Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σας,

Έχω κολλήσει κάποια καδρόνια με σκοπό να γίνουν επιφάνεια τραπεζιού.
Η επιφάνεια βέβαια δεν έγινε εντελώς ίσια και πρέπει να πλαναριστεί για να έρθει στα ίσια της.
Το συνολικό πλάτος είναι κάτι λιγότερο από 60cm.

Υπάρχει κανείς με τέτοια πλάνη που μπορεί να με βοηθήσει ή αν ξέρει κάποιο ξυλουργείο που θα μου κάνει τη δουλειά?
Νίκαια μένω.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω θα έβαζα ξύλο 30 χιλιοστά φαλτσοκομενο στις άκρες για να δείχνει πιο αρχοντικό.
Θα εξομαλυνα τον οριζόντιο σοβά ξύνοντας τον,θα το κολαγα με κόλλα bison για σοβατεπί και για επιπλέον ασφάλεια θα έβαζα και δύο μακριες βίδες με 6αρια ουπατ.Φυσικα ξυλοστοκο από πάνω.
Θα έβαζα βερνίκι για να αντέξει στη χρήση και για τον χρωματισμό,δοκιμές σε ρεταλια.
Στα πλαϊνά,όπου ενώνεται το ξύλο με το σοβά,θα έβαζα ακρυλικό στόκο με χαρτοταινεια αν δεν έβαφα το τοιχειο και ακρυλική σιλικονη,αν το έβαφα.

Πιστεύω να πήρες μια ιδέα.

Συμφωνω απολυτως
Η κολλα BISON ειναι η montage kit, πολυ δυνατη
Σημαντικο, πρωτα θα χρωματισεις το ξυλο και μετα με ξυλοστοκο της ιδιας τελικης αποχρωσης του ξυλου θα στοκαρεις τις τρυπες απο τις βιδες (εαν βαλεις)

Καλημέρα σας,

Έχω κολλήσει κάποια καδρόνια με σκοπό να γίνουν επιφάνεια τραπεζιού.
Η επιφάνεια βέβαια δεν έγινε εντελώς ίσια και πρέπει να πλαναριστεί για να έρθει στα ίσια της.
Το συνολικό πλάτος είναι κάτι λιγότερο από 60cm.

Υπάρχει κανείς με τέτοια πλάνη που μπορεί να με βοηθήσει ή αν ξέρει κάποιο ξυλουργείο που θα μου κάνει τη δουλειά?
Νίκαια μένω.

Αν δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις, μπορείς να το φέρεις στα ίσια του με ένα μεγάλο τριβείο χειρός - ένα μεγάλο ίσιο κομμάτι ξύλο που πάνω του κολλάς γυαλόχαρτο. Βοηθάει και στους τρικέφαλους.

Αν δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις, μπορείς να το φέρεις στα ίσια του με ένα μεγάλο τριβείο χειρός - ένα μεγάλο ίσιο κομμάτι ξύλο που πάνω του κολλάς γυαλόχαρτο. Βοηθάει και στους τρικέφαλους.

Επειδή δεν ξέρω αν θα βρω πλάνη κοίταζα πατέντες σαν αυτή ...
https://www.youtube.com/watch?v=eaqSR9ARLhY&index=58&list=WL

αλλά το τριβείο που προτείνεις φαίνεται καλή ιδέα

Έτσι είναι τώρα
IMG_20170917_192432_HDR smb.jpg

Last edited:
για να κατεβάσεις 3-4χλσ που φαίνεται πως χρειάζεται με το χέρι .....είναι αρκετά κουραστικό....εξαρτάται βέβαια το πόσο γυμναστική θες να κάνεις...

μπορείς φυσικά να το ξεκινήσεις με ένα τριβείο ηλεκτρικό να φας τα εμφανή στραβά και να το τελειώσεις με το μεγάλο χειρός....

απορώ πάντως πως στράβωσαν στο κόλλημα οι τάβλες...φαίνεται πως από το πολύ σφίξιμο σηκώθηκαν στις ενώσεις...για να μην στο κάνει αυτό να βάζεις κάθετα στην επιφάνεια από πάνω και από κάτω 2 τάβλες και να τις σφίγγεις καλά, το δικό μου έτσι το έκανα και βγήκε αλφάδι.

Επειδή δεν ξέρω αν θα βρω πλάνη κοίταζα πατέντες σαν αυτή ...

αλλά το τριβείο που προτείνεις φαίνεται καλή ιδέα

Έτσι είναι τώρα

Στην φωτογραφία δείχνει πολύ στραβό - θέλει πρώτα χειροκίνητη πλάνη ή ταινιολειαντήρα και μετά το χειροτριβείο. Επίσης, αν πας να το ισιώσεις τελείως μου φαίνεται ότι θα βγει πολύ πιο λεπτή η επιφάνεια.

απορώ πάντως πως στράβωσαν στο κόλλημα οι τάβλες...φαίνεται πως από το πολύ σφίξιμο σηκώθηκαν στις ενώσεις...για να μην στο κάνει αυτό να βάζεις κάθετα στην επιφάνεια από πάνω και από κάτω 2 τάβλες και να τις σφίγγεις καλά, το δικό μου έτσι το έκανα και βγήκε αλφάδι.
Μακάρι να το είχα διαβάσει δύο μήνες νωρίτερα ...:operator:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

για να κατεβάσεις 3-4χλσ που φαίνεται πως χρειάζεται με το χέρι .....είναι αρκετά κουραστικό....εξαρτάται βέβαια το πόσο γυμναστική θες να κάνεις...

μπορείς φυσικά να το ξεκινήσεις με ένα τριβείο ηλεκτρικό να φας τα εμφανή στραβά και να το τελειώσεις με το μεγάλο χειρός....

Από το σφίξιμο έγινε, οι πρώτες τρεις κόλλησαν στραβά στις άλλες δύο έβαλα τις δυο τάβλες που λες αλλά δεν το σκέφτηκα από την αρχή

Από το σφίξιμο έγινε, οι πρώτες τρεις κόλλησαν στραβά στις άλλες δύο έβαλα τις δυο τάβλες που λες αλλά δεν το σκέφτηκα από την αρχή

δεν μπορείς να τα κόψεις και να τα ξανακολλησεις σωστά?

Καλημερα. Γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει η περιελιξη μοτερ; Χαλασε ο κομπρεσορας του πατερα μου την ωρα που εβαφε ενα επιπλο. Μαρκα δεν θυμαμαι αλλα ειναι 2.5hp με καζανι 50lt.

Στο ιντερνετ βλεπω κοστιζει ενα νεο απο 130 . Του ζητησαν στο χωριο 90 για περιελιξη...Και επειδη ειναι χωριο , δεν εμπιστευομαι τα ποσα που ζητανε οι "μαστορες"

Μήπως είναι πιο φθηνό να αγοραστεί κανά άλλο μοτέρ? έστω και μεταχειρισμένο?

Μαστοροι υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν μια σωληνα που έχω παραπεταμενη είναι τσιμεντοσωληνα ή αμίαντοσωληνα;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστοροι υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν μια σωληνα που έχω παραπεταμενη είναι τσιμεντοσωληνα ή αμίαντοσωληνα;

Ο αμιαντοσωλήνας αποτελείτε από ίνες & φύγε μακριά από αυτόν αν είναι !

Μάλιστα, θα κοιτάξω να βγάλω μια φωτογραφία αν είναι. Το γνωρίζω ότι είναι επικίνδυνος για αυτό ρωτάω αν είναι να τον ξεφορτωθώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μήπως είναι πιο φθηνό να αγοραστεί κανά άλλο μοτέρ? έστω και μεταχειρισμένο?
120 νεο,με την εκπτωση ρωτησε ο πατερας μου στην airblock. Οποτε συμφερει να αγοραστει νεο μηχανημα στα 150 που θα εχει και εγγυηση....

Χοντρά χείλη στις ενώσεις είναι τσιμέντο.Ψιλα,είναι αμίαντος.

120 νεο,με την εκπτωση ρωτησε ο πατερας μου στην airblock. Οποτε συμφερει να αγοραστει νεο μηχανημα στα 150 που θα εχει και εγγυηση....

Περιέλιξη, δύσκολο...

Τα λίτρα αναρροφησης πρόσεξε,όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο αμιαντοσωλήνας αποτελείτε από ίνες & φύγε μακριά από αυτόν αν είναι !
Για ρίξτε μια ματιά ρε παιδιά να μου πείτε.... Παίζει να είναι αμίαντος;
21712d13088fb503ecd2c4090f619796.jpg
a7a8a540613c8ab77ee4f5b4c4588ad6.jpg
884b221c4229247f2a45ea4c1a5ac309.jpg
e5c381f4626a913b3c10fe2c9a819ab4.jpg
c1e1935557415315a2453b4e70ba4fda.jpg
d3cba73cde2cb488fdc3cdb21ccbe8e5.jpg
aa0f5de89d37f295a8a2acb02448d7fe.jpg
6b943c0e448b6ce0f983c4b5809191dd.jpg