Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλύτερα αν έχεις χρόνο και δεν ξέρω και τον χώρο ακριβώς, να αφήσεις παραπάνω μέρες αν γίνεται να στεγνώσει σίγουρα και 1000% το δάπεδο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μην μείνει υγρασία και αρχίσει να φουσκώνει μετά το 2 συστατικών.

Χρόνο έχω, είμαι στην άδεια. Θα το κάνω έτσι - φαντάζομαι λες για το διάστημα μεταξύ πλύσιμο και 1ο χέρι βερνίκι.

Εντωμεταξύ επειδή ξέφυγε το μπάτζετ με τα αυτοεπιπεδούμενα, πιάστηκα από αυτό που είπε ο ένας και μοναδικός για την απλή οικοδομική ρητίνη που έχει 5 ευρώ το μπουκάλι και αραιωμένο με νερό καλύπτει τα 50τμ του γκαράζ. Απλά δεν έκανε δουλειά και τώρα το δάπεδο "ρουφάει" ότι πέσει πάνω, από σκόνες μέχρι λάδια και μπογιές.

αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο? γιατι ΟΤΑΝ κανω το δικο μου γκαραζ προσανατολιζομαιπρος την ρητινη

Η συσταση του ακρυλικου στοκου ειναι τετοια οπου δεν μπορει να μπει σε πατωμα...μικρη η μεγαλη πλατια η φαρδια τρυπα δεν παιζει ρολο...δεν αντεχει καθολου καταπονηση και τριβη....
Άσε δε που με 2 συστατικών πολυρεθανης η εποξοιδικο υλικό υπάρχει κίνδυνος να ξεκολληση γιατι η συνθεση του περιεχει νερο...!!!

Υπάρχει και μια τέταρτη επιλογή που όμως είναι δαπανηρή αλλά αρκετά πιο αντοχης..Hyperdesmo T..
https://www.alchimica.com/gr/products/254/hyperdesmor-t
Υπάρχει όμως τεράστια δυσκολία στο πέρασμα καθώς είναι κολώδες και θέλει προσοχή στο τρόπο επαληψης..

Για το συγκεκριμενο υλικο έχω φωτογραφικό υλικό από μόνωση μαρμάρου όπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχια και θα ανεβάσω με πλήρης στοιχεία...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδια θα παρακαλουσα θερμα, εαν δεν ειμαστε σιγουροι για αυτο που προτεινουμε, ειτε να μην το προτεινουμε καθολου ειτε να το προτεινουμε με επιφυλαξη.

Ειναι κριμα καποιος να ακολουθησει μια καλοπροαιρετη αλλα λανθασμενη συμβουλη που θα του κοστισει χρονο, χρημα και μια μεγαλη ταλαιπωρια χωρις λογο.

Λες να υπάρχουν τρολ επαγκελματίες που επίτηδες δίνουν λανθασμένες οδηγίες για να μάθουν να πληρώνουν οι πελάτες τους;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν το δάπεδο είναι το αρχικό μπετό της οικοδομής και δεν έχουν μπεί ακόμη πόρτες, το καλύτερο είναι ένα βιομηχανικό δάπεδο 7-10 εκατοστών με κλήσεις σε σιφώνια ή φρεάτια, ώστε να μπορείς να ρίχνεις κάτω νερά και να φεύγουν.
Έχεις περάσει πριν και ότι καλώδια ή σωλήνες θέλεις.

Τα παλιά τα χρόνια φτιάχνανε ένα ψευτομουσαϊκό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω πολλές ερωτήσεις και θα σας πρήξω λίγο μέχρι να τελειώσουν.

Η σέγα για να κόβει καθαρά είναι μόνο θέμα πριονιού ή οι φτηνές σέγες έχουν τζόγους και ποτέ δεν θα κόψουν τόσο καθαρά όσο μια καλή σέγα;

Είναι θέμα απόστασης δοντιών...Όσο πιο μικρή είναι τόσο καθαρότερη η κοπή.. σε δεύτερη μοίρα έρχεται η ποιοτητα της λαμάς...
Π.χ μια λάμα με απόσταση δοντιων 0.8mm κοβει χειρότερα από μια 0.5mm

Η συσταση του ακρυλικου στοκου ειναι τετοια οπου δεν μπορει να μπει σε πατωμα...μικρη η μεγαλη πλατια η φαρδια τρυπα δεν παιζει ρολο...δεν αντεχει καθολου καταπονηση και τριβη....
Άσε δε που με 2 συστατικών πολυρεθανης η εποξοιδικο υλικό υπάρχει κίνδυνος να ξεκολληση γιατι η συνθεση του περιεχει νερο...!!!

Υπάρχει και μια τέταρτη επιλογή που όμως είναι δαπανηρή αλλά αρκετά πιο αντοχης..Hyperdesmo T..
https://www.alchimica.com/gr/products/254/hyperdesmor-t
Υπάρχει όμως τεράστια δυσκολία στο πέρασμα καθώς είναι κολώδες και θέλει προσοχή στο τρόπο επαληψης..

Για το συγκεκριμενο υλικο έχω φωτογραφικό υλικό από μόνωση μαρμάρου όπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχια και θα ανεβάσω με πλήρης στοιχεία...

Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Για τι αντοχές στο χρόνο το υπολογίζεις;

Όταν κάνεις την παρουσίαση,γράψε αν γνωρίζεις και το πώς καθαρίστηκαν τα μάρμαρα (αν δεν ήταν καινούργια).

Πανο η εταιρια δινει 20χρονια αντοχής αλλά τα θεωρώ υπερβολικά τα νούμερα...νομίζω ότι στην 10ετια θα χρειαστεί μια επαληψη...
Τα μάρμαρα καθαρίστηκαν με αφροιζων καθαριστικό της Newline για γυαλισμενα μάρμαρα..
https://newline.gr/gr/proionta/plakidion-skliron-epifaneion/marble-care
Υπάρχει και της Durostick εφάμιλλο που είναι εξίσου καλό...

Παίδες, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο? γιατι ΟΤΑΝ κανω το δικο μου γκαραζ προσανατολιζομαιπρος την ρητινη

Η ρητίνη που έβαλα δεν ήταν κάτι το ειδικό για την περίσταση, δηλαδή δεν ήταν ρητίνη για φινίρισμα τσιμεντοκονίας. Την πουλούσαν σαν "οικοδομική ρητίνη" και στις οδηγίες έγραφε ότι μία από τις χρήσεις είναι ενίσχυση μιγμάτων τσιμέντου - δεν θυμάμαι περισσότερα.
Στην αρχή κάτι έδειξε ότι κάνει - σφουγγαρίζοντας το πάτωμα έμενε βρεγμένο για περισσότερο χρόνο (=δεν το απορροφούσε το τσιμέντο όπως πριν). Παρόλα αυτά, το δάπεδο έγινε πολύ γρήγορα σκατά στην εμφάνιση από τα διάφορα που πέφτουνε πάνω. Επίσης οι σκόνες φεύγουν δύσκολα - σαν να κολλάνε στο τσιμέντο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω πολλές ερωτήσεις και θα σας πρήξω λίγο μέχρι να τελειώσουν.

Η σέγα για να κόβει καθαρά είναι μόνο θέμα πριονιού ή οι φτηνές σέγες έχουν τζόγους και ποτέ δεν θα κόψουν τόσο καθαρά όσο μια καλή σέγα;

Aν μιλαμε για τσιμεντοσανιδα, η ποιοτητα της λαμας ή του εργαλειου δεν νομιζω οτι θα κανουν ουσιαστικη διαφορα στην καθαροτητα της κοπης. Εκει παιζουν ρολο τα δοντια, οσο λιγοτερα τοσο γρηγοροτερη η κοπη και λιγοτερη η σκονη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Aν μιλαμε για τσιμεντοσανιδα, η ποιοτητα της λαμας ή του εργαλειου δεν νομιζω οτι θα κανουν ουσιαστικη διαφορα στην καθαροτητα της κοπης. Εκει παιζουν ρολο τα δοντια, οσο λιγοτερα τοσο γρηγοροτερη η κοπη και λιγοτερη η σκονη.

Όχι για ξύλο και για μελαμίνη μιλάω. Εκτός από τα δόντια και την ποιότητα στο πριονάκι, μήπως οι φτηνές σέγες έχουν και τζόγους και δεν πετυχαίνουν ποτέ το αποτέλεσμα μια καλής σέγας;
Εμπειρία μόνο από φτηνές έχω.

Η σεγα σαν μηχάνημα πρέπει να έχει βάρος ώστε να επιτυγχάνεται σταθεροτητα στην κοπή...
Είχα παλιότερα μια Skil η οποία έκοβε μεν και με καλής ποιότητας λάμα διορθώθηκε η κοπή...
Από εκεί και πέρα χρειάζεται και οδηγός για να γίνει ευθεία η κοπή...

Αυτά από την δική μου εμπειρία....

Καλησπέρα σε όλους....ξεκινάω μια ολική ανακατασκευή στο σπιτι....Τα ηλεκτρολογικά θα γίνουν εξ αρχής.Οποιαδηποτε συμβουλή καλοδεχούμενη όσον αφορά τις γραμμές(ανεξάρτητες και μη) τον πίνακα και οτιδήποτε άλλο θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση(θα γίνει από μαστορα,όχι απο μένα)

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξέρετε κανένα φτηνό οδηγό τρυπήματος για στηρίγματα-τακάκια ραφιών Φ5mm;
Για να κρατάω ίσες αποστάσεις.

Αντικεραυνικα στον πίνακα. Ει δυνατόν ξεχωριστή ασφάλεια για κάθε συσκευή (κουζίνα, πλυντήρια, av κλπ), ουδέτερος να πηγαίνει στους διακόπτες. Lan, όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα (κάμερες, τηλεοράσεις pc τηλέφωνα). Ρώτησε στην εταιρία με τους διακόπτες που θα επιλέξεις, για σύστημα bus (αν μπορείς να πας σε vimar, θα ήταν το καλύτερο) . Σκέψου αυτοματισμού που θα ήθελες, με ανοιχτό πρωτόκολλο ή επώνυμη λύση από τον κατασκευαστή.
Τις θέσεις των πριζών και διακοπτών τις ορίζει ο αρχιτέκτονας ή ο διακοσμητής όχι η πεθερά μας!! .
Υπομονή και καλή σχεδίαση.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk