Μάστορες τα φώτα σας!!

λοιπον...για μια ακομα φορα βρηκαμε την πιεση στο κυκλωμα του καυστηρα της οικοδομης στο 3.
(και μετα απο 2 ρυθμιστες που βγηκαν ΠΕΕ)
Και μαλιστα με την παροχη νερου στραγγαλισμενη, σχεδον κλειστη.

τωρα εδω στη Ναουσα εχουμε προβλημα πιεσης στο δικτυο, υπαρχουν αναφορες για ρολογια που χαλουσαν.
Το ζητημα ειναι....ειναι κατι που δεν εκαναν καλα οι υδραυλικοι που περασαν, ή πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι ετσι ειναι και θα πρεπει να αλλαζουμε ρυμθιστη καθε 2 χρονια?
(αυτος που ηρθε μου ειπε οτι με τον καιρο κουραζετε το ελατηριο στον ρυθμιστη)

Θα ζυγισω την δικιά μου. Το δικό μου κουμπωμα είναι τ30 και μπορώ να παραγγείλω τερματικό να το αλλάξω!
Xt60 βυσματα έχω εγώ να σου δώσω. Θα σου πρότεινα να πας με το τετρακοπτερο στον γιατρακο και να δεις ποια σου χωράει. Οι διαφορές είναι μικρές. Π. Χ. http://www.giatrakos.gr/product/565...ataries-lipo-life-wild-scorpion-7.4v-1800-30c
ή heliland: https://www.heliland.com/catalog/in...ucts_id=7450&zenid=eh0ne97nvikg8kqqfudbpj7te0
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Last edited:
λοιπον...για μια ακομα φορα βρηκαμε την πιεση στο κυκλωμα του καυστηρα της οικοδομης στο 3.
(και μετα απο 2 ρυθμιστες που βγηκαν ΠΕΕ)
Και μαλιστα με την παροχη νερου στραγγαλισμενη, σχεδον κλειστη.

τωρα εδω στη Ναουσα εχουμε προβλημα πιεσης στο δικτυο, υπαρχουν αναφορες για ρολογια που χαλουσαν.
Το ζητημα ειναι....ειναι κατι που δεν εκαναν καλα οι υδραυλικοι που περασαν, ή πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι ετσι ειναι και θα πρεπει να αλλαζουμε ρυμθιστη καθε 2 χρονια?
Αν είναι μεγάλη η πίεση παροχής, χρειάζεται να μειωθεί πριν τον μειωτηρα του καλοριφέρ.Βαλτε ένα μανόμετρο στην είσοδο.
Και πολύ λίγο ανοιχτό να είναι το νερό,η πίεση εξισώνεται σε λίγο.
Σας άνοιξε η εκτονωτικη και ασχολήθηκατε ή έγινε κάτι άλλο;
Έλεγξε την πίεση στο δοχείο διαστολής να είναι 1.5 ή ότι γράφει πάνω.
Οι μειωτηρας αυτοί συνήθως δεν δουλεύουν σωστά.
Αν δεν υπάρχει διαρροή νερού δεν κάνουν κάτι.
Εγώ τον έχω κλειστό και τσεκαρω ανά διαστήματα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παπαριές Μαρίτσα μου... :grandpa:

Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με πιέσεις και με μειωτές, σε δύκτιο ζόρικο, όχι αστεία, με 15 και 16 ατμόσφαιρες πίεση.
Ό,τι μειωτή κι αν έπαιρνα μετά από λίγο καιρό, ένα-δυό χρόνια, τα έπαιζαν.
Το πρόβλημά μου το έλυσα όταν κάποιος φίλος υδραυλικός μου είπε να χρησιμοποιώ μόνο μειωτές SYR.
Όταν έρθει η ώρα, κι άν αλλάξεις μειωτή, πάρε ένα SYR να ησυχάσεις.

καθαρίζει εύκολα όταν πιάνει άλατα?

δηλαδή ξεβιδώνει ο μηχανισμός του?

ωχ τι μου λες τωρα...το νερο μας ειναι πουρι σκετο. Λετε να μπλοκαρει απο αυτο?

Ευχαριστώ Μιχάλη.Για διαλυτικό νίτρου σκεφτόμουν αλλά δεν έκανα κίνηση μέχρι να σας συμβουλευτώ.Πρόκειται για ένα τυφέκιο enfield του 1914 που το βρήκα στην αποθήκη του συγχωρεμένου του παππού μου..

Ευχαριστώ Μιχάλη.Για διαλυτικό νίτρου σκεφτόμουν αλλά δεν έκανα κίνηση μέχρι να σας συμβουλευτώ.Πρόκειται για ένα τυφέκιο enfield του 1914 που το βρήκα στην αποθήκη του συγχωρεμένου του παππού μου..

κατα πασα πιθανοτητα ΕΙΝΑΙ Γρασσο. Αλλα υπαρχει μια πeριπτωση να ειναι ενα αλλο κολλωδες συντηρητικο που λεγεται cosmoline.
μην βιαστεις να βαλεις νιτρο πριν τσεκαρω κατι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά με τι ζουμί μπορώ να αφαιρέσω εντελώς απο κάποια υπεραιωνόβια εξαρτήματα το γράσσο τους;;Πρόκειται και για μεταλλικά και για ξύλινα.

Περολίνη, αφού σκουπίσεις τα πολλά γράσα με ένα πανί. Πρόσεξε μόνο να μην είναι αραιωμένη όπως κάνουν ορισμένοι "έξυπνοι" για να αυξήσουν το κέρδος τους. Το μαγαζί που θα την προμηθευτείς να είναι της εμπιστοσύνης σου.