Μάστορες τα φώτα σας!!

μια αλλη ιδεα ειναι να γεμισεις απο κατω την μανισια θηκη με αφρο πολυουρεθανης..... λεω τωρα....

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα φώτα σας πάλι.

Έχω μια μεταλλική κασετίνα Unior (έχω χάσει το λογαριασμό πια), με σχεδόν πλήρη σειρά από καρυδάκια 1/2" (και μεγάλα νούμερα), μανέλες, αντάπτορες κλπ, αγορασμένη από Αθηνάς πάνω από 30 χρόνια, της οποίας η εσωτερική πλαστική θήκη έχει καεί/σπάσει και τα καρυδάκια κολυμπάνε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιήσω.

Εκτός από τη λύση του αφρολέξ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικαταστήσει την πλαστική θήκη;

Βρες ή αγορασε αφρωδες πολυαιθυλενιο συσκευασιας, πιο φτηνο από το foam και το κοβεις πιο ευκολα.

μια αλλη ιδεα ειναι να γεμισεις απο κατω την μανισια θηκη με αφρο πολυουρεθανης..... λεω τωρα....

Δες τα παρακάτω video που συνοψίζουν τα παραπάνω λεγόμενα: :a0210:

https://www.youtube.com/watch?v=9orZ-h2G25U

https://www.youtube.com/watch?v=hHFuRl1mPjo

Θελω να παρω μια ξυλοκολλα που να μην "πιανει" αμεσως, να μου δινει χρονο να κανω διορθωσεις κατα τη συναρμολογηση των κομματιων που κολλαω. Θελω να ειναι αργη δηλαδη και ας την αφηνω για μια μερα μεχρι να σταθεροποιηθει τελειως. Ποια μου προτεινετε; η titebond III ultimate αν εχω καταλαβει καλα, εχει τετοια χαρακτηριστικα, σωστα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θελω να παρω μια ξυλοκολλα που να μην "πιανει" αμεσως, να μου δινει χρονο να κανω διορθωσεις κατα τη συναρμολογηση των κομματιων που κολλαω. Θελω να ειναι αργη δηλαδη και ας την αφηνω για μια μερα μεχρι να σταθεροποιηθει τελειως. Ποια μου προτεινετε; η titebond III ultimate αν εχω καταλαβει καλα, εχει τετοια χαρακτηριστικα, σωστα;

Και η απλη η κοκκινη κανει. Μαλιστα με ενα βρεγμενο πανακι καθαριζει αμεσως αν εχεις λερωσει την ωρα που την απλωνεις ή για να καθαρισεις κολλα παραπανησια απο τα κομματια.

Δινει κανα 5-10λεπτο περιθωριο για διορθωσεις πριν αρχισει να "πιανει"; Την νομιζα για γρηγορη την κοκκινη.

Θέλω να κολλήσω καλώδιο ρεύματος πανω σε κάσα αλουμινίου.Δοκιμασα με θερμή σιλικόνη αλλά ξεκόλλησε μέσα σε μία εβδομάδα.

Καμιά ιδέα?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δες τα παρακάτω video που συνοψίζουν τα παραπάνω λεγόμενα: :a0210:

Ευχαριστώ γα τα βιντεάκια αλλά το 1ο ταιριάζει για συρταριέρα που έχει άνεση χώρου.
Γνωρίζεις που μπορώ να βρω το spray αφρού πολυουρεθάνης, για να εξετάσω και αυτή τη λύση (αν και η πλαστική θήκη έχει σπάσει σε πολλά σημεία);
Σε χρωματοπωλεία ή αλλού;

κοιτα. συναρμολογησε την καλα με σελοτειπ απο την καλη μερια. βαλε αφρο απο κατω. εχω την εντυπωση οι δεν χρειαζεται να βαλεις τοσο πολυ..βλεπεις ποσο φουσκωνει.

Θέλω να κολλήσω καλώδιο ρεύματος πανω σε κάσα αλουμινίου.Δοκιμασα με θερμή σιλικόνη αλλά ξεκόλλησε μέσα σε μία εβδομάδα.

Καμιά ιδέα?
Θα το κολλήσεις πάλι με θερμή σιλικόνη και μετά τα το περάσεις δεξιά και αριστερά με ακρυλικη σιλικόνη στο χρώμα του τοίχου παραθύρου ή όπου το βάζεις . Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να Κολησεις το καλώδια κάθετα αλλά και οριζόντια ανάποδα σε ταβάνι παράθυρο με την θερμή σιλικόνη και η ακρυλικη θα σου δώσει την αντοχή που ζητάς (και θα στο καλύψει και λιγο το καλώδιο ώστε να φαίνεται λίγο πιο ωραίο)

Δινει κανα 5-10λεπτο περιθωριο για διορθωσεις πριν αρχισει να "πιανει"; Την νομιζα για γρηγορη την κοκκινη.

ειναι αργή. Σκέψου οτι οι εποξικές θελουν 5 λεπτά, αυτη ειναι αλοιφατικη. Μαλιστα αν εχεις κανει λαθος με ενα βρεγμένο πανί και ενα πιστολι θερμού αέρα μπορεις να τα ξεκολλήσεις τα κομμάτια

Οκεηζ. Οποτε μενει να την δοκιμασω. Τις εχει και ο Φραγκος, αλλα δεν εχω ρωτησει τιμη. Εχουμε υπ'οψιν καποιο ελληνικο καταστημα που τις δινει σε λογικες τιμες;

Έχουμε κάτι υπόψιν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ?
220 Volt, νέο or used ?

Mortising machine (προϋπόθεση να είναι πλάγια η κεφαλή).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχουμε κάτι υπόψιν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ?
220 Volt, νέο or used ?

Mortising machine (προϋπόθεση να είναι πλάγια η κεφαλή).

Παππού γιατί δεν παίρνεις κάθετο;
Νομίζω ότι είναι πολυ πιο βολικό!

Παππού γιατί δεν παίρνεις κάθετο;
Νομίζω ότι είναι πολυ πιο βολικό!
Το καθετο εχει περιορισμο ως προς το υψος του κομματιου. Το οριζοντιο δεν εχει. Μπορεις να κανεις μορσο στην επανω πλευρα σε δοκαρι 2 μετρα...

Το καθετο εχει περιορισμο ως προς το υψος του κομματιου. Το οριζοντιο δεν εχει. Μπορεις να κανεις μορσο στην επανω πλευρα σε δοκαρι 2 μετρα...

Αν σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο ναι, ειδάλλως δεν έχει νόημα.
Επιπλέον αν σκέφτεται κάτι τέτοιο σίγουρα θέλει και τεράστιο support.