Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναί

Η υγεία πάνω απ όλα!-bye-

Μιά χαρά.
Εγώ έχω μαλτέζο από το 92 περσυ πρώτη φορά του άλλαξα αντίσταση ανόδιο και συμπλήρωσα λίγο αντιψυκτικο. Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και ελάχιστες μέρες τον χρόνο έχει χρειαστεί να ζεστάνω νερό με ρεύμα. Για τους άλλους δεν ξέρω.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ έχω μαλτέζο από το 92 περσυ πρώτη φορά του άλλαξα αντίσταση ανόδιο και συμπλήρωσα λίγο αντιψυκτικο. Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και ελάχιστες μέρες τον χρόνο έχει χρειαστεί να ζεστάνω νερό με ρεύμα. Για τους άλλους δεν ξέρω.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι ακριβώς και εγώ.

Να πω βοηθητικά ότι υπάρχει και ανοξείδωτη αντίσταση και πως όταν είναι τριπλής, καλό είναι ο κυκλοφορητης του λέβητα να ξεκινάει απ την αρχή έτσι ώστε απ την όποια θερμοκρασία του ηλιακού να βοηθιέται και ο λεβητας.

Καλημέρα μαστόρια!....έχω έναν φορτιστή 1115 της bosch (γιά τη 10βολτη σειρά μπαταριών). Δυστηχώς από προβληματική μπαταρία, έπαθε ζημιά.
Τι ακριβώς έπαθε. Έσκασε το fet ή τρανζίστορ ισχύος, που έχει (αυτό το μοναδικό που είναι πάνω σε ψύκτρα (ΤΟ220 γιά τους γνώστες) και επίσης έγιναν κάρβουνο κάποιες αντιστάσεις εκεί γύρω.
Πόσο εύκολο είναι να ανεβάσει κάποιος που έχει τον ίδιο, μιά φωτογραφία από εκείνη τη περιοχή (εννοείται με βγαλμένο καπάκι)μ γιά να δω τα χρώματα των αντιστάσεων να τις αλλάξω?

Ευχαριστώ!

ποια ειναι η ημερομηνια κατασκευης του φορτιστη ??
γιατι οσα σχηματικα εχω βρει εχουν αλλο τρανζιστορ

Μάστορες, τα φωτα σας!

Υπαρχουν νεου τυπου μεντεσεδες (35μμ η 26μμ) στην αγορα που να μπορουν να ρυθμιζονται καλυτερα απο τους κλασσικους ?

Εχω πολλους απο τους παρακατω
49833346301_7921f5c00a_c.jpg

Επειδη θα βοηθησω να κλειστει μια μεγαλη βιβλιοθηκη (πολλα απο τα ραφια θα γινουν ντουλαπια) και θα χρειαστουν πολλα ζευγαρια μεντεσεδες, λεω μηπως υπαρχει κανενας νεος τυπος που να ρυθμιζεται καλυτερα απο τους παραπανω. Να συγχωρει δηλαδη πιο ευκολα τα λαθη που γινονται κατα την τοποθετηση :))

Μιχάλη εγω αυτούς που πήρα τελευταία για την ντουλάπα( ιταλικοι καινουργοι) δεν έχουν μεγάλη διαφορά με αυτούς της κατω σειρα που ανέβασες...εχουν μονο μια εξτρα ασφαλεια απο πισω για να βγαζεις αμεσος το φυλλο χωρις να ξεδιδωνειε...
Το μεσα/έξω και το αριστερά/δεξια είναι κάτι το οποίο πάντα πρέπει να υπάρχει...Αφού τοποθετηθούν τα φυλλα γίνεται εκ των υστερων το ανάλογω ρεγουλαρισμα....

Έχεις και βοηθο από ότι βλέπω στην φωτο που θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη...!!!
Εργαλείο gadgetακι από τα λίγα...!!!

Μιχαλη, στους μεντεσεδες οτι πληρωνεις παιρνεις
υπαρχουν δεκαδες

με τον σωστο οδηγο ειναι συσκολο να κενεις λαθος

Μάστορες, τα φωτα σας!

Υπαρχουν νεου τυπου μεντεσεδες (35μμ η 26μμ) στην αγορα που να μπορουν να ρυθμιζονται καλυτερα απο τους κλασσικους ?

Εχω πολλους απο τους παρακατω
49833346301_7921f5c00a_c.jpg

Επειδη θα βοηθησω να κλειστει μια μεγαλη βιβλιοθηκη (πολλα απο τα ραφια θα γινουν ντουλαπια) και θα χρειαστουν πολλα ζευγαρια μεντεσεδες, λεω μηπως υπαρχει κανενας νεος τυπος που να ρυθμιζεται καλυτερα απο τους παραπανω. Να συγχωρει δηλαδη πιο ευκολα τα λαθη που γινονται κατα την τοποθετηση :))

καρφι για blum πας με αυταπου ζητας.
Αλλα αν εχεις πολλους απο δαυτους, λιγακι περισσοτερη προσοχη και κανεις καλη δουλεια!

Μιχάλη εγω αυτούς που πήρα τελευταία για την ντουλάπα( ιταλικοι καινουργοι) δεν έχουν μεγάλη διαφορά με αυτούς της κατω σειρα που ανέβασες...εχουν μονο μια εξτρα ασφαλεια απο πισω για να βγαζεις αμεσος το φυλλο χωρις να ξεδιδωνειε...
Το μεσα/έξω και το αριστερά/δεξια είναι κάτι το οποίο πάντα πρέπει να υπάρχει...Αφού τοποθετηθούν τα φυλλα γίνεται εκ των υστερων το ανάλογω ρεγουλαρισμα....

Έχεις και βοηθο από ότι βλέπω στην φωτο που θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη...!!!
Εργαλείο gadgetακι από τα λίγα...!!!

Eυχαριστω παιδια, βλεπω οτι η τεχνολογια των μεντεσεδων δεν εχει σημειωσει καμμια ιδιαιτερη μεταβολη οποτε παμε με τους κλασσικους.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

καρφι για blum πας με αυταπου ζητας.
Αλλα αν εχεις πολλους απο δαυτους, λιγακι περισσοτερη προσοχη και κανεις καλη δουλεια!

+1000 πας για BLUM

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οπότε αν κατάλαβα καλά ο Μαλτέζος είναι κατά πολύ ανώτερος έτσι ;

Μωρέ να κεράσω αλλά μέχρι τότε θα έχει παρέλθει το 40 ήμερο της γιορτής.
Αν γίνει κιόλας κατά το μεσοκαλόκαιρο και βάλε, σε κόβω να αναλαμβάνεις εσύ τα έξοδα ! χα χα χα χα

Ας έχουμε όλοι την υγειά μας και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Γεια σας παιδιά, τελικά προχώρησα σε αγορά ενός θερμοσίφωνα MALTEZOS Inox 200L, Τριπλής Ενέργειας με επιλεκτικούς συλλέκτες SAC. Σίγουρα όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω θα καίω -ενδεχομένως- περισσότερο πετρέλαιο το χειμώνα σε σύγκριση με τον 160L που είχα. Λέω ενδεχομένως γιατί το Boiler και γενικά ο ηλιακός που θα αντικαταστήσω ήταν 20ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Το καλό είναι ότι η απόσταση Λέβητα - Boiler είναι μικρή και οι σωλήνες πολύ-πολύ καλά μονωμένες. Ακόμα, το Boiler του MALTEZOS έχει μόνωση πολυουρεθάνης 70mm 35-40Kg/m3, από όσο έψαξα νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος με τόσο "χοντρή" μόνωση στην αγορά. Όπως και να έχει είναι μια ακριβή αλλά καλή όπως μου λένε οι περισσότεροι επένδυση μένει να είμαι και λίγο τυχερός.

Η κύρια διαφορά είναι ότι στον MALTEZOS το δοχείο αποθήκευσης νερού είναι INOX 316L HiMo ενώ στον Calpak υπάρχει επισμάλτωση στο δοχείο αποθηκευσης καθώς και 12 αντί για 10 χρόνια εγγύηση.

Μιχάλη, φίλος δουλεύει ως πωλητής στη Blum. Δες τι θέλεις και πάρε με τηλέφωνο.

Να'σαι καλα Νικολα, θα χρησιμοποιησω αυτους που εχω για να τους ξεφορτωθω, εχω καμμια 20αρια τεμαχια και χρειαζομαι 16.

Απο περιεργεια ομως και μονο θα αγορασω ενα ζευγαρι blum σε καποια φαση ετσι για να δω διαφορες απο τους κοινους. Αν αξιζουν τον κοπο, θα επικοινωνησουμε:)

Έχω στο πρόγραμμα να βάψω τα κάγκελα της μάντρας και έχω συγκρατήσει από τα προηγούμενα ποστ την σειρά:
1. Μετατροπέας σκουριάς
2. Αστάρι μετάλλων
3. Χρώμα
καθώς και κάποιες μάρκες που είχαν πέσει σαν πρόταση.

Έχω τις εξής απορίες:
-να ρίξω ένα ελαφρύ τρίψιμο; πριν ή μετά τον μετατροπέα (ή και τα δύο) ; και επίσης με το χέρι; (πχ P150);
-το περισσότερο μέρος κάθε κάγκελου έχει ακόμα την μπογιά του και σκουριές σε μερικά σημεία (όπως το δεξί κάγκελο στην φωτογραφία). Σ' αυτά τα (καλά) σημεία μόνο τριψιματάκι και μπογιά ή να περάσω παντού μετατροπέα+αστάρι+χρώμα;

Τα κάγκελα τα κρύβουν τα φυτά της μάντρας οπότε δεν φαίνονται αλλά και είναι δύσκολο να βάφονται συχνά (τώρα έχει πέσει γερό κλάδεμα). Έχουν να βαφτούν 20 χρόνια και το πιθανότερο είναι να κάνουν άλλα τόσα, οπότε πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά. Είναι συνολικά γύρω στα 80 μέτρα.
20200503_114520.jpg

Οπωσδηποτε τριψιμο Δημήτρη...

Θα πρότεινα μαύρο πατοχαρτο,συρματοβουρτσα χειρος και στοκαδορο για τα χοντρά και σκουριασμένα..
Ενα τριψιματακι/ χάιδευα θα το κάνεις σχεδόν παντού..
Σταθεροποιητη σκουριας,όχι μετατροπέα, θα βαλεις μονο στα σημεια που εχει σκουριασει...μετα Εάν είναι τόσα πολλά καλύτερα να περάσεις όλο το κάγκελο ασταρι μεταλλου...
Εάν θες να γίνει καλή δουλειά 2 χέρια ντούκο οπωσδήποτε....10% αραίωση στο πρώτο και και 5 % στο δεύτερο σε ότι χρώμα και να επιλέξεις...

Παιδιά μια βοηθεια. Ψάχνω την ονομασία του παρακάτω:
aaf246d531c97057d40be36b9185abfe.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk