Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική overlapping (https://gilliesandmackay.com/cladding-tongue-groove-vs-overlapping/) με την οποία θα έχεις παρόμοιο αισθητικό αποτέλεσμα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ξύλο θες εσύ, σε όποια διάσταση σου αρέσει και να το επεξεργαστείς όπως νομίζεις.
Για ξύλινες κατασκευές νομίζω πως είναι αρκετά καλή, απλή και γρήγορη μέθοδος.

Και στην τελικη το περνας και ενα χερι πισσα πιστολιου και ξενοιαζεις για χροοοοοοονια!!!

Το εχω κανει σε κοντρα πλακε κατασκευη κουτιου 2 επι 1 μετρα στην ταρατσα και εδω και 8 χρονια δεν εχω ξανασχοληθει.
Σε μπεζ χρωμα.

0136da59-d867-4377-8aed-ef04a8ae1d9a.jpg

Νομιζω οτι τo θεμα ειναι να φαινεται η ομορφια του ξυλου και οχι η μπογια ειτε η πισσα. Αλλιως μπορουσε να εβαζε και κεραμιδι.
Το ξυλο σε αυτη την κατασκευη, περασμενο με βερνικι θα ζησει πολλες δεκαετιες ειδικα αν συντηρειται που και που.

Παίδες, ευχαριστώ για τις όλες τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι το ψάχνω αρκετό καιρό, και στην πορεία διάφορες εναλλακτικές έφαγαν Χ.

Είχα σκεφτεί να βάλω κόντρα πλακέ θαλάσσης περασμένο με πίσσα ή κάποιο ελαστομερές. Όμως όσο προχωρούσε το δεντροσπιτάκι, τόσο το ξανασκεφτόμουνα - η υπόλοιπη κατασκευή έχει ένα ωραίο ξύλινο λουκ με τα βερνικάκια του και η σκεπή θα ήταν λίγο παράταιρη. Η λύση του ασφαλτόπανου είναι κάπως καλύτερη από αισθητικής άποψης (γούστα είναι αυτά) και έχει μπει δεύτερη στη σειρά αν δεν κάτσει κάτι καλύτερο.

Η λύση με τις ξύλινες σανίδες και overlapping ήταν το προηγούμενο που έψαχνα αλλά τελικά δεν έκατσε. Είχα δει το παρακάτω βίντεο όπου ο τύπος θεωρώ έχει κάνει πολύ όμορφη δουλειά με τις σανίδες της στέγης. Έχει κάνει και κάθετα αυλάκια που δίνουν μία όψη ξύλινου κεραμιδιού. Και πάλι, υπολογίζοντας ένα ελάχιστο πάχος για τις σανίδες συν τις απώλειες ξύλου από τις "γλώσσες" για το overlapping, έβγαινε βαριά η κατασκευή. Αν έβαζα σανιδάκια κέδρου , που είναι πιο ελαφρύ ξύλο, έβγαινε απλά πανάκριβη.

Άλλες σκέψεις ήταν το ασφαλτικό κεραμίδι αλλά έβγαινε πολύ βαρύ, πολυκαρβονικό φύλλο αλλά έβγαινε πολύ πλαστικό , κέδρινα κεραμίδια αλλά υπάρχουν μόνο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού....

Στο συμπέρασμα: Έχω βρει ξύλο κέδρου (western red cedar), το οποίο είναι πολύ ελαφρύ ξύλο πολύ ανθεκτικό στον καιρό, πολύ όμορφο (πήρα κάτι δείγματα για αρχή) και τέλος πολύ ακριβό. Από την άλλη, τα έτοιμα κεραμίδια που πουλάνε στο Αμέρικα είναι στην ουσία πολύ λεπτά φιλέτα ξύλου, οπότε σκέφτομαι να αγοράσω μια μικρή ποσότητα ξύλου, να το κόψω σε κεραμίδια (για το πως, θα μπει άλλη ερώτηση στο νήμα με τις πριονοκορδέλες αν τελικά καταλήξω) και να τα περάσω ένα λάδι εμποτισμού. Από βάρος το έχω υπολογίσει στα 45 κιλά για όλη την σκεπή που είναι 7,5 τ.μ.(χωρίς όμως τα καρφιά για την τοποθέτηση που είναι πολλά) και από κόστος, χωρίς να είναι μικρό παλεύεται.

Οι βασικές ερωτήσεις, που πήγα να καλύψω με το προηγούμενο ποστ, είναι δύο:
- Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο ξύλο ανθεκτικό για εξωτερικές χρήσεις και αρκετά πιο φτηνό; διαβάζω π.χ για το ελληνικό κυπαρήσσι, αλλά δεν έχω ιδέα για τιμές, εμφάνιση και εφαρμογές. Κανένα άλλο, αντίστοιχο του κέδρου αλλά ευρωπαϊκό;
- Πως συμβαίνει ενώ στο εξωτερικό χρησιμοποιείται πολύ, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε δείγμα από ξύλινο κεραμίδι, είτε από παράδοση σε χωριά πλούσια σε ξυλεία, είτε σε σύγχρονες κατασκευές - να είπε ένας εκκεντρικός με φράγκα "θα το κάνω κι εγώ έτσι".

Η δεύτερη ερώτηση δεν είναι ακαδημαϊκή: για να φτιάξεις κάτι, βλέπεις τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Και σ' αυτήν την περίπτωση υπάρχει κενό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πως θα εχω χρονοκαθυστερηση (dimmαρεζιμα στο σβήσιμο) σε σποτακια led G10 230V?

Καλημερα σας.
Δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για την βοηθεια που θελω...

Σε εναν χώρο του σπιτιου μου εχω περιμετρικα 22 σποτακια Led GU10 6w, AC 220V και θελω με τηλεχειρισμό, οταν τα σβήνεις να αργουν να σβήσουν dimmαρειζοντας...οπως δλδ τα φωτα του κινηματογραφου.

Υπαρχη καποιος μηχανισμος ειτε για τον πινακα είτε διακοπτης...?

Παραθέτω και ενα βιντεο σαν παραδειγμα για το πως θελω να σβηνουν ΣΤΟ 2:09 .....!!!!

https://youtu.be/VuTkNTss87g?t=128

Ευχαριστω πολυ...!!!

Βρήκα στον κάδο ανακύκλωσης ένα φούρνο μικροκυμάτων και τον πήρα. Θέλω να βγάλω τον μετασχηματιστη και ότι άλλο χρειάζεται για να τα χρησιμοποιήσω για αυτήν την τεχνική που καίγεται το ξύλο με το ρεύμα .
Έχει κάποιος ιδέα τι να βγάλω και πως;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τον μετασχηματιστή,με τα χοντρά καλώδια κάτω απ' το μοτέρ.

Έλεγξε όμως αν έχεις ρελέ προστασιας και αν δουλεύει.

Παύλο και εγώ για τον μετασχηματιστή έχω διαβάσει που τον χρησιμοποιούν για κατασκευή ηλεκτροπόντας ... Για την τεχνική που λες δεν κατέχω πράμα... ο Νεκ μπορεί να ξέρει που είναι και σύγχρονος ηλεκτρολόγος.

Βρήκα στον κάδο ανακύκλωσης ένα φούρνο μικροκυμάτων και τον πήρα. Θέλω να βγάλω τον μετασχηματιστη και ότι άλλο χρειάζεται για να τα χρησιμοποιήσω για αυτήν την τεχνική που καίγεται το ξύλο με το ρεύμα .
Έχει κάποιος ιδέα τι να βγάλω και πως;

Παύλο μέ όλο τόν σεβασμό καί τό θάρρος,αλλά βλέπω ότι δέν γνωρίζεις ποιός είναι μετασχηματιστής,καί θέλεις νά φτιάξεις κύκλωμα πού καίγεται τό ξύλο μέ τό ρεύμα,καταρχάς δέν ξέρουμε τί τάση βγάζει στό δευτερεύων ο Μ/Τ καί τί τάση χρειάζεσαι εσύ γιά τό κύκλωμα πού θέλεις να φτιάξεις.Ολα τά παραπάνω τά αναφέρω γιά τήν δική σου ασφάλεια καί ακεραιότητα,καί πάλι ξαναλέω μέ κάθε σεβασμό.

Επί τής ερώτησης σου ο Μ/Τ είναι εκεί πού έχει τό ταμπελάκι Danger high voltage,αλλά όπως λέει καί παρακάτω πρέπει να εκφορτιστούν οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές ,γιατί έχουν αποθηκευμένη τάση άν καί εφόσον λειτουργούσε η συσκευή πρόσφατα.
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι τά δυό βαρελάκια κάτω δεξιά μέ τά κόκκινα καλώδια,πάντα ΕΚΤΟΣ ΜΠΡΙΖΑΣ από τό ρεύμα,γιά να εκφορτιστούν θά πάρεις ένα μονωμένο καλώδιο καί θά τό ακουμπήσεις στό + εκεί πού είναι τό κοκκινο καλώδιο στού ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές,καί τήν άλλη άκρη στό σασι,τό ίδιο θά κάνεις καί στόν άλλο πυκνωτή,άν έχουν τάση αποθηκευμένη,θά κάνει άρκ το λεγόμενο ένα τσάφ δηλαδή,άν δέν κάνει τίποτα ήταν απλά εκφορτισμένοι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παύλο και εγώ για τον μετασχηματιστή έχω διαβάσει που τον χρησιμοποιούν για κατασκευή ηλεκτροπόντας ... Για την τεχνική που λες δεν κατέχω πράμα... ο Νεκ μπορεί να ξέρει που είναι και σύγχρονος ηλεκτρολόγος.

Οι μικροκυματων ειναι πραγματα του διαβολου, προσεχε!
Δεν κατεω πραμα απο δαυτα, αλλα αν θελει πολυ προσοχη αν ασχοληθεις και ακου και τον Κυριακο.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι μικροκυματων ειναι πραγματα του διαβολου, προσεχε!
Δεν κατεω πραμα απο δαυτα, αλλα αν θελει πολυ προσοχη αν ασχοληθεις και ακου και τον Κυριακο.

Βουνο το δικιο σου. Προσοχη γεροντες μου!
microwave.jpg

Χρήσιμες οι απαντήσεις σας κύριοι αλλά αν δεν βρω άνθρωπο που να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνω, δεν πρόκειται να βάλω χέρι. Προς την ώρα το αφήνω αφού επιστρέφω Σέρρες σήμερα και θα πάρω μερικά τηλέφωνα σε κάποιους που έχουν ασχοληθεί μπας και βγάλω άκρη. Αν υπάρξει εξέλιξη θα το μάθετε...

Μάστορες του μετάλλου τα φώτα σας! Έχω μια μαντεμένια εστία Invicta αγορασμένη πέρσι από Leroy που έχει σε πολλά σημεία σκουριές. Σκουριές που φαίνονται να είναι στάξιμο, μάλλον από τα ράφια αποθήκευσης του καταστήματος (είναι στεγασμένος εξωτερικός χώρος). Έτριψα λιγάκι με γυαλόχαρτο 120άρι (φαίνεται στην 4η φωτογραφία) και νομίζω πως βγαίνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος για ευκολότερη απομάκρυνση και καθαρισμό; Κάποιο ειδικό προϊόν που να μην βλάψει το μαντέμι; Επίσης με σφουγγαράκι κουζίνας ή ψιλό σύρμα σαν μαλλί θα είναι ασφαλέστερο το τρίψιμο σε σχέση με γυαλόχαρτο;

tzak2.jpg

tzak1.jpg

tzak3.jpg

tzak4.jpg

Το γυαλοχαρτο δεν κανει.
Εγω θα χρησιμοποιουσα ψιλο ατσαλομαλλο (0000) και WD40 εκει που χρειαζεται.
Oταν φυγει η σκουρια πρεπει να σκουπισεις καλα με πανακι το μαντεμι για να φυγει το λιπαντικο.

Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι τά δυό βαρελάκια κάτω δεξιά μέ τά κόκκινα καλώδια,πάντα ΕΚΤΟΣ ΜΠΡΙΖΑΣ από τό ρεύμα,γιά να εκφορτιστούν θά πάρεις ένα μονωμένο καλώδιο καί θά τό ακουμπήσεις στό + εκεί πού είναι τό κοκκινο καλώδιο στού ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές,καί τήν άλλη άκρη στό σασι,τό ίδιο θά κάνεις καί στόν άλλο πυκνωτή,άν έχουν τάση αποθηκευμένη,θά κάνει άρκ το λεγόμενο ένα τσάφ δηλαδή,άν δέν κάνει τίποτα ήταν απλά εκφορτισμένοι.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν θα εκφορτιστούν οι πυκνωτές γιατί το σασί δεν είναι γειωμένο, καθότι το μηχάνημα δεν είναι στην πρίζα. Το μόνο που θα καταφέρεις έτσι θα είναι να φέρεις το σασί (που κατά πάσα πιθανότητα ακουμπάς με τα χέρια σου εκείνη τη στιγμή) στην ίδια τάση που βρίσκεται και ο πυκνωτής. Δηλαδή, ακριβώς αυτό που δεν θέλεις να κάνεις.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το να ασχολείται κανείς με τέτοια θέματα αν δεν γνωρίζει πραγματικά τι κάνει. Δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν, όσα βιντεάκια και να έχει δει στο youtube. Η ζωή του είναι πιο σημαντική.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν θα εκφορτιστούν οι πυκνωτές γιατί το σασί δεν είναι γειωμένο, καθότι το μηχάνημα δεν είναι στην πρίζα. Το μόνο που θα καταφέρεις έτσι θα είναι να φέρεις το σασί (που κατά πάσα πιθανότητα ακουμπάς με τα χέρια σου εκείνη τη στιγμή) στην ίδια τάση που βρίσκεται και ο πυκνωτής. Δηλαδή, ακριβώς αυτό που δεν θέλεις να κάνεις.

Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές ποτέ δέν εκφορτίζονται υπό τάση γιατί θά σκάσουν καί θά πέσουν οι ασφάλειες,καί ίσως γίνει ζημιά στό υπόλοιπο κύκλωμα,απλά εκφορτίζονται βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο η καλώδιο η κατσαβίδι κ.ο.κ τό + (σύν) μέ τό - (πλήν) τους,γιά νά γίνει ο σπινθήρας (άρκ) καί να εκφορτίσουν,επειδή είδα στήν φωτό ότι τό - πλην τους ήταν καί συνήθως είναι γειωμένο στό σασί,ανέφερα τόν παραπάνω τρόπο.
Εξ'ου καί τό μονωμένο καλώδιο γιά νά μήν έχει πρόβλημα ο χρήστης.