκολα το πέλμα του και μπαίνει άλλο για στίλβωση, σε συνδυασμό με το πιο ήπιο πρόγραμμα λειτουργίας και τις κατάλληλες στροφές.
Πιο καλά όμως να πάρεις έναν αλοιφαδόρο, θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις για να χρησιμοποιήσεις τριβείο ως αλοιφαδόρο χωρίς να κάνεις ζημιά στο χρώμα.

Last edited:
Ερώτηση κρίσεως (με έναν μικρό πρόλογο):
Είμαι λάτρης των Dewalt και ευτυχής κάτοχος 2 τριβείων και 1 σετ δράπανου-παλμικού μπαταρίας 18V. Μέχρι πρότινος σκόπευα να εμπλουτίσω (ΔΝΤ επιτρέποντος) την συλλογή μου με δισκοπρίονο, σέγα και πιθανόν 2-3 σκατουλάκια ακόμα.
Έλα που κόλλησα όμως με το 10.8V δισκοπρίονο (μπορεί να είναι και 12V) και την σέγα της Bosch, που σαφώς βγαίνουν στα μισά λεφτά και παραπάνω απ τα αγαπημένα Dewalt. Δεδομένου ότι δεν θα με χάλαγε και ένα δραπανοκατσάβιδο ακόμα (χωρίς κρούση) και τελειώνοντας τον μικρό ομολογουμένως πρόλογο, φτάνω στο περιβόητο ερώτημα:
Να κάνω πέτρα την καρδιά μου και να μπω στην διαδικασία αγοράς δραπανοκατσάβιδου, δισκοπρίονου και σέγας με 2-3 μπαταρίες 10.8V (ή 12V) της μισητής Bosch?

Ερώτηση κρίσεως (με έναν μικρό πρόλογο):
Είμαι λάτρης των Dewalt και ευτυχής κάτοχος 2 τριβείων και 1 σετ δράπανου-παλμικού μπαταρίας 18V. Μέχρι πρότινος σκόπευα να εμπλουτίσω (ΔΝΤ επιτρέποντος) την συλλογή μου με δισκοπρίονο, σέγα και πιθανόν 2-3 σκατουλάκια ακόμα.
Έλα που κόλλησα όμως με το 10.8V δισκοπρίονο (μπορεί να είναι και 12V) και την σέγα της Bosch, που σαφώς βγαίνουν στα μισά λεφτά και παραπάνω απ τα αγαπημένα Dewalt. Δεδομένου ότι δεν θα με χάλαγε και ένα δραπανοκατσάβιδο ακόμα (χωρίς κρούση) και τελειώνοντας τον μικρό ομολογουμένως πρόλογο, φτάνω στο περιβόητο ερώτημα:
Να κάνω πέτρα την καρδιά μου και να μπω στην διαδικασία αγοράς δραπανοκατσάβιδου, δισκοπρίονου και σέγας με 2-3 μπαταρίες 10.8V (ή 12V) της μισητής Bosch?

Δεδομένου ότι είμαι και εγώ λάτρης των dewalt σε ενημερώνω αντικειμενικά και χωρίς κανένα ίχνος κολλήματος ότι θα πράξεις πιο ορθά εάν επενδύσεις στην αγορά δραπανοκατσάβιδου, δισκοπρίονου και σέγας με 2-3 μπαταρίες 10.8V (ή 12V) της ..... μισητής Bosch. :a0210: :antlers:

Ολα εξαρτωνται απο τιο θελεις να κανεις?
Σε καλυπτει η 10,8 σειρα σε κοπες με δισκοπριονο των μεγιστων 24 χιλιοστων??????????????????????

Και επιπροσθετα....

metanoeite.jpg

Thanx παίδες.
Κυριάκο, παίζει δισκοπρίονο ρεύματος για μεγαλύτερες κοπές, αλλά το 90% των κοπών που θέλω είναι μελαμίνες, mdf και κόντρα πλακέ, που συνήθως είναι 18 το πολύ 20 mm.
Με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό με 300 , παίρνω δραπανοκατσάβιδο, σέγα, δισκοπρίονο και 2 μπαταρίες. Σε dewalt μόνο το δισκοπρίονο κάνει 220 περίπου.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Thanx παίδες.
Κυριάκο, παίζει δισκοπρίονο ρεύματος για μεγαλύτερες κοπές, αλλά το 90% των κοπών που θέλω είναι μελαμίνες, mdf και κόντρα πλακέ, που συνήθως είναι 18 το πολύ 20 mm.
Με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό με 300 , παίρνω δραπανοκατσάβιδο, σέγα, δισκοπρίονο και 2 μπαταρίες. Σε dewalt μόνο το δισκοπρίονο κάνει 220 περίπου.

Συγγνώμη αλλά τι μάρκα θα τα πάρεις όλα αυτά και θα κάνουν μόνο 300euro???
Ρωτάω επειδή ετοιμάζομαι και εγώ να κάνω μία παρόμοια αγορά αλλά σε Bosch των 10,8 volt...

https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/pex-300-ae-3165140594370-199908.jsp#tab_1

Επιπλέον με τα αντίστοιχα εξαρτήματα, που είναι διαθέσιμα στη συνηθισμένη υψηλή ποιότητα της Bosch, μπορεί να πραγματοποιηθούν επίσης κάθε είδους εργασίες στίλβωσης.

αλλάζει τακούνι και φυσικά το αναλώσιμο μπροστά

https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/pex-300-ae-3165140594370-199908.jsp#tab_1

αλλάζει τακούνι και φυσικά το αναλώσιμο μπροστά

κοιτωντας στην κατηγορια της Bosch Υλικά λείανσης για έκκεντρα τριβεία, δεν βρισκω καπου να αναφερει τακουνι σαν ανταλαλακτικο...βρισκω μονο τον μαλλονο σκουφο...
δεν πιστευω οτι μονο με τον σκουφο μπορεις να εμπιστευτεις να βαλεις αυτο το τριβειο πανω στο χρωμα του αυτοκινητου...
https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ε...-για-έκκεντρα-τριβεία-125-mm-201751-59050.jsp

κοιτωντας στην κατηγορια της Bosch Υλικά λείανσης για έκκεντρα τριβεία, δεν βρισκω καπου να αναφερει τακουνι σαν ανταλαλακτικο...βρισκω μονο τον μαλλονο σκουφο...
δεν πιστευω οτι μονο με τον σκουφο μπορεις να εμπιστευτεις να βαλεις αυτο το τριβειο πανω στο χρωμα του αυτοκινητου...
https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ε...-για-έκκεντρα-τριβεία-125-mm-201751-59050.jsp

κάθε φορά δυσκολεύομαι να το βρώ!
B005GIU33Uaccesslarge._V159573623_.jpg

Ναι αλλα και παλι βλεπω οτι ειτε εχει την κουκουλα...ειτε τον κετσε...δεν εχει αλλο τακουνι που να παρεμβαλετε μεταξυ του κανονικου τακουνιου και της κουκουλας...αρα δεν εχει εξτρα προστασια...
ΕΚΤΟΣ και αν δεν καταλαβαινω κατι...